» »

BioShock

BioShock

««
10 / 11
»»

Saladin ::

Konzole žal vse bolj poneumljajo potencialne PC naslove.

SS2 je bil francoski triler, medtem ko je Bioshock hollywodska akcija - oboje je po svoje zabavno, ampak pri slednjem imaš vedno občutek, da bi bil lahko še mnogo več.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saladin ()

LjubimPeezde ::

Konzole žal vse bolj poneumljajo potencialne PC naslove.

Ja škoda da konzole ne poneumijo še NFS s kakšnim briljantnim GTjem ali Forzo:\

Tr0n ::

Nisem igral SS2, tako da, don't give a shit. :)

Je pa res malce preizi zadevscina.

suntrace1 ::

Deus Ex očitno še vedno ostaja nepresežen špil in po mojem bo tudi ostal še nekaj časa. Še najbolj je obljubljal STALKER, pa tud ni naredil ne tak BOOM, kot bi moral.

Gr0unD Zer0 ::

glede nfsja bi bilo dovolj če bi ga poneumil z burnout trojko...

hribovc ::

Zanimiv review BioShock-a. Link

Calligula ::

Sm na polovici. To je tak bl arkaden spil po obcutku. Ne bi ga lih primerju z kaksnimi najboljsimi in pocas ne stekam kako so bli neki editorji tok zlo navduseni. Zgleda, da jes standard padu. Ziher je z ful dobro graficno mal boljs ampak vseeno.

_Enterprise_ ::

Emm, precej dober špil, ampak me pa hudo jezi, da ima trdne temelje za ocene 95 in podobno, pa jih ni dobro izkoristil. Dal bi mu kakšnih 90.

Minusi:

Grafika - ni antialiasinga, teksture in modeli bolj tako, animacije so framirane (niso gladke), fizika je bolj švoh(malo objektov jo ima), vodni efekti so živa groza(curki in podobno), ogenj so dvodimenzionalne plošče, nasplošno igra izgleda nekaj, nevem kako bi se izrazil, mehkega, bilo bi precej lepše če bi fasal kakšne podrobne teksture in kakih par poligonov več na Big-Daddy-jih, ki bi lahko bili ponos špila, izpadejo pa grde spake polne razmazanih tekstur in nazobčanih površin.

Sovražniki - poleg Big-Daddy-jev so samo še splicerji, ki se ne razlikujejo preveč, špil sploh ni grozen, lepo bi blo ugledati kakšno mutirano mrcino ali razpadajočega zombija

Orožja - grda so, zvenijo slabo, občutek streljanja ni nevem kakšna mojstrovina

Plasmidi in stuff so kul, samo je pa špil bolj kot ne arkada in ne nevem kakšna RPG zajebancija.

Drgač pa v redu špil.

pozitron ::

Podobno je pri medal of honor airborne teksture grde, fizika švoh, objekti se kr dva metra naprej samo loadajo (ograje, ipd.) polega tega je pa še performans obup, vse je u glavnem prilagojeno kurčevim konzolam, sploh kar se Unreal engine-a tiče bo zgleda bolj namejen konzolam. Za bioshock pravjo, da je biu develop posebi za comp, kurca palca. Posebi so se verjetno ukvarjal z kontrolami (miška, tipkovnica), pa mal so zoptimiziral pa gaza na police $$$.

Mavrik ::

Glavni razvijalci so rekli, da je bil primarni fokus razvoja Xbox 360, ekstra team je delal samo na portu. Ne vem kje si ti pobral da je zadeva bila primarno namenjena PCju.

2_4_4_8: FSAAja ni zato, ker je FSAA v kombinaciji s HDRom pri pre-DX10 grafami izjemno problematičen in tega do zdaj noben špil ni dovolo. Drugače pa... si ti prepričan da maš nastavljeno vse na high? Ker jaz pri meni ne vidim nobenih grdih tekstur ter nazobčanih površin (čeprav... pri meni FSAA je vkloplen).

