Forum » Na cesti » Najhitrejši osebni avtomobili
Najhitrejši osebni avtomobili
joker16_7 ::
Meni je še vedno glede na performance-dizajn najlepši malo nazaj omenjeni.
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley
Bill Bradley
>>><<< ::
Zadek me malo spominja na Koenigsiegga, drugače pa kul avtič.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.
Dr_M ::
In cena... recimo, da ga dobite za okoli 65.000,00 Eurov (15.600.000,00 SIT), če vam uspe priti na seznam kupcev.
so pa samozavestni. a mislijo nardit minimalno kolicino za homologacijo?
so pa samozavestni. a mislijo nardit minimalno kolicino za homologacijo?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
ShARk63 ::
glede na to, da avto uvrscam v kategorijo kjer je lotus exige, se mi cena niti ne zdi tako pretirana. sami se odlocite, ce je razlika na racun ekskluzivnosti vredna. meni je klik
epicus ::
Ma to so firme, ki zmerom naredijo en avto manj kot bi ga lahko prodali. (ali pa ne prodajo nobenega :D)
Open mind for a different view
Cena je kar zanimiva. Čeprav sem prepričan da če maš denar ti noben ne bo rekel da nima več avtov.
Bill Bradley
Bill Bradley
AngelOfDeath ::
vsak avto ima končno 10m/s/s seveda pod pravimi pogoji :P
Glede veyrona pa ni bil problem narest motor s tako močjo..
problem je bilo narest vzdržljiv menjalnik in vse ostale dele...
Glede veyrona pa ni bil problem narest motor s tako močjo..
problem je bilo narest vzdržljiv menjalnik in vse ostale dele...
edit: Slovnica
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AngelOfDeath ()
PrimozR ::
AngelOfDeth tole si pa tko mim vseku, da res ni. 10m/s^2 je pospešek in en hitrost. g je pa itak 9,81 in ne 10.
Matev ::
mislil je pač
da ima vsak avto popešek 10metrov na sekundo na kvadrat
oziroma 9,81 če smo natančni
vendar samo pod določenimi pogoji
recimo če v zlo redkem zraku zapelje čez pečino
da ima vsak avto popešek 10metrov na sekundo na kvadrat
oziroma 9,81 če smo natančni
vendar samo pod določenimi pogoji
recimo če v zlo redkem zraku zapelje čez pečino
LuiIII ::
No če se že rajcamo, potem bi vozil tole. Ni 400+ km/h. Samo 320km/h in samo ~500BHp. Ne potrebuje več, saj tehta samo ~500kg! S temi karakteristikami zagotavlja 3+G bočnega pospeška in 3G zavornega. Čisto zadosti zame. Cena je za 250K€ izjemno ugodna. Pa še hiter izgled ima.
Lui
Lui
'FireSTORM' ::
g je pa itak 9,81 in ne 10.
če se prav spomnim je nam profesor fizike rekel da je 9,81 v "naši širini" po svetu
na ekvatorju naj bi bila težnost malenkost višja
če je to res pa nevem, se mi ne ljubi preverjat, ampak tako mi je bilo povedano
Those penguins.... They sure aint normal....
DimmniBurek ::
Moja top izbira:
Ariel Atom za pure preganjanje
TVR Sagaris za pure show off in občasno preganjanje. Eden izmed bolj divjih, lepših avtov. Pa še ni supercar izgleda...
Ariel Atom za pure preganjanje
TVR Sagaris za pure show off in občasno preganjanje. Eden izmed bolj divjih, lepših avtov. Pa še ni supercar izgleda...
There Is No Stronger Drug Than Reality
Sagaris ti bo zgorel :D Sicer so pa TVRi tudi meni všeč ja. je bil pa prototip boljši, je mel resnične reže na sprednjih blatnikih. Clarkson ga je opisal nekako takole: 'They designed a car and then let a madman to finish it off with an axe.'
FireStorm g naj bi bil najnižji na ekvatorju in najvišji na polih. Na ekvatorju te namreč hoče 'odlepit' zaradi centripetalnega pospeška (posledica vrtenja zemlje).
FireStorm g naj bi bil najnižji na ekvatorju in najvišji na polih. Na ekvatorju te namreč hoče 'odlepit' zaradi centripetalnega pospeška (posledica vrtenja zemlje).
