» »

Izdelava particije med nalaganjem XPjev ...

Izdelava particije med nalaganjem XPjev ...

JOKER ::

ZDRAVO !

Kupil bom nov comp. Ker je disk kot ponavadi prazen bi moral narediti na njem particijo.
Baje, da se to da naredit pred instalacijov XPjev. Moram priznat, da sem marsikaj že delal ampak tega še nikoli, zato bi vprašal, če bi mi lahko kdo malo bolj podrobno razložil, kaj moram kje stisnit ... itd.
Disk bo 320Gb in naredil bi kar na polovico, da nebi kompliciral.
Particijo bi imel zgolj zato, da bi si na drugi lahko arhiviral sliko particije C, ki je zaradi vseh mojih programov in dodatkov ne dobim na DVD.
Moja slika ponavadi ko si vse kar potrebujem naložim na disk zajema 9.5GB podatkov, tako da žal na DVD ne gre.
Iskal sem v pomoči, če bi kje našel ta postopek ampak žal ne zato se obračam na vas v upanju na pomoč, kar itaq ne dvomim.
Hvala in lep pozdrav.

Matek ::

Sploh ni težko, heh. Med namestitvijo prideš do izbire diska, ga izbereš, potem ti pa ponudi črke z različnimi opcijami (nekaj za brisanje particije, nekaj za ustvarjanje, etc). Če bo že kaj gor, pač vse pobriši, da ti bo pisalo XXXX unallocated space, potem pa povej, da bi naredil novo particijo na tem prostoru, pa te bo vprašalo kako velika hočeš da je in to je to. Drugo polovico lahko, če ti je neprijetno, poparticioniraš v point and click disk managementu, po inštalaciji windowsov.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

JOKER ::

Ko bo tako daleč bom sproti spraševal .... kako in kaj in mi boste lahko sproti pomagali.
Bom pa seveda pogledal, kako bi to naj šlo. Upam, da ne bom kaj zaštrikal. :\

Lep pozdrav

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6520269 (2507) Mare2
»

odstranjevanje virusov, trojancev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5710022 (8682) solatko
»

[divXvid] Hyundai predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
13639692 (11741) JanezC
»

Namestitev Linux-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
614972 (4062) Roadkill
»

Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516126 (5239) bajsibajsi

Več podobnih tem