» »

Intel ali Amd?

Intel ali Amd?

1
2
»

51M3K ::

Glej nehata se kregat, koga briga če je vsak 2 post njegov.
Malo pomisli čez 1 leto bo streetracer menjal proc pa dal q6600 v kaki server, tam bo delalo super četudi bojo v prodaji že 8 jederniki.

p.s @ LjubimPeezde, ne postavljaj se nekaj pa sprašuj kolko je star, ti si se zato da lahko pišeš replike v tej temi šel danes na novo z novim nickom registrirat. Dum ass (sry na izrazu):\
Loading...

Izi ::

Jaz se tukaj pridružujem StreetRacerju.
LjubimPeezde je registriral svoj novi nick samo zato, da bo tukaj provociral, ker se z svojim pravim nickom ne upa takole grobo napadati ljudi.

Vsekakor je Q6600 ta hip najboljša izbira, če gledaš na price performance ratio.

Benchmarki kažejo, da pri večini kodiranj in dekodiranj prekosi tudi Core2 Extreme procesorje.
Pri starih igrah sicer ni nič posebnega zaradi dokaj nizke frekvence, ampak vse novejše igre, ki prihajajo v prihodnjih mesecih ga bodo znale do konca izkoristiti.

Popolnoma isto je bilo leto in pol nazaj, ko sem med prvimi kupoval dvojedrnika, in so vsi govorili, kako je to nesmiselno. Če bi takrat kupil najhitrejšega enojedrnika bi ga moral zamenjati že eno leto nazaj. Danes z enojedrnikom nimaš kaj več početi. Moj dvojedrnik pa se še kar drži čeprav ga hudi daje zob časa.

Kdor danes kupi dvojedrnika se bo močno zajebal. Že čez pol leta bo klel tiste, ki so mu svetovali napačen nakup, tako kakor bi jaz preklel vse tiste, ki so mi pred letom in pol svetovali nakup enojedrnika. Naj se cvrejo v peklu >:D Na srečo jih nisem poslušal.

Procesor se kupuje za več kot eno leto !!!
Pomisli, kaj boš čez eno leto počel z ubogim dvojedrnikom. Nič.
Q6600 pa bo po moje zadostoval za spet za leto in pol, potem pa bo že čas za nakup osemjedrnika :D

Tisti, ki danes svetuje nakup dvojedrnika je milorečeno baraba, ki bi rad onesrečil čim več ljudi, verjetno zaradi lastne zlobe, ker si je pred kratkim kupil novega dvojedrnika in sedaj vidi, da je storil hudo napako, pa hoče v nesrečo potegniti še koga.

Na srečo vidim, da večina uporablja svojo glavo in lepo kupuje štirijedrnike, ki gredo trenutno v trgovinah kot sveže žemljice :D

billgates ::

Par inženirjev bi bilo treba ugrabit da bi mal bolj počas šel razvoj...:D

MEDENA ::

fak si fuknjeno bitje izi...le zakaj pa delajo danes še enojedrnike potem?

51M3K ::

Meni se zdi ravno obratno, sploh pa kje ti vidiš kake enojedrnike še v proizvodni, mogoče ma to samo še amd..
Loading...

Izi ::

MEDENA, daj vklopi že malo tvoje možgane.
Enojedrniki so danes že hudo redki, namenjeni pa so za office računalnike, ki jih je verjetno več kot pa igričarskih mašin.
Za office računalnike povsem zadostuje kakšen enojedrnik za 40 € in večino jih pokupijo firme.

Calligula ::

IZI pretiravas. Mam enojedrnega A64, stiskam video in pcnem marsikaj kar bremeni procesor pa vseeno ne cutim pomanjkanja. Ce imam med kakim zahtevnim opravilom potrebo po odzivnosti za druge zadeve pac tistemu procesu v task managerju dam visjo ali nizjo prioriteto in je reseno.

Komot bi se kako leto ali dve zdrzal na istem sistemu.