Sagaris je bil izdan z odprtimi režami, in ni bilo samo konceptno, ampak je kamenje izpod koles metalo v šipo, zato so jih zapolnili na novem letniku/modelu In ta avto je res "staggering"
Jest sm mozgal da kadar ga bom kupu, če slučajno bo mel zafilane luknje bi dal bolj v notranjosti mrežco, IMHO boljša varjanta, poleg tega bi tako izvedel da nebi blo videt, ker ima vsak klošar na vsakem klošarskem avtu tiste glupe mrežce.
No pa ko smo že prišli tako daleč bi lahko temo malenkost preusmerili za kak trenutek. Npr. kakšne avte si kaj lastite? Ima kdo kakšne modifikacije? Predvsem tisti s predelanimi zaželjeni da postate.
Bill Bradley
Bill Bradley
Naokoli se zadnji mesec fjakam z matkinim 55 puntom 1. generacije. No mods. Še sedežne prevleke sem u četrtek dol pobral med pucanjem.
no potem pa tako
ni mi za zamerit ker je minilo že kar nekaj lepih let od kar sem to slišal in se nikoli nisem več poglabljal v to :)
Stock Fiat Tipo TD 1.9, pusti zadaj na dragu Golfa V, isto 1.9 90KM. Dragal sem 2×
Drugače pa preziram vse stilske predelave vseh možnih čip in nečip avtov, ker so naravnost ostudno nagravžne. Tiste ciganske luči in spojlerji ki nardijo avto počasnejši, pod havbo pa v večini primerov 1.1 ali 1.4 pri večjih avtih. Bruh.
Če bom kdaj mel svoj avto in ga bom predeloval bo na zunaj stock, razen felten in enega mini spojlerčka(najraje tistega ko dobiš v sport opremi serijsko), mašino in podvozje bo pa poglavje zase. Pa še homologacije ne rabiš
Drugače pa preziram vse stilske predelave vseh možnih čip in nečip avtov, ker so naravnost ostudno nagravžne. Tiste ciganske luči in spojlerji ki nardijo avto počasnejši, pod havbo pa v večini primerov 1.1 ali 1.4 pri večjih avtih. Bruh.
Če bom kdaj mel svoj avto in ga bom predeloval bo na zunaj stock, razen felten in enega mini spojlerčka(najraje tistega ko dobiš v sport opremi serijsko), mašino in podvozje bo pa poglavje zase. Pa še homologacije ne rabiš
Ja, OK, vemo tole, ima pa Golf V boljše gume(je mel, karkoli), boljši motor, boljše podvozje, 2000km bla bla bla...
Tipo pa gnile gume pa 320.000km na števcu(prva turbina)
Tipo pa gnile gume pa 320.000km na števcu(prva turbina)
DimniBurek
oprosti, ampak za nižanje avtomobila mora biti homologirano :P
spojlerčki so fajn
dokler so v mejah normale...
ne stojala za rože niso več v meji normale
no če smo ravno pri spojlerjih
jaz iščem spojlerček za Fiat Punto Mk.1
in res minimalen spojlerček
je pa en pogoj...
da je vgrajena tretja zavorna luč...
ker odzadaj ne mislim dajat luči na polico ali pa jo šraufat na streho...
če ve kdo morda za kakega tako mimogrede..
oprosti, ampak za nižanje avtomobila mora biti homologirano :P
spojlerčki so fajn
dokler so v mejah normale...
ne stojala za rože niso več v meji normale
no če smo ravno pri spojlerjih
jaz iščem spojlerček za Fiat Punto Mk.1
in res minimalen spojlerček
je pa en pogoj...
da je vgrajena tretja zavorna luč...
ker odzadaj ne mislim dajat luči na polico ali pa jo šraufat na streho...
če ve kdo morda za kakega tako mimogrede..
Spojlerji so več kot ql. Tiste uber preveč našemeljne prerihtave pa smrdijo. Avto pa če nima vsaj 1.9 ali 2.0 mašine sploh ni avto v pravem pomenu besede. Meni osebno je zelo všeč športna verzija Cliota. Pa mu dodamo sprednji črn spojlerček pa je idealna stvarca.
Bill Bradley
Bill Bradley
Meni edini klio je un V6, ta tanov mi je grd, prejšnji sport pa je tko tko...
Nikakor ne morm reč da bi rad imel tak avto ko pa vidiš ziljon ogabnih predelav. bi rekla kolegica: Uuuu, lej kok je ta ODURN.
Nikakor ne morm reč da bi rad imel tak avto ko pa vidiš ziljon ogabnih predelav. bi rekla kolegica: Uuuu, lej kok je ta ODURN.
