» »

Hector Ruiz kritizira Intel

Hector Ruiz kritizira Intel

Daily Tech - Vodilni mož AMD-ja je v svojem govoru na American Antitrust Institute National Conference podal zelo ostro mnenje o podjetjih z monopolom, predvsem Intelu. Njihove tržne metode je označil za ilegalne in načrtno usmerjene v oviranje AMD-ja. V ospredje je postavil sumljivo nizke cene, predvsem pa pritisk na prodajalce sistemov, ki lahko zelo vpliva na stanje v podjetju (samo spomnimo se na kup procesorjev, ki jih je AMD letos izdelal z namenom prodaje Dellu). Hector je prisotnim funkcionarjem popihal na dušo in povedal, da upa na čimprejšnjo prevlado pravice ter rešitev situacije.

Izvorna novica.

31 komentarjev

Good Guy ::

Jah se vid da je amd v kur*u

Ko ni več rešitve pa take bedarije pokajo

Mislem men se kr mal smili:d
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

BoLhCa ::

"V ospredje je postavil sumljivo nizke cene"

Ja lol no... in to prbije AMD:D 8-O

Meizu ::

Pomisli, ko je bil AMD na vrhu. Se mi je pa Intel smilil:D :D

Ne bo jim nič ne... Pomisli, koliko časa je bil Intel v ozadju, zdej se je komaj prvleku vn. Še bo trajalo preden bo šel AMD v stečaj:\ :\
Do takrat pa nič kupovat, mogoče bo kaj močnega prišlo, pa poceni0:)

SavoKovac ::

Jah, tudi intel je bil v k*rc* zadnjih nekaj let med P3 in C2D. Pa niso propadli.
Verjetno jih je zajelo travmatično stanje, posledica dolgotrajnega neenakovrednega boja za preživetje, tako da zdaj malce kanibalizirajo z nizkimi cenami. V smislu dvignjene pesti, cmeravega obraza in javkanja besed "NEVER AGAIN". :'( :D

Good Guy ::

Wale up magarac

Nič ne bo

Tut prevzem ati-ja je biu larifari pa poglej kaj se je zgodilo(ati vključno z amdjem gre v iz dneva v dan nižje)

Enkrat bo sam novica kako je ibm kupu amd ipd.
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Meizu ::

ne si tega želet. Če propade AMD, bo edina konkurenca propadla in Intel bo pričel tako zasoljevati cene da bo ajoj. Raje moli, da se izvleče.:) :\

jlpktnst ::

Intel tudi ko je bil "zadaj" ni ravno trpel. Še vedno so prodali dosti več kot konkurenca, sploh je pa intel precej večja in starejša firma. Očitno je pa za amd postala situacija rahlo kritična. Jih bo izvlekel IBM?

steev ::

Jah, tudi intel je bil v k*rc* zadnjih nekaj let med P3 in C2D. Pa niso propadli.


Jah to ni res. Kdo pa je prodaj proce vecjim firmam kot so Dell.

Drugace pa ja, amd se more obdržat zaradi konkurence.
:|

Meizu ::

Če propade AMD potem bodo gotovo najcenejši Intelovi procesorji tako dragi kot zdajšnji srednji procesorski razred... Če ne še več:\ :\

Spc ::

Nekaj čudnega se dogaja z AMDjem.
Če pogledate title (zgoraj levo) piše:

Nordic Homepage..

Slika:


http://www.amd.com

:O
 

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: madviper ()

FireSnake ::

In vi se imaste za neke racunalnicarje, al kako?

Ko gledam tele komentarje ... pa folk se ti zasmili, kako ozkogleden je.

V casu ko je Intel bil "zadaj" je se vedno obvladoval KREPKO cez polovico trga procesorjev.
NIKOLI pa se ni spremenilo dejstvo, da Intel proda NAJVEC graficnih procesorjev (ja, so zanic, ampak so vgrajeni, in potem to nanese), celo vec kot nVidia.

Kje so tu se vezna cipovja in tako naprej.

Torej: kdaj je bil Intel "zadaj"?

