Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se ne odziva
Računalnik se ne odziva
Bojevnik ::
Računalnik se je nehal odzivati. Niti ventilatorji se ne vklopijo. Napajalnik ni problem saj je računalnik še na štromu(USB miški sveti lučka).
Da je BIOS/RAM šel po gobe, je tudi malo možno saj takrat se računalnik vsaj prižge.
Kaj bi lahko bilo?
EDIT: pozabi sistem napisat:)
P4 2.8
1Gb RAM
Ati Radeon 9800SE
Plata je GIGABYTE (pozabu točen model, je ti z Dual BIOS)
Da je BIOS/RAM šel po gobe, je tudi malo možno saj takrat se računalnik vsaj prižge.
Kaj bi lahko bilo?
EDIT: pozabi sistem napisat:)
P4 2.8
1Gb RAM
Ati Radeon 9800SE
Plata je GIGABYTE (pozabu točen model, je ti z Dual BIOS)
- spremenilo: Bojevnik ()
bastadu ::
Vseeno se prepričaj da ti ni šel napajalnik... Katerega pa imaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
Bojevnik ::
Napajalnik 450W Mercury KOB AP4450X .
Pa se da kako ugotoviti če je z napajanikom vse v redu , brez da ga zamenjam s drugim.(SIcer zaenkrat sem probal zamenjat samo s starim 230watin(za katerega nisem 100% da dela), toda se vseeno ne odziva)
Pa se da kako ugotoviti če je z napajanikom vse v redu , brez da ga zamenjam s drugim.(SIcer zaenkrat sem probal zamenjat samo s starim 230watin(za katerega nisem 100% da dela), toda se vseeno ne odziva)
amigo_no1 ::
Iz matične odklopiš glavno napajanje (20 ali 24 pinsko napajanje ) (odklopi še vse napajanje za diske in dvd enote, grafično kartico ter disketno enoto).
Potrebuješ eno (izolirano) žičko (naj ne bo predebela , jaz sem uporabil žičko debeline okoli 1 mm) , ki je na obeh koncih za "olupljena" približno 4 mm.
Nato povežeš en del žičke na poz 4 (ali 14 pozabil ) , drugi konec pa na "maso" (nekaj kovinskega). Na koncu priklopi napajalni kabel (iz el. vtičnice v napajalnik) ter prestavi stikalo na napajalniku na 1.
slika1
(na levi strani)
slika2 (poz 4 in 14)
Potrebuješ eno (izolirano) žičko (naj ne bo predebela , jaz sem uporabil žičko debeline okoli 1 mm) , ki je na obeh koncih za "olupljena" približno 4 mm.
Nato povežeš en del žičke na poz 4 (ali 14 pozabil ) , drugi konec pa na "maso" (nekaj kovinskega). Na koncu priklopi napajalni kabel (iz el. vtičnice v napajalnik) ter prestavi stikalo na napajalniku na 1.
slika1
(na levi strani)
slika2 (poz 4 in 14)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je kriv procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 2969 (2044) | PIK7 |
» | HELP - odlomljen pin na procesorju!Oddelek: Strojna oprema | 1897 (1441) | KTr1sk |
» | Kakšne potenciometre? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13071 (11239) | Azrael |
» | Naviti celerona 1000 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3944 (3273) | Pyr0Beast |
» | Ko računalnik spušča dimne signaleOddelek: Loža | 1651 (1177) | Kaboom |