Ce bi zdaj kupoval bi pac kupil Q6600, ker se kar splaca, problem je, da ni pametnih razlogov, da bi upgradal.
Vista je se polomija ceprav naj bi SP1 to malo olajsal, DX10 iger ni, ko bodo bodo te top of the line kartice v bistvu presvoh, vecina stvari, ki jih je po tem forumu naiven folk koval v zvezde in tulil, da je vse ostalo zastarelo pa je bil le skupek milnih mehurckov:

PCIxpress vodilo (isti drek kot AGP samo umetno pac forsiran od insustrije)
SATA (mirno bi se par let lahko zivel brez)
DDR2 RAM..
BTX standard,...

Skratka polno enih zadev, ki v praksi sploh niso neki realni preskoki. Vse to prav pride a sele vec let po hypu.

To, da so enojedrni procesorji cisto bogi pa je bull.

Pšenični ::

PCIxpress vodilo (isti drek kot AGP samo umetno pac forsiran od insustrije)
SATA (mirno bi se par let lahko zivel brez)

Se popolnoma strinjam.Dodal bi še ,da je vsako leto več marketinškega po domače rečeno nategovanja.Marketing postaja vedno bolj agresiven in nas prepričuje v nakup , ki včasih ni najbolj racionalen.Vista npr. je živ nateg , neuporabna in žre resurse.Heh, da bom dal še 1000 evrov za sistem ,ki jo bo poganjal.Ne hvala.Prav tako dx10 grafične.Sploh mi ni jasno zakaj se jih sploh kupuje, saj iger še ni.Ko pa bojo pišle bodo zdajšne grafe za v muzej, ne pa za poganjat res zmogljive aplikacije.
Torej za naivne, izrek : Dnar more krožit....Je pa razlika pri mojem mišljenju, če človek kupuje nov sistem ali ga nadgrajuje.Saj veste kaj mislim.

opeter ::

Je pa razlika pri mojem mišljenju, če človek kupuje nov sistem ali ga nadgrajuje.Saj veste kaj mislim.


In v katero skupino spadaš ti? Jaz sem namreč nekje vmes... vsaj tako mislim.
Imam star sistem, katerega sem napolnil z maksimalno količino RAM pomnilnika, kolikor je le bilo možno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

OChack ::

telbanc se strinjam s tabo sam tko je, napredk mora it naprej in denar se obračat drugače bi vsi nabavl PCje in potem nebi noben rabu novga kar pomeni propad firm tko se pa svet vrti tehnologija gre navidezno naprej realno se pa pač na nekaj let pozna da se je v resnici grafika spremenila kj zlo pohitril itd. ja denar se mora vrtet
Int€l inside, IDIOT Outside

Izi ::

LOL, eni ga pa znate pihnit :D
Še sreča, da taki v javnem življenju ne boste nikoli imeli kakšne pomembne besede.
Edino mi ni jasno kaj dotični osebki počnete na tako specifično usmerjenem tehničnem forumu, kot je Slo-Tech. Za vas so bolj primerni kakšni filozofski forumi, kjer se živi v preteklosti in naklada do onemoglosti.

Calligula, ali si pomislil, da bi brez računalnika živel še lepše. Ljudje kot ti računalnika sploh ne potrebujejo. Imajo ga samo zato, ker ga imajo tudi drugi in je to sedaj moderno.
Tistih par listov bi hitreje natipkal z pisalnim strojem >:D , ne pa da se matraš z računalnikom, ki se ti zaganja več kot minuto nato odpiraš neke programe, tipkaš, se mučiš z oblikovanjem teksta, nato pa čakaš še minuto, da printer izpljune tvoj izdelek in na koncu porabiš trikrat več časa kot če bi lepo uporabil pisalni stroj.
Z pisalnim strojem bi lahko mirno živel še preostanek tvojega življenja, ti pa si ga zavestno otežuješ z temi čudnimi novodobnimi izdelki, katerih sploh ne razumeš >:D

Edino kar lahko dodam je: Ignorance is bliss :D
Po svoje vam kar malo zavidam.

Meizu ::

Izi, zdaj si pa ti malce čuden izpal. Če ne zmoreš drugega kot zmerjanje v obrambo niti ne poskušaj.

