Forum » Programska oprema » Autocad na linuxih
Autocad na linuxih
Karaya 52 ::
lp
Začel sem se zanimati za linuxe ker imam trenutno težave z winsi (sit sem jih + nova Audigy2 nx na visti neuporabna). Problem je v tem, da baje uradno autocad ne dela na linuxih to pa za mene ne pride v poštev. So te informacije točne oz. se da to kako urediti.
Začel sem se zanimati za linuxe ker imam trenutno težave z winsi (sit sem jih + nova Audigy2 nx na visti neuporabna). Problem je v tem, da baje uradno autocad ne dela na linuxih to pa za mene ne pride v poštev. So te informacije točne oz. se da to kako urediti.
- spremenil: Karaya 52 ()
Ethical ::
Mogoče Linux EMC2(enhaced machine controller) aka CNC krmilnik in to zastonj sevede. Nek prilagojen Ubuntu Linux za stroje, robote, manilupatorje,...and stuff. Skratka priporočam ti ga. Programiranje samih gibov je v RS274 standardu ali ISO programiranaj(G-koda). Zravenj mas navodila, exaktna, vsa in vse zastonj. Če znaš G-kodo, potem bo zate mala malica, ker ce je ne znas, bos "preklel" čuda in pol. Ima tud možnost vpogleda in urejanje PLC(logičnega krmilnik- če ga sevede maš). Poglej si!!
Druga stvar je pa sevede sam CAD sistem. Ja Linux ma svoj open source CAD sistem, vendar ga mors "dodatno" naložit>to nardiš v Yast mangerju>add product...itd.
Lep večer se naprej,
E.
Druga stvar je pa sevede sam CAD sistem. Ja Linux ma svoj open source CAD sistem, vendar ga mors "dodatno" naložit>to nardiš v Yast mangerju>add product...itd.
Lep večer se naprej,
E.
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ethical ()
MTm2H37rqt7B ::
AutoCAD sam po sebi ne deluje na Linuxu. Lahko se pa uporabi 'windows emulator' Wine. Kako bo z stabilnostjo in perfomansi pa ti zal ne vem povedat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MTm2H37rqt7B ()
'FireSTORM' ::
pux
wine ni emulator
že samo ime ti pove
wine is not an emulator :)
evo cel list
Linux Compatible CADov:
K-L-I-K
wine ni emulator
že samo ime ti pove
wine is not an emulator :)
evo cel list
Linux Compatible CADov:
K-L-I-K
Those penguins.... They sure aint normal....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux vstopa na področje CAD aplikacij (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 36805 (33156) | Brane2 |
» | Se v islandskih šolah pričenja prehod na Ubuntu? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 17505 (12987) | Pithlit |
» | AMD Opteron dvoprocesorski sistem v podpori programovOddelek: Strojna oprema | 1057 (1011) | Zheegec |
» | Windows ali Linux? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4870 (4108) | moj_nick |
» | free CAD :]Oddelek: Programska oprema | 1771 (1602) | Mercier |