Saj to je povsem subjektivna stvar. Važno da dobro leti. In mislim da gre šport verzija zagotovo nekaj preko 240.
Čist dost za SLO ceste.
Čist dost za SLO ceste.
Bill Bradley
Bill Bradley
igor0203 ::
Meni je najlepša predelava, če daš na avto ene lepe in velke feltne ter avto malce znižaš. Enostavno, izpade pa full hudo. Vsaj za moj okus.
Lan na državcu je bil tam na parkirišču parkiran en avto, ena KIA al pa neki, baby modre barve, zadaj massif spojler (pokrov prtljažnika je položen - spojler je proizvajal upforce), na njem pa nalepke NOS, WRC, Toyo, itd.
>>><<< ::
Pozabil je napisati najpomembnejše: Le za enkratno uporabo!
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.
Dr_M ::
ksn tak spojler res ni lep.
so mi pa blazno usec tisti velki aluminijasti je pa res, da mors met tut kej konkretnega pod pokrovom motorja, da lohk tisto sabo vozis.
so mi pa blazno usec tisti velki aluminijasti je pa res, da mors met tut kej konkretnega pod pokrovom motorja, da lohk tisto sabo vozis.
The reason why most of society hates conservatives and
Ma ja. Meni osebno pa se mi zdi ful zanimivo če ma kdo v avtu NO2. To pomoje trga gate. Res je da je za enkratno uporabo, je pa ql.
Bill Bradley
Bill Bradley
Dr_M je pa uporaben
2-3 osebi lahko več pelješ lol
2-3 osebi lahko več pelješ lol
bremzzi ::
joker16_7, prvič slišim, da bi imel kdo NO2 v avtu, zadeva onesnažuje ozračje in je nevarna za ljudi
ShARk63 ::
Moje mnenje: kupi si lep avtomobil in ni treba nobenenih cickarij in spojlerjev. denar raje "investiras" v dobre gume, podvozje, bremze in seveda motor.
Ni boljšega kot totalno stock avto, ki ima kak big turbo pod havbo, da ko gre mimo točno veš da ima kolega v avtu glavo na pravem "štilju" In pa kake Brembo brejke
Enga znanca, ko je mel še 330d-ja je med prehitevanjem Astre le-ta kasneje prehitela nazaj in po nekaj minutah vožnje vštric sta zavila na počivališče. Navzven je bila običajna 1,6i astra, pod havbo pa 2,5 V6
Sorry pprimus. Zatipkal sem se. Mislim sem N2O ali žargonsko rečeno ''nitro''.
Bill Bradley
Bill Bradley
BigFoot ::
No pa ko smo že prišli tako daleč bi lahko temo malenkost preusmerili za kak trenutek. Npr. kakšne avte si kaj lastite? Ima kdo kakšne modifikacije? Predvsem tisti s predelanimi zaželjeni da postate.
Lastim si VW Eos 2.0 FSI (150KM) v črni barvi z rdečo notranjostjo. Zaenkrat avta še nisem modificiral, bom pa v prihodnosti. Drugo leto računam menjat feltne (iz 16" na 18"), pa verjetno ga bom tudi spustil.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Ima mogoče kdo izkušnje ali pa vsaj pozna koga ki bi imel vgrajen v avtu N2O? Sam sem že slišal da se tudi v Sloveniji najdejo takšni fani čeprav se še s tem nisem srečal. N2O naj bi bistveno povišal končno hitrost. Npr. da bi dali v Veyrona eno jeklenko Ne uide mu 500km/h.....
Bill Bradley
Bill Bradley
stock ::
Sicer nimam izkušn z n2o ti pa lahko povem neki enostavnega, je bol explozivn kot bencin, sepravi poveča se moč -samo je fora pri tem ko ti lahko raznese motor. Tko, da je to zelo zelo neuporabna zadeva.
Ja samo pri dobrih mašinah po vsej verjetnosti ne bo do tega prišlo.
Bill Bradley
Bill Bradley
Dobra mašina je naprimer RB26DETT - 2,6 vrstni 6 iz Skyline GTRa (R33 in R34, R32 je imel malce starejšo, malce slabšo od zdanje evolucije), pri kateri blok (litoželezen) zdrži tam 1300 (Veilside GTR ima 1300 konjev, kar je že absolutni limit, če ne že kar prečkanje le-tega). In da ne bi o kakem N2O-ju, tole laufa na 'običen benz' in je registriran za cestno uporabo.
kliK!
kliK!
