» »

wufer za v sobo

wufer za v sobo

;-) ::

Kak bi dobo kak samo woofer za v sobo. najlažje bi blo od avta woofer vzet kaki 10" al pa 12" pa avtoojačevalec kišto BR pa signal iz zvočnikov obstoječih potegnt, samo kaj pa vem...tist wooferji za v avto v sobi ne igrajo kot bi morali.

rad bi pa čim nižje base

profii ::

Imaš že sedaj kakšen sub v sobi?
jaz sem predelal mojega od geniusev in igra presenetljivo nizko.

;-) ::

Ja zdaj mam od stolpa 2 zvočnika pa od hišnega kina 4 po stenah vse na amp povezano pa tista 2 od stolpa sta 3 sistemska tak da neda nekaj preveč basa. en čas sem mel 10" za v avto 275RMS pa ni nička blo.

Kak si predelal

profii ::

kupil sem mislim da 12" 75W sub in ga dal v 50L škatlo na original genius amp od tistega malega suba. basa je dost, gre nizko...

;-) ::

geniusov amp je pomoje 6ohmski tvoj zvočnik pa po vsej vrjetnosti 4 ?

Bor H ::

Kup en feršterker za bas kitaro, nižje ne morš ;)

profii ::

nevem takrat ko sem to delal sem gledal da je bilo prav. še vedno igra. zelo dobro za ta dnar.

če te zanima pa grem lahk zvočnik najdt kolk ohmski je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: profii ()

Don Romc ::

btw za v avto wooferji tut niso svoh... nucas sam en vredu stereo ojacevauc pa woofer... sam pri taki varjanti je pomembna postavitev zvocnika! npr: jz mam u sobi postavlenga in obrnjenga v kot in v levi polovici sobe spila u nulo, v desni pa pocpacen bass... ampak dober, tist popacen bass me spljoh ne moti, saj tam kjer se ponavad nahajam ko poslusam musko, gledam film.... (pojstla, comp) spila vredu, brez kakrsnih koli problemov, v ostalih delih pa ne spila nic ... naslabs je za pisalno miso... ce te zanima postavitev (pac tloris moje sobe), de bos vido postavitev lohk reces pa ti bom nariso...

;-) ::

Ja moj ka zaj če mam na radiu\ojačevalcu 6ohm izhode potem lahko prklopim 4 ohm woofer al lahko kaj skurim?

Don Romc ::

v bistvu ni dober... men je ze 2 ojacevalca tk unicl... sei bo spilal, kvaliteta bo mal drugacna kot bi bila sicer, ampak cez cas bo zacel skodovat ojacevalcu... drugac pa to odvisn full od proizvajalca in cenovnega razreda... ce je ojacevauc iz visjega razreda lahko da bo zadeva delovala normalno, ce pa je iz nizjega imas pa problem...sam taksne majhne razlike je se vredu, edin ne prevec naglas devat ker se bo ojacevalec tudi bol greu zaradi drugacne impedance (jz sn meu 8ohm ojacevauc, woofer pa 4 in ko sem 1x nasopo se mi je kr kadit zacel vn iz ampa...) tako de previdno pri visjih glasnostih... problem pa sicer lohk resis z dodatnim zvocnikom prkloplenim na isti izhod da se ohmi porazdelijo (probaj dobiti ven takno impedanco kot je na ojacevalcu)...

;-) ::

Ja ojačevalec ima 2 izhoda po 6ohm in vgrajeno kretnico sam za low tone. Torej kak zvočnik še naj zravn prklopim zravn 4 ohmskega da bo prav.

mariio ::

jaz mam doma dva wooferja od avta pa mam priklopljeno na technich ojačevalec pa mi dobro razbija

Pyr0Beast ::

Ja ojačevalec ima 2 izhoda po 6ohm in vgrajeno kretnico sam za low tone. Torej kak zvočnik še naj zravn prklopim zravn 4 ohmskega da bo prav.
6 ohm brez suba.

