» »

Obrnil sem napajalnik od pc-ja za 180°

Obrnil sem napajalnik od pc-ja za 180°

Mazo ::

Alo,

danes sem obrnil napajalnik za 180° in me zanima, če je za napajalnik dobro, da so vse komponente obrnjene navzdol in ne gor, kot je bilo prej. Imam eno težavo. Iz napajalnika sem odrezal kable ki jih ne rabim in mi sedaj "cvili" napajalnilk. Zakaj cvili? Imam LC power 550W

Hvala in LP

;-) ::

OMG!

Če ga obrneš nemore bit nič narobe, sam poskrbi da je isto zraka okol njega itd, da vent dela normalno (da ma kaj not vlečt)..Glede kablov si pa malo tumasto naredo, ka pa veš kdaj boš kaj rabo?

Al nemisliš veš nobenga diska pa nič kupit?

odrezal sem sata in za drugi proc. kabel..............mam notri 6 diskov in 3 optične pogone tako da ne bom kupil :D

Zakaj pa piska napajalnik?????:\

Nevem:D

Tilen ::

Kakšen drugi proc kabel? Tisti dodatni 4 pinski se priklopi zraven 20 pinskega da dobiš 24pinski priklop na plato pri LC 550 rev 2. Meni je piskalo s starim LC-jem ko tega prikljucka ni bilo, pa ga nisem odrezal. >:D

Torej... en 4 pin gre malo više nad procesor. Drugi 4 pin priklop pa se veze z 20 pin v 24pin vtič. Če si katerega koli od teh dveh odrezal si naredil narobe. Je pa res, da če priklopiš zadevo 20 pin [plata] in 4 pin CPU, da zadeva sicer dela ampak piska. [ne vem zakaj]

Pravilno je torej:

4 pin na procesor + 20+4 pin na plato.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Pyr0Beast ::

A si ti slučajno rezal FB žice ?
Drugače pa lahko cvili plata, ko nima dovolj zaloge v kondijih.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Kakšne FB žice? :\

Ne ni plata, napajalnik cvili ://

Feed-back ?
Kakšne tanke žičke, ki so ob 'glavnih' debelejših. ČE si jih, jih obvezno zalotaj tam, kjer spadajo. Ponavadi +

je še ena stvar, ki jo lahko probaš pri napajalniku. Obrni napajalnbi kabel za 180° :)

suntrace1 ::

Sicer ne vem če se ujema moja težava s tvojo, vendar vseeno:
Namreč nedolgo nazaj so kondiji v napajalniku piskali tudi meni. Imel sem LC 550W. Po parih tednih je zlovešče piskanje prešlo na dejanja in skurilo plato, vmes pa še stopilo žico po celotni dolžini 30 cm.

Mi je žal da napajalnika nisem takoj menjal, ko se je vse začelo, star pa je bil 2 leti.

Mr.Ecko ::

Kje so zdaj zagovorniki Lc power napajalnikov ?:D

marvin42 ::

Meni se prav smili folk, ki nabavi kompjuter za 1k €, notri pa en LC napajalnik :|
Mostly Harmless

Marvin42.... pc za 1k? No, potem se motiš......računalnik se uporablja kot server v firmi in je stal 567.000 SIT Te še mogoče kaj zanima?:D :D :D

rdecaluc ::

In ti greš firmin compjuter rezat. OMG :D
Est modus in rebus. ,typos

JutriPS3 ::

Kje so zdaj zagovorniki Lc power napajalnikov ?

