Forum » Strojna oprema » comp. se ugaša
comp. se ugaša
dmk ::
Pozdravljeni!
Nabavil sem komponente: AMD X2 3600 EE, Geil Value 2×1GB, Gigabyte micro ATX plato, Gigabyte X1600 PRO, 160GB Seagate, DVD/RW, ohišje s 350W napajalnikom (cca. 130.000 SIT)
in vse skupaj lepo sestavil
naložil Visto 32
pol pa še najnovejše driverje, eMulo, Skype, AVG antivirus, WinAmp, BS player,...
problem: Računalnik dela lepo, pol se pa kar naenkrat ugasne. Sam od sebe ali pa ko kaj brskam po njem. To se je parkrat zgodilo brez kakršnegakoli opozorila (se je resetiral), enkrat je bil moder zaslon (...comp. shut down to prevent damage to your hardware...), enkrat pa je muzika na winampu začela štekat in pokazale so se barvaste črte na črnem ekranu.
Malo sumim da se Skype nekaj 'tepe' samo sploh nisem prepričan.
Čudno je tudi to, da je v task managerju napisano, da imam 2046 MB RAMa namesto 2048. Ne vem ali je to v redu.
Ali je bolj verjetno, da je ugašanje software problem ali hardware. Mislim, da ni zaradi napajalnika, no.
Mam še štiri dni cajta, da kakšno komponento brez problema zamenjam v štacuni, tko da se mi kar mudi ugotoviti vzrok.
Nabavil sem komponente: AMD X2 3600 EE, Geil Value 2×1GB, Gigabyte micro ATX plato, Gigabyte X1600 PRO, 160GB Seagate, DVD/RW, ohišje s 350W napajalnikom (cca. 130.000 SIT)
in vse skupaj lepo sestavil
naložil Visto 32
pol pa še najnovejše driverje, eMulo, Skype, AVG antivirus, WinAmp, BS player,...
problem: Računalnik dela lepo, pol se pa kar naenkrat ugasne. Sam od sebe ali pa ko kaj brskam po njem. To se je parkrat zgodilo brez kakršnegakoli opozorila (se je resetiral), enkrat je bil moder zaslon (...comp. shut down to prevent damage to your hardware...), enkrat pa je muzika na winampu začela štekat in pokazale so se barvaste črte na črnem ekranu.
Malo sumim da se Skype nekaj 'tepe' samo sploh nisem prepričan.
Čudno je tudi to, da je v task managerju napisano, da imam 2046 MB RAMa namesto 2048. Ne vem ali je to v redu.
Ali je bolj verjetno, da je ugašanje software problem ali hardware. Mislim, da ni zaradi napajalnika, no.
Mam še štiri dni cajta, da kakšno komponento brez problema zamenjam v štacuni, tko da se mi kar mudi ugotoviti vzrok.
nonenone ::
ni zaradi napajalnika, nek driver ni ok, odstrani vse programe, pusti samo windowse in avg, pote malo delaj (internet) pa boš videl če je vse ok, lahko pa tudi da je ram, meni je tako odpovedal en geil od dveh 512, preden sem to ugotovil so se uničili windowsi, dej en ram ven, pa naj dela mašina, potem pa druzga not, prvega pa vn, pa še utore skombiniri z vsakim ramom posebej, to traja neki časa, ampak če je ram boš odkril napako, lp
tenx za odgovor
Bom probal najprej odstranit programe.
A pa tisto z velikostjo RAMa je cool, ali je full narobe, če mi piše 2046 namesto 2048MB.
Enkrat vmes mi je pisalo celo samo 1983MB (v task managerju), po restartu pa spet 2046!
Bom probal najprej odstranit programe.
A pa tisto z velikostjo RAMa je cool, ali je full narobe, če mi piše 2046 namesto 2048MB.
Enkrat vmes mi je pisalo celo samo 1983MB (v task managerju), po restartu pa spet 2046!
Je blo zaradi Winampa.
Sem pol začel uporabljat Windows Media Player, pa mi je vsake poliko časa javljal napako pri poslušanju internetnega radia.
Zgleda da Winamp ni bil zmožen shendlat to napako, pa je restartal windowse.
Zdaj imam najnovejšo verzijo winampa, pa je v redu.
Se mi je pa enkrat comp. restartal pri gledanju filma z BS playerjem. Bom moral počakat na novo verzijo programa, ki bo uradno podpiral Visto.
Sem pol začel uporabljat Windows Media Player, pa mi je vsake poliko časa javljal napako pri poslušanju internetnega radia.
Zgleda da Winamp ni bil zmožen shendlat to napako, pa je restartal windowse.
Zdaj imam najnovejšo verzijo winampa, pa je v redu.
Se mi je pa enkrat comp. restartal pri gledanju filma z BS playerjem. Bom moral počakat na novo verzijo programa, ki bo uradno podpiral Visto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Počasno delovanje brskalnikovOddelek: Omrežja in internet | 3174 (2814) | Bakunin |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267296 (66888) | Seljak |
» | [težka tema] računalnik zmrzujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1863 (1555) | solatko |
» | svchost.exeOddelek: Pomoč in nasveti | 3543 (2567) | Mr.B |
» | Winamp + WinXP = zaštekaOddelek: Programska oprema | 1061 (883) | Tr0n |