Ob taksnem tempu prodaje, kot jo ima Intel sedaj, lahko zdrzijo 10 let ali vec AMDjeve "nadvlade".

In, da ne bo kdo mislil .... ne navijam za nobenga, ceprav se rahlo nagibam k AMDju, ki ima dosti zelo elegantnih resitev.
Ampak, PROSIM, dajte malo pomislit preden pisete....

Edit: in se to: ce AMD propade (kar se ne bo zgodilo) bodo Intel takoj razbili na vec firm (vsaj 2) ... tako, da, Intelu ni v interesu, da AMD dokoncno propade.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

Tear_DR0P ::

in se to: ce AMD propade (kar se ne bo zgodilo) bodo Intel takoj razbili na vec firm (vsaj 2)


AMDju bi to pasalo, tudi če ne propade in zato se poslužujejo udarcev pod pasom - oziroma tole sploh ni pod pasom - pa to kar je naredil direktor ni javkaje ampak posovna poteza :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Looooooka ::

O kero jamranje. Ce misl da bo s tem kj dosegu je pa naravnost smesn. A zdej misl da jih bo vlada prisilila da dvignejo cene v imenu konkurence... I think not.
Amd si zdele zasluz cist vse kar je dobu. In to sam zarad anti intel reklam ki jih je uporablu zadnih par let. Ce ne bi blo tistih naravno otrocjih nacinov reklamiranja svojih izdelkov bi blo zdele drugac. Tko pa tale direktor lahko vse posledice pripise sam sebi.
Pa tud ce intel razbijejo ne bojo zarad tega nc propadl. Tud microsoft so sli razbijat. Lastniki firme bojo po enih al pa drugih levih poteh in postopkih se zmer isti ljudje. Ne glede na to kera opica bo na vrhu.
Amd naj bo zdele rajs tih da se ne osmesi in lepo dela na tem kar je uspesno delu ze leta... Strike backom. Bojo pac pol leta trpel. Ne mors bit skoz na vrhu.

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

pinx ::

Pri teh izjavah mi gre kar na smeh, dobiš občutek, da se sam sebi smili. Očitno ne znajo priznat poraza.
AMD je dominiral z Athloni XP in prvimi A64, zdaj je pač prevzel krono Intel s Core procesorji.

Tilen007 ::

Ampak res, kakšni komentarji... Govorite kot da ste vsi neki hudi podjetniki z večletnimi izkušnjami v vodenju več tisoč ljudi in samo vi točno veste kaj in kako more AMD delat... Kaj res mislte, da bi se javno jokal vodilni takega podjetja kot je AMD? To je vse biznis in del strategije, ne glede na to, kakšne načrte imate vi, ki so seveda po vašem mnenju absolutno najprimernejši za AMD...

Mr.B ::

Sej so tudi svetle cvetke zunaj : No vsaj pri goničih se pozna : Catalyst 7.6.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

opeter ::

Nordic Semiconducter je podjetje, ki proizvaja tiskana vezja.

sweeti007 ::

intel ne more propast, kr poglejte si The last mimzy :D

PrimozR ::

Vsaka publiciteta je dobra, tudi slaba. ;)

Resno, je bilo že parkrat povedano - Intel ne more propasti, AMD precej lažje. Ni samo važno, kdo je hitrejši, precej je važno tudi ime (očitno), ustvariti le-to pa traja.

JohanP ::

AMD je s tožbo proti Intelu pričel leta 2004 in jo vložil na sodišče leta 2005 - na višku svojega "uspeha" - po uspešni tožbi (države) proti monopolnim prijemom Intela na Japonskem.
Večina analitikov in podjetij na tak ali drugačen način priznava umazano igro Intela. Pritisk se ni izvajal samo na prodajalce procesorjev ampak npr. tudi na izdelovalce matičnih plošč z omejevanjem dobave intel čipsetov, v primeru pretirane izdelave AMD plošč. (Še kdo pozna ABiT ali Via? Kaj pa Epox?)
Skratka neumno je trditi da Intel ni deloval protizakonito. In še bolj neumno bi bilo, če AMD tožbe sploh ne bi vložil.

