» »

Kabelski ponudnik me je "nategnil" :(

Kabelski ponudnik me je "nategnil" :(

Magician ::

Zadeva je sledeča v četrtek mi je strela uničila kabelski modem.

Naslednji dan zjutraj, torej danes ( petek 25.05.2007 ) sem kupil nov kabelski modem. Pokličem na zavod za kabelski sistem povem novo MAC addreso modema, da bom čim prej online. Čakam uro, dve......štiri in je že ura 12.00. Modem se še vedno ni sinhroniziral.

Ponovno poklicem na zavod za kabelski sistem, tam ni več nikogar saj ob 12.00 menda ob petkih zakjučijo z delom. Kličen na sedež providerja za kabelski internet, prijazna gospa me 5x veže k osebi zadolžena za vnos MAC address. Nihče se ne javi. Ura je že 14.00 ponovno kličem in mi ista gospa pove, da od zjutraj osebe katera je zadolžena za ta opravila ( vnosi MAC in na splošno kabelski internet.. ) ni bilo v službo, njegov sodelavec pa je na dopustu. WTF ? Hvala ženska nemumna da mi tega nisi povedala že ob 12.00 uri ko sem prvič klical.

Torej zgodba tega je da sem ostal brez interneta do ponedeljka. Med vikendi menda ni podpore. Razen za nujne primere, moj pač menda ni.

Kaj mi predlagate da naredim glede tega ? Definitivno bom napisal pritožbo, rad bi jo naslovil še na kakšno višjo inštitucijo samo ne vem katero ? ( Zveza potrošnikov SLO mogoče )

Aja trenutno to pišem pri punci. :)

Icematxyz ::

Kufre spakiraj in preživi vikend pri punci. :)

Hehe sej za net se mi ne gre tako hudo, gre se mi zgolj za princip. Res pa je da še kdo drug rabi internet v hiši ne samo jaz ki bom pri punci oz. na njej. ;)

Ja poskrbi da neboš edini ki so ga nate...i pa pomoje sploh neboš vedel da nisi mel neta. S tem da ostali se pač naj znajdejo sami.

Lahko pa poslušaš tudi koga resnega v nadaljevanju. ;)

Šimpanz ::

Res so te malo nategnili, ni pa to primer za Zvezo potrošnikov. Mislim da te ne bo konec če se boš malo odklopil od interneta. Pelji raje punco ali psa na sprehod pa bo.

roscha ::

1. zamenjaj ISPja in pojdi h konkureci
2. nehaj jamrat.
3. če 1. točka ni izvedljiva glej 2. točko

hooger ::

Nov modem si kupil? Kje?

Drugače pa, glej 2.točko v prejšnjem postu. Ni vse v internetu. 10 let nazaj ste čisto normalno shajali tudi brez njega.

scisco ::

Pri mojem bratrancu je kabelski operater sam prišel zamenjat modem... po tistem ko ga je skurila strela.

Ne narobe me razumete nekateri ko pišete čes da sem kao nek internet freak. Meni se gre zgolj za princip odnosa.
Kabelski modem sem dobil od prijatelja ki ga ne rabi več. Zakaj bi pri kabelskem operaterju plačeval 50 EUR za nov modem, ki ga dobim od prijatelja za dva piva.

K0K0 ::

Matr si razvajen 3 dni boš pa že počaku. Njihov odnos je čist uredu, kje si pa še vidu da bi ti vse v istem dnevu porihtal. A misliš da morjo sam tvoje probleme reševat al kaj ?
Drugač so te fantje pred mano kr dobr ocenil, čeprav ti trdiš da ne. Če nebi bil zasvojen z internetom se sploh nebi sekiral za tiste 3 dni, ti pa si bil že po treh urah čist živčn.

Kabelski modem sem dobil od prijatelja ki ga ne rabi več. Zakaj bi pri kabelskem operaterju plačeval 50 EUR za nov modem, ki ga dobim od prijatelja za dva piva.

ravno zaradi tega se kabelskemu operaterju jeb. zate. Če bi poklical in naročil njihov servis bi prišli na dom z vpisanim modemom in zadeva bi takoj delovala. Sam pa si izbral drugo opcijo in čakal malo dlje. Sicer pa, zakaj ne bi plačal 50€?

