Forum » Elektrotehnika in elektronika » avto obrati
avto obrati
230-DC ::
takle je to
js bi rad naredu vezje ki bi prikazovalo obrate na avtu v obliki lediod,
večji obrati več ledik bi gorel
1x sm to vezje zasledil v eni knjigi pa nevem več kiri
a bi meu kdo načrt al pa vedu link do njega
js bi rad naredu vezje ki bi prikazovalo obrate na avtu v obliki lediod,
večji obrati več ledik bi gorel
1x sm to vezje zasledil v eni knjigi pa nevem več kiri
a bi meu kdo načrt al pa vedu link do njega
*the gates of valhalla are near*
Super bo!
Hvala ti.
Sam kok pa prklučiš to pol ? Nism nič kj zasledil kok, pa nemčina tut ni glih ena mojih vrlin
Aha ka to kr zamenjaš z prejšnim prikazovalnikom obratov ko je kr kazalec, če sm prav zastopu.
Hvala ti.
Sam kok pa prklučiš to pol ? Nism nič kj zasledil kok, pa nemčina tut ni glih ena mojih vrlin
Aha ka to kr zamenjaš z prejšnim prikazovalnikom obratov ko je kr kazalec, če sm prav zastopu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 230-DC ()
Azrael ::
Ta obratomer ima standarden priklop za bencinske motorje: GND (masa), +Ub (+12V) in Signal In, na katerega pridejo impulzi iz vžigalnega sistema ali ECU. Skoraj vsi originalni obratomeri imajo isti način priklopa.
Če pa ima avto Diesel motor, je potrebno ugotoviti na kakšen način originalni obratomer meri obrate in po potrebi skorigirati vhodni del. Tam obstaja več rešitev od čisto mehanskih do sofisticiranih.
Če pa ima avto Diesel motor, je potrebno ugotoviti na kakšen način originalni obratomer meri obrate in po potrebi skorigirati vhodni del. Tam obstaja več rešitev od čisto mehanskih do sofisticiranih.
Nekoč je bil Slo-tech.
Aha, to mi je zdj jasn.
Sam neki mi pa ni glih najbolj...
Js bi naredu to vetje z 30 lediodam ko so v krogu postavljene, sam zaka sta pa 2 layerja ???
A pride eden čez drugega al kok?
Sam neki mi pa ni glih najbolj...
Js bi naredu to vetje z 30 lediodam ko so v krogu postavljene, sam zaka sta pa 2 layerja ???
Azrael ::
>zaka sta pa 2 layerja ???
Res je , naprava ima dvostransko tiskano vezje, kar pomeni, da je na obeh straneh ploščice tiskano vezje. Precej zoprna zadeva za domačo izdelavo tiskanine, samo je z nekaj truda in potrpežljivosti še izvedljivo.
Bolj enostavni obratomeri (z okoli 10 do 20 ledik) so bili v reviji SAM okoli 1980. Žal teh revij nimam, da bi točno preveril v katerih.
Res je , naprava ima dvostransko tiskano vezje, kar pomeni, da je na obeh straneh ploščice tiskano vezje. Precej zoprna zadeva za domačo izdelavo tiskanine, samo je z nekaj truda in potrpežljivosti še izvedljivo.
Bolj enostavni obratomeri (z okoli 10 do 20 ledik) so bili v reviji SAM okoli 1980. Žal teh revij nimam, da bi točno preveril v katerih.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava tiskanega vezja (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11585 (4316) | driver_x |
» | kako narediti ojačevalec (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 29704 (12697) | N4m31355 |
» | led obratomer + prikazovalnik prestaveOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5960 (4375) | DimmniBurek |
» | obratomerOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2549 (2094) | serdzodj |
» | Stroboskop -> mocnejsi stroboskop (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6922 (5965) | DimmniBurek |