Je pa izjava Hectorja vsekakor smešna in po drugi strani pričakovana glede na to, da se mu hudo trese stolček pri AMD-ju.
AMD-jev problem je pomojem večplasten:
1.) Na višku uspeha jih ni omejeval samo Intel ampak predvsem kapaciteta proizvodnje procesorjev. Z eno tovarno, ki mesečno obrne 25k 90nm šnit ne moreš prevzeti 50% deleža. Druga tovarna je prišla pol leta prepozno iz z napačno 90nm proizvodnjo.
2.) Zgrešen marketing
3.) Slabo vodenje s kupom zaenkrat brezveznih potez (50x15), Geode, Dell in zanemarjanje manjših kupcev, ATi, monolitic quad core,...
4.) Intel
5.) Sistem izdelave procesorjev se precej razlikuje od Intelovega, poleg tega ima AMD leto dni zamika pri prehodu na manjši proizvodni proces. AMD proces izboljšuje v tovarni, medtem ko Intel svojega praktično izdela v razvojnem laboratoriju in nato prenese na eno od svojih številnih tovarn. Popravki pri Intelu so minimalni pri AMDju pa bistveni za doseganje višjih frekvenc.

Upajmo samo, da Hector v AMDju ne bo naredil podobne štale kot v Motoroli.

PrimozR ::

JohanP Abit je spet precej močan (IN9-MAX3 na 680i in QuadGT na 965 sta odlični plati, prihajajo pa nove na P35 in X38). ViA AFAIK ni izdelovala plat temveč čipsete, ki so praktično izumrli, takisto SiS. Epox je tudi bolj ali manj mrtev, na Cebitu so imeli nekaj razstavljenih plat, to pa je to. Praktično narejeno so imeli 965 plato a od nje ni nič.

EDIT: pa če me spomin ne vara, naj bi bil AMDjev 8-jedrnik enak Intelu - 2 četverojedrnika na enem PCBju. Kako bodo pa to naredili pa pojma nimam, saj je treenutni quad massif kvadrat, ki zavzema celoten PCB. na 32 nm mogoče :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

crush ::

Intelovi procesorji poceni: vse cool. AMD se pritozuje "smeh".
Nato pa AMD propade in Intelovi procesorji ne bojo vec tko poceni: "jok?"

Ni vse tako roznato.

JohanP ::

P|P
Abit je spet močan si napisal in potem navedel Intelove plate. :D
Via je bila posredna žrtev, je pa tudi res da so si eno nogo uspeli sami presekati.
Razumeti moraš, da so vse te firme imele svoj delež pri prodaji AMDjevih računal. Če jih nekaj onesposobiš (za določeno obdobje) ostale ne zmorejo nadomestiti njihovega deleže v kratkem času (do enega leta), ker je način veleprodaje in tudi maloprodaje krepko kompleksen in večji del dogovorjen vnaprej. Skratka končni rezultat tega, je zmanjšan delež prodanih AMD računal. Katera firma je v določenem obdobju v nemilosti pa je postranskega pomena - vsaj za intel.

AMD in Intel osemjedernikov pa zaenkrat ne bi komentiral, ker je uradno premalo oziroma nič znanega. Kar se tiče native quad core: AMD je krepko zajebal ker ni izkoristil prostih HT linkov in vezal skupaj dvojedernike. Če govoriš o V8 in 4x4 (8x8) pa to ni to. To so dual socket sistemi. Native eight core (ali double quad) je še daleč - če sploh je.

PrimozR ::

Govorim o native octa-core-u. Je pa res da je večino slave Abit pred leti užival prav na račun NF7 plate. In mislim da vsi vemo, okrog katerega podnožja je bila osnovana. IC7 za Intel je bila prav tako rpecej uproabljana a takrat pač Intel ni bil tako popularen pri navijalcih. Drugo so Dell, HP in ostali izdelovalci sistemov. Je pa tudi res, da Abit trenutno nima nobene pametne plate za AMD.

