» »

BioShock

BioShock

««
8 / 11
»»

diative ::

Am..En tak vprašane. A se da igro kupit že v slo. Ker na spletnih prodajalnah jo še ni.

ke ke ::

NFS Carbon, Most wanted... battlefield 2142... Ghost Recon Advanced Warfighter 2... Hitman Blood money... half life 2. Ko sem si kupo nov računalnik sm si naložo visto... Po 14 dnevih sm ga zamenjal z XP-jom.

_Enterprise_ ::

Nobene omenjene nisem igral razen GRAW 2, ki na Visti Ultimate dela lepo. Občasno kak crash, drugače pa vse lepo in prav.
Nevem kako imaš ti naštimano, ampak meni delajo vse najnovejše igre, ki jih imam(F.E.A.R, TDU, AoE3, Stalker, Overlord, DiRT, TQ, CoH, Faces of War, Oblivion, HOMM: 5, Supreme Commander, omenjeni GRAW 2, ...).

Tako da razen požrešnosti glede RAM-a ni nobenega razloga zakaj ne imeti Viste. Navsezadnje imaš DX10, ki je vedno bolj opazen, tudi v BioShocku, saj pri meni dinamična površina vode in "mehki" dim naredita svoje.

Zgodovina sprememb…

Mavrik ::

Keri del naslova teme vam da misliti da je to tema o Visti?
The truth is rarely pure and never simple.

kotnikd3 ::

drugi del naslova:D

2_4_4_8 a je v dx10 res kaj lepša voda? in kaj misliš s tem "dinamična površina vode"?

Tr0n ::

diative: Jaz sem si kr preko Steama nabavo, ker nase prodajalce so vse lame.

keke: Vse igre, ki si nastel, delajo v Visti. Za Carbon si moras samo zadnji patch instalirat, ostalo dela out of the box.

_Enterprise_ ::

V DX9 je voda le ravna površina, čez njo pa so bump mape, v DX10 pa površina ni ravna.

m.i.h.a. ::

jaz sem demo 5krat preigral na dx9, sedaj ko sem zamenjal grafično (in prešel na visto) s takšno, ki podpira dx10 je zadeva res občutno boljša....pri vodi je razlika še največja in v dx10 res "oživi"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

diative ::

Tr0n: A mi lahk mal razložiš ko deluje ta Stream. A to si jo dol naložiš al kaj, ko pa plačaš...?

Tr0n ::

Ja, downloadas in instaliras steam, kupis in placas s kreditno, potem pa downloadas in spilas.

Pegart ::

Steam je, ne Stream!

To je pač program, ki ga inštaliraš. Plačuješ preko kartice (verjetno ne moreš z vsemi). In ja, igro si zdownloadaš preko Steama.

DODANO: Ups, prepozen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pegart ()

AapocalypseE ::

kotnikd3, zgleda si spregledal ta link, ki je že na slo-techu in si poglej razliko v vodi.

Zgodovina sprememb…

msms ::

Tilen ::

Tole glede DX9 vode v BioShocku je en velik bluz. Le spomnite se, kakšna voda je bila v Far Cry. Zdaj so se pač manj potrudili za DX9 vodo ter nardili DX10 vodo takšno kot je bila par let nazaj v Far Cry. Zdaj je pa DX10 voda kr ohoho naenkrat, v bistvu smo pa to isto vodo videli že par let nazaj. Big deal, not.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

ke ke ::

kje je tu logika da pride v eni trgovini 36€ ko pa pride na strani proizvajalca več =/ poglejte pod TOP SELLERS

LjubimPeezde ::

bolj se ne bo mogel strinjati.
Definitivno marketinška finta da folk vidi kaj je to za eno čudo. In potem kar naenkrat DX10 dosti boljši zaradi prikaza ene vode.. give me a break. Folk pa po DX10 karte v trgovino. Se vam ne zdi logično da so nekaj pa ja morali narediti da se loči DX10 od DX9 verzije... če že tako oglašuješ da je DX10 potem se pri določenih detajlih malo bolj potrudi..

