Forum » Strojna oprema » ageia PhysX
ageia PhysX
billgates ::
Te kartice nisem nikoli nisem razumel pa če mi lahko nekdo razloži...A je to kot samostojna grafična kartica? A se jo sploh splača kupit? A če ni samostojna grafa, a to deluje kot dodatno obdelovanje verteksov in shaderjev itd...in pa če podpira dx 10. Mogoče sem res zahteven, ampak bodo še drugi vedli, ki še morda ne.
bluefish ::
poenostavljeno povedano je ta kartica zadolžena za fizikalen pogon igre. Skrbi, da vse stvari padajo tako kot je treba, da delci letijo prepričljivo naokoli,... Stvari ne podpirajo vse igre na trgu, saj je delovanje vezano tudi na posebne gonilnike.
Kartica ždi v računalniku kot sekundarna (torej mora biti še zmeraj prisotna ena, na katero priklopiš monitor in skrbi za večino izračunov v igri) in ni odvisna od verzije DirectX in drugih knjižic.
Nakup te kartice se meni osebno ne zdi ne vem kako smiseln. Kot že napisano je nabor iger majhen, cena tudi ni najbolj ugledna. Poleg tega pa je očitno to bolj modna muha in vmesna stopnja do prihoda grafičnih kartic ki bodo to ponujale serijsko.
Kartica ždi v računalniku kot sekundarna (torej mora biti še zmeraj prisotna ena, na katero priklopiš monitor in skrbi za večino izračunov v igri) in ni odvisna od verzije DirectX in drugih knjižic.
Nakup te kartice se meni osebno ne zdi ne vem kako smiseln. Kot že napisano je nabor iger majhen, cena tudi ni najbolj ugledna. Poleg tega pa je očitno to bolj modna muha in vmesna stopnja do prihoda grafičnih kartic ki bodo to ponujale serijsko.
Mih@@ ::
GeForcei serije 8 podpirajo, kolikor vem, tudi izračunavanje fizike. Tako da nakup ločene kartice po moje ni smiseln (razen za kakšno res specifično rabo, ampak spet vprašanje, ali jo softver sploh podpira).
Senitel ::
Na grafičnih lahko počneš čuda, samo spet mora to špil posebej podpirat. NV in ATI to počneta preko Havok FX za vse svoje SM 3.0 grafične kartice (GF 6 in 7, Radeon X1x00). GeForce 8 postavi vse skup še par korakov dlje (CUDA).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nVidia spustila nove GeForce na plano (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 25832 (21232) | kuglvinkl |
» | Nvidia zanika podkupovanje razvijalcev iger (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 18542 (16926) | Bor H |
» | [NVIDIA] GeForce GTX 200 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 21013 (11262) | Jst |
» | Mlacom že ima 8600GTS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9591 (6042) | plavi85 |
» | GeForce 8800 Ultra čaka na AMD?Oddelek: Novice / Grafične kartice | 5314 (2988) | Senitel |