» »

Počasno delovanje brskalnikov

Počasno delovanje brskalnikov

Primoz1979 ::

Pozdravljeni!

Prosim za pomoč oz. nasvet pri obupno počasnem delovanju brskalnika. V glavnem problem je sledeči: ko prižgem računalnik, brskalnik prvih nekaj minut deluje normalno, potem pa traja 5 minut da odpre stran (Chrome, Mozilla, Internet Explorer). Prečekiral sem računalnik z različnimi antivirusnimi programi (Eset, Trendmicro Housecall, Avast), našlo mi je en virus in pa nekaj spyware-a, vse sem odstranil, vendar ni nič bolje. V task managerju ni videti, da bi bil proc do konca obremenjen, niti ram. Pri isp-ju je vse v redu. Je imel morda kdo podoben problem? Hvala za kakršenkoli odgovor!

Lp, Primož

carota ::

Prilepi sliko task managerja. Če je RAM zaseden čez 80%, bi lahko bilo to krivo. Na enem računalniku imam 6 GB RAMa in v W7 se ful upočasni, ko ga je zasedenega čez 4.5 GB oz. še prej. Pri meni je Chrome bolj požrešen of Firefoxa. Moja izkušnja.

Primoz1979 ::

Živjo, hvala za odgovor!

Slike ne morem pripeti, explorer mi "po novem" ne zazna ključka....sicer je pa RAM zaseden okoli 30%. Računalnik je star (AMD Sempron3400+, 1.5GB RAM, WinXP SP3), vendar je do deset dni nazaj vse delovalo normalno-strani so se odpirale relativno hitro. V soboto pa kot bi naredil "klik", in se je brskalnik začel odzivat počasi. Pognal sem msconfig in nek čuden service (Skytel.exe) odkljukal, potem je delovalo en teden normalno, par dni nazaj se je pa napaka zopet pojavila. Sanja se mi ne več kaj bi lahko bilo narobe.
lp, primoz

DOOM_er ::

antivirus?
Robots will steal your job. But that's OK

rdecaluc ::

System restore!

Meni je včeraj enako naredilo. Kar na enkrat cel explorer.exe zablokira skupaj z brskalnikom ki ne odpre več strani. Probaj. Morda pomaga :D
Est modus in rebus. ,typos

Primoz1979 ::

Sem poskusil.....isto....poskusim se jutri, ce mi bo vsaj kljucek zaznalo:/
lp, primoz

Hayabusa ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

hojnikb ::

formatiraj... najmanj težav..
#brezpodpisa

Primoz1979 ::

Verjetno bom kar formatiral...včeraj sem poskusil še na novo inštalirat driverje za mrežno-tudi ni šlo... Hvala vsem za odgovore!

lp
lp, primoz

lukamarti ::

Pozdravljeni,
da ne bom odpiral nove teme si bom sposodil kar to... Problem je približno enak...brskalniki so zelo zelo počasni, strani se odpirajo tudi po minuto, dve, tri... Največ se uporabja firefox. Zadeva je taka, da sam operacijski sistem in ostali programi delujejo normalno. Računalnik je priključen v omrežje preko ruterja, kot tudi prenosnik in še en navadni računalnik. Počasnost zaradi kakšnega downloadanja je izključena. Na prenosniku in enem računalniku brskalniki delujejo normalno. O specifikacijah ne bi, ker zagotovo tukaj nimajo veze (bi moral prenosnik delati veliko počasneje, ker je star 6 let, računalnik s problemi pa 2 leti). Problem tudi ni linija, ker je na vseh treh računalnikih speed test skoraj enak in so odstopanja minimalna. Tako da problem more biti verjetno v kakšnih nastavitvah, dodatkih? Uporabnik računalnika je ati, na njem pa je win7, office, firefox, google chrom, skype, kmplayer, rar, adobe, java...v glavnem par osnovnih stvari, driverji za tiskalnik in mislim da je to že to...pač računalnik se uporablja za brskanje po spletu, igranje kakšnih kart in tistih igric z yahooja. Zasedenost diska je cca 20% od 1tb, razdeljenega po particijah...