DominusSLO ::

ravno zaradi tega se kabelskemu operaterju jeb. zate. Če bi poklical in naročil njihov servis bi prišli na dom z vpisanim modemom in zadeva bi takoj delovala. Sam pa si izbral drugo opcijo in čakal malo dlje. Sicer pa, zakaj ne bi plačal 50€?

??wtf? Saj menda ja ni idiot, ki bi 50€ metal skozi okno po nepotrebnem.:\
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

PARTyZAN ::

50€? Meni je TM zamenjal modem brez doplacila.

50 EUR za nekoga ni malo, zame je to kar nekaj denarja.

Glede brezplačne menjave je pa tako, če se modem pokvari zaradi uporabnikove malomarnosti ali ravnanja z njim je pač treba plačati novega.

Jst ::

Spremembo MAC-a bi pa ja lahko opravili v istem telefonskem klicu.

Kaj če bi imel firmo, ki je odvisna od interneta? Bil bi ob zaslužek.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

krneki ::

Boli njih tista reč za tvoj zaslužek, kar tudi piše v njihovi pogodbi.

AndrejS ::

... Le zakaj je internet za pravne osebe (firme) dražji ?

Jst ::

Pi?da se slovenci radi pustite nategniti.

Jaz bi vsaj pritožbo spisal in zahteval, da mi tiste dni, ko sem bil brez interneta (pa čeprav bi lahko imel), odštejejo na položnici. In to pod postavko LENOBA!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

krneki ::

...zato, da imajo študentje cenej ;)

@jst

- verjemi da gospa, ki dviga slušalko ne zna spremeniti MAC adrese
- preberi pogodbo. V njej piše, da nedelovanje interneta do 48 ur ni razlog za znižanje položnice

@andrejS

- prave osebe plačujejo dražjo naročnino ker niso končni potrošnik in lahko naročnino uveljavljajo v poslovnih knjigah

bozjak ::

@hooger: Ja pa sej je več kot 48 ur, torej lahko zahteva del stroškov nazaj...

Ne vem men se zdi to od kabelskega ponudnika popolnoma neodgovorno in zaradi takih, ki se na to ne pritožijo ponudniki uporabnike izkoriščajo naprej. Mislim, kam pa pridemo, da dejavnosti, ki jo ti plačuješ ne moreš uporabljati, ker nekoga ni bilo v službo ?! Mislim HALO kam pa pridemo, me prav zanima kako bi vam blo vseeno če bi se to zgodil v trgovini.

Evo scenarij, končno je prišel petek in že zgodaj zjutraj se z družino odpraviš na izlet v kraj X (kraj x je vsak 500 km oddaljen od začetka poti) ko ti zmanka bencina. Napotiš se peš do prve bencinske, ki je oddaljena 20 km. Ko prideš do tam ugotoviš, da je tam le čistilka, ki ti odvrne: "Saj razumemo da ste v zagati, ker vam je zmanklao bencina v te vuko*ebini, ampak žal možak, ki prodaja bencin danes ni prišel v službo. Probajte v ponedeljek!"

A bi v takem primeru tudi rekli, kako si razvajen, pa zdrži te 3 dni brez bencina...

Ne vem no, če bi se meni to zgodilo vem, da bi napisal pritožbo in jih poskušal prijaviti na zavod za taščito potrošnik ali kaj podobnega. Tudi če s tem nebi nič pridobil, bi imel občutek, da sem naredil nekaj dobrega za vse naslednje ubožcek, ki se jim bo zgodilo podobno in upal da se je ponudnik kaj naučil. Upam, da boš ti kaj ukrenil iz istega razloga!

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Na pogodbi so napisane obveznosti in pravice tako naročnika kot ISP-ja. Če se jih kdo ne drži se pač druga stran pritoži. Druga stvar pa je, da bi za poštnino za pritožbo dal več kot pa bi dobil popusta zaradi izpada interneta. Če si človek, ki rad kompliciraš, pač pošlješ in se jeziš.

Dejancek ::

No jaz sem tipičen primer človeka ki se rad jezi in jebe ISPju vse po vrsti.

