Forum » Zvok in slika » Full HD TV
Full HD TV

toyota ::
Jan hvala na odgovoru. Samsung od 40" mi je prevelik. Prosim napiši mi kaj ti ni všeč pri tem modelu (kaj ti priporočaš v tem cenovnem razredu).
Hvalav naprej in LP
Hvalav naprej in LP

jft ::
Jest bi prosu za oceno TOSHIBE 42X3030 oz. 42X3000 (testi so kar dobri) in pa če kdo ve kje se da tak TV videt (zgleda kot da jih nikjer ni???!)
Hvala
Hvala

Kragulj ::
Najprej lep pozdrav vsem skupaj!
Pred kratkim sem tudi sam kupil Full HD LCD in sicer Sharpovega Aquos-a. Natancneje LC-42XD1EA. Naj povem, da je tv vec kot vreden svojega denarja in vsekakor priporocam nakup. Seveda pa brez problemov ne gre. Priklucil sem tv na racunalnik s kablom DVI - HDMI in pricakoval, da bom dobil 1920 x 1080p resolucijo, kar se seveda ni zgodilo. Ko nastavim optimalno resolucijo mi levi in zgornji rob odreze. Igral sem se z nastavitvami in mi nikakor ne uspe. Je imel mogoce kdo podoben problem? Medtem ko mi resolucija 1768 x 992 ne dela nikakrsnih tezav. Slika kristalno cista. Graficna kartica je 7600GT. Problem nastane tudi, ko gledam kaksnen HD film preko HTPC. Zacnejo se mi pojavljat horizontalne crte, ne dolgo zatem se tv izklopi za sekundo, se prizge nazaj in deluje povsem normalno. Graficna?
Drug problem pa je, da oddaja en cuden zvok, ki je slisen le ponoci ko je vse tiho. Zadeva je dokaj moteca. Zvok se ojaca ko prestavis kanal. Uporabljam analogen signal preko kabelske. Zanima me ali je to normalno za LCD TV in ali je tudi pri vas slisat kak zvok?
Za vse odogovore se v naprej zahvaljujem.
Pred kratkim sem tudi sam kupil Full HD LCD in sicer Sharpovega Aquos-a. Natancneje LC-42XD1EA. Naj povem, da je tv vec kot vreden svojega denarja in vsekakor priporocam nakup. Seveda pa brez problemov ne gre. Priklucil sem tv na racunalnik s kablom DVI - HDMI in pricakoval, da bom dobil 1920 x 1080p resolucijo, kar se seveda ni zgodilo. Ko nastavim optimalno resolucijo mi levi in zgornji rob odreze. Igral sem se z nastavitvami in mi nikakor ne uspe. Je imel mogoce kdo podoben problem? Medtem ko mi resolucija 1768 x 992 ne dela nikakrsnih tezav. Slika kristalno cista. Graficna kartica je 7600GT. Problem nastane tudi, ko gledam kaksnen HD film preko HTPC. Zacnejo se mi pojavljat horizontalne crte, ne dolgo zatem se tv izklopi za sekundo, se prizge nazaj in deluje povsem normalno. Graficna?
Drug problem pa je, da oddaja en cuden zvok, ki je slisen le ponoci ko je vse tiho. Zadeva je dokaj moteca. Zvok se ojaca ko prestavis kanal. Uporabljam analogen signal preko kabelske. Zanima me ali je to normalno za LCD TV in ali je tudi pri vas slisat kak zvok?
Za vse odogovore se v naprej zahvaljujem.