Se pa strinjam, da so sovražniki dolgočasni, orožja niso nevemkaj (več različnih vrst nabojev je sicer kul).

Za 90% bo, kaj več pa ne.
The truth is rarely pure and never simple.

pozitron ::

Nevem pa kje si ti pobral, da sem jaz napisal da je bla igra primarno za comp.. Mislil sem to kar si ti rekel, posebi team za port (mogoče sem mal šlampast napisu), sej so v parih intervjujih povedal da posebi optimizirajo igro za pc. In tolk so govoril, da majo cel tim za to sem mislu, da bo res kej extra za pc, pa je isti kurac. link. Ne me narobe razumet, igra je čist fajn, sam na živce mi gredo porti, kjer grafika, fizika, texture, view distance sucks, plus to, da je še performans u pizdi, čeprav igra ne izgleda buh vej kaj. Bioshock je mogoče še kar vredi kar se tega tiče, saj laufa vredu tut na starejših mašinah. Npr. rainbow six vegas, zdej MOH airborne rabš pa nevem kak comp, da zadevo vredu poganjaš, zgleda pa nič posebnega. Pa sedaj k so konzole tuk popularne bo vse več tega verjetn.

Na max imam, ja, in moram imeti še VSync vklopljen, ker mi FPS-ji kar nekajkrat presežejo številko 75. Teksture bi pa res lahko bile lepše. Prav tako je kri ali olje na tleh obupno, če pogledaš od blizu, isto je s kakšnimi reflekcijskimi površinami, ki imajo grozljivo majhne reflekcijske mape čez vržene...

destroyer2k ::

davidx300

Tako kot si prej napisal unrael pogon je bol prirejen za konzolo. Pa ne mi govoriti da ni res, ker če bi bilo za pc tudi veliko namenjen bi potem imeli dosti bonbončkov, kar ih nima. Najbolši pogon kar ih je je sedaj cryengine2 za pc za konzole pa ne vem kako kaj se odnese tam ker še nisem videl igro za konzolo na tem pogonu.

macgajver ::

Mah sej to se je vedl kaj se bo dogajal igre se ne splača razvijat samo za eno zadevo recimo xbox ali pc ali ps3 zato pač devouci nrdijo špil vsaj za dve platforme xbox360 in pc je sploh na izi zadeva še veliko predelave ne rabijo in špili bodo omejeni pač s slabšo komponento tu zaenkrat bremza xbox360 ne me narobe zastopit bremza pač samo najbolše pcje za normalen folk ki ima povprečne kompe je čist dost dober.

In ja malo je takih šmeksou ki nrdijo ornk špil samo za pc ker že naprej vedo da prodaja nebo ravno blesteča zaradi hudega piratstva in predragih iger.

Še dve stvari se dogajata pri igrah danes
čist prezahtevni smo ratal za igre
in developerji pacajo igre ki so že 100x preigrane

Wolfenstein res najhujši špil seveda ker je bil takrt idini ornk nrjen v žanru 2svetovne. Kaj potem developerji kreteni delajo namesto da nrdijo druk ornk špil grejo oni drugo svetovno raztegovat do onemoglosti in ko ti že 15tič igraš kot američki heroj ki pobija nemce kot za stavo grafika je sicer kr dost dobra samo malo ti začne najedeat.

Mogoče je glih zarad tega bioshock dost dobr ocenjen ker ni spet eno kurčevo ponavljanje že dolgo tega nazaj dobrih špilov sicer ga nekateri primerjate s sistem shock jest te igre ne poznam in vrjamem da tud veliko drugih ne pozna te igre tko da bioshock je precej uredu stvar.

Ker če bo šlo tko naprej bomo čez 10let igrali medal of honor suck my dick 13 in call of duty 14 ki se bo po vsej vrjetnosti naslednjih 10 let dogajal v iraku.
tenstan krompir je pa zakon

Emm, dej prosim vejice uporabljaj, ker drugače se ne da brat.

