» »

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

pia2001slo ::

Pozdravljeni mojstri,

imam en trd oreh ki ga ne morem streti...uporabljam BitComet 0.60 (tudi 0.57 sem preizkusil) in mi vleče dol kot je treba (čez 100K na 1028), vendar se po uri ali pa še prej povezava prekine in ni druge rešitve kot da resetiram oz. izklopim it štroma Sagemov modem, ki je priložen paketu ModriADSL...nekaj sem bral da so težave z max istočasnimi povezavami..ali je tu problem ?? Sem jih zmanjšal v BitCometu pa ni bilo boljše (mogoče je delovalo kakšno uro več)..ali je to težava samo BitCometa???

prosim za kakšenkoli nasvet, ker verjetni nisem edini s podobno težavo

lp
Jolly

Saladin ::

Si probal zamenjat program? Bittorent clientov je ogromno, sam pa priporočam Azureus
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Dami ::

Meni dela bitcomet 0.6 čist ok pa dljam cele dneve tud prek 300KB/s, sam mam pa calistota. Glede tcpip povezav pa ni vazna ta winxp SP2 omejitev ker:
You can use a single tcp port for all your torrents, no matter how many of simultaneous downloading or uploading, 10 or 100. Those FAQs for old BitTorrent are out-of-date.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

pia2001slo ::

@dami

ali ni v WinXP SP2 omejitev na 10 in je potreben poseg v register da povečaš število connection-ov??? za WinXP SP1 pa to ne velja..

@saladin
bom preizkusil Azureus ali pa originalni torrent client pa bom javil če je kaj bolje

hvala in lp
Jolly

Wox ::

Ja, SP2 ti omeji maksimalno število povezav/sekundo na 10. Vendar to ne vpliva na tvoje težave s prekinjanjem povezave. S povečanjem števila povezavav/sek bo problem kvečjemu izrazitejši.
Malo opiši kakšen računalnik imaš, predvsem matična plošča in katero mrežno uporabljaš. Da ni slučajno kakšna nForce4 matična?
Commodore 64

pia2001slo ::

@Viharnik

PC je prenosnik IBMT40 (Pentium M,1.5,256MB RAM), mrežna kartica je INTEL PRO/100 VE, matična pa ne bi vedel..nimam nobenga programčka gor..sigurno pa ni Nforce4..kakšen nasvet?

lp
Jolly

Wox ::

Za to konfiguracijo žal ne bi vedel vzroka. Ampak na tvojem mestu bi jaz poskusil s kakšnim novejšim gonilnikom za mrežno kartico. To je vbistvu po moje tudi vse kar lahko sam storiš. Dvomim pa, da je problem v tvojem računalniku. Po vsej verjetnosti je nekaj narobe s "komunikacijskim prehodom" (po domače - modemom) ali pa s tvojo ADSL povezavo. A maš še kakšen drugi računalnik, da bi poskusil če se na njem dogaja isto?
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

sloxl8 ::

Saladin: azureus je bistveno bolj požrešen program, vsaj kar se sistemskih sredstev tiče.

pia: morda je vzrok v portu, ki ga BitComet uporablja. Sam sem imel podobne težave, ko sem uporabljal Azureus. Nato sem preklopil na BitComet in nič. Ko sem port nastavil na 45000 in nekaj, je bila težava odpravljena. BitComet, kolikor vem, po privzetku porte nastavi na vrednost, ki je pod 7000, teh pa večina trackerjev ne prebavlja.

pia2001slo ::

Sedajle imam naložen Bitcomet verzijo 0.59 in zaenkrat še deluje (kakšne 4 ure)..port na katerem client posluša je trenutno nastavljen na 15721...bom jutri komentiral kako in kaj in pa še poizkusil jutri na drugem PC-u (AMD643000,1GB,....)

zaenkrat hvala

Jolly

schejk ::

drugac pa probi omejit up pa dl tk da nimas na ful. mogoc cist mal manj kot max. kr men se je isto dogajal na triera mb pol sm pa zmanjsal za par kb/s max hitrost up pa dl pa je blo kul!

pia2001slo ::

Zadeva se je po 8 urah zopet ponovila in je potreben reset modema..ali je možno tudi da je Sagemov kom.prehod v k****. Javil sem sicer tudi že na Telekom in Siol in naj bi prišli izmerit,preverit in ne vem kaj še...je pa bi lo nekje objavljeno da je tehle SAGEMOV kar precej škart v pošiljki ki je bila dostavljena za prve uporabnike "modrega" ADSL-ja...bom popoldne poizkusil še na drugem PC-u in pa z drugim klientom,vmes pa čakam še na kakšen koristen nasvet

lp
Jolly

Goldee ::