7edmi ::
Pozdravljeni,
Stanovanje je prezidano, nežnejši spol je zadovoljen, zdej pa igračke za deca.
Glede na to da bom preko TVja konstantno na računalu sem hitro odpikal plazme in se sfokusiral na 37" Full HD LCDje, raje bi imel 32" pa jih pač nihče ne dela, smola.
Torej trenutno so moje koordinate nekako v tej smeri:
-TV signal se bo precej gledal in bo preko T-2 (kasneje optika)
-veliko dela na računalu
-precej svetel prostor (3 velika okna)
-razdalja TV-uč 2-2,5m
kandidati:
-najcene: Mediamarket / Toshiba 37X3000P
-punca bo najbolj srečna: Philips z ambilightom ker je tako zelooooo fukish (baje) = najdražje
-vmes malo morje takih in drugačnih elektronskih gledališč z 2,5x razponom v ceni
Osebno nisem našel nobene pametne razlike med dragimi in poceni TVji (ajde ambilight je tako zelooooo fukish), analogni signal je povsod za bruhat, ostalo seka.
Pa še tovarniške nastavitve TVjev so skoraj tako trapaste kot prodajalci in gledaš prenasičene barve, prežrte kontraste, in popolnoma neprijetno in utrujajočo sliko. Če nafehtaš dalinc pa lahko dejansko vsako sliko narediš zelo prijetno (probal na Philipsu, Sonyju in Panasonicu).
1.) Ali mi lahko svetujete (prosim iz prve roke) kateri TV bi imel dobro sliko na analognem signalu, za primerjavo me zanima koliko je doma slika boljša kot v trgovini kjer si signal deli vsaj 6 TVjev. Če lahko kdo pripopa kakšno fotko plačam virtualno pivo.
2.) sem v zgornjih blodnjah iz čiste nevednosti napisal kakšno silno neumnost?
Stanovanje je prezidano, nežnejši spol je zadovoljen, zdej pa igračke za deca.
Glede na to da bom preko TVja konstantno na računalu sem hitro odpikal plazme in se sfokusiral na 37" Full HD LCDje, raje bi imel 32" pa jih pač nihče ne dela, smola.
Torej trenutno so moje koordinate nekako v tej smeri:
-TV signal se bo precej gledal in bo preko T-2 (kasneje optika)
-veliko dela na računalu
-precej svetel prostor (3 velika okna)
-razdalja TV-uč 2-2,5m
kandidati:
-najcene: Mediamarket / Toshiba 37X3000P
-punca bo najbolj srečna: Philips z ambilightom ker je tako zelooooo fukish (baje) = najdražje
-vmes malo morje takih in drugačnih elektronskih gledališč z 2,5x razponom v ceni
Osebno nisem našel nobene pametne razlike med dragimi in poceni TVji (ajde ambilight je tako zelooooo fukish), analogni signal je povsod za bruhat, ostalo seka.
Pa še tovarniške nastavitve TVjev so skoraj tako trapaste kot prodajalci in gledaš prenasičene barve, prežrte kontraste, in popolnoma neprijetno in utrujajočo sliko. Če nafehtaš dalinc pa lahko dejansko vsako sliko narediš zelo prijetno (probal na Philipsu, Sonyju in Panasonicu).
1.) Ali mi lahko svetujete (prosim iz prve roke) kateri TV bi imel dobro sliko na analognem signalu, za primerjavo me zanima koliko je doma slika boljša kot v trgovini kjer si signal deli vsaj 6 TVjev. Če lahko kdo pripopa kakšno fotko plačam virtualno pivo.
2.) sem v zgornjih blodnjah iz čiste nevednosti napisal kakšno silno neumnost?
7edmi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 7edmi ()

boris22 ::
Prvo napiši ceno ki jo misliš dat za tv.Za analogen signal so plazme v prednosti pred lcdji.Če hočeš full hd kupi plazmo full hd.V mediamarketu jo dobiš za 1580 eurov.PANASONIC TH-42PZ70E Full HD.Glede razalje 2-2,5m bi ti priporočal 37.Vendar to je stvar okusa jan999 ima npr 40 lcd full hd tv na tej razdalji. Če pa ne rabiš full hd pa poglej si kej takega.
PANASONIC TH37PV71F HD ready
http://www.mediamarket.si/index.php?D=3...
PANASONIC TH37PV71F HD ready
http://www.mediamarket.si/index.php?D=3...