Zgodovina sprememb…

DOOM_er ::

se strinjam z macgajverjem.
od tanovih špilov tko "novih" mi je dobr battlefield 2 MP ker je prinesel vsaj nekaj svežine z vozili, letali ranki.

drugače sm pa zdej čist na WoWu in mi je kul zarad tega ker je tako zelo obsežen in ima tako veliko stvari.

drugače mi pa od novih špilov ni popolnoma nič tako zelo všeč da bi špilov več kot 3 ure (streljanke)

za strategije je pa druga.

je pa tut res da se vse vrti sam okol keša in razvijalci nimajo več idej
Robots will steal your job. But that's OK

R33D3M33R ::

Demo se mi je sesul še preden je prišla namestitev do 100%. Definitivno je prišlo do napake pri namestitvi Securoma (ali karkoli se je sploh izvajalo takrat), ker se je izpisala napaka, kjer je pisalo nekaj v zvezi s tem.
Hja, očitno bo to igra, ki je ne bom igral, čeprav sem SS2 preigral. Škoda :\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Izi ::

R33D3M33R, precej uporabnikov poroča, da so uspeli namestiti Bioshock šele, ko so izklopili čisto vse zaščitne elemente Operacijskega Sistema.
Sistem se brani pred sranjem, ki ga brez tvoje vednosti vztrajno poskuša namestiti Bioshock.
2K je SecuROM namenoma vključil tudi v demo verzijo, da bi tako uspel "okužiti" čim večje število računalnikov >:D

Izklopiti je treba firewall in antivirus, zraven ugasniti vse morebitne aktivne virus monitorje. V precej primerih je treba ročno izklopitii vse te service in ponovno zagnati računalnik brez vseh teh servisov, da se je Bioshock končno uspel namestit. :D

Povzetek iz Wikipedie:
SecuROM, ki se namesti brez vednosti uporabnika, je klasificiran kot rootkit na stopnji aplikacije. Obnaša se podobno kot rootkit.
Sam po sebi sicer ni nevaren ampak namesti se brez vseh dovoljenj in brez obvestil uporabnika, svoj service, ki vedno teče v ozadju ima skrit.
Skriva se pred zaznavo "Windows Task Managerja" in Services.msc
Bioshockov SecuROM tudi dostopa do interneta tako, da zaobide firewall in ignorira vsa njegova dovoljenja, to počne že med instalacijo,
potem, instalira datoteke v skrite direktorije, ki se jih ne da zbrisati oz. se jih je zelo težko znebiti.
SecuROM v sodelovanju z Bioshockom spreminja in prilagaja delovanje Operacijskega sistema in obnašanje ostalih naloženih programov.
Recimo ne dovoli zaganjanja zaščitenih naslovov, če so v sistemu zagnani določeni programi kot na primer SysInternals Process Explorer in podobni.

Na internetu potekajo divje debate in bitke ali bi kazalo SecuROM uvrstiti med prave rootkite.
Deinstall Bioshocka ne pomaga, SecuROM za vedno ostane na računalniku in seveda kot servis teče v ozadju :D

Število sovražnikov firme 2K je kot izgleda že preseglo tiste, ki sovražijo Sony zaradi njegovega rootkita >:D
Kljub dejstvu, da je Bioshock odlična igra je pozivov k bojkotu te igre vse več in več.
Poleg SecuROM-a je tu tudi online aktivacija, obvezni internet, stalno povezovanje na internet, brez interneta igre sploh ne moreš instalirati in lahko jo namestiš samo petkrat (na začetku samo dvakrat), preden ti tvojo kupljeno igro zablokirajo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

R33D3M33R ::

8-O
Noro. Hvala za informacije in razlago.
No potem igra zagotovo ne pride v poštev, ker mi doma internet ne dela niti na nivoju 56k modema.
Blokada igre je pa pa še večja neumnost. Spominja me na trial verzije. Z nakupom originala dobiš trial verzijo. Res lepo. :\ Kaj se sploh grejo? 8-O
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Zgodovina sprememb…

Izi ::

Da ne bo pomote:
Internet rabiš samo za aktivacijo, potem pa ne več dokler jo ponovno ne instaliraš. Aktiviraš pa jo po novem lahko petkrat in potem nič več.
Za igranje ne rabiš interneta.
Demo verzije pa ni potrebno aktivirati in ne rabiš interneta, se pa namesti SecuROM, čeprav ga demo ne rabi.