Malce povprašajte sosede če jih vaše početje kaj moti. Poslušanje nizkih frekvenc ob pozni uri zvečer ni ravno prijetno.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Scorpia ::

Če hočete imeti wofer od avta boste si mogli omisliti tudi ojačevalec od avta. Ker če ni pravih filtrov in rezanja frekvenc, zvočnik igra previsoko, kot je namenjen. Smo tudi takšne ojačevalce za domov probavali, pa ni to to, ne pride do kolen avtomobilskemu ojačevalcu. Sami smo v sobi in na eni zabavi priklopili 400rms-a wofer in prav tako močen ojačevalec, pa lahko sam povem da je bilo adijo pamet. Pa še v sobi se dodobra pozna če gre wofer na 40hz.
////

koyotee ::

Dvomim da ti gre tak "đabe" wufr do 40hz, večina je od 50 naprej. Je pa odvisno od škatle v kateri je. Kompresija gre, kolkr vem najnižje.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Scorpia ::

Seveda da gre če je dovolj velik port in velika škatla.
Da ne bomo se kregali glede tega še prilagam izračun:
40l 10cm širok port dolžine 17cm ---> 50 Hz
50l 10cm širok port dolž... 23cm ---> 40Hz
35l 10cm..... 36cm ---> 40Hz
Pri men gre brez težav do 40hz samo da precej izgubljam na glasnosti, ker ni toliko močen. Kot si rekel pri kompresiji gre najnižje, sam ni tako glasno kot z portom, pa lepši zvok ma kompresija.
////

Pyr0Beast ::

razlika med avto ojačevalcem in navadnim ojačevalcem je le v napetosti delovanja.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Scorpia ::

PyrOBeast: Kaj pa upornost, navadni ojačevalci so vsi 6-8 ohm, avto pa 4 ohm ali nižje, pa precej manjšo moč dosežejo navadni. Drugo nisem še nobenga videl da bi lahko dosegal nizko frekvenco. Kot sem gor napisal, smo že vse probavali, pa ni bilo nobenega dobrega učinka da bi izkoristili zvočnik. Konc koncev oba ojačevalca imata podobno napetost 12V, če računaš da navadni pretvori iz 220V na 12V. Pa še avto ojačevalec se najboljše počuti pri 14,4V. Tak da so tehnično kar različni, bolj podobni so že ojačevalci za močnejše ozvočenje diskotek itd...
////

Pyr0Beast ::

4 Ohm 200W ojačevalca bosta enako špilala z enakim zvočnikom neodvisno od tega ali je en za avto drugi pa za na ponk.

Večina 4 Ohm ojačevalcev BP poganja 8 Ohm breme, le redki (in dobri) 8 Ohmski pa zmorejo poganjati 4 Ohm breme, še manj je tistih ki zmorejo 2 Ohm-a pa so definirani za 8 Ohm.

Tale o moči je relativna. Ni variante da v avtu poganjaš trajno 5kW ali pa vsaj 2kW breme brez da bi zakuril alternator (ki dela pod polnim gasom motorja) ali pa vsaj akumulator. (2000W pri 12V nanese 166A brez izgub, povprečen alternator škripne že pri 45A)

Vprašanje kakšen ojačevalec ste imeli. Pri dobrih digitalnih pod 1kg teže na vsakih 100W ne računaj, pri AB klasi vsaj 3-4 kg za 100W.

Navadni 'pretvarja' omrežno napetost na nekih 30-40V za 4 Ohm, avtoojačevalec pa tistih 12V na istih 30-40V če se gre za isto tehniko delovanja. 14.4V ne dosežeš pri standarni avtoelektriki praktično nikoli, razen če imaš okvarjeno regulacijsko vezje alternatorja.
Pri resni obremenitvi (zagon motorja-200A) se tista napetost sesede na kakih 10V če je akumulator vsaj kolikor tolikor še zdrav.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Scorpia ::

PyrOBeast, ojačevalec na 4 ohm bo itak brez težav poganjal 8 ohmski zvočnik, ker se mu tudi moč prepolovi. Obratno je pa druga zgodba, in kot si sam napisal redko kje dobiš tak ojačevalec.