Cena je absolutno nepomembna
seveda čim ceneje če med TVji ni pametne razlike
IN NE CIFRA NA PAPIRJU NI PAMETNA RAZLIKA!
Plasme odpadejo zaradi premajhne gostote pik za delo z računalnikom, enako velja za LCDje nad 37col.
Torej cene stojijo med 1200 in 2500EUR, mene zanima kater LCD 37col Full HD najbolje reproducira analogno sliko.
Zakaj sploh to sprašujem:
Panasonicov 100Hz LCD HD ready 32" (se mi zdi) v Harvey Normanu je kazaj fenomenalno sliko na analognem signalu. Praktično enaka kot plazme nasproti njega.
Na drugi strani je Sharpov 100Hz LCD kazal tak podn da se samo smeješ. Torej očitno 100Hz tehnologija sama po sebi ni rešitev, gre za nekaj drugega.
Ali je kaj podobnega v Full HD razredu
seveda čim ceneje če med TVji ni pametne razlike
IN NE CIFRA NA PAPIRJU NI PAMETNA RAZLIKA!
Plasme odpadejo zaradi premajhne gostote pik za delo z računalnikom, enako velja za LCDje nad 37col.
Torej cene stojijo med 1200 in 2500EUR, mene zanima kater LCD 37col Full HD najbolje reproducira analogno sliko.
Zakaj sploh to sprašujem:
Panasonicov 100Hz LCD HD ready 32" (se mi zdi) v Harvey Normanu je kazaj fenomenalno sliko na analognem signalu. Praktično enaka kot plazme nasproti njega.
Na drugi strani je Sharpov 100Hz LCD kazal tak podn da se samo smeješ. Torej očitno 100Hz tehnologija sama po sebi ni rešitev, gre za nekaj drugega.
Ali je kaj podobnega v Full HD razredu
7edmi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 7edmi ()

KoMar- ::
100 Hz pri LCDjih je popolna traparija - če frameov ni, jih ni - sploh je pa to uporabno samo za SD in ne HD, kjer gre običajno za progressive sliko, ki ne nuca nobene dodatne obdelave.
Kar se tiče pa Full HD 32'' - OMG? Že na 37'' ti garantiram, da iz razdalje, ki jo omenjaš, ne boš ločil med 720p ter 1080p... škoda denarja pomoje. Full HD se kupi nad 42'', drugače ti nič ne pomaga...
Kar se tiče pa Full HD 32'' - OMG? Že na 37'' ti garantiram, da iz razdalje, ki jo omenjaš, ne boš ločil med 720p ter 1080p... škoda denarja pomoje. Full HD se kupi nad 42'', drugače ti nič ne pomaga...

trdoreh ::
@marko_stamcar, ti si si pogledal kak film na FHD tvju al samo pišeš kar prebereš na spletu, samo vprašam?!
Lp, Jan
Lp, Jan
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trdoreh ()

yurch ::
7edmi:
Full HD plazma ima povsem enako gostoto pik kot FullHD LCD. 1920x1080....na isti površini povsem enako...
Full HD plazma ima povsem enako gostoto pik kot FullHD LCD. 1920x1080....na isti površini povsem enako...

SasoS ::
Kako se kaj obnesejo LG-ji? Gledal sem model 42LY95 ki ima edini featurje, ki jih iščem (FHD na VGA vhodu, 24 in 30fps na HDMI...)

@ marko
Full HD pomaga točno toliko kot pomaga 1920*1080 na 24 colskem monitorju al pa če bi 1300x720 gor nataknu ali po domače če mam zdej 1280*1024 na zaslonu se bom mal težko navadu met 720 na nekejkrat večjem TVju
Pričakujem tudi da če ločim 720 in 1080 na računalniškem zaslonu s pol metra da bom isto opazil na TVju s 3h metrov
@ yurch
evo sm vedu da se splača mal potipkat, dejansko so mi povsod ponujal le plasme z 1024*1080 seveda pod oznako full HD
sm se jim smejou, zdej pa vidm da je kup modelov vmes dejansko takih kot je treba
malo me moti velikost, 42col na 2,5-3m se mi zdi mal divje
hvala
Full HD pomaga točno toliko kot pomaga 1920*1080 na 24 colskem monitorju al pa če bi 1300x720 gor nataknu ali po domače če mam zdej 1280*1024 na zaslonu se bom mal težko navadu met 720 na nekejkrat večjem TVju
Pričakujem tudi da če ločim 720 in 1080 na računalniškem zaslonu s pol metra da bom isto opazil na TVju s 3h metrov
@ yurch
evo sm vedu da se splača mal potipkat, dejansko so mi povsod ponujal le plasme z 1024*1080 seveda pod oznako full HD
sm se jim smejou, zdej pa vidm da je kup modelov vmes dejansko takih kot je treba
malo me moti velikost, 42col na 2,5-3m se mi zdi mal divje
hvala
7edmi