Tilen ::

Sem malo raziskal tole zadevo. Odstrani se pa takole:

Securom uninstallation instructions for Windows XP SP2

Disclaimer 1: Only attempt these uninstallation instructions if you are reasonably computer literate and have backed-up your entire system.
Disclaimer 2: Only attempt these uninstallation instructions if you have no games installed which require Securom to be present.
Disclaimer 3: Only attempt these uninstallation instructions if you previously had to authorised your PC with Securom before you could play a game and that game is now uninstalled.

* Step 1: Uninstall the Bioshock demo / Bioshock.

* Step 2: Remove the Securom registry entries.
The Securom registry entries are deliberately made non-removable by default. In order to remove them download the RedDelNull registry editing utility from Microsoft and install it on your C partition.
Run the following two commands from a Windows command prompt: "C:\regdelnull HKEY_CURRENT_USER\Software\SecuROM -s" and "C:\regdelnull HKEY_USERS\*Computer specific key*\Software\SecuROM -s" where "*Computer specific key*" can be determined by searching the registry for the "Securom" directory key. This "*Computer specific key*" typically has a form like "S-1-5-21-2052111302-1757341266-724545543-500". Once these two RegDelNull commands have been successfully issued the registry should be checked to confirm that these two keys have been deleted. If they are still present they will now be removeable due to the action of the RegDelNull utility.

* Step 3: Removal of the Securom service and related utilities.
Open a Windows command prompt and change directory to "c:\windows\system32". Type "uaservice7 /remove". This will stop the Securom user access service, and clean up its relevant registry entries. On the Windows command prompt type "regsvr32 /u cmdlineext.dll". Reboot and then manually delete the files "uaservice7.exe" and "cmdlineext.dll" from "c:\windows\system32". Note: Both of these files are Securom installed files which can be verified by checking their file properties (Right click - Properties).

* Step 4: Removal of Securom files under "C:\Documents and Settings".
Securom installs a hidden directory with 6 files under "C:\Documents and Settings\*Your Administrator name*\Application Data\Securom". The first 4 ordinary text files can simply be manually deleted once Windows explorer has been configured to show hidden files and folders. The two remaining malformed nominally unremoveable files require a special method to delete: Invoke a Windows command prompt with full Administrator privileges by typing the following into a Windows command prompt: "at *your current time + 1 minute* /interactive %systemroot%\system32\cmd.exe" e.g. "at 9:02pm /interactive %systemroot%\system32\cmd.exe". This will open a new Administrator command line when the time set has been attained. In this new command prompt change directory into the Securom folder e.g. "cd C:\Documents and Settings\*Your Administrator name*\Application Data\Securom". Issue the following command to show the two remaining hidden malformed files: "dir /A". To delete the two remaining hidden malformed files issue the following command: "del /F /AH *". Confirm "yes" for each of the two file deletions of the malformed files. Finally, the directory "C:\Documents and Settings\*Your Administrator name*\Application Data\Securom" can be deleted as per normal practice from within Windows explorer.

Pa veliko sreče...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

strictom ::

Da moraš legit igro hexat je pa ž tumač ... :\
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Dj-Be@st ::

ja igra mi zdaj normalno laufa...mam dobr računalnik duo procesor 3.0, 1Giga rama, grafična nVidia 7600GT...Problem je biv ker nisem mev novih gonilnikov...hehe...
pač se vidi da že dolg nism kaj špilu:))
vsseen hvala...

P.S. pa sori folk ker sm spregledu da ta tema že obstaja...