Steam ni bil nikoli sinonnim za poceni. Če spremeniš usd v dolarje dobiš nekaj podobnega. Sploh pa če mislite da boste z nakupom na steamu šparali se motite (razen kake stare naslove ki so res cheap). Itak si ne morejo privoščiti da bi bila cena na steamu precej cenejša, čeprav so tule precej manjši stroški. Zaradi tega ker so potem ostale (stacionarne) trgovine prikrajšane saj bi potem še več nakupov potekalo prek steama, lastno škodo si pa ne bodo delali... Skratka -> s steamom imajo na kopijo prodane igre hudo večji profit. Malce nerazumljivo ampak za poznavalce kar pričakovano. Res pa da bi lahko dali kak euro,dva na steamu ceneje kot v trgovini

Zgodovina sprememb…

AapocalypseE ::

Tilen, ti maš res vedno kaj za pripomnit :\ Sem igral FarCry in ni tako detajlna voda kot v DX10 BioShocku! >:D

LjubimPeezde & Tilen vidva kr ostanita na DX9 in še tista nova serija graf, ki pride to leto in sploh naslednjo uporabljajta za DX9, ker kaj pa maš od DX10? NIČ! >:D

EDIT: aja Tilen sem vido, da si napisal DX9, jah lahko, da je celo voda res lepša v FarCry, je pa tudi res, da se tam dogaja v dost lepši okolici in so se mogli bolj potrudit. :)

Zgodovina sprememb…

LjubimPeezde ::

lol racer... FarCry ima enih par let kajne

Tr0n ::

_Enterprise_ ::

Pa sej sem povedal... voda v Far Cry je ravna in ima čez le bump mape, da izgleda neravna, voda v BioShocku pa ni ravna, površina se dinamično spreminja. Pa kaj mate proti masovnemu preklopu folka na DX10 grafe? So pač najboljše grafične kartice trenutno, sicer kakega hudega DirectX-a čez 2 leti resda ne bodo zmožne poganjati ampak sej so predvsem narejene za DX9 in za DX10 za nslednje leto še.
No ja, imam pa marsikaj proti folku, ki kupi 8800 GTX (ali Ultro) in nima naložene Viste sploh in igra Call of Duty 2. Tem jest pravim debili in jih kar dosti poznam.

T-h-o-r ::

a bioshock je skos tako temačna
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

frudi ::

Zdaj so se pač manj potrudili za DX9 vodo ter nardili DX10 vodo takšno kot je bila par let nazaj v Far Cry. Zdaj je pa DX10 voda kr ohoho naenkrat, v bistvu smo pa to isto vodo videli že par let nazaj. Big deal, not.

Spet pišeš neumnosti, samo zato, da imaš nov izgovor za pljuvanje po DX10. Get a life...
Če bi dejansko kdaj videl BioShock v živo, ne le preko enega low-res filmčka z youtube, bi ti bilo jasno, da je videz vode v njem (sploh v DX10) neprimerljivo bolj realističen; ne le od Far Cry, ampak tudi od verjetno katerekoli druge igre do sedaj (to je zelo splošna izjava, ker sem seveda videl le majhen procent vseh iger, tako da se čisto možno motim). Pravzaprav je tudi v DX9 načinu voda bolj ali manj enaka, dokler stoji ali teče nemoteno. Razlika je le v interakciji z objekti (recimo hoja skozi vodo).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

AapocalypseE ::

Sem še prej sprobal DEMO verzijo, vse nastavitve na MAX 1280x1024 DX10 in igra teče čisto tekoče niti enkrat nena zašteka.

Soldier ::

A se komu tole napise in zakaj? The procedure entry point alcIsExtensionPresent could be located in dynamic link libary OpenAL32.dll

Rotaidal ::

Thor ti igraš bioshock?

T-h-o-r ::

ne... še
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

hyphh ::

@Soldier imaš slučajno Creative SB kartico ?

Nisem prepričan ampak po mojem mnenju ima ta napaka vezo z zvočnimi karticami.
Posodobi gonilnike za zvočno kartico ter snemi DirectX 9.0c august različico.
Drugače pa vprašaj na 2k games support.