Veš, marsikdo ne potrebuje procesorske moči za programiranje in za 7 minutne izrapune superpi števila in podobne oslarije. Enojedrni AMD64 recimo so v igrah in večini programov še zmeraj več kot odlični. Sem do zdaj uporabljal AMD64 3000+ s frekvenco 2250Mhz in se je odlično obnesel v igrah, STALKER je tekel BP, Far Cry, celo CellFactor sem premleval in tako dalje. Dvojedrnik pa se je komaj dodobra uveljavil, zato res ne vidim razloga, zakaj bi bil že čez pol leta neuporaben.

Tko, da Izi, pojdi govorit pravljice kam drugam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Izi ::

Če ne zmoreš drugega kot zmerjanje v obrambo niti ne poskušaj.

Vse argumente sem že napisal, pa jih nekateri "vojno" razpoloženi, kar nočejo prebrati, zato sem postal malo sarkastičen, nisem pa nobenega zmerjal, medtem ko sem bil sam deležen nekaj zmerjanja.
Tako ali tako je thread, kot je bilo glede na naslov pričakovati že davno prešel v flamewar in bi bilo pametno, da moderator temo zaklene.

dzinks63 ::

:)) Zakaj bi se tema zaklepala, ker kakor se vidi, bo še kar nekaj časa potekal dvoboj med AMD in Intelom, tako da tema bo še vedno aktualna. Naj se krešejo mnenja in naj se pokaže kateri procesor je v danem trenutku najboljši, best buy ali kakorkoli že.

Izi ::

Samo tema ni več Intel ali AMD, ker tukaj ni kaj dosti za povedati. Vse je prešlo v vprašanje štirijedrnik ali dvojedrnik.
Tema, ki se ukvarja točno z tem vprašanjem pa že obstaja in notri pišejo dejanski uporabniki Q6600 in ne kakor tukaj, ko samo nekaj modrujemo, vsi pa imamo dvojedrnike.
Tukaj je ta tema: Intel E6600 vs. Q6600

LjubimPeezde ::

Jah best buy -> procesor za 250EUR>:D
A je tudi Porsche911 best buy med avtomobili ker ima kar dobro ceno glede na kakega R8??>:D

bluefish ::

odvisno kaj iščeš in kaj je zate best buy (Porsche ne ponuja toliko več glede na nekatere bavarce).

Pšenični ::

In v katero skupino spadaš ti? Jaz sem namreč nekje vmes... vsaj tako mislim.
Imam star sistem, katerega sem napolnil z maksimalno količino RAM pomnilnika, kolikor je le bilo možno.


Jaz sem naredil isto 2giga rama in sistem -server 2003 ter mobilni barton ,ki deluje na 2ghz.Zadeva leti bp.Grafa pa gf6800gt- malce modificirana .Poganja še zmeraj vse špile, ki jih igram.Kupil sem rabljeno,heh.....grafo namreč.Namesto da bi veliko denarja zmetal za najnovejše računalniške zadeve in navijal, grem rajši z kolegi na kakšen pir več itd....
Ko bom zamenal zadevo ,bo to štirijedrni mogoče 8 jedrni proc od amd ja ,ki bo letel na najmanj okoli 4ghz.....Manj me ne prepriča.

OChack ::

ma tud ni vse frekvenca...........
Int€l inside, IDIOT Outside

Izi ::

Jaz dobivam občutek, da 4 GHz ne bomo videli nikoli.
Že skoraj 10 let se vse odvija v rangu 2 - 3 GHz.
Eno jedrniki so prilezli do 3 GHz in nato smo dobili dvojedrnike, ki so pričeli z frekvencami 2,4 Ghz in počasi lezli do 3 GHz, nato smo dobili štirijedrnike, ki so začeli z 2,4 GHz in bodo počasi lezli do 3 GHz....
Ali vidite vzorec?
Ko bodo štirijedrniki prilezli do 3 GHz bomo dobili 8 jedrnike z frekvencami okoli 2,4 GHz in potem spet počasno naraščanje do prihoda 16 jedrnikov...

