» »

DX 10 ali DX 9 grafa?

DX 10 ali DX 9 grafa?

««
2 / 17
»»

Meizu ::

Ne, ubistvu do zdej, če si hotel poganjat HD film, je mogu use breme prenest procesor. Zdej pa se bo to preneslo na grafo, kar bo močno razbremenilo proc. Potemtakem, bi kljub predvajanju HD filmov moral biti sistem veliko hitrejši.

Nevem, za točnejšo definicijo si poglej na temi o tej grafi na Slo-Tech-u, vsaj jst sm tko razumel...

Gutjerez ::

Samo malo kateri dan danes odšteje več ko 500 euro za novo grafo.
torej kupiti 7950 za to leto komot zadost.
na koncu leta pa cene series 8 itak padejo dol.
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

___ ::

ma sj to ma pa itak večina grafičnih zdj:) že 7600 gt ma hd (1080). ..torej ga majo močnejše zihr tud. drgač pa...če gledam film..zakaj bi pa rabu komp? itak gledam film.vseen če proc prebavlja pretakanje:) an:) ker ko se film rola vrjetn ne mislm zravn še nevem kaj skenirat al pa zganjat:)

___ ::

ja vem da je xtx ful močnej od gs. sam vseeno se mi zdi da je 3.0 zadovoljivo močan.

Meizu ::

Ja to itak, nisem reku da ne. Ampak z močnejšim procom bi stvar hitrejše delovala...:D

bluefish ::

kupovanje nekih ultra grafičnih kartic samo zaradi poganjanja HD videa je nesmisel. Tudi 1080i lahko predvajam na AMD 64 3200+ in 6600GT z uporabo CoreAVC kodeka. Film je popolnoma tekoč, poleg tega pa tudi procesorju ostaja še kar nekaj prostora.
Torej je govoriti o tem popoln nesmisel.

___ ::

sj pravm da me ne zanima hd.tud če grafa ne podpira mislm da bi moj proc u izi lahko pretakal film...tko da me to resno ne gane. rabm grafo k mi bo dolgo in uredu koristila.naprimer kšni 2 leti...

Meizu ::

hja če hočeš, da bo grafa uredu 2 leti boš moral poseči res po 8800GTS. Za dobo enega leta pa bi tudi moral biti zadosti že 8600GT...

___ ::

sj za hd mi še zdj ni čist točn jasno kaj to je ampak dobr.me niti ne zanima:)

muzičar ::

Za dobo dve leti se mi zdi pa sploh nesmiselno kupovat dx9. Ajde za eno leto še razumem.. recimo.. ampak za 2 leti.. Nebi.

___ ::

mah sj pravm že zdj zlo mal igrce špilam.občasno..kasnej bo tega še manj vrjetno. tako da zame bo 8600 gt najboljša izbira pomojm. pol bom začel šparat za kšno res high end mašino in čez par let, ko bom pač potreboval, kupu en res hud komp.do takrat bom pa "potrpel" z 8600 gt.:)

Meizu ::

mah sj pravm že zdj zlo mal igrce špilam.občasno..kasnej bo tega še manj vrjetno.


Hehe, ni nujno. Lahko da se bo takrat v tebi prebudila "gamerska" duša:D

___ ::

mja vem. sam sj pravm...zravn še avto mal rihtam. je pa terenec, zato bo predelava kar draga...ogromna kolesa, kromirani bullbari, meglenke, temna stekla, paintjob, zvočniki..itd...tako da bom rajši uzeu grafo k mi bo vsaj prbližn koristila čimdlje..ker pomojm me bo polepšanje terenca kar precej stalo....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ___ ()

Svizec69 ::

Če ni skrivnost, kje pa se da dobit 1950XTX za 47k?? takšno bi tudi jaz takoj nabavil, samo je žal povsod kjer gledam kar precej dražja.

Meizu ::

STvar je bila na Bolhi, a ker že ju3 prejmem je bil oglas že umaknjen... In ja, na bolhi prodajajo ostali XTX-e še vedno za dobrih 60k, kar je pa predrago za DX9 grafo. Jst dobim ju3 za 47k le 4 mesece staro pa še garancijo dobim;)

Svizec69 ::

Da nebom odpiral nove teme, bom kar tule vprašal, imam RX800 grafično in pred parimi dnevi mi je ob zagonu kakšne igre začelo po ekranu kazati neke čudne črte, nato pa comp povsem zmrzne in ga je potrebno resetirat. Kadar ne zaganjam iger ali kakšne zahtevnejše aplikacije je vse ok. Domnevam da je kriva grafična in se že spogledujem s kakšno med temi ki ste jih predlagali v tej temi. Je kriva grafična? GPU imam nekje 55 stopinj, ampak mi deluje kot večji problem, kot samo pregrevanje?