Glede velikosti tvja pejdi v kakšno trgovino pa se vsedi 2-2,5m pred tv pa boš videl kako zgleda.Jaz sem se bal imet 42 ko na 3,5m vendar zdej vidim da je za to razdaljo taka velikost minimum.

yurch ::
7edmi:
Pc na 42" 1920x1080 s 3 m boš težko bral. Sam imam 46 na 2.5m in se morm že malo matrat da berem črke v windowsih.
Pc na 42" 1920x1080 s 3 m boš težko bral. Sam imam 46 na 2.5m in se morm že malo matrat da berem črke v windowsih.

macgajver ::
Kragulj Pomoje je to normalno da je iz pcja prek dvi slika majčkeno prevelika in potem zgleda kot bi imel odrezane robove vsaj pri meni je tako pri sosedu je tako zgleda da tko to je.
Glede šuma pri meni je isto šum ampak slišen samo ob popolni tišini še to morš bit zelo pozoren da slišiš razn pri programu poptv kjer je konstanten pisk v tvju nadležen ko hudič nevem ali majo to kej pri siolu zanič al kaj. tv imam prek siola. jih morm en dan poklicat zdej.
Tisto da se ti črte po ekranu pojavljajo pomoje nima veze s grafično poglej pod nastavitve monitor in poglej screen refresh rate če imaš 60.
Ker mislim da so črte ki ki se pojavljajo zaradi 30hz(interlaced) vsaj meni se dogaja ista motnja pri prevajanju filmov recimo s vlc playerjem motnja se pojavi tud ko previjem sliko naprej.
Druga pa če kdo ve v čem je težava resolucija 1920-1080 barve 32bit refresh rate je lahko nastavljen samo na 30hz(interlaced) če dam color quality 16bit potem lahko naštimam refresh rate 60hz. Kdo ve v čem je težava ali je tv pač slab. Xoro fullhd.
Glede šuma pri meni je isto šum ampak slišen samo ob popolni tišini še to morš bit zelo pozoren da slišiš razn pri programu poptv kjer je konstanten pisk v tvju nadležen ko hudič nevem ali majo to kej pri siolu zanič al kaj. tv imam prek siola. jih morm en dan poklicat zdej.
Tisto da se ti črte po ekranu pojavljajo pomoje nima veze s grafično poglej pod nastavitve monitor in poglej screen refresh rate če imaš 60.
Ker mislim da so črte ki ki se pojavljajo zaradi 30hz(interlaced) vsaj meni se dogaja ista motnja pri prevajanju filmov recimo s vlc playerjem motnja se pojavi tud ko previjem sliko naprej.
Druga pa če kdo ve v čem je težava resolucija 1920-1080 barve 32bit refresh rate je lahko nastavljen samo na 30hz(interlaced) če dam color quality 16bit potem lahko naštimam refresh rate 60hz. Kdo ve v čem je težava ali je tv pač slab. Xoro fullhd.
tenstan krompir je pa zakon
Zgodovina sprememb…
- spremenil: macgajver ()

macgajver ::
Ok odkril težavo glede 1080p@60 32bit sem se igral s nastavitvami od grafične in jo malo prisilil v te nastavitve dela odlično.
tenstan krompir je pa zakon

mrezna ::
Mogoče kakšen predlog za LCD TV do 1000€ (best buy)? Imel bom T-2 ali SIOL TV, včasih PS2 in priklop z prenosnika.