LP

tt2 ::

Imam en problem ker ne vem dalje. Sem tam kjer je potrebno pobrati nekaj z 192 ali kaj je že. en del sem že pobral drug del pa ne morem, ker je v eni sobi in je potrwebno vrata odpreti z številko, ki je nikakor ne vem dobiti.

jamiroq ::

imam en problem: odkar sem zamenjal a64 3000+ za a64 4200+ x2 se bioshock nalaga odurno dolgo (5 min+) in ko bi moral prikazati nvidia reklamo se razsuje driver za grafično (nv4_disp.dll). če v računalnik vstavim nazaj star procesor teh problemov ni.
ponovno sem namestil bioshock, nadgradil driverje za grafično (na 169.04), namestil sem driver za procesor z amd strani, namestil (in kasneje odstranil) sem amdjev dual-core optimizer, namestil sem microsoftov hotfix za dual-core sisteme, nadgradil sem bios na osnovni plošči. pomagalo ni nič, bioshock se še vedno razsuje, ostale igre (half life 2 + obe epizodi, flight simulator x, guild wars) delajo ok. pobrisal sem tudi direktorij application data\bioshock v documents and settings, kar je imelo za posledico le to, da je igra zamrznila ~dve sekundi po prikazu menija (oz. mogoče bi se spet driver razsul; ni se mi dalo čakat).

specifikacije:
plata: gigabyte k8nsc-939 (nforce3 250gb)
proc: a64 4200+ x2
grafična: gigabyte geforce 7600gs
ram: 1gb ddr400
napajalnik: chieftec 420w

za testiranje (misleč, da je prešvoh) sem v napajalnik pustil vklopljen le disk, grafično in plato (drugače imam vklopljen še en disk in dvdrw), vendar ni pomagalo. ima kdo kakšno idejo?

Klemzz ::

mal mim, probi bios posodobt.

Gr0unD Zer0 ::

konzole to konzole ono...

ne šimfat unreal engina če fantje ne obvladajo kot se zagre...

gears of war vizualno z levo roko konkurira vsem špilom do sedaj, z izjemo crysisa ter mogoče redke izjeme

še sporočilo o napaki:
The driver nv4_disp for the display device \Device\Video0 got stuck in an infinite loop. This usually indicates a problem with the device itself or with the device driver programming the hardware incorrectly. Please check with your hardware device vendor for any driver updates.

rešitev problema: zaženeš bioshock.exe s parametrom -dx9 in nastaviš core affinity na eno jedro.
v visti dela ok (čeprav neigralno počasi) :\.

dukenukem ::

a še igrate to arkadico :D

Rotaidal ::

Končno dobil igro:) Namestil nov patch, po katerem igra deluje tudi na ps 2.0 grafičnih. Vendar imam en drug problem. Igro namreč nalaga več kot 10 min:( In to vsakič. Na netu sem zasledil nekaj informacij glede tega.

Instructions for Reducing Load Times:
(McKack has created a batch file to automate this process which can be found here. Being designed for Vista, this may or may not work with Windows XP.)

1. Locate your Bioshock Application Data folder:
* Start -> Run -> %appdata%/Bioshock/
If for any reason this command doesn't get you there here are folder's location:
* Windows XP - C:\Documents and Settings\Your User Name\Application Data\Bioshock\
* Windows Vista - C:\Users\Your User Name\AppData\Roaming\Bioshock\
2. If there is a ShaderErrors folder there, delete it.
3. Create an empty text file with no extension in this \Bioshock\ folder and name it "ShaderErrors". (You will need to have Hide Extensions for Known File Types turned off in Tools - Folder Options to ensure no .txt extension is created for the file.)
Like this:

Vendar tega stavka ne razumem najbolje :
(You will need to have Hide Extensions for Known File Types turned off in Tools - Folder Options to ensure no .txt extension is created for the file.)