Meni se prav smili folk, ki nabavi kompjuter za 1k €, notri pa en LC napajalnik :|

V dveh kištah imam LC in dela odlično. :\
Tistim nategovalcem ki prodajajo 600W napajalnike za 150eur pa kar ti zaupaj. Precenjeno sranje. Pa tudi drugače je dosti crknjenih napajalcev "priznanih znamk". Oprosti. Kakor bi jih lahko tudi jaz zaradi zjebanega Enermaxa. Recimo meni se precej patetično zdi dati za napajalc isto kot za procesor (če sem malo zloben)>:D

Cenzura! Žaljenje drugih uporabnikov ni dovoljeno! //madviper

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madviper ()

Marvin42.... pc za 1k? No, potem se motiš......računalnik se uporablja kot server v firmi in je stal 567.000 SIT Te še mogoče kaj zanima?:D :D

narobe si ga razumel:D Rekel je 1k €. Tisoč eurov torej Mazo:D Pa še potem si se zajebnu, ker zdaj se mu še bolj smiliš k si reko dražji računalnik z kurac napajalnikom:D

V dveh kištah imam LC in dela odlično.
Tistim nategovalcem ki prodajajo 600W napajalnike za 150eur pa kar ti zaupaj. Precenjeno sranje. Pa tudi drugače je dosti crknjenih napajalcev "priznanih znamk". Oprosti. Kakor bi jih lahko tudi jaz zaradi zjebanega Enermaxa. Recimo meni se precej patetično zdi dati za napajalc isto kot za procesor (če sem malo zloben)
Hmm, ja, vse dela odlično (še posebej napajalniki), dokler ne crkne. Je pa od napajalnika odvisno ali bo vzel še kakšno komponento zraven pri samomorilskem napadu.
Mam tagana 420 U2 (fensi-šmensi) in mi ni žal nit tolarja, ki sem ga dal zanjga.

Editiran post katerega si citiral! //madviper

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madviper ()

Tic ::

JutriPS3: Napajalci za 150e+ pač niso za navadne uporabnike. Ker so cenejši slabši, dražji pa boljši. Verjetno ti to ne gre po grlu dol.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tic ()

Bethrezen ::

kva če ti piska nap. zato k si ga obrnu pa ti vent skor ne more vlečt zraka in zato pol piska?:D neki podobnga sm mislu sj vretn razumete da piska an če nima iz kje vlečt.:D ma ti si čudn greš od firme nap. rezat:D

V času, ko se vse računalniške zadeve minimizirajo, hitrosti pa gredo v nebo, je dober napajalnik ključnega pomena. LC to pač ni, nisem pa rekel, da je slab. In seveda nikjer ne piše, da dragi napajalniki ne crknejo. Tu itak ne gre za to ali napajalnik crkne ali ne, temveč za to kako dovaja tok komponentam v računalniku.
Mostly Harmless

JutriPS3: Napajalci za 150e+ pač niso za navadne uporabnike.

Zakaj pa se potem tovrstne napajalce priporoča kar povprek?:\ Evo že tukaj je ena smešna: nekdo je omenil da se mu smili tisti ki kupi pc za 1k in LC. Pizda, meni na 1k eur pcju dela LC odlično. Pa tut za povprečne navijalce so čisto dovolj dobri in ŠE preveč. Za razne zbogije in tiste z oc-laba pa morda prav pride kak Enermax za 50k sit (če ne drugega vsaj za navidezni občutek varnosti>:D )

In seveda nikjer ne piše, da dragi napajalniki ne crknejo.

Zelo zanmimiv bi bil podatek kok napajalcev crkne po znamkah po recimo 1000 prodanih kosih. Razmerje. Do tedaj pa nimaš kaj prcat in kurcat LC ker tudi jaz ne kurcam Enermaxa (samo zato ker je 4x dražji še ne pomeni da so terminatorji). Saj verjamem da se boljše počutite če je napajalc nad ceno procesorja ali plate0:) ampak na delovanje 3/4 folka pa en enermax ne bo imel vpliva na uporabniško izkušnjo. Če pa na podlagi 1% hardcore navijalcev "ugotovitve" posplošujete na vse nakupa željne PCja je pa smešno

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JutriPS3 ()

JutriPS3: spet greš v napačno smer. Kot sem že rekel, ne gre za to ali napajalnik crkne ali ne, ampak za to kako kvalitetno deluje.
Folk pa priporoča te cenene napajalnike pač zato ker so poceni.
Meni je neumno kupiti grafično za 400€, pa vendar to folk počne in ga ne kritiziram.
Mostly Harmless

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: marvin42 ()

Ja, napajalnik imam v Bigtowerju (chieftec Bravo) tako da zrak lahko pride vmes. :D Ne, nisem čuden.