Valentin ::
Sicer je tema res naslovljena na LCD-je, ampak ne morem si kaj, da ne bi omenil tole plasmo. Zdi se mi namreč zelo poceni za full-HD. Ve kdo kaj več oziroma jo je videl v živo?

Runnagain ::
Dotična plazma je odličen nakup, vendar jo v mediamarketu prodajajo ceneje. Za taksen denar tam dobiš že 50 colsko, katero si pomalem ogledujem za nakup.
Dotična, 42 colska, je tam 1670, 50 colska pa 2410.
Lp, Runnagain!!
Dotična, 42 colska, je tam 1670, 50 colska pa 2410.
Lp, Runnagain!!

Zufer ::
Imam T2 signal (optike še ne) in bi nabavil nekaj full HD-jaškega. Od TV do uča = 3,5 m. Denarja dam tja do 1800 EUR, predvsem pa po TV gledam tekme, kakšen film, slike in mojstra Mihata. :) Kaj svetujete? Sharp aquos (o njem sem slišal najboljše, sploh za 94cm)? Toshiba? Kaj drugega? Kakšen drug pameten nasvet za laika (pa ne zdaj: mani se novog televizora)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zufer ()

plavko61 ::
Zufer: za 1600€ dobiš na dunaju v www.digitrend.at PHILIPS 37PFL9632, kar igra v čisto svoji ligi, glede na TOSHIBA, PANASONIK itd..
Perfect pixel in ambilight rula...
Perfect pixel in ambilight rula...
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Jaz bi pa na tvojem mesru kupil (glede na to, zakaj boš tv uporabljal), plazmo Pioneer HD Ready. Verjemi, da je ta boljša od vseh FHD LCD tvjev. Malo počekiraj za cene, mislim pa da se tam nekje vrtijo, pa ni nujno da najnovejšo vzameš...
Lp, Jan
Lp, Jan

apachee ::
Tukaj je že vsak ki ima 5 min cajta moderator, čeprav nima 5 čistih.
Zanimalo me je kateri televizor na splošno (ali plasma ali lcd, ni mi važno) naj kupim za digitalno satelitsko TV. Razdalja 2 m.
Hvala.
PS: Aja za vse ki ne dojamejo da mislim na FULL HD televizijo, mislim na FULL HD TV !
Zanimalo me je kateri televizor na splošno (ali plasma ali lcd, ni mi važno) naj kupim za digitalno satelitsko TV. Razdalja 2 m.
Hvala.
PS: Aja za vse ki ne dojamejo da mislim na FULL HD televizijo, mislim na FULL HD TV !
You can't win without The Finn!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: apachee ()

@Primoz, poglej si to zverino (samo za primer, v katero smer veter piha). Do marca imaš še kar nekaj časa, je pa nova seria Sony tvjev, ki veliko obeta!
Lp, Jan
p.s. kam so pa zginli posti, na katere sm odgovarjal, a sm temo falil, nič jasno?!
Lp, Jan
p.s. kam so pa zginli posti, na katere sm odgovarjal, a sm temo falil, nič jasno?!

Zgodovina sprememb…
- spremenil: trdoreh ()

fr1k ::
Jan, opažam da odkar si aktiven na high-def portalu full Pioneerjeve HD ready plazme propagiraš. A je tle kej % vmes a ti to resno
?

@fr1k, hehe dobra opazka, bom predlagal generalnemu uvozniku, da mi za te storitve kar pripelje eno na dom!
Eh ne, ko sem kupoval svoj tv sem še imel xbox360, zato plazmam nisem namenil nevem kake pozornoti. Zdej, ko spremljam celotno zadevo, oprezam za novicami, prebiram razne forume, hodim po trgovinah, malo bolj objektivno gledam na celotno zadevo. Dejansko je Pioneer vreden denarja in ja, kvaliteta slike je na Pioneer plazmah naravnost odlična-boljša od konkurence. Nekdo je spraševal, zakaj je Pioneer plazma boljša od Panasonicove, gre za elektroniko, chipe, filtre, ki jih Panasonic lahko samo sanja!
Lp, J