Magic LP :D

Doma mam siol in ga veselo uporabljam, še bolj veselo zato, ker vsaki mesec dobim od 30-40% manjše zneske položnic od uradne cene, katere so vam znane.

In zakaj tolk manj ? Hmmm, ker sem človek ki se rad jezi in krega >:D

Za vsak drek ko mi internet ne dela 1 minuto se jim usedem na Help desku na K in jim z lepim tonom povem, NE dela ineternet, zapiši majstore, ok.

To se nabere enih 10-20x v mescu in vojla, mamo poceni internet. :))

Še dobro da majo 080 številko, prow fajn je poslušat ono glasbo, pa one operaterje ki me že poznajo kot svoje žepe!

SIOL je zakon, jaz še bolj ;)

Da res si car.

brdi ::

Tak kot je reko dejancek ! Naj delajo če se gredo neke providerje placujme 24/7 internet! Tako da morajo rešit problem takoj ne pa da ti nek debil na siolu npr reče ja se bomo potrudli, v najkrajšem možnem času "ponavadi nic prej kot 2 dni".

Raun učeri sem klical na Amis kajti internet padu oz modem se ni vec povezu z netom! In mi človek rece da bova na kompu naredila novo poevzavo, ker ni vedel da so njihovi modemi tut rutheji. OMFG tak človek naj dela na taki firmi ?
Take je treba samo kurcat !

pogodbo od tvojega operaterja obrni okrog in si preberi vse člene pogodbe. Nihče ti 100% ne zagotavlja 24/7 povezave. Včasih se zgodi, da nekdo preseka kabel. Ti in tebi podobni bi se takoj obesili na telefon in jim jeba.. vse po spisku. Hvala lepa za take stranke. To, da ti zadevo uredijo v pol ure je njihova dobra volja in ne tvoja pravica. Pa še glede help deska. Verjetno veš, da so tam zaposleni samo študentje. Ti študentje se zaradi zahtevnosti dela hitro menjajo in zato ne moreš od njih pričakovati, da bodo po dveh mesecih vedel ČISTO VSE. Sprijazni se da pač nisi prvi in edini problem operaterja.

nonenone ::

ker operater pa je to? meni telemach takoj pride, že dvakrat so mi menjal thomsona in to zastonj!, lp

bozjak ::

hooger:
pogodbo od tvojega operaterja obrni okrog in si preberi vse člene pogodbe. Nihče ti 100% ne zagotavlja 24/7 povezave. Včasih se zgodi, da nekdo preseka kabel. Ti in tebi podobni bi se takoj obesili na telefon in jim jeba.. vse po spisku. Hvala lepa za take stranke.

Mislim, da vsi razumemo da se takšne in drugačne nesreče dogajajo, in da jih vsi odgovorni poskušajo preprečiti. A vseeno mi ni jasno zakaj bi stranka morala plačevati dejavnost, katere ne mora uporabiti. Operater meni nudi internet in jaz ga za to plačujem. A ni logično da ko mi ne nudi internega, ga jaz ne plačujem? Če bi ga bi bilo isto kot če bi vzeu 20€ in jih sežgal... Denarja nimam več, od pa tega nimam nič.

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Ko zmanjka elektrike takoj kličeš na Elektro, jih nadereš in zahtevaš popust?
Ko zmanjka vode takoj kličeš na Komunalo, jih nadereš in zahtevaš popust?
Če komunala ne odpelje smeti na točno dolečen dan ponovno popeniš in se obesiš na telefon?

Verjemi, vsa podjetja se trudijo za zadovoljstvo svojih strank. Če se znajdejo v krizni situaciji (izpad, nesreča, itd...), jim ti s svojim napizdevanjem v telefon prav sigurno ne pomagaš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

i: modem/router za kabelski internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588146 (7428) Ijus
»

AMIS internet

Oddelek: Omrežja in internet
325184 (3530) Cinderela
»

Resni problemi z internetom

141514 (1300) M.B.
»

strela skurila modem in switch na lj-kablu....

Oddelek: Pomoč in nasveti
121742 (1518) Jeebs
»

VSI UPORABNIKI TELE-TVJA POZOR!!!!!!!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35719940 (13305) MEDENA

Več podobnih tem