Na 5kw lahko tudi trajno poganjaš če zamenjaš alternator, sam taki so še kar dragi. Dobiš iskrin za 200 ali več evrov ki bi bil zmožen.
Ojačevalca imam a in ab klaso in sta tudi orenk težka o ceni pa raj nebi.
Vsa avta ki smo do zdej vezali, večina so bila novejša in niso imeli iztrošen altenator. In prav vsak je ob prižganem motorju, pri zmerni glasnosti ( ne do konca) se napetost ni sesedla pod 14V. Pa upam da veš da alternatorji polnijo na 14,4V. Moj akumulator ob zagonu motorja ne pade pod 12V, pa tudi prešnji star akumulator je redko kdaj letel pod 11V. Pa še kar redno merimo stanje.
////

Pyr0Beast ::

Seveda da bo, zaradi manjka napetosti, posledično tudi toka mu pade moč na polovico.

Vodno hlajen iskrin na 320A ne bo ravno dolgo zdržal, kje je še tistih 100A ki jih potrebuješ. Poleg tega ti pri takih tokovih manjka kapacitete na akumulatorju, napetost pod obremenitvijo pa bo nihala za po volt in več na koncu žic.
Kje so sploh še izgube v samem ojačevalcu ki nemalokrat znašajo okoli 20%.

Alternator bo v prostem teku od sebe dajal 13.8V ali 13.5V če je pravilno zgrajen, da ne kuha baterije, ko mu malce dodaš obrate pa ta napetost poskoči na tistih 14.4V ter se tam ustali.

Kako ste sploh merili padec napetosti? Večina digitalnih multimetrov sploh ne pošmergla takega padca.
Že analogni se težko ustalijo. Edini dober način merjenja je z osciloskopom.

Poizkusi še v zimskem času koliko ti napetost pade.

Da za 3dB povečaš glasnost potrebuješ še enkrat več moči in tako za vsakih 3dB dalje.
Na tisti ojačevalec lahko priključiš čisto ohmsko 5kW breme, nato pa poglej na njegovih sponkah za koliko napetost pade pri max. moči.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Ciklamen ::

Jaz mam 2.1 set Logitechov, pa ti moram povedat da gre woofer zelo zelo nizko, ter zelo zelo na glas :D
- End of the Post ->

Pyr0Beast ::

Jaz mam 2.1 set Logitechov, pa ti moram povedat da gre woofer zelo zelo nizko, ter zelo zelo na glas :D

8Hz in še nižje, vse do 3Hz tukaj z big-ass 50cm membrano in kompresijskim načinom vendar je glasnost nizka zaradi same integrirane omejitve. Pri 14Hz pa že preveč glasno ropota in ti bobni v ušesih.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Ciklamen ::

Pyro, nevem kako zahteven je ;-), vendar za moje potrebe (poslušam House, Trance, in podobno glasbo) več kot dovolj.
- End of the Post ->

Scorpia ::

Pyrobeast: Bil sem priča ko so modeli (ne tukaj v slo, ampak na nizozemskem) na alternator priklopili in to blizu 5kw. In kolikor se slišim z njimi, jim še danes dela. Eni če lahko si tudi ugradijo po dva alternatorja in majo vse težave rešene. Nekaj še pozabljaš, tiste tokove ki jih alternator ne uspe dat osebe, jih akumulatorji dajo, seveda če so močni. Bass pa tudi ves čas ne igra, tako da je umes zamika da lahko alternator nafila nazaj akumulator. Seveda tukaj močno trpijo akkumulatorji, sam gelni se odlično v tem obnesejo, na dolgi rok.
Glede alternatorja, lahko prideš do mene pa ti pokažem da v prostem teku fila 14,4. Pa oba avta sta 05 letnik.
Glede tistega padca se da izmeriti če mu daš da bass non stop igra brez presledkov.
////

__Devil__ ::

jaz mam wufer od Logitech z-5500 :) lepo seka :))

koyotee ::

sej zato pa so za špice basov kondenzatorji.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra masa avto ojačevalca

Oddelek: Zvok in slika
496971 (5497) Scorpia
»

akumulator dci1.5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5518759 (14017) tireleap
»

impedanca zvočnikov

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
175767 (5321) Mr.Nice
»

kaj se zgodi...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
222421 (1923) DimmniBurek
»

Ojačevalc za avto + SubWoofer

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
312620 (2288) _Dejan_

Več podobnih tem