Kako se to naredi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Rotaidal ()

oo7 ::

Je še kdo pred kratkim hotel posneti igro Bio Shock pa mu ni uspelo??
Jaz sem jo kupil takrat ,ko je izšla leta 2007 danes jo hočem posneti in nikakor ne gre.Vedno,ko se posname potem pa,da bo sam dal autopatch pa napiše:Cannot connect to download server. Please check your internet setings.Sem šel na njihovo stran,da bi dal sam patch ampak je skos na 0% če zaprem program se inštalacija prekine.
Sem šel gledati na internet sem ugasnil požarni zid,speminjal v mozili pa nikakor se noče povezat.
Potem mi pa ni drugega ostalo kot,da jo posnamem z partisa in sem šel brat komentarje in imajo iste probleme s piracko verzijo;((
Kaj potem svojo igro vržem stran ali ve kdo rešitev?Je komu uspelo naložiti pred kratkim?

opeter ::

Poskusi katero od rešitev (glej proti koncu):
http://forums.2kgames.com/showthread.ph...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tole poskusi:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/983...

There is a way to play bioshock without internet !!!!!!!
When The Installation is asking for the update to download press the button between the CTRL and Alt The windows Flag
go to youre hard disk open program files
and change the name of the installation directory Mostly 2kgames in 2kgames1 of something like that
then close the installation of bishock and then you can play BIOSHOCK!!!!!!!!!!!!
it worked for me
Succes

* * * * * *

ali pa spodnje:

* * * * * *

WITHOUT INTERNET CONNECTION
It's real simple.
Install the game and at the end of the install you will receive a message check disc don't cancel it or ok ,only run the Task Manager (Alt+Ctrl+Delete) and search for this process _is and it's with a number "ex: _is6" ,click right and press End Process Tree and Yes button the setup of the game will be forced to exit .
"C:\Program Files\2K Games\BioShock\Builds\Release" copy here the the fixed exe. if you get a error can not find the binkw32.dll take him from any other game.
Create yourself shorcut to desctop.
Play.
Works 100%
WITHOUT INTERNET CONNECTION

Bom probal še to hvala.

Čeprav sem zdaj probal z inštalacijo bio shock 2 mi pa pravi,da mi pa manjka binkw32.dll;((čeprav sem ga našel v mapi.

Ne dela ne prvi ne drugi del;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Hmmm ... žal kaj pametnega ne znam dodati. Jaz sem oba dela kupil na Steamu.

Jaz pa v Mantisu pa zdaj noben več ne dela;((

Dr_M ::

A se kdo spila Bioshock?
Koncno sem se spravil igrat tole igro, pa mi je nikakor ne uspe usposobit.
Vedno mi javlja Bioshock.exe has stopped working.
Na netu je precej razlicnih fixov in workaroundov, ampak pri meni dela samo, ce dodam flag -nosound, ampak je igra potem brez zvoka.

Do sedaj sem sprobal (neuspesno) naslednje stvari:
- compatibility mode, vse mozne nacine
- mogocil stereo mix (za realtek zvocne)
- celo mikrofon sem priklopil (na vec forumih javljajo, da naj bi delalo)
- flag -nointro ne pomaga
- reinstall tudi ni pomagal.

Je pa igra steam verzija.
To je nekako to, na hitro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Dr_M je izjavil:

A se kdo spila Bioshock?
Koncno sem se spravil igrat tole igro, pa mi je nikakor ne uspe usposobit.
Vedno mi javlja Bioshock.exe has stopped working.
Na netu je precej razlicnih fixov in workaroundov, ampak pri meni dela samo, ce dodam flag -nosound, ampak je igra potem brez zvoka.

Do sedaj sem sprobal (neuspesno) naslednje stvari:
- compatibility mode, vse mozne nacine
- mogocil stereo mix (za realtek zvocne)
- celo mikrofon sem priklopil (na vec forumih javljajo, da naj bi delalo)
- flag -nointro ne pomaga
- reinstall tudi ni pomagal.

Je pa igra steam verzija.
To je nekako to, na hitro.