BTW Kdor ima nameščen AVG antivirus program, ga naj ima izklopljenega med inštalacijo igre oz med igranjem. Omenjeni program zazna bioshock.exe kot virus in ga hoče zbrisati oz postaviti v Vault in zaradi tega vam bo zablokiral inštalacijo (Autopatcher invalid signature) oz onemogočil igranje.

Soldier ::

Sm bral neki u tej smeri Creativa....sam js mam integriran Realtekov soundblaster na ABIT KN9. Nikjer pa ne najdem al ma ta Realtek kj veze z Creativom;(...sam zakaj mi pa tega pri demu ni delal??

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Soldier ()

_Enterprise_ ::

BioShock teče tudi na SM 2.0 grafičnih karticah - http://forums.2kgames.com/forums/showth...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Rotaidal ::

Res deluje:D Sprobal demo na Amd 2800+ 1gb in x800 pro. Ko sem igro zagnal brez tistega popravka je bila slika v igri črno bela. Nič se ni videlo.

Potem pa sem si namestil tisti "popravek" za SM 2.0 in slika je bila ok, dokler nisem prišel v ono zgradbo. Tam so bile malo barve čudne. Rdeča, rumena, modra.






A obstaja še kaj ki še popravi te barve?:D

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

kotnikd3 ::

wau kera grafika8-O
a to maš na DX10 ? :D

Rotaidal ::

LoL. Ja dx 10 :D

TechBeats ::

LOL, ful zakoonnn:D :D
AciD TriP

Calligula ::

Tisti, ki primerjate vodo v Bioshocku z tisto iz Far cry in tezite koliko je v Bioshocku boljsa dajte danes pognat Far cry z kako spodobno graficno pa nasponajte detajle pa nehajte bluzit. Pa v Bioshocku bi morala pocasi ze imeti lastno fiziko pa je nima.

Je OK spil. Aja, ko gre za vodo v DX 10 sem si ogledal HD trailer. Nic kaj sokantnega je pa res, da to se ni true DX 10 spil. Ko pa bo bodo pa razne 8800 ze presvoh. Se dobro, da novembra pridejo nove serije, ki bodo za enak denar precej bolj zmogljive.

_Enterprise_ ::

Doh, kaj ima voda v FC2 za primerjat se z tisto v BioShocku? Med DX-oma je precej razlik, voda izgleda precej boljše v DX10, tam so prav tako mehki delci(dim), ostrejše sence(tista ženska z vozičkom), kaj več pa itak ni za pričakovati. Voda z lastno fiziko bi potrebovala četvornojedrni procesor, teksture nimajo nič s tem, modeli tudi ne, le volumetričnih luči ni videti. Meni osebno precej dobro dene to, da ne gledam več tistih črt med tlemi in dimom in navadnih belih tekstur ter bump map na vodi.
Tudi v Crysisu ne bo nekih bombastičnih razlik med DX-oma, ampak vešče oko jih bo takoj opazilo. Sicer so tam resda dodali tisto fiziko v drevesa, ki bi v DX9 bila bolj težko, drugače bodo pa uporabljene iste tehnologije kot v BS-u, razen dodanega parallax-mappinga ter volumetričnih luči in mogoče še kakšnega bombončka.

Tac20 ::

No pa sem tudi jaz preigral demo in sm nad celim svetom, grafiko in vzdusjem res navdusen ze po demotu, zdaj pa a mi lahko kdo pove če je tole multi uletavanje letečih robotkov in ostalih sovražnikov tako da jih niti sproti pobijat ne mors, prisotno skozi celotno igrco? Ker tole na koncu mi je skoraj zamoril vse, je špil osredotočen tudi na zgodbo al zgolj na pobijanje in je tale konec v demotu bolj slučaj kot praksa skozi špil...

Tr0n ::

Cel spil je zgodba. In to kaksna. :)

Mavrik ::

Edno hekanje stvari kasneje začne najedati. Neverjetno, da igra niti ne preveri če je možno tisto mrežo sploh rešiti.
The truth is rarely pure and never simple.