Matevžk ::

Kaj res mislte, da bi se javno jokal vodilni takega podjetja kot je AMD? To je vse biznis in del strategije /.../

To je menda vsem jasno.
Del slabe strategije. IMO.
lp, Matevžk

OChack ::

jst osebno bl podpiram AMD ampak kar je to da gre predalec in da obsoja intel monopola microsofta pa ne

naslednje pismo pove o tem vse http://www.ngohq.com/home.php?page=blog

namesto metanja denarja stran za tožbe naj ga raje namenijo v razvoj in čimprej izdajo kaj pametnega

bdv... po letih je AMD starejše podjetje od intela, najstarejše podjetje je seveda IBM.
je problem AMDja v tem d aniam denar za zgradnjo velkih laboratorijev za razvoj in zato mora več al man testirat vse na tekočih trakovih, treba je evdt da ma intel skor 10x več zaposlenih kar pomenogromno podjetje
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()

Dami ::

Odgovor enga bralca na isti članek na The Inquirer:
If there ever was a shining example of a man behaving like a whining, cry baby bitch, here it is. WTF is he looking for sympathy, perhaps a government bailout? Poor, Poor, Hector; from failure to failure," the perfect storm", Dell disaster, ATI, dumping 939 that everyone wanted for AM2 no one could sell, screwing the channel, delays on ANYTHING NEW, and he blames INTEL for doing business? Wreckter Ruinz, is not man enough to admit huge mistakes on his part. But, he still collected his 27 million bucks. What an embarrassment to the corporate community.

Now that Intel is kicking his ass up and down Wall Street, in the channel, and in the market, with FAR BETTER PRODUCT and better execution, he cries foul? What the hell is competition and a free open market? Now, if Intel competes fairly and wins, or anyone for that mater, he cries cry monopoly? Let's just stop Intel from doing any business at all, let the government intervene, and give him a free pass. Why, because of the 'Hector' entitlement? This guy BLEEDS PANIC! READ: BUSINESS 101: FAIR MARKET ECONONOMY!!!!

You had your shot, and you BLEW IT. Just get the hell out and retire with your millions, sit in the Country Club, surround yourself with paid yes men, (as you do now) and blame Intel for the rest of your dreary existence. WRECKTER (THE TERRIBLE) RUINZ: You are the man who put AMD $5.4 billion in debt in one year with extremely BAD judgment, BAD decisions, bad deals, and bad product execution. And, as we shall see, in the following year, perhaps BANKRUPTCY! You will never, ever be in the same league with Jerry Sanders, Wrecktor. YOU are a HUGE walking failure and deep down inside YOU KNOW IT.

Umrl sn od smeha:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Azrael ::

Zanimivo napisano, s točnimi ugotovitvami. AMD je, kot kaže, spet v zosu.

Kaj imajo pokazati v zadnjem času razen jamranja, obljub in zamud?

Je Barcelona napovedana za naslednji mesec ali za tega?
Nekoč je bil Slo-tech.

Dr_M ::

Po eni strani ma pa tip prov. Intel se obnasa enako kot MS. In vsi sovrazimo MS zaradi tega, mar ne? Ali pa sovrazimo tiste, ki jokajo, da jih je MS pobil?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Matevžk ::

No, ob napačnem času goni to svojo lajno. Potem ko je zavozil uspešno firmo (pravzaprav dve, če še ATI zraven štejemo). Vsaj lokalno zavozil (po časovni osi gledano). Morda se poberejo ...
lp, Matevžk

PrimozR ::

Azrael a ni bla za jesen in prestavljena v zimo??

EDIT: Nekateri modeli, predvsem opteroni naj bi prišli ven že junija/julija. Glavnina desktopa pa avgusta oz. novembra (nekateri modeli pa pozno 2007). Klik!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Govorice o Microsoftovem prevzemu AMD-ja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8129691 (17157) Isotropic
»

Intel z dobičkom in odpuščanji

Oddelek: Novice / Rezultati
3210274 (7939) hojnikb
»

AMD ni naprodaj, razen z dobro ponudbo

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
409704 (8358) Gandalfar
»

AMD vreden manj kot je odštel za ATI (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
676677 (6677) jype
»

Zamude pri Intelu

Oddelek: Novice / Procesorji
92196 (2196) Zheegec

Več podobnih tem