» »

Full HD TV

Full HD TV

««
10 / 19
»»

_obby ::

Ja Full HD bo treba nabavit.

Laki ::

Vprašanje...

Zdaj me pa res še nekaj zanima...Nabavil sem TOSHIBO 42X3000PX in upam da nisem na polno zgrešil saj naj bi bila FULL HD edina razlika je da nima digitalnega tunerja.
Zdaj pa k vprašanju ki me muči.- Poizkusil sem prek HDMI - DVI kabla predvajati neke posnetke iz neta v 1080p resoluciji pa mi slika nikakor ne izgleda kot tiste katere sem gledal v trgovinah.
Kabel sem aktiviral prek Nview funkcije in moram priznati da samo nastavljanje res ni enostavno.
Torej kaj delam narobe da ni lepe slike kot naj bi pač za 1080 p morala biti.
Računalnik prek katerega predvajam je P4 3200 1.500 G rama in 5900 grafična z DVI izhodom.
Vnaprej hvala za kake informacije in nasvete...

boris22 ::

Laki kaj lahko poveš kako zgleda navaden antenski signal oziroma digitalni satelitski signal na toshibi če imaš možnost. Glede tvojega problema poiskusi preklopit na vga vhod oz pc vhod na tvju in dvi na grafični od pcja.Teoretično bi mogla bit slika lepša preko dvi -hdmi vendar se je našlo na internetu kar nekaj primerkov kateri so imeli lepšo sliko preko pc vhoda na toshibi.Sem pa skoraj 100% da polne resolucije 1080p s tem kablom ne moreš doseči.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boris22 ()

Laki ::

Pozdravljen...
Torej tako je - glede vsega pisanja in kritiziranja navadnega SD signala sem bil vseskozi v strahu kako bom razočaran nad njim. Ampak povem, da me je kar prijetno presenetilo saj je signal preko T-2 kakor tudi preko kabelske Telemach, kar zadovoljivo gledljiv saj sem res pričakoval slabše tako da me sploh ne moti tako zelo.Vsekakor ni na ravni moje prejšnje TV , ki je bila Sony ampak povem da je kar gledljivo vsaj glede tega da je sedaj slika ZELO velika, tako da ni pogoja da bi zaradi tega raje plazmo v HD Ready. Seveda pa pričakujem res možnost ogleda Full HD resolucije, da vidim če bo to res tisto kot demoti v trgovinah. Povezal sem z kablom DVI--Hdmi ampak izgleda da nekje grešim saj ni tiste full čiste slike kot na monitorju.. :-( upam da BO v bližnji prihodnosti...
Lep pozdrav.

Gugie ::

Vse kar je manj kot fulll HD je pomoje metannje denarja. Kajti ko bo enkrat HD namesto SD
bo pomoje v višji resoluciji kot ga podpirajo navadni HD televizorji in bodo verjetno spet težje pretvorili sliko na manjšo resolucijo ter še prihod HD in BlueRay medijev.

Runnagain ::

Pa kaj vsi "bluzite" o Full HD? Oddajanje programov v Full HD je še daleč od realizacije (drugače je z BlueRay-i ter HD-DVD-ji, vendar sam nisem pripravljen dajati po 30-40 EUR za film), v začetku, beri do leta 2012-15, bo večina programov oddajala le v 720p. V petih oz. večih letih pa bo verjetno kar večina vas zaradi izboljšav ter možnih večjih sprememb tehnologije izdelave že zamenjala vaše nove TV sprejemnike.

Pa še nekaj: naj dvigne roko tisti, ki ima Full HD sprejemnik, pa gleda TV z razdalje krajše od 1,5m oddaljenosti (lahko tud 2m, če imate 76colski Full HD prikazovalnik)?

BTW, če mene vprašate, je Full HD nateg (čeprav je prihodnost in bodo v njej samo Full HD oz. večpikslasti sprejemniki na voljo), zaenkrat ga realno gledano ne potrebujemo;: je HD ready več kot zadovoljiv.

LP, Runnagain!!

Zgodovina sprememb…

Valentin ::

>Oddajanje programov v Full HD je še daleč od realizacije (drugače je z BlueRay-i ter HD-DVD-ji, vendar sam nisem pripravljen dajati po 30-40 EUR za film)

Večina nas tukaj itak ne daje poudarka na TV programe. Čeprav se bo dalo preko optičnega omrežja verjetno že dosti prej spremljati tudi visokoločljivostne TV-programe, če že ne naših, pa tuje, odvisno spet od internetnega ponudnika.

