» »

Dilema: Satelitska antena(analogna) ali Siol TV?

Dilema: Satelitska antena(analogna) ali Siol TV?

Satelit ::

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup enega izmed omenjenih sistemov in vas prosim za nasvet. Nekako se bolj nagibam k satelitski anteni saj je ta enkraten strošek (100 €), pri programski shemi mi je pomembno, da je na seznamu TVS1 in 2 ter Eurosport (1 in 2), saj preostalih (100 in več-Siol TV) programov ne bom gledal. Za digitalno anteno pa se ne bi odločil, ker se mi z odkodiranjem nekaterih programov ne da ukvarjati. Pomembno je le, da sistem brezhibno deluje in je karseda preprost za uporabo (starši). Kakšne so vaše izkušnje z tovrstnimi antenami? Mi morda bolj priporočate Siol TV? Pri slednjem me najbolj moti mesečna naročnina.
Hvala za vaše odgovore.
Lep pozdrav

Alexius Heristalski ::

Kmalu bo zmanjkalo programov, ki oddajajo v analogni satelitski tehniki, zato ne kompliciraj in kupi digitalno. Pred nekaj tedni je moj prijatelj svojim starim staršem uredil digitalno satelitsko za 100€, s katero lahko gledata TVS1, 2 in še kaj zraven.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Scorpia ::

Glede Siol tv morš probat, da vidiš če ti bo všeč. Prvo ko menjaš programe, čakaš 2-3 sekunde da se slika prikaže(tudi pri satelitski je to). Lahko da ti ne bo delovalo najboljše. Uglavnem probat moreš, pa tudi veliko o tem je napisan da si lepo preberi.
Kaj pa z navadno anteno ne moreš lovit TVS-1,2? Drugače bi jz na tvojem mestu vzel digitalno satelitsko, saj se najde kar nekaj zanimivih programov pa še TV-3, NET-TV dobiš. Vsaj prej je bilo tako, zdaj ne vem kako je z tv-3 ko imajo prenos ligo prvaka.
Drgač tudi tv-slo dobiš, sam je večkrat program kodiran.

vasquez ::

Na digitalni satelitski TV, kolikor je meni znano, razen nemškega Eurosport 1, brez plačila ne dobiš drugih Eurosport programov. Tudi za TVS1 in TVS2 potrebuješ za spremljanje kartico. Nasploh je ponudba kvalitetnih brezplačnih programov zelo slaba (razen če mogoče znaš nemško). Kakšen zanimiv program se najde na kašnem eksotičnem satelitu, to pa pomeni, da moraš obračati anteno.

Satelit ::

Po vasih besedah se mi potem splaca investirati tistih dodatnih 15€ na mesec in si privosciti SIOL TV. Po mojih dosedanjih izkusnjah je po kvaliteti malce pred T2-jevo TV, pa se razcvet dozivlja.
Lep pozdrav

Frenky ::

Na koliko Tv-jih pa bi uporabljal signal? Malce se pozanimajo koliko TV-jev je možno priključiti in kakšni so dodatni stroški za dodaten tv.

Satelit ::

Uporabljal bi jo predvidoma na enem TV-ju. Če bi se že odločil za razširitev, bi bil to le še en TV.
Lep pozdrav


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26957749 (34461) Alexius Heristalski
»

ADSL TV @ SiOL (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Omrežja in internet
65957231 (17555) dinozaver7
»

Total TV

Oddelek: Zvok in slika
294522 (4522) BlackHole
»

Digitalna satelitska DA ali NE?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
365832 (4271) radiator
»

Saelitska tv ali kako do eurosporta

Oddelek: Loža
161965 (1737) spitavc

Več podobnih tem