LP!
Js mam tud en problem s temi torrenti - uporabljam Azureusa, ki mi lepo vlece, vendar se vsi torrenti "zataknejo" tam pri 95%. WTF je to? Gre mi ze posteno na zivce. Poskusil sem zamenjat verzijo Azureusa pa nic. Mi lahk kdo kaj pomaga?
Hvala.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

bosstjann ::

te fileke podtakne riaa in mpaa tako da se nikol nedoknoča oni dobijo pa tvoj ip to so faki

lp boštjan

mitja_i ::

@ bosstjann
Kakšna paranoja!:\ To niso faki! In kaj če delat ameriška agencija s tvojim IP? Ga prodat slovenski??:P

Dajte malo razmislit, kako deluje .torrent omrežje. Pač manjkajo seederji za en košček datoteke, ki ti manjka. Probaj dobit novega seederja za to datoteko ali pa najdi novo .torrent datoteko.

matjash ::

Ta problem se je tudi meni začel pojavljati kakšna dva tedna nazaj, le da imam jaz še en level 1 router vmes med računalnikom in calistotom, včerej pa se mi je prvič zgodilo da mi je bitcomet delal na mximum internet pa mi je zaribal. Ponavadi samo zgubim povezavo na internet in z računalnika niti v router ne morem več dostopata, tako da ga moram resetirati.

No pred dvema tednoma mi je tako zaribal intenet vsaj enkrat na dan, se mi je pa to občasno dogajalo tudi prej in še zmeraj, le da ne tako pogosto. Rešitve še nisem dobil, bom pa ob priliki zamenjal router, če bom moral spet na vsakih 12 ur ročno resetirati.
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

bosstjann ::

matjash ::

@bosstjann

http://www.cinematical.com/2005/05/17/e...


5. While yes, the torrent you spoke about was a fake , it doesn't appear to be an anti-torrent. It was an advertisement for another site posing as a legit torrent. This is not uncommon on P2P. :\
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

korenje_ver2 ::

pri nam se je dogajal podoben primer - prekinjanje povezave in podobno. smo lep cas mislili, da je problem v kontaktih in podobno, dokler nismo odstranl te naše centrale. povezava je sedaj odlična.

Wox ::

Ko bo prišlel telekomov serviser mu ti kar takoj predlagaj, da zamenja modem. To je itak najlažje kar lahko naredi. Testiraj par dni z drugim modemom in če bo stvar ista, pokliči še enkrat in povej naj ti zmerijo še prepustnost tvoje linije.
Sicer pa je lahko to precej "tricky" zadeva. Meni je pred kakšnim letom dni tudi prekinjalo povezavo. So zamnjali modem (z istim modelom, Callisto) pa je bilo isto. Potem so začeli merit in ugotovili, da bi mi brez problema moglo šibat 8Mbit/s. Ampak meni se je povezava še vedno prekinjala na 1Mbit/s paketu. Naslednjič pa je prišel nek tretji telekomov serviser, ki mi je najprej razložil, da še oni sami včasih nimajo pojma, kaj bi lahko bilo narobe. Je pa prinesel par modemov in od teh se je najbolje obnesel Siemensov, ki ga imam doma še danes. Če pogledam log routerja je povezava vzpostavljena 1 mesec 14 dni 8 ur, kolikor je minilo od zadnje nevihte. Tako da ti samo lepo Telekomovce pokliči pa ti bojo oni zrihtali zadevo. Prej ali slej. Upam da prej.
Commodore 64

luky ::

Fantje kateri PORT priporočate za BitComet ???? Trenutno delam z 15721

:\

pia2001slo ::

Trenutno vlečem dol z originalnim BT clientom in bom do jutri videl kako in kaj..če ne pa na Telekom (sicer imam že prijavljeno napako - SIOL mora dati nalog Telekomu da kaj ukrene,Bljak)

lp
Jolly

Tr0n ::

Kaj noben vec ne uporablja dobrega, starega ABCja? :) Zelo nizka poraba resourcev, simple vmesnik in BitTornado core.

luky: Vsaka datoteka drug port. Torej port randoming.

