» »

ORBO - free energy technology

ORBO - free energy technology

kronik ::

Bi znal kdo povedati kaj vec o tej zadevi?

ORBO

Zheegec ::

Težko bo kdo konkretno kaj povedal o tem, seveda si nekaj takšnega vsi želimo, je pa zelooo težko verjeti, da ta zadeva dejansko deluje kot je na njihovi strani oglaševano.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

gzibret ::

Hoax! Zato tudi gre v ložo. V Z&T je zakon o ohranitvi energije ter ostali termodinamski zakoni svetinja, dokler nekdo ne dokaže nasprotnega. Lepo izdelana spletna stran ni dokaz >:D
Vse je za neki dobr!

lymph ::

A zna kdo razložit logiko k jo fura ta folk, ki bedi nad tem projektom?
A lažejo samo drugim, al tut sebi?
"Belief is immune to counter example."

Vikking ::

Če gre verjeti podatkom wikipdedije, je to podjetje z velikim izgubam. Poleg tega naj bi že Decembra dokazali svojo trditev. Nato so 4 julija 2007 hoteli zadevo javno demonstrirati, ampak so jo odpovedali zaradi tehničnih težav (razlog naj bi bil preveč vročine zaradi luči). V glavnem vse skupi je BS

gumby ::

karkoli vsebuje "free energy" je hoax...
my brain hurts

MPM ::

..je reku gumby. energije je ogromno, le na kakšen način dostopati do nje in jo pretvoriti v nam znano električno energijo je pa druga. Če bi lahko šel 300 let nazaj in nekomu prinesel 20L neke tekočine imenovane bencin in mu rekel da vse kar rabi je izdelati posebn stroj, ki bo ta bencin spreminjal v električno energije (katera bi bila v tistem času prav tako neuporabna) bi se ti tista oseba le smejala in rekla hoax.

zee ::

gumby ima prav...there's no such thing as a free lunch.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

gumby ::

mpm:
tip iz preteklosti bi se res smejal, ker nima pojma o osnovah fizike. prav tako beliverji v free energy...
zakon o ohranitvi energije in termodinamika je svetinja, kot pravi gzibret. mimo tega ne gre
my brain hurts

MPM ::

ne govorim da energija nastane iz nič. samo iz druge, danes nam še neznane energije, bi jo lahko pretvorili v nam znano električno.

Azrael ::

>Če bi lahko šel 300 let nazaj in nekomu prinesel 20L neke tekočine imenovane bencin in mu rekel da vse kar rabi je izdelati posebn stroj, ki bo ta bencin spreminjal v električno energije (katera bi bila v tistem času prav tako neuporabna) bi se ti tista oseba le smejala in rekla hoax.

Vidiš to je pomembna razlika. V tem hipotetičnem primeru bi ti prinesel zadevo (sicer so bencin poznali že v starem Egiptu, ampak pustimo to). Teli free energy pajaci, pa do sedaj niso prikazali drugega kot lepo porisane prospekte in obljube za naivne investitorje.

Pričakovano preko zakonov termodinamike ne morejo.

Ampak papir vse prenese in naivnost folka nima meja.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

jest10 ::

Zanimivo, da ta tvoja "neznana energija" prav nič ne vpliva na naš svet. Se potuhnjeno skriva v omari?:D

dzinks63 ::

:)) Svet je sedaj globalno selo. In če naflancaš vsakega milijontega zemljana, da ti nekaj donira, se ti že splača odpreti en tak projekt in ti samo nakladaš in prestavljaš roke in to je to to. In ko so ti projekt skužli , da stem nič nebo , se pač lotiš drugega z drugo tematiko, da se ne vrtiš v krogu istih ljudi. Sicer pa enih takih projektov je cel kup , bi lahko rekel na vseh možnih in ne možnih področjih. Nekaterim celo rata in se na ta račun prav lagodno šlepajo skozi življenje. In tu domišlija ne pozna meja. Nekaj si izmisliš , kao teoretično to super v neki megli deluje in potem žanješ plodove. In to je tudi neke vrste zastonj , vzeto iz nečesa prividnega in na koncu imaš celo korist od tega. Biznis je pa biznis, al takšen al pa drugačen. Tako , da takšni ljudje so bili in še bodo.

MPM ::

jedrska energija je bla dolgo časa neznana in danes jo znamo izkoriščat. potem je tuki še vodna energija.. že einstein je povedal da je v kavni skodelici ogromno energije če bi jo znali izkoristiti. pač, v tako majhnem prostoru
Seveda tist benicin ki sem ga dal za primer lahko zamenjaš za uran in glede na vaše mišljenje je to to, kar imamo danes in nikoli več ne bomo napredovali? me zanima kaj bi rekli čez 10-20 let

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MPM ()

TESKAn ::

Če bi bilo na tem ORBO kaj resnice, bi teli 'izumitelji' zadevo že proizvajali in mastno služili. Če ne na zahodu, pa na Kitajskem, ki bi se zagotovo razveselila zastonj, neomejene količine energije. Ker pa je zadeva, kot še vsaka dosedaj, samo kup obljub in fancy 'znanosti', je najverjetneje vse skupaj BS.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

gumby ::

>>že einstein je povedal da je v kavni skodelici ogromno energije če bi jo znali izkoristiti.

aja?
mislis mogoce na famozni e=mc^2 ? to formulo precej folka narobe razume
my brain hurts

Azrael ::

>jedrska energija je bla dolgo časa neznana in danes jo znamo izkoriščat

Že res, samo učinke je pokazal že izum fotografije. Dolgo res niso vedeli koliko energije se skriva, ampak, ko je striček Sam odprl denarnico je bilo treba samo nekaj let od teorije do zelo uporabnih rezultatov.