M-XXXX ::

Cel spil je zgodba. In to kaksna. :)

A mi lahko poveš če si sestrice pobijal ali jih reševal?

Tr0n ::

Po vecini harvestal, ene par krat pa resil.

Dopade se mi predvsem tempo razkrivanja zgodbe. Malce me spominja na Lost, kjer na zacetku nimas pojma, za kaj se sploh gre. Nimas niti vprasanj, da bi lahko zacel iskati po odgovorih. Scasoma skozi audio dnevnike in zgodbo postane jasno, kam pes taco moli. ;)

frudi ::

Tisti, ki primerjate vodo v Bioshocku z tisto iz Far cry in tezite koliko je v Bioshocku boljsa dajte danes pognat Far cry z kako spodobno graficno pa nasponajte detajle pa nehajte bluzit.

Evo, samo za tebe sem spihal prah z DVDja in inštaliral FarCry. Nabil vse na max in voda za današnje čase ni nič posebnega (logično, sej gre za več kot tri leta staro igro). Z BioShockovo se vsekakor ne more primerjati, sploh pa ne z DX10 verzijo.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

AapocalypseE ::

Za mene ni nobena igra vredna 50€, vi pa si kr kupujte! Ker si ja, seveda, zelo redki ;)

Aja pa četudi kupiš novo lahko samo 5x instaliraš... Takih avtorjev, ki še tukaj delajo omejitve ne mislim podpirat.

Zgodovina sprememb…

ahac ::

Kolk inštalacij bi pa rabu istočasno? 100?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

frudi ::

Za mene ni nobena igra vredna 50€

V redu... BioShock stane 40€, videl sem ga celo za 36€!
Aja pa četudi kupiš novo lahko samo 5x instaliraš

Tole je trenutna omejitev, pa če sem prav razumel Kevina Levina, lahko dejansko na 5-ih različnih računalnikih inštaliraš na vsakem po 5-krat. V prihodnosti pa boš lahko s posebno aplikacijo tudi deaktiviral igro, oziroma še dlje v prihodnosti bo celoten proces aktivacije ukinjen.

Imaš še kak beden izgovor?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

ke ke ::

50€ se sliši kr malo.. ampak to je bivših 12 jurjov =/ to ni kr tak mali dnar... zakai bi kupoval omejeno igro za velik dnar ko pa lahko dobiš neomejeno zastojn.. nimam nič proti proizvajalcem.. jih podpiram kr steam ma zelo dobre igre.. Piratstva nebo nikoli konec. premislite malo.. igro kupi 1000 igralcev za 50€ kar je 50 000€ ... ampak če bi igra stala 10€ bi jo kupilo veliko veliko več že zato kr je špil enkratn..

LjubimPeezde ::

Za mene ni nobena igra vredna 50€, vi pa si kr kupujte! Ker si ja, seveda, zelo redki

ja grafično pa imaš za 100k bivših...:\ Škoda ker še to ne moreš piratizirat kaj...

//edited

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Tilen ::

Na tem forumu poznamo samo en in edini način pridoivanja iger. Z nakupom, če igra seveda ni freeware. Za razna namigovanja, kako plačilo zaobiti, si bo pa potrebno poiskat drug forum. Pravila tudi poznate, upoštevajte jih.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

ke ke ::

no povejte a se splača kupit bioshock tisti ki ga že mate kupljenega... al se ga bol splača downloadat tisti ki ste ga že potegnli dol ?

Edited.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

OmegaBlue ::

Saj vem da imate attention span na nivoju vinske mušice, samo dajte se držat teme. Bo šlo?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Tr0n ::

ke ke: Se splaca.

[odstranjen del besedeila -omy]

Zgodovina sprememb…

««
8 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bioshock 4

Oddelek: Igre
445122 (545) Netrunner
»

BioShock Infinite (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
16422030 (3572) oo7
»

Bioshock 2

Oddelek: Igre
393738 (1650) dronyx
»

Medal Of Honor Airborne (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9610094 (5393) MKC00
»

DX 10 ali DX 9 grafa? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Kaj kupiti
80137552 (21771) macgajver

Več podobnih tem