Forum » Operacijski sistemi » Vista + XP na eni particiji
Vista + XP na eni particiji
zipp000 ::
zdravo!
imam samo en disk in eno particijo. Ker imam na disku mnogo podatkov, pa sem rabil poleg Viste še XP, sem se odločil, da ne bom formatiral, ampak poskusil oba namestit na eno particijo. XP sem inštaliral in dela, spremenil sem boot.ini datoteko, ampak vista se ne zbudi, oz. pokaže se le črn zaslon.
Je še mogoče zbudit Visto?
XPje imam nameščene v \WINXP , Visto pa v \WINDOWS
imam samo en disk in eno particijo. Ker imam na disku mnogo podatkov, pa sem rabil poleg Viste še XP, sem se odločil, da ne bom formatiral, ampak poskusil oba namestit na eno particijo. XP sem inštaliral in dela, spremenil sem boot.ini datoteko, ampak vista se ne zbudi, oz. pokaže se le črn zaslon.
Je še mogoče zbudit Visto?
XPje imam nameščene v \WINXP , Visto pa v \WINDOWS
bluefish ::
žal si naredil nespametno stvar. Mogoče ti bo lahko kdo pomagal, vendar pa dvomim. Zlato pravilo nameščanja OS je, da dveh OS-jev NE namestiš na isti disk in isto particijo.
Torej, če bo edina rešitev problema format, potem najprej namesti XP-je, med njihovo namestitvijo pa razdeli disk na dva dela. Potem pa namesti še Visto, ki bo tudi naredila ustrezen boot meni.
Torej, če bo edina rešitev problema format, potem najprej namesti XP-je, med njihovo namestitvijo pa razdeli disk na dva dela. Potem pa namesti še Visto, ki bo tudi naredila ustrezen boot meni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
zipp000 ::
že vnaprej sem vedel, da stvar najbrž ne bo delovala. Na žalost format v tistem momentu ni prišel v poštev, zato diska nisem mogu razdelit na dve particiji
Bi lahko poskusil z repairom Viste? Nisem še poskusil, bojim se da ne bi bilo nč bolje in da bi zravn uniču še XPje.
Bi lahko poskusil z repairom Viste? Nisem še poskusil, bojim se da ne bi bilo nč bolje in da bi zravn uniču še XPje.
5er--> ::
PS:Ne bi ti bilo treba nič formatirat. Samo primarno particijo bi zmanjšal, v praznem prostoru pa ustvaril novo.
Pomagal pa bi si lahko s Partition Magicom, Acronis Disc Director-jem, zastonjskim GParted-om...
Pomagal pa bi si lahko s Partition Magicom, Acronis Disc Director-jem, zastonjskim GParted-om...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | spreminjanje particij...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2297 (1776) | superb_ |
» | Dual boot - resen problemOddelek: Operacijski sistemi | 1324 (1106) | Robocop1 |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267245 (66837) | Seljak |
» | Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosuOddelek: Operacijski sistemi | 3219 (2196) | Gutjerez |
» | TRIPLE BOOT Mac OsX Xp in VISTAOddelek: Pomoč in nasveti | 2213 (1712) | maxsis |