» »

free CAD :]

free CAD :]

Mercier ::

To bi rabil. Na čimveč postajah in z možnostjo branja/urejanja/shranjevanja dwg formata (mogoče se da kaj pacati tudi z dxf).

Autocad "plan" podjetja olajša za slabih 1,2 MIO (mrežna verzija). Ne rabim posebnih funkcionalnosti "grafičnega operacijskega sistema" (osnova drugim aplikacijam). En tak free AutoCAD LT, pravzaprav.

barbarpapa1 ::

Zdravo

Sem se njega dni poigraval z IntelliCAD-om, ki je bil takrat povsem kompatibilen s ACAD 14 (sem spisal tudi članek o tem). Zadeva sicer ni zastojn, a osnovna verzija te košta 129 ameriških zelencev.

Evaluation vertiji pa dolpotegni TU

Pa fajn (A) CADanje želim...

Sem že kliknil "pošlji" :8) , ko sem se spomnil, da obstaja tudi ena open source zadeva, ki zna delati z DXF-i in je na voljo za linux-e in winse. Povleci si dol TUKAJ. Na žalost ti kaj več ne vem povedati o tem, ker nisem še testiral....

LP

Jože

Zgodovina sprememb…

BoO ::

Sicer nisem še ničesar free preizkusil (le zakaj ? :D ), vendar poglej tole.

An approximate solution to the right problem is more desirable than a precise solution to the wrong problem.

Mercier ::

Uf, torej se je splačalo vprašati. Tnx! Bom preveril predloge.

Fora je, da se program rabi jako redko in za preproste zadeve, ampak rabi pa se. Zato mi nakup dragega programa nič kaj ne diši. V skrajnem primeru bi pristal na eno mržno licenco autocada + voloview. Ampak linki obetajo. Kul.

Mercier ::

Po prvih testih...

...bi IntelliCAD-u zamenjal le ime in ga naložil na vse postaje, pa ne bi nihče opazil. Klon. Deset komadov pa je primerljivo z enim ACad LT (cena).

QCad je sicer spada med prosto programje, ampak me obesijo za prašnike, če jim ga dam uporabljat, ali pa imam vsaj indivdualne tečaje za uporabnike (kako se nariše črta, kako se zbriše črta, kako se obriše nosek...).

FreeCAD - če hočete doživeti zastonj proE "eXperience". Resna zadeva, upam, da tudi stabilna. No, ni to za shemorisce.



BTW, autodesk še dela za unix? Imam v omari še en paket z starim ACad-om (9, 10, kajpavem), ki si ga lahko inštaliral na DOS ali Unix.

MI_KO ::

Zanimiva tema!

Sem pogledal malo na tucows.com in našel kar nekaj cad-ov! Zanimiv se mi zdi predvsem varicad, vendar ni ravno zastonj. (400$!!) Samo proti Acadu še gre, čeprav mu po funkcijah verjetno ne seže nito do kolen! (Sploh pa Mech. Desktop!! ali Inventor!)

barbarpapa1 ::

Me veseli, da smo ti lahko pomagali...

Še eno opozorilo. Ko sem testiral Intellicad (vsaj tri leta nazaj!) je zadeva imela slabo rešeno izbor področja za šrafiranje. Zadeva je delovala tako, kot v ACAD pred verzijo 12, torej je bilo potrebno izbrati vse črte, ki so omejevale področje šrafure in ne samo pokazati točko v področju šrafiranja. No, verjamem, da so ta problem med tem časom že rešili, pa tudi, če gre za risanje shem, je verjetno šrafiranje manj uporabljana opcija....

Pa fajn CAD-anje želim...


LP

Jože

Mercier ::

Šrafiranje so poštimali. (Select Area)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Free CAD programi

Oddelek: Programska oprema
389277 (7730) neboben
»

2D-CAD program odprte kode za profesionalno rabo

Oddelek: Programska oprema
164536 (3337) BiroCoim2000
»

Izšel DraftSight CAD program za Linux

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
227533 (6133) gruntfürmich
»

Profesionalni CAD/CAM/CAE/PLM in Linux

Oddelek: Programska oprema
213506 (3067) Isotropic
»

ACAD - Kvadrature - funkcija

Oddelek: Programska oprema
123505 (3412) barbarpapa1

Več podobnih tem