Eh ne, ko sem kupoval svoj tv sem še imel xbox360, zato plazmam nisem namenil nevem kake pozornoti. Zdej, ko spremljam celotno zadevo, oprezam za novicami, prebiram razne forume, hodim po trgovinah, malo bolj objektivno gledam na celotno zadevo. Dejansko je Pioneer vreden denarja in ja, kvaliteta slike je na Pioneer plazmah naravnost odlična-boljša od konkurence. Nekdo je spraševal, zakaj je Pioneer plazma boljša od Panasonicove, gre za elektroniko, chipe, filtre, ki jih Panasonic lahko samo sanja!
Lp, J

fr1k ::
Tudi jaz vsake toliko nekako nostalgično pogledam na plazme. Ampak vedno me odvrnejo naslednje dve stvari:
- odsev od zaslona je bistveno bolj izrazit in moteč, zato so tu definitivno v prednosti LCD, lahko jih gledaš tudi pri močnejši svetlobi, prižgani luči
...
- slika ki prihaja skozi steklo na plazmi je manj ostra (steklo verjetno razprši barve) kot na LCD-jih.
To opažam na splošno, res pa je da Pioneerjevih plazem nisem primerjal (bolj LG, Philips, Samsung, Hitachi, Panasonic).
Poleg tega je tudi slika iz PC-ja slabost plazem tako da...
Ali so Pioneer plazme kaj drugačne v tem?
LP, Frenk
- odsev od zaslona je bistveno bolj izrazit in moteč, zato so tu definitivno v prednosti LCD, lahko jih gledaš tudi pri močnejši svetlobi, prižgani luči

- slika ki prihaja skozi steklo na plazmi je manj ostra (steklo verjetno razprši barve) kot na LCD-jih.
To opažam na splošno, res pa je da Pioneerjevih plazem nisem primerjal (bolj LG, Philips, Samsung, Hitachi, Panasonic).
Poleg tega je tudi slika iz PC-ja slabost plazem tako da...
Ali so Pioneer plazme kaj drugačne v tem?
LP, Frenk

Jaz lahko rečem da je digitalna sat slika (sprejemnik dreambox 500s ) na panasonikovi plazmi zelo v redu. Dvdji so me tudi presenetili.(dvd player cambidge audio dvd 89). Glede pc slike pa ni slaba, dvd ripi so zelo solidne kvalitete, edino slika je malo porezana. (Primerjava z sliko na lcd monitorju.) Hd materijal pa da ne govorimo res lepe kvalitete. Kar se tiče kvalitete analogne zemeljske slike pa je na višjem nivoju kot lcdji hd ready.Odsev od zaslona pa je bolj moteč kot pri lcdjih.Žal mi je da nisem videl v živo sliko na pionerjevih plazmah tako da bi lahko primerjal z panasonikovo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boris22 ()

BlackHole ::
Mene pa zanima, kako lahko z ogledi po trgovinah sploh izbereš ta pravo TV? Saj je v vsaki trgovini vsak aparat drugače nastavljen. Pa tudi odvisno je, kak signal se ne njemu predvaja.
LP Marko

K_PAX ::
Hojla, jst sem nabavu samsung 37 M86 in sem z njim kar zadovoljen. Imam pa eno vprašanje za poznavalce, mogoče Jan? namreč s kabelske tv mi edini program slo1, raztegne preko okvirjev lcd-ja. kaj, kako zakaj?

Mah nisem nevem kakšen poznavalec, bom pa probal odgovoriti!:)
Nevem, če sm prav razumel, a te motijo črni robovi, na zgornji in spodnji strani?
V nastavitvah imaš opcijo nastavitve razmerja slike (4:3, 16:9, lahko jo zumaš itd).
Lp, J
Nevem, če sm prav razumel, a te motijo črni robovi, na zgornji in spodnji strani?
V nastavitvah imaš opcijo nastavitve razmerja slike (4:3, 16:9, lahko jo zumaš itd).
Lp, J

ni okoli črnega robu, probal sem tiste nastavitve. Vsi ostali programi so OK, edino slo1 mi sliko raztegne izven ekrana, tako da znaka slo1 skoraj ni videt in tudi v spodnjem delu ni druge vrstice podnapisov, bilo kateri format nastavim. Temu sledi tudi slaba kvaliteta slike.

