» »

strela skurila modem in switch na lj-kablu....

strela skurila modem in switch na lj-kablu....

zup ::

Zadnje neurje v Ljubljani (kak teden ali dva nazaj), me je stalo kabelskega modema, switcha in mrezne kartice, poleg tega pa je bil prekinjen tudi TV progrem preko ljubljanskega kabla.

Zanima me ali se je to zgodilo se komu in sumim, da je za to kriv prav lj. kabel saj je moralo vzgat njim in ne meni direktno. Vse naprave so bile na prenapetostni zasciti.

Ima kdo kako izkusnjo z manjavanjem modema pri lj. kablu (so zamenjali, vendar ga bom moral placati, ce bodo ugotovili, da ga je strela-pravijo);((

Lp Zup

DoloresJane ::

Do izpada kabelske TV je prišlo tudi v bazni postaji LJK - posledično tudi pri večini uporabnikov. Tehniki so bili takoj naslednji dan na terenu in so, po mojih podatkih, odpravili vse težave. Če se na TV še vedno pojavljajo motnje slike ipd., pokliči 080 15 25 in prijavi napako. Tehniki bodo najverjetneje prišli še v istem dnevu.

Glede na materialne posledice in moč nevihte naj bo to lekcija za naslednjič - ko je nevihta poleti, se računalnik in TV izključi. Kakor netehnologizirano in ne-v-skladu-z-visoko-tehnologijo-20.-stoletja se to sliši, zagotovo deluje.

Če je bila strela (po moji logiki) in glede na to, da si imel prenapetostno zaščito in po možnosti UGASNJEN računalnik (če ne drugače, pa jim samo reči, da je bil), bi ti morali modem brezplačno zamenjati, sploh če si bil priklopljen pred kratkim. Po mojih izkušnjah modem menjajo brezplačno - seveda, če nisi sam s poseganjem v modem ali brezbrižno uporabo izzval poškodb na modemu.

Za več informacij kliči 080 15 25 in prosi za tehnika za internet.

Mavrik ::

In še ena lekcija:
Za strele niso občutljivi samo električni kabli, tudi preko telefona in kabelske te lahko zadene.
The truth is rarely pure and never simple.

Bane_ ::

kakor imam jaz izkušnje s tem je tako da električni kabli so še najmanši problem! Njvečji probvlem so razne kabelske in pa telefonske linije. kar se pa tiče zamenjave zaradi strele skurjenega modema so te pa gotovo na kakšnem info kanalu opozorili da v času nevih izklapljajte naprave iz električnega in kabelskega omrežja!!!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

Slowenc ::

Tako je. Na info kanalu že par mesecev rolajo napis, da izklapljajte naprave ob nevihtah in kadar treska strela. Če ti bojo pa modem zamenjal brezplačno, ker ti ga je strela skurla zaradi lastne napake, boš mogu pa še naprej v palčka Smuka verjet.>:D
V takem primeru (brezplačna zamenjava), pol tut jest lahko od Telekoma zahtevam nov telefon>:D , ker mi ga je strela skurla, pa sem meu tut jest prenapetostno zaščito. Pa nov maderbord in modem bi jim tut lahko zarčunu, ker mi ga je skurl preko telefonske žice.

Navadi se izklapljat vse naprave, ki so zelo občutljive na nenadno nihanje napetosti.
Skiny gate.

sash ::

ja kakšne prenapetostne zaščite pa te imate da vam vse pokuri, ker smisel prenapetostnih zaščit je ravno v tem da varujejo pred strelo, npr. Belinova prenapetosta zaščita ki košta 3-4 prešerne ti v primeru da ti kaj pokuri krijejo škodo do (se mi zdi) 20k€, v kolikor pa ti požge samo zaščito je pa itak opravila svoje delo.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

MadMicka ::

adsl škatlo ti v primeru strele brezplačno zamenjajo, ne vem, zakaj ne bi mogl zamenjat tud kabelsko škatlo....

k smo že pr kablu, jaz mam pa ene pet kanalov, kjer je slika čista, vse ostalo je pa bolj slabo kot ne in to od zadnjega neurja dalje... pa pride tip popravt, in je slika še zmeri taka, kot je bla...

...če ne bodo zrihtal, bom šol nazaj na anteno..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Jeebs ::

MadMicka: Fora je v pogodbi. Ne vem sicer kako je s tem pri kabelskih operaterjih, ampak pri nakupu ISDN+ADSL, ti lepo piše, da je NTBA in ADSL bridge v TELEKOMOVI lasti, torej so ga dolžni v primeru kakršnekoli okvare, za katero ni kriv uporabnik zamenjat na svoje stroške.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

MadMicka ::

no sej, enako bi lahko naredu kabl.......potrošniku prijazno....

Bane_ ::

MadMicka: a pa se ti sploh zavedas kolk dobi dnarja tvoj kabelski operater od tebe k ti placas narocnino na kabelski internet nekem ponudniku! Tu se procenti gibljejo od 10-30% tistega kar ti placas! mislim da tud za kable neb mel ce bi mogl vsakmu nov modem dajat k jim ga skur!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

MadMicka ::

Sej modem se itak zavaruje, tako da plača zavarovalnica....

Bane_ ::

a pa si ga zavarvu?
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

Jeebs ::

Če se ne motim, so modemi za kabelski net tud precej dragi. A ni tako? No ja, ne vem sicer koliko je zdej dejanska cena ADSL bridgea, ki se ga dobi pri SiOL ADSL namestitvi, ampak glede na to, da vse skupaj tehta par gramov, mislm da ni tako drag.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strela skurila mi vse naprave

Oddelek: Zvok in slika
4910009 (7351) RC37
»

Prenapetostna zaščita

Oddelek: Pomoč in nasveti
253958 (3269) shintaro
»

Strela skurila modem in en LAN port routerja

Oddelek: Pomoč in nasveti
142732 (2223) BorutK-73
»

Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
638599 (7001) AngelOfDeath
»

ADSL in nevihta

Oddelek: Strojna oprema
463385 (2313) krho

Več podobnih tem