» »

Noče da imam WinXP naštimano za privzet OS - help !

Noče da imam WinXP naštimano za privzet OS - help !

R0K ::

Problem je sledeč ...

Na rac. imam WinXP in WinME ... ker pa nočem več redno uporabljati WinXP in bi raje uporabljal Me, samo zanime me to kje se to narihta, da te tam ko prizges rac. na zacetku uprasa kaj hoces pognat .... xpeje ala me ... rad bi, da bi bili privzeti OS Me oz. da mi nebi blo treba nich prtisnat in da bi se automatsko zagnali Me in ne XP kot sedaj

Thx!!

Mercier ::

V boot.ini nastaviš timeaut=0 - da se zažene takoj in default particijo isto kot je pri željenem sistemu.

Sam počaki, da tole še kdo potrdi ker nism zihr.

Drugače je pa tule en interesantn link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mercier ()

matic ::

no tisto je prav, ampak ne odgovor na to vprasanje, tisto ce bos dal na "0" ti potem sploh ne bo vec kazalo tega menuja, ampak ti bo samo spustilo izbiro in zagnalo kar imas po defalutu nastavljen!
Boot.ini file lahko uredis sam, tam notri imas napisano nekaj takega:

[boot loader]
timeout=7
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect
C:\="Microsoft Windows 98"

timeout je tisti ki pove koliko casa bo tisto dostevanje trajalo kjer imas cas za izbiro.. cim pritisnes neko tipko se ta timer ustavi. pod default pa imas tist sistem ki se po defaultu (privzetem) zazene! Kot naprimer vidis zgoraj pri meni je to Win2000, ker sta si tista dva dela enaka ( multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT)! kar pa je naprej od enacaja pa samo pove ime ki ti ga izipise v tistem meniju! Tako das lahko npr namesto "Microsoft Windows 2000 Professional" komot "limonada" in namesto "Microsoft Windows 98" das lahko "gosti sok"
To je vse.

Lahko pa vse to nastavljas tudi v XPjih v oknih. V win2000 je prilizno takole (nevem ce je v XP na istem mestu): Das desno tipko na My Computer, das Properties in potem odpres zadnjo mapo kjer pise Advanced in potem spodaj "startup and recovery" in tam spet napises timeou in default os

Mercier ::

no tisto je prav, ampak ne odgovor na to vprasanje, tisto ce bos dal na "0" ti potem sploh ne bo vec kazalo tega menuja, ampak ti bo samo spustilo izbiro in zagnalo kar imas po defalutu nastavljen!

Če sem prav razumel je ROK to htel.

matic ::

jah ce sem pa jaz prav zastopil pa je hotel samo da se mu zazenejo ME brez da kaj pritisne, ker sedaj se mu po defaultu XP in potem more pritisnit puscico dol in enter. Ce pa da default na ME pa ni treba nic pritisnit. Pocaka npr. 5sec da se timer odsteje in ME se startajo brez pritiska na gumb - nevem v cem je potem fora da ima sploh se XP gor ce nastavis timer na 0 in spustis moznost izbire!? Pa sploh nevem zakaj je potem uporabil besede "redno uporabljati WinXP" kar pomeni da jih bo verjetno se uporabljal!?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri XP se zazene?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5906 (791) maxum
»

linux disk crknil, ne morem v WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
81077 (1026) mile
»