» »

Pregrevanje procesorja

Pregrevanje procesorja

Gromovnik ::

Pozdravljeni.
Ali mi lahko kdo pomaga pri problemu ki ga imam.
Nadrgadil sem procesor, na matično Gigabyte GA-7VAX sem vgradil AMD Athlon 2700+ Thoroughbreed FSB 333, namestil nov hladilnik sphire falcon rockII z 2500 obrati, temp CPU je pa 50 po zagonu OS in med 65 in 74 stopinjami.
imam termalno pasti in vse, ne vem kaj je še lahko saj procesor ne zafrkava edini problem je temp.
Hvala,
janez.matecko@gmail.com

kixs ::

Preveri, da si pravilno namestil hladilnik na CPU. Temperatura je vsekakor previsoka.

Nadalje lahko preveris kaksno napetost ima procesor. Ce se ne motim, bi moral imet 1.65V.

lp

Hladilnik je pritrjen kot je treba, nameščena je termalna pasta, postopek sem ponovil 3x brez uspeha da bi zmanjšal temp. tk da more bit kaj drugega.
Napetost je prava, vse nastavitve so kot morajo biti, nič navito,FSB je normalno 166v.

Tako da ne vem, če bi pa procesor bil pokvarjen bi pa verjetno v winsih prihajalo do tezav, do katerih ne prihaja, kot sem rekel edina napaka je temperatura, meril sem jo v biosu, z everestom itd. tako da je 100% previsoka.

Hladilna rebra so iz aluminija morda bi rabil drug material.

Obstaja pa moznost da je kriva ne čisto očiščena termalna pasta na procesorju, uporabil sem samo krpico ne čistila, samo ne vem če lahko to tako vpliva?

Omenjeni hladilnik pa je 1800+ procesor hladil na 45°C.

Ohišje imam zaenkrat odptro:)
Prosim za pomoč če se še kdo kaj spomni:)
Lep pozdrav.

kixs ::

Preveri se s roko temperaturo hladilnika. Ce je hladilnik vroc, potem pac ni kos tej nalogi. Ce je hladen (mlacen), potem nisi dobro namestil.

lp

Kiks97 hvala za pomoč, verjetno je kriv hladilnik. Aluminij. ker se še kar zagreje.
Bom zamenjal za bakreni hladilnik.
hvala,lep pozdrav.:)

ThinMan ::

Da ne odpiram nove teme

p4 2.8ghz vedno kaze 60°C+ (tudi do 85) v biosu!
hladilnik je mrzel (ajd hladen)

Kaj zdej?
Verjetno senzor krepal - kako se to popravi ako se sploh da ?

lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

ant ::

čao

imam enak procesor p4 2,8 ghz v sony vaio in mi tudi deluje v idle pri najmanj 58 stopinj C.

Azrael ::

1. Pri P4 se običajno meri temperaturo v jedru, točneje na matematičnem koprocesorju, ki je najbolj vroč del CPU. Najlažje se opazi tako, da temperatura skače za nekaj stopinj, samo, da se premakne miško. Vendar, če so temperature konstantno višje kot v preteklosti in med tem časom ni bil nadgrajen BIOS/ki tudi zelo vpliva na (ne)točen prikaz temperature), je zelo verjetno kaj narobe s plastiko, ki nosi hladilnik.

2. CPU je v BIOSU (in DOS) vedno obremenjen vsaj od 75 do kar 100%, zato so tam izmerjene temperature običajno zelo visoke, čeprav na videz CPU ne dela skoraj nič.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje amd athlona(tm) 64 ×2 dual core processor 4400 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
937124 (5450) Goldee
»

Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
729032 (6431) Vuli
»

Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )

997481 (3886) kuglvinkl
»

a je moj procesor vroč?

292045 (1487) MyName
»

pomagajte mi naviti athlon 64 3500+ am2 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1066891 (5465) asus

Več podobnih tem