Ko zaženeš brskalnik on začne z povezovanjem in tisto povezovanje traja tudi po minuto (za domačo stran google.si), o 24ur.com ne bi ker traja še več, enako z žurnalom, svet24, v bistvu z vsemi stranmi pač kar povezuje in povezuje strani se počasi začnejo nalagat, kakšna stran se ne odpre tudi po več minut oziroma toliko da obupaš. Ko stran enkrat odpreš, greš na drugo in se vrneš nazaj je razlika in se stran odpre malo hitreje...ampak na prenosniku mi vse odpira veliko hitreje. Tudi ko prenosnik prinesem do tistega računalnika (ruter je cca 10m stran v drugem nadstrpju) prenosnik iste strani še vedno odpira hitreje, čeprav ima samo 1 črtico signala...

No torej sam sem poskušal že en kup stvari, pač kar se je našlo po forumih in vem da sigurno nisem poskusil čisto vsega ampak čisto pri nobeni stvari ni bilo nič drugače. Poskusil sem z izklapljanjem tistih vstavkov (google, java, adobe), brisanjem začasnih temp datotek, brisanjem zgodovine, tisti safe mode zagon firefoxa, izklapljal vsemogoče neznane procese, šaril po msconfig in tudi tam izklapljal...verjetno še kaj... No nekako ni vidnih znakov izboljšanja. Ati pravi da ni inštaliral nič (kar je tudi razvidno iz tistega dodaj/odstrani programe), inštalirajo se samo uptdejti za windowse (so original) in pa pač za te brskalnike, adobe, flash, java...

Prilagam prinscrene in prosim za pomoč... Aja, formatiral ne bom ker vse ostalo deluje brezhibno... Ja mogoče kriv kakšen uptdate ali pa nastavitve o privzetih brskalnikih ipd?







Zgodovina sprememb…

trnvpeti ::

za chrome imas extension page load time

za firefox si poglej tole
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo...
ali tole
https://developers.google.com/speed/doc...

lahko das tudi measure memory(ce imas ff24)
about:memory potem poglej measure

Primoz1979 ::

Sem isto poskušal kot ti. Msconfig, izklapljal razne procese, šaril po raznih log-ih, na novo inštaliral driverje za mrežno kartico-enkrat mi je potem vmes brskalnik normalno odprl stran, čez 5 minut je bilo vse po starem. Laptop na istem routerju je deloval normalno. Mešal se mi je. Res da je bil računalnik starejši, ampak prej je vse delovalo. Ne zgubljaj časa in formatiraj disk.
lp, primoz

Hayabusa ::

Kako dela dela ff portable ?
http://portableapps.com/apps/internet/f...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

srus ::

Ali je RAM in diska dovolj? Odinštaliraj obstoječo verzijo brskalnika, kreiraj novega uporabnika, logiraj se kot novi uporabnik, inštaliraj novo verzijo brskalnika - pri tem zavrni vse ponujene opcije, addone, addine in ostalo solato.

Kot novi uporabnik poženi wireshark, poženi MS process explorer, pusti ju teči v ozadju.

Poženi brskalnik in opazuj kaj se dogaja v wiresharku in process explorerju (kje se izgublja čas, kdo čaka na koga, koliko je IO operacij, kakšna je mrežna aktivnost)

Odjadraj na enostavno spletno stran in ponovno opazuj kot zgoraj.

Bakunin ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč glede grafične kartice

Oddelek: Pomoč in nasveti
5794 (654) kixs
»

Računalnik zmrzne

Oddelek: Strojna oprema
201662 (1313) Riff
»

Problem v kopalnici (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5027459 (24218) Malajlo
»

Tuja naprava v Omrežni infrastrukturi

Oddelek: Omrežja in internet
111109 (860) 5er-->
»

Jajca

Oddelek: Loža
337469 (5993) Unknown_001

Več podobnih tem