» »

Raznobarvne črte in kvadratki na ekranu

Raznobarvne črte in kvadratki na ekranu

z00s ::

Pozdravljeni.

Takole vidim na ekranu: slika 1, slika 2.

Imam Win7 64bit, plato ploščo Gigabyte GA-K8NF9 ,2GB rama (DDR), Dual core 4400+ procesor 2,21ghz (amd athlon), grafično ATI Radeon X1900 (xtx) 512MB. Sistem je naložen na SSDju, zame relevantni podatki na navadnem hard disku.

Včeraj, ko je še vse delovalo, sem vzel ven Rame in spihal kišto (s fenom (noob 1.) pri ugasnjenem pc), potem pa vstavil rame nazaj in inštaliral CPU-Z. Do večera je še delovalo, potem pa se je najprej pojavil nek eror, ki ga žal nisem prebral, ker je na videz še vse delovalo (noob 2.), takoj zatem pa te težave. Ko sem restartal je delovalo, danes dopoldan je tudi delovalo, potem pa zopet črte.

Monitor sem preizkusil na leptopu (preko S-video) in deluje. Na PC je priklopljen preko DVI (laptop zal nima vhoda dvi - je mozno da je kaj narobe s kablom?). Naredil sem tudi system restore (mislim, da sem obnovil na 23.10, kolikor sem uspel videti čez vse te črte), vendar ni odpravilo napake.Vzel sem ven rame, spihal reže, pa spet nič. V Event logerju oz viewer pa piše marsikaj (zopet kolikor sem uspel razbrati med črtami), je pa presenetljivo veliko erorjev v zvezi s procesorjem (morda zato, ker sem velikokrat restartal comp?), v zvezi z graficno pa nisem našel nobenega. V safe modu tudi nic bolje.

Ima kdo kakšno idejo, kaj mi je storiti? Verjetno je kaj narobe z grafično, glede na to, da pc drugače deluje (lahko vse odpiram in počnem, samo nič se ne da razbrati)?

NAjbolje bi bilo sicer zamenjati veliko stvari, vendar bi zaradi nizjih stroškov najraje samo kupil eno grafično za cca 50€ pa je to to. Malo sem brskal, vendar se ne spoznam, zato me zanima, če kdo kaj priporoča, glede na mojo konfiguracijo.

Nekaj tem v preteklosti je ta problem ze obravnavalo, vendar ni nihče potem poročal, kako je odpravil težavo (večinoma so svetovali menjavo grafične, nekdo priporoča tudi peko v pečici na 200 stopinj).

Za vse predloge in ideje se že v naprej zahvaljujem in upam, da bo strestno obdobje brez glavnega računalnika čim prej za mano.

lp,Z00s
  • spremenil: z00s ()

amigo_no1 ::

Grafična (skurjeni rami, pregrevanje - preveri temperature) ali vga kabel.
Je tako samo v winsih ali tudi preden se naloži OS ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

z00s ::

Tudi preden se nalozi (pa tudi v safe modu potem). S cim pa lahko preverim temeraturo - je ze kaj v Winsih, mogoche Bios (nalagat ne bom mogu nic ker prej zmrzne)? Ventilatorjev je drugace cel kup v kisti. Sedaj je zacel se zmrzovat, ker ga non stop prizigam - je to posledica popolnoma unicene graficne, ali bom pocasi unicil se procesor;P?

Monitor sem preveril na leptopu, ampak preko s-video kabla, ker laptop nima izhoda za DVI - je lahko problem v kablu?

Hvala in lp,
Z00s

amigo_no1 ::

Programček "gpu-z".

Preveri kondenzatorje na MB.

z00s ::

Kondenzatorji ne zgledajo nic napihnjeni, temperature pa zal se vedno nisem uspel razbrati (preveč črt). Sedaj bom dal vn grafično in poizkusil z integrirano, pa če bo delovalo, bom pokvarjeno graficno zapeku v pecici, ce ne bomo pa vzrok morali iskati drugje.

Hvala in lp,
Z00s

z00s ::

Dan.

Grafična gre v pečico. Gugl pravi, da se plastika topi med 180 in 300 stopinj, odvisno od tega, za kakšno plastiko gre. Zanima me, ali je že kdo pekel kakšno komponento, ki je vsebovala tudi plastične delce, ker bodo težave odtstraniti vse plastične delce? Peči nameravam slabih 10 min na 200 stopinj.

lp;Z00s

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: z00s ()

z00s ::

Z veseljem sporočam, da je peka grafične kartice v pečici (zaenkrat) pomagala. Pekel sem 10 min na 200 stopinj. Sedaj testiram še temperaturo (zaenkrat je 78 stopinj), vendar ventilatorji v kišti niso na ful, niti ni očiščen ventilator na grafični;)

lp,Z00s

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: z00s ()

kupim9 ::

No super, si pršparu, je pa res da se lahko napaka ponovi, oz. večinoma se, sam takrat jo boš še enkrat spekel in bo spet nekaj časa mir.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafična crkuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
677435 (5739) shadeX
»

monitor utripa

Oddelek: Strojna oprema
91361 (1176) renegade
»

Kateri RAM?

Oddelek: Kaj kupiti
171076 (765) tilenmpower
»

Poraba elektrike pri radiatorju

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
141304 (960) Magic1
»

Barvne pike na monitorju

Oddelek: Zvok in slika
121108 (883) undertacker

Več podobnih tem