Forum » Kaj kupiti » Ali se mi splača prehod iz C2D na C2Q
Ali se mi splača prehod iz C2D na C2Q
diative ::
Sedaj imam E6320 proc ali se mi splaša iti recimo na Q6600. Seveda ko bo cenejši to
Hvala za odgovor
Hvala za odgovor
- spremenil: diative ()
dzinks63 ::
Če bo za doplačat cca 100€, potem bi se splačalo, Q6600 = 2.4GHz, 1066MHz FSB, 8MB cache.
zee ::
ce imas aplikacije (NOT spile), ki jih lahko zadovoljijo, potem zagotovo ja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Icematxyz ::
Zakaj se recimo nebi splačalo?
Zato ker na tej platformi sem prepričan da zaigraš kakšno igrico, brskaš po internetu, bereš maile, pišeš v wordu...
In preprosto mislim da imaš dovolj dober procesor za to početje.
Nakup štirijedrnika bi pa bilo preseravanje in metanje denarja proč.
Razen če se motim in uporabljaš sistem v kakšne bolj profi zadeve z programi ki zajo izrabiti sploh 2 jedrnike kaj šele 4 jedrnike.
Takrat pa mislim da tako ali tako nimaš prave platforme za svoje početje. Oziroma takrat bi pa ti priporočal nakup 4 jedrnika. Pa še to le če dejansko ti majnka procesorskih ciklov za stvari katere počneš.
Torej na kratko. Če to sprašuješ vrjetno ne uporabljaš programov ki bi zahtevali takšen tip procesorja za dobre rezultate in zato je moj odgovor pač ne.
Če pa imaš preveč denarja pa si ga kupi če ne zarad idruga zaradi imiđa ker za kaj več ti tako nebo koristil.
Icematxyz ::
Pa še cena pada tem procesorjem kot pada cena hitro pokvarljivi robi.
Kar je logično stvar marketinga in marsikdo bo se vanj zgleda ujel. Zakaj nebi dal le 100 e več če pa dobim več kot 2 krat na performancu?
4 je pa ja boljše kot 2 in pa 8 mb boljše kot 4?
Kar je logično stvar marketinga in marsikdo bo se vanj zgleda ujel. Zakaj nebi dal le 100 e več če pa dobim več kot 2 krat na performancu?
4 je pa ja boljše kot 2 in pa 8 mb boljše kot 4?
Brane2 ::
Zato, ker tisti "4" niso "2x2".
Enako kot ne greš v štacuno po nov računalnik in ga prištekaš po mreži k staremu, če rabiš 2xCPU in 2x RAM - vsaj ne za normalne programe.
Za kake res paralelne simulacije in video editing mogoče.
Poleg tega Q6xxx niso pravi quad corei, kar se jim pozna.
No, vsaj jaz na tvojem mestu ne bi šel v to.
Ko in če se bodo pojavile igre, ki bodo dejanjsko rabile QC, boš imel na razpolago veliko pravih QC čipov za majhen denar.
Enako kot ne greš v štacuno po nov računalnik in ga prištekaš po mreži k staremu, če rabiš 2xCPU in 2x RAM - vsaj ne za normalne programe.
Za kake res paralelne simulacije in video editing mogoče.
Poleg tega Q6xxx niso pravi quad corei, kar se jim pozna.
No, vsaj jaz na tvojem mestu ne bi šel v to.
Ko in če se bodo pojavile igre, ki bodo dejanjsko rabile QC, boš imel na razpolago veliko pravih QC čipov za majhen denar.
On the journey of life, I chose the psycho path.
diative ::
ok hvala za pojasnila. Res čudno da ni še nobenega špila uzun da bi podpiral več jeder. Pa so proci že dolg na sceni.
Še eno vprašanje kakšna je pa razlika med E6420 pa E6600 kolk se pozna kej na špilih.
Nisem ne vem kakšen expert v teh stvareh zato sprašujem
Hvala
Še eno vprašanje kakšna je pa razlika med E6420 pa E6600 kolk se pozna kej na špilih.
Nisem ne vem kakšen expert v teh stvareh zato sprašujem
Hvala
ivanuscha ::
Mislim, da bo špil Alan Wake tekel izključno samo na večjedrnikih, več kot boš imel jeder, več bo fps-jev.
AapocalypseE ::
Lost Planet Extreme Condition je tud en novi špil, ki izkoristi tudi vsa 4 jedra, tak da bo vedno več takih iger.
Brane2 ::
Saj jih bo vedno več, ampak tapravi QC čipi tudi niso več daleč.
Mogoče 6 mesecev do leto dni še...
Mogoče 6 mesecev do leto dni še...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dual Core AMD/Intel (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Strojna oprema | 91002 (26310) | Isotropic |
» | Koliko jeder potrebujete? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 19408 (16537) | noraguta |
» | Intel E6600 vs. Q6600 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 9121 (5877) | MEDENA |
» | Intel ali Amd? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4509 (2943) | DJ MartiNi |
» | Nakup Core 2 Duo 6600 ali Core 2 Quad 6600?Oddelek: Kaj kupiti | 2713 (1963) | frudi |