Vse OK, sorry! Dobil sem in spremenil avtomatsko veličino slike, a ne razumem da prej tega nisem vidu, jeblo čisto drugač. Zrihtano, thanks.
LP
LP

Sem se že skoraj odločil med tema strojema: TOSHIBA 42 X3030D ali SAMSUNG LE 40 M86BD. Katerega naj vzamem?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zufer ()

Šel in se vrnil še bolj zmeden. :) Dejansko je edina štacuna, kjer se da sploh kaj primerjati, Bof. Vsi ostali, delno pa sem spada tudi Bof, imajo:
- samo HD DVD / blue-ray demote, ki izgledajo ubitačno na vseh mašinah
- SD signal z eno gnilo sobno anteno in razdelilcem za 1000 aparatov
- mizerno izbiro
- kaos v štacuni, kjer je vse zmešano med sabo in tako skoraj nemogoče karkoli primerjati
- obupno strokovno podkovane prodajalce, ki nabijajo samo o zalogi, dizajnu in o tem, kakšna je slika, če priključiš HD DVD
Ugotovil sem, da je omenjeni Samsung grozen v primerjavi s Sharpom in je tako izpadel iz konkurence. Trenutno je prva izbira Sharp full HD 42', moram samo ugotoviti, po koliko ga ima mojster v Mediamarketu.
- samo HD DVD / blue-ray demote, ki izgledajo ubitačno na vseh mašinah
- SD signal z eno gnilo sobno anteno in razdelilcem za 1000 aparatov
- mizerno izbiro
- kaos v štacuni, kjer je vse zmešano med sabo in tako skoraj nemogoče karkoli primerjati
- obupno strokovno podkovane prodajalce, ki nabijajo samo o zalogi, dizajnu in o tem, kakšna je slika, če priključiš HD DVD
Ugotovil sem, da je omenjeni Samsung grozen v primerjavi s Sharpom in je tako izpadel iz konkurence. Trenutno je prva izbira Sharp full HD 42', moram samo ugotoviti, po koliko ga ima mojster v Mediamarketu.

SasoS ::
Od Toshibe pride zdaj kmalu Z3030D ki bo še 100Hz. Prav tako je napovedan LG LY99 ki bo isto 100Hz. Sharp je kul, ima celo najboljšo sliko od vseh (Samsung se pomoje sploh ne more primerjat, kljub ultra kontrastu se vidi da so bolj carji pri TN monitorjih) šepa pa mal pri elektroniki (1080i max na komponentnem vhodu, vga podpira celo samo 1368x768). Spet pa so napovedani novi modeli za jesen. Jaz bom še malo počakal, tudi da se rešijo vse težave z 24fps (ki dela uredu na redko katerem modelu)

Mene zanima kako je z 24p in Z3030. Po specifikacijah bi moralo podpirat, ampak to so rekli za x3030. :)

LE40M86BD, mislim da je ta edini FHD
Samsung ima že tri serije FHD tvjev.
Serija LE40M86BD je en redkih tvjev, ki je zmožen prikazati signal 24p kakovostno.
Lp, Jan

Govori se da Philips 42pfl9632 in 42pfl9732 kakor tudi Toshiba 42Z3030D podpirajo 24p vendar še nisem imel možnosti nikjer videt.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LCD za dnevno sobo (2,5m oddaljenost) do 600€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 34141 (30949) | nendzi |
» | Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 35174 (30772) | popster |
» | 37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23081 (20986) | Yoni |
⊘ | HD ready ali full HD? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 14994 (10370) | Akssi |
» | Nakup LCD TV HD ali HD readyOddelek: Zvok in slika | 3332 (2883) | djordjevic |