Ponudniki izumov, ki spadajo pod rubriko Free Energy nam jo v najrazličnejših (nedelujočih) oblikah ponujajo že več stoletij. V tem času se je zgodillo kar nekaj velikih vojn in vedno so bili energetski (in ostali) viri mejnik med zmago in porazom.

Toda le zakaj so med WW2 v ZDA šli v idejo komplicirane jedrske energije, če bi lahko uporabili Free Energy, ki jo je baje okoli nas vse polno?

In tudi sedaj, ko znanost vsem očitno napreduje eksponentno, še vedno nimamo nič, kar bi dokazovalo obstoj te famozne Free Energy. Tega ne kupim.

> me zanima kaj bi rekli čez 10-20 let

Mimo zakonov termodinamike ne gre in pika.
Nekoč je bil Slo-tech.

noraguta ::

ja sej ni treba da free pomen , da gre nujno mim termodinamike.
recimo samo navijalna ura je lahko primer "free energy". ceprav fizikalno to ne drzi , pa nekako drzi iz strani uporabnika. mau marketingajo. al qua?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zvedavec ::

Ta neznana energija sicer po mnenju nekaterih sestavlja 70 % vsega vesolja: Dark Energy @ Wikipedia

Ampak naj vseeno stvar najprej pokažejo, kako deluje.

strictom ::

Dark energy "ne obstaja" :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Matev ::

o čem se sploh gre okoli te orbo energije?
na podlagi česa deluje

na spletni starni samo piše: Orbo produces free, clean and constant energy

andromedar ::

Ehm,...sicer sem bolj na strani tistih, ki verjamejo v principe "free energy", ampak tile Strorn s.p. pa ziher prodajajo meglo.
Eh?

gumby ::

>>na spletni starni samo piše: Orbo produces free, clean and constant energy

ja, zmotili so se... moralo bi bit "Orbo produces free, clean and constant BS"
my brain hurts

andromedar ::

Matev;

iz visokofrekvenčnega vakuuma črpa makro vibracije, ki jih s prefinjenim mehanizmom brez izgub pretvarja v antigravitacijo. Pol pa gor enostavno obesiš pol kile pariške salame...in voila... (brezizgubni) dinamo se vrti. Baje bodo izum zaščitli in prodali Petrolu, ki se bo nato preimenoval v Elektrol in asskicknil Shell, Enron, Petronas, Ge in ostala jajca.

PS:Vem da ta post nima ne repa in ne glave...je popolnoma na nivoju Steorna.


Ali pa se motim...
Eh?

Highlag ::

Gumbi:
Iz BS se da dobit metan in ga pokurit. Pa imaš free energy :P :D
Never trust a computer you can't throw out a window

MPM ::

kdo je reku da jst vrjamem v orbo in kdo je reku da mora iti mimo termodinamike?
Je vodna energija lahko primer tako imenovane Free energy?
Azrael, kdo pa pravi, da je jederska energija bolj zakomplicirana? očitno ni!

kronik ::

Ta ORBO bi naj deloval na zelo preprosti nacin in sicer s pomocjo (treh) magnetov. Magneti bi naj bili postavljeni v obliki trikotnika in se izmenično 'aktivirali' (ze tu mi ni jasno s cim bi naj aktiviral/de aktiviral ta magnet). Na sredini tega polja pa bi naj bil ocitno neki kovinski delec, ki bi tvoril mehansko energijo (ko bi skakal od magneta k drugemu magnetu). In to energijo bi potem dalje pretvarjal v elektricno. :O 8-) :\

Zadnjic je bil o tem postopku video na njihovi strani, danes ga vec ne najdem (ocitno jim je nekdo povedal, da naj nehajo sanjat)

No ja, jaz osebno bi se tudi lotil magnetnega polja, ce bi imel namen proizvest free oz cheap energy :))

Entuzio ::

Če koga zanima, naj si ogleda še toto stran:

www.fuellesspower.com


Znanost je radovednost

LexLuthor ::

Ja, energije je dovolj, sploh naravnega zemeljskega magnetizma. Le kdo obrača, tisto iglo v kompasu, hmmm, pa brez bencina? Potem je tu še vseprisotna konstantna sila g itd. Prepričan sem, da bomo nekoč odkrili neko dokaj preprosto finto, kako izkoriščati te energije v naš prid. Problem je le v tem, da se lobiji ne bojo odrekli svojemu denarju od umazane nafte in plina in so za to pripravljeni narediti ČISTO VSE, ni važno koliko trupel je stranski produkt.

