Forum » Pomoč in nasveti » Bad Sektorji
Bad Sektorji
Jst ::
Nekaj časa nazaj se mi je na disku pojavilo nekaj bad sektorjev. Imam star WD 8,4 GB disk in me zanima, s katerim programom bi se dalo to pregledati, če so res bad in popraviti, če niso. Če imate kak program mi ga lepo prosim pošljite na jst@nofx.com.
Hvala...
Hvala...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
TESKAn ::
Preglej z scandiskom...morš dat na temeljit pregled.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
tec ::
Ponavadi se najbolj splaca formatirat z kaksnim proizvajalcevim programom. V tvojem primeru bi bil tale. Lahko pa poskusis tudi z wipe, ki je meni enkrat pomagal. Ce ne bo nic od tega pomagalo, imam nekje ime enega programa, ki naredi 30 lowlevel formatov in se nekaj stvari, ki naj bi pobrisale te slabe sektorje.
GaPe ::
tec, bad sektorjem ne moreš zbrisat, lahko jih samo obideš.
Don't steal! The government hates competition.
Binji ::
De se jih zbrisat ce so logicni. Ce so pa fizicni (unicena povrsina diska) si pa v k****
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
tec ::
GaPe: Pravzaprav mi je vseeno, zaradi mene jih lahko tudi na glavo obrne. Meni je pomembno, da disk deluje. 80% diskov, ki sem jih dobil za popravit, se sedaj vrti brez problema in brez slabega sektorja. Diski so bili od IBM, Fujitsu, WD, Quantum in Conner. Je pa res, da ce disk dobi slab sektor od padca ali fizicne poskodbe, mu ni pomoci. No meni je enkrat pomagalo, ko sem dal disk za 3 dni v skrinjo in ga potem formatiral okoli 40x. Koncni rezultat je bil par bad sectorjev manj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 4988 (3848) | jonystar |
» | Ali HDD umira?Oddelek: Strojna oprema | 3553 (2342) | hojnikb |
» | Zunnanji HDD počasen (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4366 (3388) | IcyFox |
» | Del diska pokvarjenOddelek: Strojna oprema | 3876 (2775) | k4vz0024 |
⊘ | Disk za na odpad ali virus??Oddelek: Strojna oprema | 1391 (1031) | Mr.-Viko |