Dami ::

ABC sem uporablal zelo dolg, sam je proti koncu začel zmrzovat.
Drugače pa oni prvi siemensov modem rula itak. Sem ga mel 3 leta brez kakršnega koli problema nakar je crknu ko sem ga izklopil zaradi nevihte (how ironic).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

igor0203 ::

Zdej ne vem če to sodi sem al ne...
Jst mam tud težave z BitComet in BitLordom.. Problem je v tem, ker ko dam dl-jat mi nekaj časa vleče dol, pol mi pa javi napako in program moram znova zagnat.
Mogoče kdo ve kaj bi blo lahko narobe?

jackorsen88 ::

mene pa zanima, kakšne so nastavitve če maš router. Namreč mamo prikloplene 3 CP-je na router.Je možno z da ma vsak komp svoj static ip, ker
na nekaterih straneh bi meče ven da je ip že zaseden, ko je drugi comp prijavlen tam.
pa še en problem mam, ko jaz na mojem compu štartam bitcomet ne dela internet na nobene compu. Mam pa router canyon CN-BR1

antonija ::

Vsi kompi za routerjem imajo isti javni IP (dodeljen od ISPja).
Na interni mrezi pa ima vsak komp svoj IP za lokalno uporabo. Ti IPji niso vidni internetu.
Ko zalaufas bitcomet dej omejit povezavo (upload in download) na vrednosti pod fizicno mejo povezave, ce ne bo bitcomet zavzel celotno pasovno sirino.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Smorny ::

Predvsem polni upload bremza download in odzivnost povezave.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

monocit ::

Imam podoben problem s prekinjanjem povezave.Parkrat na dan crkne..edina rešitev je ponoven restart kompjutra.Vezan je na router, kamor sta še 2 kompa, ki s prekinjanjem povezave nimata težav

Viharnik je rekel :

Malo opiši kakšen računalnik imaš, predvsem matična plošča in katero mrežno uporabljaš. Da ni slučajno kakšna nForce4 matična?


In pri meni je nForce4 matična. Mogoče lahko kaj več poveš o tem kaj bi lahko bil vzrok pri nForce4 matičnih Sem probal že menjat gonilnike, pejal celo nazaj na servis.....nič niso poštimal.

AMD64, 1GB ram, gigabyte K8NF9, win xp sp2....uporabljam Azureus

antonija ::

Parkrat na dan crkne kaj? Povezava ali kompjuter?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

monocit ::

internetna povezava. Prekine MSn, prenosi v Azureusu padejo na 0. ..medtem piše da sem kao connected...vendar prenos o.
Šele če komp' ponovno restartam..zopet dela ok...

antonija ::

Jst bi nove driverje in bios probu...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

toncek_95 ::

jest mam težave iste mam pa še stari iskra modem. S tem da pomaga da resetiram samo tisti pc na katerem je bitcomet.

A je drugač kakšna možnost da mi zamenjajo stari iskra modem za tega tanovega sagema, kerpotem nebi rabiol rouerja.

AntiFriz ::

enak problem tuki :S
po enem dolocenem casu se zacnejo pojavljat ping timeouti do siola oz do kergakol serverja, ko resetiram router pa dela spet vse dokaj vredu. Mam pa router od belkina (ce to kej pove) modem pa je callisto 821. Se mi je pa problem pojavu tud 1x z emule.

lp

Dekinio ::

Uporablja BitComet in imam en majhen problem.Kol DL-jam mi kaže 2/40 [5/353] in nevem zakaj se mi ne konekta še na ostale seederje.Je problem v portih al kaj....

Goldee ::

Da ne odpiram nove teme...
Tud js mam problem z Bit Cometom (v. 0.60). Use pove spodnja slika:



Torej, kako naj temu programu omejim porabo pomnilnika? Ko ga zaženeš rabi cirka 50MB. Ko pa ga pustiš čez noč, pa rabi 500MB? Kako je s tem? Se da to preprečiti? Isto se dogaja z e-mule. Pa ne more si en program prilastiti takšnega dela pomnilnika?! Ali imam samo jaz takšen "problem"?
Uporabljam pa WinXP SP2, athlon 3800+ in 2 x 512MB rama.

Hvala za odgovore in navete.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

jan01 ::

Uporabi kak novejši bitcomet(ne pa staro, leecharsko verzijo 0.60, ki je povsod bannana).,
Aja, drugače ti priporočam utorrent(http://utorrent.com/download.php). Samo klikneš in dela(brez instalacje, porabi zelo malo pomnilnika-pri meni povprecno 15MB)...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1896470062 (20198) Rias Gremory
»

BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
9115103 (12233) simnov

Problem : BitComet in filelist.org

Oddelek: Omrežja in internet
51596 (1533) OmegaBlue
»

Slo-Tech Linux 2.1

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
414793 (4630) Matek
»

Azureus 2.2.0.0 zunaj

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
294436 (4436) zile

Več podobnih tem