» »

SMD kabel!

SMD kabel!

MChip ::

Prosim pomagajte mi pri tej malo bolj zahtevni nalogi! Zgodila se mi je smola! Imam TFT LCD zaslon LENCO TFT-710. Že nekaj časa. Ta ekranček je preživel že zelo dosti stvari! Od kampiranj do redne domače uporabe! Seveda ni sedaj point o tem kako smo ga uporabljali ampak kje je problem!

Problem je v tem da se je kabelj ki je povezan od LCDja in do samega vezja tolikokrat že prepognil da je poknil. Ker je počil so se tudi prekinile povezave! Tukaj je slika (v dokaj veliki kvaliteti) Na stran sem dal dva linka ena z opisom ter ena samam slika!

Kabelj je sestavljen tako da je na koncu kjer je priključni del priterjena ploščica (pač navadna pertinax) Kabelj se je prepognil prav na robu tega konektorja.

Aja dolžina konektorja je 13 mm..tako da je delo kar oteženo!

prosim pomagajte!

Kako naj popravim ta kablej! Poizkusil sem tudi do da sem pogledal če se da kabelj odklopiti od lcdja (da bi kupil kar rezervnega) ampak je fiksno proterjen nanj!

Ima kdo kakšno idejo?




in še slika z oznakami

Laško je zakon
  • zavaroval slike: Azrael ()

MChip ::

P.S.

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!

Peter
Laško je zakon

SaXsIm ::

Poglej v temo, v kateri je govora o gradnji projektorja iz lcd zaslona. Tam so nekaj naročali takšne kable iz tujine, mogoče se najde kaj uporabnega tudi zate.
P.S. Piše se kabel, ne kabelj.
SaXsIm

MChip ::

hvala! .....

pardon glede slovnice :8) :8)
Laško je zakon

MChip ::

Amm malo mi je problem....

Kabla ne morem menjati ker je fiksno pritrjen na LCD zaslon...Je vgrajen. Tako da menjava odpade....mislite da je bi bilo mogoče če bi ta kabel segrel z ognjem ter pobral izolacijo dol ter na novo sespajkal vse?
Cin bi nanesel z čopičem (ga imam v prahu) ter nato vse skupaj do milimetra poravnal ter zagrel z (malo močnejšim) fenom.? bi to šlo? Ali pe obstajajo kakše bolj učunkovite metode?
Laško je zakon

TESKAn ::

Razstavi zaslon, odspajkaj kabel in ga nadomesti z drugim, recimo enim flat kablom...edino bi bilo mogoče dobro pazit, da je enako dolg, kot je tale, ne vem, še nisem delal česa takega.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

sleeperman ::

morda glupa fora ampak...8-O
sem videl enkrat da prodajajo neko lepilo-lak---za popravilo kontaktov - sledi grelnika zadnje šipe pri avtu...ta lak je prevoden...pa bi mogoče poskusil to kupit - bi moral imet kjer imajo avto dele..;)

MChip ::

NIti ni tako salba ideja veš!!!

Bom se poznanimal! :))

HVALA TI!
Laško je zakon

sleeperman ::

ni kaj...če bo delalo pa pojd na pir namesto mene :D

MChip ::

Obljubim da te najdem pa grema skupaj na pir! :))
Laško je zakon

sleeperman ::

:D :P 8-)

tham ::

malce prebriki pa bo
tisto s sprejem je pa tko

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tham ()

sleeperman ::

sej ravno v tem je finta...KAKO prebrikat? In tisto ni sprej, ampak lak na čopič...po moje bi moglo delat...če drži par amperov, bi moglo držat tudi za pa mili...

tham ::

vzameš licen žico prib. ekvivalentne debeline dolžina cca 10mm pospajkaš oba konca žičke,nato očistš počene spoje na tvojem (smd)kablu in zaspajkaš na obeh koncih :\

sleeperman ::

hm...a si že kdaj spajkal na folijo? Očitno ne...ker se ne da, ker se ti folija stopi in potem vse uničiš. Pol je pa res samo za stran vreči. ta cin na foliji je naparjen in ne lotan. Natančno to sem namreč jaz poskušal leeeeta nazaj pri spectrumu, ki je mel tudi take kontakte za tipkovnico...končalo se je tako da sem kupil PC tipkovnico in jo temeljito predelal, kajti original je bila zanič :O

petercastro ::

Živjo! En čas nazaj sem imel podobne težave z prenosnikom in tipkovnico. Ena od tipk mi ni delovala ker je bila vez prekinjena. Uporabil sem kovinski premaz ki ga dobiš v Conradu. Sicer cena ni tako majhna!

sleeperman ::

no, nekaj takega sem mislil...cena je po moje res velika, a vseeno dosti manjša kot recimo tipkovnica ali servis---:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konektor na tipkovnici

Oddelek: Strojna oprema
141027 (644) tony1
»

Težave z LCD zaslonom prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
898383 (5768) denci
»

lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
25124034 (14294) Mazo
»

izgube pri dolgem mrežnem kablu

Oddelek: Pomoč in nasveti
101460 (1250) darkolord
»

Montaža ADSL-a? Par vprašanj glede inštalacije

Oddelek: Omrežja in internet
263044 (2616) ToniT

Več podobnih tem