» »

Pisateljeva nova igračka

Pisateljeva nova igračka

Mipe ::

Pozdravljeni!

Sem nadebuden pisatelj in v tem naravnost uživam. Žal pogosto najdem navdih za pisanje daleč od osebnega računalnika oziroma je kako drugače nedostopen... zato razmišljam o nakupu napravice, na kateri bi lahko pisal. Zato se obračam na vas po nasvet.

Zahteve so takele...
- razumna cena
- enostavnost uporabe (zlasti pri vnosu velikih količin besedila in le-tega urejanje)
- zmogljivost (moja prva knjiga ima 225000 besed oziroma 750 strani, kar upočasni moj stari sistem!)
- povezljivost (internet), prenosljivost podatkov (na osebni računalnik in nazaj)
- vidljivost (berljivost), očem prijazno

Gre za to, da lahko napravo s sabo nosim in uporabim kadarkoli, na primer na sprehodu v gozd, na vlaku, v službi med odmori itd.

Po čem naj posežem? Dlančniki? Tablični računalniki? Ali pa prenosni računalnik, ki se mi zdi malo preokoren, a vendar enostaven za tipkanje?

In sploh... katere modele bi priporočili, kje bi se jih dalo dobiti? Razmišljam o čimprejšnjem nakupu, ker odhajam na operacijo in bom imel en teden v bolnici časa za urejanje svoje knjige. Preklemana služba mi ni dala časa.

Vnaprej hvala za odgovore!
- Nadebudni pisatelj

branky ::

prenosnik ali pa diktafon(za posnet trenutne "navdihe", katere potem preneseš na računalnik)....

billgates ::

bi priporočal kakšen ultra lahki prenosnik ali čist navadn prenosnik, sam da prej mal tipkovnico preizkusiš. Kak bo naslov knjige?

Zgodovina sprememb…

Fr33man ::

Če rabš sm za pisanje kdr te stisne inspiracija je dlančnik še najbol rešitev, kr ga maš vedno lhk v žepu in ko ti neki pade na pamet z plastičnim flukijem nakracaš na monitor.:D .

Netvista ::

Meni pa se dlančniki ne zdijo vredu za pisanje dolgih besedil saj so tiste tipke premajhne.Na tvojem mestu bi si kupil kakšen rabljen prenosnik če ga rabiš samo za pisanje vendar poskrbi, da ima dobro baterijo.

Maximus ::

Menim, da bi bil diktafon še najboljši. Ker ko te prime "navdih" je dejansko pri roki in takoj lahko začneš snemat....

billgates ::

diktafon al pa ultra-lahki prenosnik.

IceIceBaby ::

Dlančnik je po mojih izkušnjah zelo neroden za pisanje daljših besedil. Pa še ekran je majhen in če bereš daljše tekste vse skup postane precej nepregledno.

Tableta še nisem probal, ampak imam občutek, da je zadeva podobna. Če hočeš normalno pisati rokopis je že skoraj vseeno če vzameš sabo papirnat blokec. Pa še cene tabletov niso nič prijazne, te cenejši modeli pa so vsi po vrsti precej debeli in nerodni.

Jaz bi priporočal prenosnik. Pomožnosti MacBooka (ali mogoče starega iBooka če iščeš rabljeno zadevo) :) Razlogov je več.
- MacBook je precej majhen in zelo tanek, tako, da ga z lahkoto vtakneš v torbo.
- Baterija zdrži relativno dolgo. 4 ure nonstop tipkanja z lahkoto.
- Tretja zelo kul funkcija, ki bi tebi prišla prav je pa sleep mode pri Macih. Ko računalnik zapreš gre v nekaj sekundah v Sleep mode, kjer požre skorj nič elektrike in je dejansko ugasnjen in tako zdrži na bateriji kakšen teden, 10 dni. Ko računalnik odpreš se zadeva zbudi 2, 3 sekundah in normalno lahko začneš z delom.

Če ti je škoda denarja za novega MacBooka si lahko kupiš rabljenega iBooka, ki se dobijo že od cca 300€ naprej, mogoče tudi manj. Ima 12" ekran, tako, da je še celo malo manjši in lažji od novega MacBooka (ampak debelejši). Pa tudi če kupiš 700mhz verzijo z dovolj rama bo dovolj zmogljiva za pisanje.

Mipe ::

Hmm, ponekod sem videl, da ponujajo zložljive QWERTY tipkovnice za dlančnike. Bi se to potem splačalo? Na kaj naj pazim pri dlančnikih? Nisem pripravljen plačati več kot 300 evrov, ker tako in tako nisem zainteresiran za multimedijske zmožnosti ter igre (teh imam dosti na domačem računalniku).

Če bi se odločil za dlančnik z dodatno tipkovnico, kam naj pogledam za nakup? Isto za kak poceni in lahek prenosnik... Cena se mi zdi pretirana za te prenosnike.

Naslov knjige pa tako in tako je samo delovni, ni še konkretnega naslova do dokončne revizije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkušnje z Applovimi prenosniki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10811146 (7193) zee
»

MacBook Air (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Diski
27133334 (15715) poweroff
»

Macbook in BTC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
958151 (6540) Mulh
»

Jabolka niso toliko dražja in premična utripajo v Intelovem taktu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
737987 (6021) Adrijan0
»

3x HP prenosnik,katerga vzet!

Oddelek: Kaj kupiti
382290 (1641) billy

Več podobnih tem