» »

Konektor na tipkovnici

Konektor na tipkovnici

pigic93 ::

Pozdravljeni!

Odločil sem se menjati notranji trdi disk na prenosnem računalniku. Da sem prišel do notranjosti sem moral odstraniti tudi tipkovnico (vsaj tako sem mislil!).
Kakorkoli, ko sem vse skupaj zapakiral nazaj računalnika nisem mogel prižgati. Gumb za vklop računalnika imam na sami tipkovnici in sumim, da je tu hec.
V prvem poskusu odpiranja konektorja tipkovnice sem izvijač uporabil kot vzvod (mislisl sem, da ga moram privzdigniti) in slišal rahel pok. Sumim torej, da
sem zje**l kontakte na tem konektorju.

Kako bi lahko preveril, da je težava resnično v tipkovnici?
Sklepam, da bo servis na mestu, saj doma nimam orodja za delo z elektorniko, pa po izkušnji sodeč bom to raje zaupal strokovnjaku.
Sem pa "slišal", da je pri raznih serviserjih menjava takega konektorja draga, nemogoča...vglavnem slišal vse mogoče, samo pozitivnega ne..

Predlogi, mnenja..

Baja ::

nekateri konektorji imajo na strani zatiče ki jih izvlečeš, če si takšnega privzdignil je možno da si ga fental. preveri če je flat kabel fiksen ali se miga ko bi naj bil konektor zaprt.

malo za šalo, malo zares. še vedno lahko kabel zalepiš z lepilno pištolo.

tony1 ::

Tudi meni se je to že zgodilo na HPjevem laptopu, ki je konektor ZIF naredil brez zatiča, in ga je kitajec v proizvodnji sicer znal pravilno zatlačiti v režo, čez nekaj let pa meni to ni več uspelo.

Moral sem kupiti brezžično tipkovnico :(.

Če je na tvoji tipkovnici tudi knof za vklop imaš lahko soliden problem. Poskusi poguglati, kako se tvoj prenosnik razstavlja, morda bo omenjena kakšna finta za delo s ZIF konektorjem na tvojem modelu...

pigic93 ::

Pardon narobe sem se izrazil. Gre za vtičnico za konektor od tipkovnice, ki je nalotana na sami plošči.
Ko sam konektor s tistimi zatiči vtaknem v vtičnico je ta fiksen. Skrbijo me stiki med vtičnico in ploščo..Prilagam sliko (v mislih imam ta belo plastiko).
 Vtičnica

Vtičnica

tony1 ::

Zelo podoben konektor je nehal delovati tudi v mojem primeru... :P

MIHAc27 ::

Beli del je fiksen in se ga ne da odpirat. Če si ga na silo, potem si ga odlomil. Dvigne se samo črni del.
Včasih je ta črni zaklop tak, da ga pritisneš navzdol in z tem fiksira flat konektor. Ali pa se zasuka za 90stopinj, kot ti kaže slikica.

Baja ::

torej ko zapreš pokrovček ostane na mestu (vodoravno)? na obeh koncih? ker če se na enem ne zatakne ne bo delalo.

poskusi s prsti drzati vticnico zaprto in poskusi če tipkovnica dela.

v eni temi sem zasledil da so nedelujoče tipkovnice reševai tako, da so krajšali kable za 1-2mm, ni pa mi čisto jasno kako bi naj to rešio problem.

pigic93 ::

Zdaj je prenosnik že na servisu, kakor pa se spomnim se je konektor zataknil brez problema in je fiksno stal v vtičnici. Mislim, da so težavni kontakti med vtičnico in plato.
Bomo videli kaj b oserviser povedal, baje da pa zna biti težava kot ste že omenili tukaj.

Hec se mi zdi, da se ne bi dalo zrihtat enega konektorja in je posledično računalnik neuporaben...

solatko ::

tony1 - Nekateri konektorji so narejeni tako, da se flat samo previdno vtakne, nimajo vsi odpirala.
Baja - Ob večratnem razdiranju se zna zgodit, da se kontakti poškodujejo, zvijejo ali odlomijo, takrat je potrebno 2-3 mm odrezat, če dolžina kabla to omogoča in ni potrebno kupovati nov flat kabel.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

tony1 ::

Drži, na mojem je bil vtaknjen, čez pa samo nek selotejp zalepljen in nisem ga več znal nazaj sestaviti, tako da bi delal, ker se ni več dobro držal oz. ni bilo kontaktov povsod, ker je bilo pinov preveč... :\

Takrat enkrat sem naredil križ čez HP laptope... :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

solatko ::

tony1 - Ravno v tem je problem, da se kontakti uničijo in je potrebno krajšanje, ki zadevo uredi. Niti slučajno pa nimajo take konektorje samo HP-ji, sem jih pa odpisal, ko sem ugotovil, da ne znajo uredit močnega gretja na določenih točkah prenosnikov in se posledično kvarijo hitreje, kot konkurenca pri enakih performancah.
Delo krepa človeka

pigic93 ::

Zgolj informativno. Na računalniškem servisu niso pogruntali nič..sedaj prenosnik leti na uradni servis v Lj pa upajmo, da bodo tam kaj pogruntali.

DeeCoy ::

Če bo še kdo imel kdaj podoben problem.. Potrgani so bili trije padi, eden zelo na meji.. Žal nisem imel novega konektorja, zato pač izgleda kot izgleda (potrebno je bilo odstranit konektror in najti path za pin 1 (ali zadnji, žal ni shematik nikjer))
 Prej

Prej


 Potem

Potem

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DeeCoy ()

pigic93 ::

Hvala za servisiranje. Včeraj naložil Okna deluje kot treba. DeeCoy poštimal kar mi na servisu niso mogli v več kot enem tednu.

tony1 ::

Odlično, kapo dol!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri UTP kabel?

Oddelek: Omrežja in internet
3613990 (4165) Lonsarg
»

povezava RJ11 vtičnice - pomoč prosim

Oddelek: Omrežja in internet
2813195 (3412) wexor
»

Prenosnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
7979 (732) MIHAc27
»

Nov obrnljiv USB-priključek dokončan (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8130107 (23697) AtaStrudl
»

Računalnik se noče zagnati

Oddelek: Pomoč in nasveti
156102 (5452) Uporabnik-6

Več podobnih tem