Še screeni, je sicer iz mobilca, ker print screen ne deluje (prehitro zamrzne):

Meizu ::

Mogoče si jo prenavil?

Svizec69 ::

Nisem nič navijal, pred dnevi se probal inštalirat igro Driver the Prallel (oz. kakorkoli se že napiše), ob testiranju konfiguracije je javilo neko napako (mislim da premajhen procesor AMD 3000+), ampak sem igro vseeno lahko zagnal. Prišel sem do glavnega menija, na kar se je prvič prikazala ta slika. Sem posodobil gonilnike in probal še enkrat, pa ponovno enako. Nato pa sem igro uninštaliral in sem mislo da bo vse ok. Nato pa sem šel v eno drugo igro, ki je do sedaj delovala zelo lepo in ki niti priubližno nima takšnih zahtev in se mi je stvar tudi tukaj ponovila. In zdaj je skoz tako, sem grafično vzel ven, očistil vodila in ni nič pomagalo. Aja pa ni vedno enaka slika, samo primer sem dal, vedno je neka drugačna samo v osnovi so vse podobne.
Ima kdo kakšen nasvet?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Svizec69 ()

bluefish ::

zagon v SafeMode-u?

Svizec69 ::

Hm zanimivo v safe modu mi ob zagonu igre (kjer pri normlanem zagonu grafična kartica) napiše da nemore zagnat, ker ni direkt x, imam pa inštliran tale direkt x9.c. Sicer pa sem sedaj na drugem compu saj sem tam dal še enkrat test grafične (čist simple pri eni igri pred zagonom mi nardedi kratek test) in je povsem zablokilar, sedaj se že pri zagonu pojavjjo take črtice in zmrzne že preden pride sploh v windowse, zvok se še nekaj časa sliši potme pa vse skupaj zmrzne.

Svizec69 ::



Evo zdaj se že takšne slike pojavljao, mislim da imam res hud problem z grafično?

bluefish ::

poskusi še z znižanjem hitrosti vodila grafične kartice v BIOS-u za eno ali pa dve stopnji navzdol.

___ ::

daj jo vn pa spucej.mogoč je kje kakšen stik al pa ga kje ni?
daj jo ven iz vodila lepo prepihej, prepihej tud vodilo pol pa probi če bo kaj bolš. drgač jo pa probi odvit če boš s tem kaj rešu. al pa vse nastavitve v zvezi s sliko daj na default? vse kar ma veze z grafično? bios, nastavitve v windowsih itd. mogoče bo pomagalo

Svizec69 ::

Popihal, pa vse spuacal okoli, p aniič boljše, ob vsakem zagonu je slabše. Sedeaj se niti več slika windowsev ne prikaže (črn ekran), le neke črtice letijo pred tem po ekranu, tako da mislim da je izdihnila.

Vseeno hvala za pomoč.

Meizu ::

Grafika is aut. Buy a new one;) Search for something like 8800GTS;)

msms ::

Podoben primer je imel kolega. Na enem od kondenzatorjev ni bilo stika, sem zalotal in je delalo. Preveri kondenzatorje če imajo stik.

macgajver ::

Magarac ti si tisti moj post malo narobe razumel
Jest nisem govoril o x1950xtx za 200eur če jo boš dobil ampak za te grafične

Dober nakup: geforce 7950GT za 162€ ali pa X1950Pro -146€(funtech

hotu sm povedat to je nesmiselen nakup bolš da daš zdej 300eur za 8800gts al pa daš 150eur za eno od teh dveh grafičnih in potem leta 2008 spet 150eur za grafično če boš hotu da ti kej dela boš pa isto imel kokr če bi že na začetku nabavil 8800gts za 300eur.
tenstan krompir je pa zakon

Urc ::

hotu sm povedat to je nesmiselen nakup bolš da daš zdej 300eur za 8800gts al pa daš 150eur za eno od teh dveh grafičnih in potem leta 2008 spet 150eur za grafično če boš hotu da ti kej dela boš pa isto imel kokr če bi že na začetku nabavil 8800gts za 300eur.