Torej po moje lahko na 4 GHz kar pozabite. Sedaj ko se vse seli na večopravilnost bo frekvenca precej manj pomembna kot pa število jeder, to je tudi eden izmed razlogov, da je bolje kupiti Q6600 kot pa najhitrejšega dvojedrnika.

opeter ::

Izi, aha in to bo šlo v neskončnost... dobimo 16 jeder, nato 32, 64, 128, 256... 10.000. Pa bomo še vedno na 3 GHz-ih :D

Izi ::

Neskončnost je brez konca. :D Vsaka stvar pa ima konec.
Do kdaj bo tako seveda ne vemo, vsekakor pa toliko časa, dokler ne najdemo kaj boljšega.
Z frekvenco smo nekako trčili on nek nevidni tehnološki zid. Današnja tehnologija in materiali enostavno ne prenesejo višjih frekvenc in zato smo pač našli novo možnost za povečevanje hitrosti.
Sedaj bomo ob istih frekvencah povečevali število jeder toliko časa, dokler bo to dopuščala tehnologija in materiali.

Pri povečevanju frekvenc je bila bistvena težava, da so se začele pri preveliki frekvenci pojavljati napake, ker material ni zmogel takih frekvenc brez motenj.
Pri povečevanju števila jeder pa se bo hitro pojavil problem pregrevanja.
Sedaj smo še vedno samo na eni plasti in se jedra širijo samo v širino.
Trenutno kaže, da bomo šli tudi v višino, ampak samo v dve plasti, ker pri večih plasteh bi bilo onemogočeno odvajanje toplote iz srednjih plasti.
Intel ima medna že delujoč prototip procesorja z jedri v dveh plasteh.

Zaradi velikost bi šli na eno plast nekako 16 jeder in potem še 16 jeder v drugo plast, potem pa bi vse skupaj postalo enostavno preveliko, ker miniaturizacija poteka precej prepočasi, da bi lahko kompenzirala tako hitro povečevanje števila jeder.
Torej jaz trenutno vidim možnost nekako do 32 jeder na enem procesorju, do takrat pa bomo morali spet odkriti nekaj novega, da se bo povečevanje hitrosti lahko nadaljevalo.

LjubimPeezde ::

kok si brihten>:D
trenutno je pač tko da ti ene 500mhz frekvenca višja v špilu precej pomaga -> precej bolje kot XXjedrnik.

BoBr ::

Če se že kupuje se ne kupuje samo za "trenutno". Ali pač?
Also known as "Intel-aš".

LjubimPeezde ::

Nakupovanje proca v smislu "kaj bo čez dve leti" ni bilo še nikoli uspešno. Dvomim da tudi sedaj>:D

BoBr ::

+2 core bo dosti prej aktualno kot čez dve leti. Upam stavit >:D
Also known as "Intel-aš".

Mr.B ::

Cene procesorjev, sploh HE modelov, so več kot 50% tistega, kot so bili v začeku leta... Tako da je nakup ?. Predagam da se kupi dober dvojedrnik v rangu 100 do 150€, in to je to
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

DJ MartiNi ::

Jaz sem kupil procesor AMD AthlonXP 2500+ 13.12.2003. V primarnem računalniku sem ga mel dobri dve leti in pol. Potem pa se je preselil v sekundaren računalnik. In je bil tam še eno leto, potem pa sem ga prodal. Athloni XP so bili legende. Ne vem če bom imel še katerga tako dolgo...na veselje nekaterih :D .
1:Phenom II X3 720BE/ASRock 970M Pro3/2x8GB G.Skill Aegis/Radeon HD2600XT
2:Athlon X2 BE-2300/Foxconn A7DA-S/2x2GB A-Data PC2-6400/Radeon HD3300
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko jeder potrebujete? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
6218502 (15631) noraguta
»

Yorkfieldi že naslednji teden?

Oddelek: Novice / Procesorji
294285 (2915) tilinho20
»

Dual ali Quatro?

Oddelek: Kaj kupiti
121743 (1349) Svizec69
»

Intel E6600 vs. Q6600 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1348724 (5480) MEDENA
»

Nakup Core 2 Duo 6600 ali Core 2 Quad 6600?

Oddelek: Kaj kupiti
152607 (1857) frudi

Več podobnih tem