Prvo kot prvo N2O NI eksploziven.
In ne gori, ker nima kej goret.
JE pa "pospeševalec" gorenja
Drugo kot drugo N20 naj nebi povišal končne. N20 se največ uporablja na dragih, ker trenutno(kolikor imamo nitrota) poveča moč. Odvisno kake šobe damo. Vem da v sloveniji(vemo kje) se dobi menda od 50-100KM šobe, odvisno od avta, še to nism siguren.
Je pa to v bistvu ohlajen kisik, ki pa skupaj z bencinom boljše izgoreva->močnejša eksplozija v zgorevalni komori->več moči->"manj motorja"
Če pa boš držal čez rdeče polje, pa bo jasno tudi končna višja, samo apriori se tega ne rabi za to... Vsaj jest nebi, ker čemašina ni narjena za 10k rpm, potem ne bo zdržala
In ne gori, ker nima kej goret.
JE pa "pospeševalec" gorenja
Drugo kot drugo N20 naj nebi povišal končne. N20 se največ uporablja na dragih, ker trenutno(kolikor imamo nitrota) poveča moč. Odvisno kake šobe damo. Vem da v sloveniji(vemo kje) se dobi menda od 50-100KM šobe, odvisno od avta, še to nism siguren.
Je pa to v bistvu ohlajen kisik, ki pa skupaj z bencinom boljše izgoreva->močnejša eksplozija v zgorevalni komori->več moči->"manj motorja"
Če pa boš držal čez rdeče polje, pa bo jasno tudi končna višja, samo apriori se tega ne rabi za to... Vsaj jest nebi, ker čemašina ni narjena za 10k rpm, potem ne bo zdržala
kje si ti videl 1300?
jaz vidim samo 1017 ali nekaj takega
tukaj pa še challenge to your skyline:
TT GN (V8-Power)
že zvok motorja je dosti lepši :P
jaz vidim samo 1017 ali nekaj takega
tukaj pa še challenge to your skyline:
TT GN (V8-Power)
že zvok motorja je dosti lepši :P
Jah tole je na kolesih. Glede na to da se AFAIK v prenosu izgubi tam okrog 25%, je 1300 na vztrajniku kar zelo mogoče.
EDIT: EEEW, ameriški V8 Sej se komi obrača. Evo ti lep zvok (sploh pospeševanje iz ovinka pri notranjem pospešku. Pa on-power fly by z backfire-om :P Klik! Pa še boljši zvok z drugo sliko :) Klik!
EDIT: EEEW, ameriški V8 Sej se komi obrača. Evo ti lep zvok (sploh pospeševanje iz ovinka pri notranjem pospešku. Pa on-power fly by z backfire-om :P Klik! Pa še boljši zvok z drugo sliko :) Klik!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
a na crancku ti gledaš...
prav...
potem je definitivno močnejši viperjev v10 block:
2000BHP izmerjen na cranckshaftu oz. flywheelu
dinner anyone? :P
V8 komaj obrača, živiš v japonskem svetu a? ;)
RPM is not everything :P
who needs aero tt and veyron
prav...
potem je definitivno močnejši viperjev v10 block:
2000BHP izmerjen na cranckshaftu oz. flywheelu
dinner anyone? :P
V8 komaj obrača, živiš v japonskem svetu a? ;)
RPM is not everything :P
who needs aero tt and veyron
2x isti filmček. Pošteno tole, samo dokaz da američani popolnoma šparajo mašine. 6 litrski V8 in podobno pa so mokri, če ima 400-500 konjev 8po možnosti Supercharged). Takele stvari jih postavijo v malo boljšo luč a ga IMO čez evropejce in japonce ni. Lep primer evropejskega V8: 4.0 L mašina iz E90 M3, 420 konjev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pospešek Formule 1 F1 (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9907 (8395) | Blinder |
» | Bugatti načrtuje športnejšo verzijo VeyronaOddelek: Loža | 3072 (1707) | €uro |
» | Prvi "serijski" avtomobil na vodikov pogonOddelek: Znanost in tehnologija | 5925 (4969) | WarpedGone |
» | Najhitrejši cestni avto...Oddelek: Loža | 2544 (2124) | IceIceBaby |
» | [Automobilizem] Audi z dizlom zmagal v 6 od 8 dirk ALMS (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11536 (9998) | Stepni Volk |