Hehe ti tud nisi dobro razumel. Fora je da do leta 2008 se bojo nekatere stvari uredile in bojo prišle verjetno tudi nove grafične. Tako, da če boš kupoval takrat 8800 gts bo cena verjetno nižja, že zdaj je pod 300 €. Tako da zdaj komot kupiš 7950 GT in igraš igre do takrat in dx 9 mode, prodaš in kupiš verjetno boljšo kot 8800 GTS če nimaš kam z denarjem ali pa pogledaš za 8800 GTS, ko vidiš kako se obnese v dx 10 igrah...

Meizu ::

Jst sm zdej dobil X1950XTX, plačal sem kot je bilo rečeno 190€ (prav resnično poceni) in je res strupena grafa. Vse teče preklemano namazano... 6900 točk v 3D mark 2006...:D Dosti zame;) Do leta 2008 pa ni vrag da bo zdržalo...:))

Klemzz ::

ewo jst sm pa dons dubu 2900XT...to je šele strupen :P v 3Dmark06 dobim 11937 3DMark-ou.

TechBeats ::

@Svizec69

To ti je šla grafična v k****, če ti bi recimo samo v winsih tako kazal bi še reku da je mogoče kej preveč navita, podobn problem se je men enkrat na 6600gt zgodil, k se neki ni ujemal ko sm naviju in mi je ram kr pr 2ghz zalaufal names 1ghz, lol čudn da je pol sploh še normaln delala, in ni blo nobene okvare.
Sam če se ti pa to že u dosu pojavlja, je pazihr grafična fuč.

@klemzz
lol, pa ti si čist zajeban ej, celo 11k u 3dmark hehhe, ta 3dmark je od 2003 naprej zajemat za rezervo>:D
Kok se ti pa kej dere, pa kok štroma zdej palučejte, k si si to elektrarno umislu.
AciD TriP

Meizu ::

Klemzz, to niti ni tko dosti za tako drago grafo... Kakšen proc pa maš?

Klemzz ::

mah tist sm napisu čist tak...k se je glih magarac razpisu >:D nevem, grafa mi je čist ql, prkuplana je na 580W tagana, greje se pa kr no, sicr v ohišju ni neke spremebe k mam dost prezračen...drgač pa so pike dost take u 3d06, sm mal gledu na OBCju...

bosko555 ::

Magarac, kje pa si dobil X1950XT, za tako malo denarja?
Ker jaz se nekak bol nagibam k nakupu X1900XT 256 mb za 189E pri funtechu. Ker koliko sem videl teste premaga 7950GT in 8600GT. Razlika v ceni pa ni tako zelo velika.

Klemzz ::

@bosko555, Magarac je kupil rabljeno, našel jo je na bolha.com :)

Meizu ::

Ja, dobil sm rabljeno, dela pa resnično kot nova. Garancijo imam, mi jo je dal. Napajalc pa sm uzel 570W, ker bom še malce procesor navijal pa more bit malce prostora:D

In sm zdej opazu, da če povišam frekvenco proca iz 1.8Ghz na 2.25Ghz, potem imam v igrah tudi do 30FPS-jev več (BF2 recimo), tko da je to zaenkrat zadosti, use šiba hitro, ko dobim dvojedrni sistem, pa bo itak vse skupej še enkrat hitrejše:)

AlienRex ::

Bom kar tukaj vprasal. Imam veliko dilemo:
Ponuja se mi nova X700 Pro 128MB (silent) za 40€. Kupim to, a raje kako drugo (npr. kako 7600gs/7600gt ali morda ATI 2400/2600 ali morda raje GF8500/8600?

Kako bi se vi odlocili?
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AlienRex ()

bluefish ::

stvar si malo čudno zastavil, saj se cene vseh drugih kartic vrtijo okoli 150€, medtem kot praviš, lahko prvo dobiš za 40€. Za kaj boš grafično potreboval in koliko je max, ki si pripravljen dati zanjo?

AlienRex ::

Ok potem pa takole: je X700 Pro vredna 40€?
Bi bilo modreje dati 60-150 za ostale?