AngelOfDeath ::

Nima veze kak je napajalnik obrnjen dokler je vredu hlajen :)

Ko začne napajalnik piskat ga po hitrem postopku zamenjaj.

LC se priporoča zato ker je še vedno bolši od onih napajalnikov za 10€
edit: Slovnica

_pobesneli_ ::

moj rač je stal 10krat manj..pa sm dobil napajalnik zravn ki mu ni blo treba rezat žic :D ja no vsako tele ma svoje veselje pravijo :D
Gregor

Samson ::

Zanimivo ampak resnicno. 2 LC-ja, en pri meni drug pri frendu (ziher se bo javil, hehe). Njemu po mislim da kaksnem letu LC jebal. Diski padali ven in ne vem kaj se...Pri meni se vedno dela BP, pa je notri mislim da 6 diskov, 2 optike, plata gigabyte 8knxp, proc 2.6 navit na 3.1, 2 giga rama, pa grafika 6600Gt od gainwarda. Pa se kaksna malenkost od radio kartice se najde...Upam da nisem kaj pozabil napisati in upam da bo se veselo naprej delal. Ker ce zacne piskat ga ziher nam slisu pa bo slo vse skupaj nekam v kanto za smeti...:(
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Diski padali ven in ne vem kaj se...

Ja če so bli slabo pritrjeni>:D

MadMax ::

Nič slabo pritrjeni.

2x250GB/8/SATA2 Hitachi v RAID1, 250GB/8/SATA Hitachi, 250GB/16/IDE Maxtor, 160/8/IDE Samsung... vsi pocrkali, s podatki vred.
Ko ti gre taka količina bitkov in bajtkov v maloro v enem tednu nisi preveč vesel, verjemi.
Edini ki se je upiral mazohističnemu trpinčenju, je bil Seagate 400/8/SATA.

Je pa poleg naštetega diskovja LC poganjal še P4 2.8@3GHz (Northwood) na Asus P4C800DLX z 4x512 RAM, 2x optika, SB Live, ATI R9600/256, ZIP, FDD in še kakšno malenkost.
(primerljiva, čeprav še vedno švohnejša konzerva od Samson-ove)

Morda se bo kak pametnjakovič oglasil, da "to je pa res preveč za en tak el-cheapo napajalc", ampak Enhance 360W (pa tudi ni nek ekstra drag napajalc) je zadevo poganjal kar nekaj časa, le da me je povečan hrup ventilatorjev (termalno kontroliranih) zavedel in privedel do tragične odločitve.
Seveda je Enhance še vedno pri hiši, čeprav počiva v predalu. Ni naprodaj :D

No, naj omenim, da so diski pocrkali tako, da so diagnostični programi proizvajalcev javljali nepopravljive okvare.
Seveda je diskovje po menjavi napajalca doživelo reinkarnacijo po low level formatu in vse našteto še dandanes deluje brez napake.

Skratka, nič več poceni napajalcev. Tudi če so zastonj.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Samson ::

Sem reku da se bo javu ? :O)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Eh ko crkne LC se govori: "fak LC ka si ti nor, gnoj"
Ko crkne Enermax: "samo manjša serijska napaka v proizvodnji, še vedno je odličen čeprav je crkno in pokvaril še plato"
:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JutriPS3 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13213151 (8785) Napajalc
»

Računalnik je kar naenkrat crknil

Oddelek: Pomoč in nasveti
345938 (4955) solatko
»

Recenzija poceni napajalnika kaže vse pomanjkljivosti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
15340029 (35137) amigo_no1
»

LC6550GP - Piska (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
605691 (4785) Pyr0Beast
»

LC Silent Power napajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
18711903 (8045) Alec999

Več podobnih tem