» »

Obvezna oprema dimnikarjev- (sesalec)

Obvezna oprema dimnikarjev- (sesalec)

hawk123 ::

Lep pozdrav vsem,
ki se ne grejete na elektriko in imate dimnik!>:D

Beseda Dimnikar je v tem letnem času zelo popularna, ker je postala zelo draga, mislim finančno. Veliko krat sem slišal ali opazil besedo sesalec in dimnikar, vendar me zanima beseda ključnega pomena, ALI DIMNIKAR MORA OBVEZNO IMETI ALI UPORABLJATI SESALEC, ALI JE TO OBVEZNA OPREMA ALI NI ?
Hvala vsem za odgovor.
  • spremenil: hawk123 ()

mihap ::

Za to ceno, ki ti jo zaračuna, bi bilo spodobno, da bi še posesal za sabo:D . Ali je sesalec obvezen pa ne vem lp

bastadu ::

Obvezna so lahko samo delovna sredstva, ki propomorejo k varnosti pri delu... Kar se tiče sesalca to ni. Če ima dimnikar sesalec je to le odraz njegove tehnološke razvitosti (>:D) oz. da ponudi nekaj več kot ostali dimnikarji (konkurenčnost)... To je pomoje to...

SkIDiver ::

Ga pa brcate. Dimnikar ima sesalec z namenom, da posesa svinjarijo, ki nastane pri dnu dimnika, ko čisti dimnik, da posesa peč(recimo pri nas posesa kaminsko peč), .... Za ta dva namena uporabi sesalec pri nas.

Nejc Pintar ::

@bastadu: Konkurenčnosti od dimnikarskega zakona NI! :\
Lahko je biti prvi, če si edini!

kekz ::

Lep pozdrav vsem,
ki se ne grejete na elektriko in imate dimnik!>:D


Sodelavec se greje s toplotno črpalko, ki črpa toploto iz zemlje in zato ne rabi dimnika.
Pa so mu pri novogradnji zavrnili načrt, ker hiša menda po zakonu MORA imeti dimnik 8-O.
Zato zdaj ima na hiši dimnik in zdaj mu dimnikarji grozijo, da ga morajo čistiti (čeprav ni na dimnik priključeno nič). :O

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

SkIDiver ::

kekz oni mu grozijo, da morajo dimnik očistit. Če to zavrača pa mu bodo grozili, da mu ga morajo pregledati. Cena je seveda v vsakem primeru ista.
Je pa to defenitivno bosa poteza:\

hamax ::

nm se pa uspe kr dobr otepat dimnikarjev, tko da spucamo enkrat na 5 let.
mamo pa plin.

dela ::

Potrebujemo enega serijskega morilca, ki bo doma zbiral lobanje dimnikarjev. Žrtve bi kar same prišle k njemu, še otresti se jih ne bi mogel.

Bane_ ::

Simpl kot pasulj kako se znebiti dimnikarskih storitev!

Pride dimnikar k nam da bi cistil pec in dimnik in meril neke pline! Sem rekel uredu tamle je kurilnica ki je bila ravnokar pomita tako da naj taka tudi po ciscenju ostane! Druga stvar pec ima tesnilo ki se zelo rado zlomi ce jo nepravilno odpiras! Tretja stvar ker mora za merjenje plinov zvrtati luknjo v dimnik sem mu rekel da zelim da dimnik ostane neposkodovan in da ima kaj sabo da bo luknjo popravil. Cetrta stvar ker imamo pec na olje sem ga prasal ce je tudi prinesel kanto kurilnega olja s seboj ker jaz z njegovim pregledom ki ga placam ne mislem imeti dodatnih stroskov ker drugace mu tudi ne prizgem peci! Fant je pobral sila in kopita in se ni vrnil!>:D >:D
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

ab1tone ::

Sodelavec se greje s toplotno črpalko, ki črpa toploto iz zemlje in zato ne rabi dimnika.


Koliko pa ta zadeva stane, da ti nrdijo takšen sistem. Pa v kakšno globino morajo to vrtat, glede na to da se vsakih 100m globine temperatura dvigne komaj za 3°C
ab1tone

kekz ::

V bistvu imata to 2 sodelavca in vsak drugače.
Najprej je naredil en globinsko. Vrtali so mu okoli 130m globoko. Cena je menda bila okoli 7 do 8 milijonov tolarjev (vse skupaj, da so mu olje predelali na črpalko).
Drugi ima novogradnjo in površinsko toplotno črpalko. Odjem toplote ima samo do 2m globoko, vendar ima pol vrta prepredeno s tem. Cene ne vem.

Ne verjamem, da je sprememba temperature samo 3 stopinje/100m. Vsaj blizu površine ne more biti res. Na površini je temperatura zelo podobna zračni, ki je lahko zelo nizka, zmrzal pa nikoli ne doseže niti 1m globoko.
Pri globinski sondi je menda dobro, da dosežeš podtalnico, ki ima dovolj pretoka. Glede na to, da to ni uporaba direktne geotermalne energije, niti ni pomembno, da bi imel že iz sonde visoko temperaturo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pravilno kuriti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16726088 (2259) d4vid
»

Dimnikarska služba pride 3xletno??

Oddelek: Loža
418912 (7166) mamstrok
»

Posiljevanje z dimnikarskimi storitvami (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14733570 (18763) shadeX
»

Dimnikarski pregled (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7010532 (8246) šernk
»

Dimnikarstvo - meritve

Oddelek: Loža
327876 (6571) Gavran

Več podobnih tem