Sem imel iste probleme.
Imam doma originalno sem jo kupil takoj, ko je izšla leta 2007 takrat je delalo vse brez problema. Sem pa leto nazaj spet hotel igrati sem probal vse in ni delalo potem pa sem kupil na Steamu in mi jo je uspelo nekako usposobit takrat sem imel samo problem z zvokom ampak sem ga usposobil.

Če kaj pomaga

Ne dela, itak. Sem se enkrat reinstaliru, spet cez vse mozne nastavitve sel, nic ne pomaga.

Enron x86 ::

@Dr_M, poskusi namestit Realtek 3d soundback (ne vem, če je tale na povezavi najnovejši).

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

Mimogrede, sem zrihtal potem.
Namestil sem openal, potem pa skopiral en dll (pozabil ime) v isti dir, kot je bioshock.exe.
Zdej dela vse brez problema.

Hvala vseeno za nasvet.

dronyx ::

Tole malo humorja, kako izgleda dopisovanje z 2K podporo (med drugim tudi izdajatelj Mafije 3).

Kot vemo sta pred par meseci izšli remastered verziji iger Bioshock in Bioshock 2, ki sta zaenkrat kljub popravku sicer še zelo hroščati, ampak upajmo, da to s kakšnimi dodatnimi popravki v bodoče popravijo. Da prideš do remastered verzij zastonj morati biti igri v Steamu. Ker imam jaz obe na CD/DVD sem raziskoval potem kako to lahko prenesem v Steam in presenetljivo ugotovil, da se to da. Bioshock 2 je trivialen, samo v Steamu ga aktiviraš z ključem, ki je na CD/DVD in dela. Bioshock je zadeva težja, ker tako ne gre, sem pa nekje na spletu našel da lahko pišeš na podporo 2K in to potem oni rešijo, da dobiš igro v Steam.

Pišem tako mail na popdoro 2K in presenetljivo dobim odgovor praktično v istem dnevu...citiram samo del:

We understand that you would like to migrate your retail copy of BioShock to Steam. In order to be able to assist you, we would need to receive one single picture that is showing all of the following :

The Game CD case(s)
The Game CD (If there are multiple, please include each one)
A piece of paper with your steam email address and your ticket number (#) clearly written on it

Vzamem fotoaparat, slikam ovitek igre, slikam CD in slikam na kos papirja napisan ticket number in Steam mail. Potem vzamem slikarja, združim vse te tri slike v eno in to potem pošljem na 2K-podporo.

Zopet zelo hitro dobim nazaj odgovor:
Thank you for providing the picture however, we need your ticket number hand-written on a piece of paper in the same shot as the disc and box.

Once we have the shot, we will review your request and establish eligibility based on your submission. We appreciate your cooperation in this matter.

OK, jebiga, napišem še ta tiket number na roko, ponovim vajo (združim vse na eno sliko) in pošljem ponovno.

In dobim še tretji odgovor:

Thank you for providing the new picture however, the picture must be an unedited shot with both the game and the piece of paper in the same picture otherwise we won't be able to provide you with a Steam key.

No, tale odgovor je pa višek zajebancije! Kaj za hudiča naj bi pomenilo "unedited shot"? Ko sem malo razmišljal sem ugotovil da verjetno oni hočejo nemontirano sliko, ker sicer bi verjetno lahko prišel do tega prek interneta. Ampak saj danes lahko zmontiraš tako, da izgleda kot "unedited", ker močno dvomim, da gredo vsako tako sliko raziskovat, ali je res "unedited".

Ko sem bil najprej prijetno presenečen kako zelo odzivni so sem potem hitro ugotovil, da vse skupaj izpade kot v Indijo outsourcan črni humor neke "podpore", ki si na tak način popestri delavnik. Nenazadnje, pri taki komplikaciji raje potem počakaš na kakšno razprodajo na Steam in kupiš cel Bioshock budnle za 2,5 EUR!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Pomeni sledeče:
- CD/DVD-je skupaj z dokumentacijo ipd. daš na mizo ali kakšno drugo površino
- daš zraven še kos papirja, na katerem je napisan tvoj Steam račun itn. (pač tisto, kar je opisano zgoraj)

Malo se odmakneš in vse skupaj fotkaš.
To je to. Fotka je "unedited". Razen, če jo želiš malo osvetlit.

