» »

Računalnik "zmrzne"

Računalnik "zmrzne"

RunoTheDog ::

Problem je tak....
Pred kakim dobrim mesecem nazaj mi je računalnik kar iznenada zmrznil. Možno je bilo samo premikanje miške. Če sem postavil kurzor čez kako ikono v orodni vrstici se ta, na kurzor ni odzivala - kot da kurzorja nisem postavil nanjo. Nemogoče je tudi kaj aktivirati. Sledill je reštart računalnika. In po približno 1 minuti normalnega delovanja ista stvar. Nato sem probal zagnat u safe modu in uporabil Kasperskya in Adaware da poiščeta možne nepridiprave. Kaspersky ni zaznal nič, adaware pa je imel 6 "zadetkov". Na računalnik nisem naložil novega nič razen program Blade FTP, ki sem ga potreboval za šolo. Nič igrc, nič obiskovanja kakšnih "lepih" strani, nič prejemanja od drugih. Edino kar mi je polnilo disk je bil Bitcomet. To je bilo pred enim mesecem...
Od novega nalaganja Windowsov me je rešil system restore.
Včeraj se je stvar ponovila. Prišel sem do računalnika, užgal internet, kliknil na IE in v tistem trenutku mi je zaštopalo. Stvar sem (ponovno) rešil z system r. .
Ker se mi neda vsak mesec na novo zgubit 10 minut za system restore bi prosil vse od vas, ki kaj veste o tem, da mi pomagate odpravit ta nadležen problem, ker je meni zmanjkalo idej. :8)

MOJ RAČUNALNIK:
Athlon 64 - 3200
ATI Radeon x700 128 (driverji v 6.14) directx 9.0c (April)
Matična Gigabyte K8NF-9

eniac ::

Pozdravljen.

Idej je zmanjkalo tudi meni. Imam 7 PC-jev z enakim problemom. Vsi imajo ploščo Gigabyte GA-k8nf-9, dobil sem jih v servis od četrtka 21.06.2007, kar pomeni da se je problem začel 20.06. Imajo različne grafike, diske, količino rama, napajalnike, itd. Skratka, razen plošče nič skupnega. Restore nekaj dni nazaj dela, a samo enkrat. Install zadnjih driverjev za ploščo ne reši nič. Problem je isti, tudi če driverjev plošče sploh ni nameščenih. Flash BIOS-a pri dveh ploščah na F11 verzijo ni pomagal, pomaga install XP na novo, ker je verjetno problem z zadnjimi updati za XP. Kateri popravek to povzroči, mi še ni jasno. Bom sprobal enega po enega, a to terja nekaj časa. Če najdem kaj pametnega, sporočim.
PS: Avtera kot uvoznik ne ve nič. Zadolženi za Gigabyte je na morju...

NOOB-ek ::

FORMATIRAJ pa sem 100% da ti bo vse dalo tak k more8-) In težava bo rešena brez kakršnega velikega truda.

RunoTheDog ::

Hvala za vajina odgovora. Zdaj sem skoraj 100% da so krivi win updati. Ker se mi je zdelo čudno - nič nisem nalagal na računalnik, a je vseeno zmzoval. Pa sem malo pomislil na bitcomet in update, ki so edini, od katerih kaj prejemam. Na srečo mi je problem "rešil" brat, ki pravi, da je zbrisal samo par win updatu, Bitcomet, ter neko verzijo Bs playerja. Zdaj mašina zdaj vsaj dela!Bom pa pogooglal malo, ker menim, da je to sila neprijeten problem in ga hočem znat odpravit, če se mi to še kdaj ponovi.

Se vam oglasim ćez 3 dni ko se mi stvar (upam da ne) ponovi!!!:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problemi pri zagonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
71445 (1348) BorutK-73
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15443046 (25086) BorutK-73
»

Raznobarvne črte in kvadratki na ekranu

Oddelek: Pomoč in nasveti
71053 (900) kupim9
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942264458 (64050) Seljak
»

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
354605 (3213) jan01

Več podobnih tem