Jaz takih projektov kot je Orbo ne bi kategorično zavračal. Morate se zavedati, da je lahko nek vplivnež demonstracijo preprečil v zadnjem trenutku. To samo pomeni, da stvar res deluje. V Darfurju pobijajo celo nacijo zaradi nafte, pa ne bodo nekih znanstvenih entuziastov. Halo!

jest10 ::

Ja, energije je dovolj, sploh naravnega zemeljskega magnetizma. Le kdo obrača, tisto iglo v kompasu, hmmm, pa brez bencina? Potem je tu še vseprisotna konstantna sila g itd. Prepričan sem, da bomo nekoč odkrili neko dokaj preprosto finto, kako izkoriščati te energije v naš prid.


Ti nimaš ravno dosti pojma o fiziki ane?

Zheegec ::

Ma ne, gravitacijo z lahkoto izkoriščaš - generator poganjaš z vrvjo, na katero je privezana 5-tonska skala. Vsakič, ko skalo vržeš z vrha hriba, poženeš generator.
Uvoziš 50 sužnjev, da vsakič skalo tovorijo na vrh hriba in imaš zastonj energijo na osnovi g sile...

ampak to še ni vse!! Kaj bi šele bilo, če bi imel 100 sužnjev in pa 2 skali... Fantje, to ima potencial vam pravim!! Neskončno zastonj energije
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

strictom ::

Obnovljive energije je ogromno. Ne zastonj energije, ta ne obstaja.

Lahko bi npr. postavili en velik obroč sončnih celic okrog zemlje (iz vesolja bi zgledlo podobno kot Saturnovi obroči) in bi s tem imeli ogrooooomno energije. Ali pa še boljše. Eno zvezdo v PM, zagradimo z sončnimi celicami in imamo še več energije.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Roadkill ::

>> To samo pomeni, da stvar res deluje.

LOL!

Torej odsotnost dokazov dokazuje, da so dokazi bili prisotni, pa so jih zle organizacije skrile.
Ker če zadeva ne bi delovala, potem zle organizacije ne bi imele česa skriti in tako ne bi bilo dokazov... O_o :D
Ü

Trdi ::

Ja, energije je dovolj, sploh naravnega zemeljskega magnetizma. Le kdo obrača, tisto iglo v kompasu, hmmm, pa brez bencina? Potem je tu še vseprisotna konstantna sila g itd. Prepričan sem, da bomo nekoč odkrili neko dokaj preprosto finto, kako izkoriščati te energije v naš prid. Problem je le v tem, da se lobiji ne bojo odrekli svojemu denarju od umazane nafte in plina in so za to pripravljeni narediti ČISTO VSE, ni važno koliko trupel je stranski produkt.

Jaz takih projektov kot je Orbo ne bi kategorično zavračal. Morate se zavedati, da je lahko nek vplivnež demonstracijo preprečil v zadnjem trenutku. To samo pomeni, da stvar res deluje. V Darfurju pobijajo celo nacijo zaradi nafte, pa ne bodo nekih znanstvenih entuziastov. Halo!

AHAHAHAHA!! Crazy Stuff! To pa solze v oči nažene! Hahahaha!

A potem se pa čudite, zakaj obstajajo takšni projekti. Ne zaradi takih, kot je citirani osebek, on je nula. Ampak predstavljajte si, da citirani osebek imel nekaj denarja. Prepričali bi ga v vlaganje za malo malco. Vedno se najdejo taki, ki nasedejo.
Trdota d.o.o.

Alexius Heristalski ::

Seveda! Vložil bi v energijo, ki bo človeštvo odrešila muk, pa še zadovoljstvo, ker bo pomagal zjebati zlobne pohlepne korporacije, ga bo prevevalo in ob srcu mu bo toplo. Trojna zmaga!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

T0RN4D0 ::

Lahko bi npr. postavili en velik obroč sončnih celic okrog zemlje (iz vesolja bi zgledlo podobno kot Saturnovi obroči) in bi s tem imeli ogrooooomno energije. Ali pa še boljše. Eno zvezdo v PM, zagradimo z sončnimi celicami in imamo še več energije.


Ja, kaj lažjega kot zagradit eno zvezdo s sončnimi celicami. A nebi kr okol sonca termo elektrarne naredu rajš, zakaj bi se s celicam matru?

sverde21 ::

In kak boš štrom od sonca do zemle spravu? Ga boš v tanker nalil al pa kabu zavrtel k laso pa ga vrgu tja :D . Dej mal študiri no :\
<?php echo `w`; ?>

Matev ::

sarkazem človek
sarkazem


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj to ne deluje (perpetuum mobile again) (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5813320 (5135) cvalsr

Free energy (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35266088 (54881) Gandalfar
»

perpetuum mobile! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
10611969 (5276) Matev

Brezplačna energija

Oddelek: Loža
394589 (4352) Ziga Dolhar
»

Energija iz nič. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12117924 (12282) jest10

Več podobnih tem