Torej nekako takole (+ predstavljaj si, da je zraven priložen tvoj papir z rokopisom):

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Ja, saj to sedaj razumem, mi je pa kljub temu nenavadno, koliko dopisovanja je za to potrebno, pri čemer ne vem kaj s tem sploh dosežejo, ker tudi tako sliko se da lepo zmontirat. Ali ne bi bilo dovolj, da jim pošljem aktivacijski ključ in oni meni potem nazaj ključ za aktivacijo v Steamu?

dronyx je izjavil:

Ja, saj to sedaj razumem, mi je pa kljub temu nenavadno, koliko dopisovanja je za to potrebno, pri čemer ne vem kaj s tem sploh dosežejo, ker tudi tako sliko se da lepo zmontirat. Ali ne bi bilo dovolj, da jim pošljem aktivacijski ključ in oni meni potem nazaj ključ za aktivacijo v Steamu?

Ista fora je recimo pri MMOGA, ko hočeš kupit kakšno PSN vrednostno kartico ipd.
Zahtevajo tvoj potret (foto) + ločen foto potnega lista ali kakšen drug osebni dokument (osebno izkaznico ipd.)

Takle mamo.

Še to...jaz lahko ta moj CD in ovitek dam še sto ali tisoč drugim, ki dobijo ticket, pošljejo sliko moje škatle in dobijo brezplačno verzijo igre. Torej tak način dokazovanja da si lastnik nečesa je meni absurden. Kot da bi dokazoval, da si lastnik avta s fotografijo, pri čemer niti ne zahtevaš sliko registrske tablice. Ampak OK, če pridem do Steam ključa si bom štel kot uspeh. Sedaj sem že prišel tako daleč da so mojo sliko prejeli in posredovali naprej v "procesiranje".

next3steps ::

dronyx je izjavil:

Jaz domnevam, da je njihov support našel navdihe na 4chanu.

kaj s tem sploh dosežejo

Neponovljivost.
Stavijo na to, da kolega, ki mu boš ti vse to posredoval, ne bo imel dovolj živcev, da bo prišel do enega keya, vrednega 2.5Eur.

dronyx je izjavil:

Še to...jaz lahko ta moj CD in ovitek dam še sto ali tisoč drugim, ki dobijo ticket, pošljejo sliko moje škatle in dobijo brezplačno verzijo igre. Torej tak način dokazovanja da si lastnik nečesa je meni absurden. Kot da bi dokazoval, da si lastnik avta s fotografijo, pri čemer niti ne zahtevaš sliko registrske tablice. Ampak OK, če pridem do Steam ključa si bom štel kot uspeh. Sedaj sem že prišel tako daleč da so mojo sliko prejeli in posredovali naprej v "procesiranje".

Si ziher, da ne zahtevajo še nalepke serijske oz. stran knjižice, kjer je natiskana serijska?

opeter je izjavil:

Si ziher, da ne zahtevajo še nalepke serijske oz. stran knjižice, kjer je natiskana serijska?

Ne, aktivacijski ključ jih sploh ne zanima. Sliko mojo so sprejeli in na njej ni nobene kode.
««
10 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bioshock 4

Oddelek: Igre
465640 (280) oo7
»

BioShock Infinite (strani: 1 2 3 4 )

16422949 (4491) oo7
»

Bioshock 2

393795 (1707) dronyx
»

Medal Of Honor Airborne (strani: 1 2 )

9610363 (5662) MKC00
»

DX 10 ali DX 9 grafa? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Kaj kupiti
80138834 (23053) macgajver

Več podobnih tem