Igranje ne bo prioriteta (sem pa kdaj kako strategijo).
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AlienRex ()

MEDENA ::

Alien: maš na emailu....

Priporočam 7900GS za dobrih 120€ pa imaš za nekaj časa mir.

jan01 ::

Ja nova geforce 7900gs za 120€. Vendar pa je dosti boljši nakup radeon x1950pro za 145€ oz še bolje geforce 7950gt za 162€(funtech)

Svizec69 ::

ravno sam gledam ta dva x1950pro in 7950gt. Je zdaj kakšna velika razlika, kateri je boljši? mogoče bi še zraven dal x1950pro 512mb, pa prosim povejte katera je tukaj najboljša. Vglavnem se odločam v tem cenovnem rangu in med temi akrticami.

cene so tak, najcenješa x1950pro 256, potem je 7950gt (16eur dražja) in še dodatnih 20eur dražja x1950pro 512mb.

MEDENA ::

štos da se 1950 pro slabo navija :)

jaz in sirotka imava 1950gt 256mb pa sva ful happy :)

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

OChack ::

jst sm dav 170€ za 1950XT in tud zadovoln pomoje bom 2 let mev, dokler bojo špile delale na 800*600 medium:D pol pa menamo
Int€l inside, IDIOT Outside

Svizec69 ::

MEDENA: verjetno si mislil 7950gt ne 1950gt, no pa saj te razumemo.

OChack, če še zaslediš kje 1950xt za 170EUR, prosim objavi, ker to bi se pa splačalo ja.

MEDENA ::

ma ja 7950...ma te cifre adijo pamet :\

ochack je to dobil rabljeno, nove so še vedno 250cca...

Meizu ::

Sej X1950GT tudi obstaja - klik

Svizec69 ::

ja obstaja, samo ima neko drugačno tehnologijo izdelave (ravno prejšnji mesece sem nekaj bral v eni reviji) in med te ki jih je MEDENA napisal ni pasala, vseeno ja malo šibkejša od 7950gt ali x1950pro.

bosko555 ::

Ta 1950pro, se po mojem mnenju ne splača, vsaj koliko sem gledal test. So pa tudi se mi zdi vsi testi nekak različni. Jaz sem zaj že precej zoožil izbor za sebe, ampak še vedno se odločam med temi 3:

-Leadtek NVIDIA GeForce PCI-EXPRESS 7950GT 256MB DDR3 256bit, PCI Xpress 16X, 2x DVI, HDTV-OUT - 162e

-XFX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 2DVI PCIe - 131,50

-ASUS ATI PCI-EXPRESS X1900XT 256MB, 256bit, GDDR3 DUAL DVI, PCI Xpress 16X, (2x DVI, TVO,) - 189E

To so vse cene iz Funtech trgovine. Po mojem mnjenju se najbol izplača ta X1900XT, ki je na vseh testih premagovala 7950GT, le v redko katerem je bila katera druga boljša.

Nekaj testov na primer:

-http://www.xbitlabs.com/articles/video/...
-http://www.anandtech.com/video/showdoc....
-http://www.clubic.com/article-38474-5-n...
-http://xtreview.com/review136.htm
-http://www.legionhardware.com/document....

Edino ta test je nekako čudn, ker je večinoma bolša 7950GT, kar pa me je malo presenetlo, ker na vseh ostalih je vglavnem kr slabša. Evo še ta test:

-http://www.digital-daily.com/video/gefo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bosko555 ()

Svizec69 ::

fps-ji se kar razlikujejo ja, samo recimo za Half-Life 2 (1280-1024):
7950GT-108,72
x1900xt - 115,96

pri drugem testu pa za isto igro:
7950GT - 82 fps
X1900XT - 68 fps

Pri prvem nevem v čem so podani rezultati, samo to nihanje je malo čudno, čeprav mislim da te minimalne razlike na testih, ne pomenijo kakšne bistveno boljše kvalitete.
««
2 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup grafične kartice do 150€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
643843 (3843) PROTOTIP
»

Testi ATI HD2600 series

Oddelek: Strojna oprema
454408 (2558) Mr.B
»

GF 7900gs VS GF 8600GT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1199102 (7265) macgajver
»

Primerna grafa za moje računalO! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
904964 (4006) Klemzz
»

kdaj pridejo ven graficne serije 8600?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
615890 (3873) opeter

Več podobnih tem