Z nabavo Full-HD TV-ja se mi zaenkrat niti ne mudi preveč, ko se bom pa odločil, bo pa sigurno zadnja tehnologija. Ker mi kvaliteta slike veliko pomeni. Pa tudi ti ni treba tako hitro menjat aparata, če vzameš dobro stvar.
Sem pa trenutno malo razočaran, ker so spet prestavili proizvodnjo televizorjev baziranih na tehnologiji SED.

Kar se pa cen filmov tiče, bodo pa tudi te počasi padle na sprejemljivo raven. In to tem hitreje, čim več nas bo kupilo Full-HD...

trdoreh ::

Jaz gledam tv iz razdalje 1,5m!:D Filmi pa stanejo 20-25eu, tako, da je cena že sedaj sprejemljiva...

Lp, Jan

KoMar- ::

Filmov in serij v 1080p je zaenkrat res precej malo, kar pa ne velja za 1080i - in tudi za tega rabiš panel z native resolucijo 1920 x 1080...

macgajver ::

Runnagain Drugač vsaj kar sem jest po netu gledou večina filmov je v 1080p 1080i resoluciji na original hd-dvdjih blueray. tko da ni panike da ne pride v poštev Full HD TV- lcd imaš pa tud mkv varijante glej hdbits večina v 720p zelo kvalitetno ampak potem pogledaš naprimer kašno risanko v 1080p nekaj kvalitetnih primerčkov glej hdbits- sharktale shrek2 lucky number slevin slika res reže tko da boh pomagej kakšna more bit šele na original hd-dvdju ali bluerayu . ---- to pomoje najbolje ve jan999

Za nezahtevne uporabnike je ta stavek odličen
BTW, (čeprav je prihodnost in bodo v njej samo Full HD oz. večpikslasti sprejemniki na voljo), zaenkrat ga realno gledano ne potrebujemo;: je HD ready več kot zadovoljiv.
tenstan krompir je pa zakon

Čeprav nimam iskušenj s tega področja se mi zdi nemsiselno zakaj bi televizijske hiše
čez "2 leti" ko bodo prehajale na hd investirale toliko denarja v staro tehnologijo (720p), ko pa je
1080p že nekak standard. Mislim, da sem zasledil da v ZDA in na Japonskem oddajajo večina v 1080p. Ne rečem da bodo navadni HD neuporabni samo ne bodo znali iskoristiti ponujenega. Proizvajalci pa itak z majhnimi malenkostmi in pikolovskimi potrobnosti zavajajo kupce.

Problem je pasovna širina. Pa v ZDA oddajajo v 720p/1080i, nikakor ne v 1080p.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoMar- ()

Če je res tako potem recimo TOSHIBA 42C3000P HD ready "presega" vsa pričakovanja (podpira tudi
1080p). Zakaj bi za full hd dajal 400€ več, kar je 50% cene TOSHIBe 42C3000P, če je razlika res
tako majhna kot nekateri pravijo ali z razdelaje 3 m in več praktično neopazna.

macgajver ::

Kar je nad 94cm in je lcd jest sigurno nebi hotu imet 1366x768x resolucije. prvič sd signal je itak zmazana slika in nebi dojel razlike med fullhd in navadnim lcdjem. vsaj pomoje pa bi zadevšna prišla do izraza pri hd filmih recimo ti maš na 1m ekranu 1366x768 pikc jest pa 1920-1080. gledava film 1080i 1080p obema film dela sam razlika bi mogla bit kr dost opazna vsaj mislim tako če temu ni tako dej kakšen link ki to potrjuje pa se srtinjam TOSHIBA 42C3000P HD ready "presega" vsa pričakovanja .
tenstan krompir je pa zakon

Nisem rekel, da je slika na HD boljša od FULL HD samo glede na prejšne poste runnagain-na in ostalih kaže na to da večjih razlik v sliki ni sploh če si mako bolj oddaljen. Res pa je da gredo stvari tako hitro
naprej, da danes nekaj kupiš jutri je pa že zastarelo, tako da sem tudi sam mnenja, da je FULL HD trenutno najboljša izbira, samo povsem tem takem me zanima ali je res to ali gre res za še kakšno marketinško potezo? Men tud po logiki pove več pik boljša slika, sam če pogledamo npr. pri digitalnih fotoaparatih do kakšne skrajnosti je že vse šlo(10milj. pik in več) se pa sprašujem kako je pa pri TV za
normalno domačo uporabo?

"presega"=zadosti
tko nekak je blo mišljeno

cegu ::

Kaj pa če bi želel uporabljati TV kot monitor. Potem je pa visoka resolucija več kot dobrodošla že danes, kajne? (sprašujem, nisem retorik).

tom80 ::

Mene pa zanima zakaj so cene za Sonyjev KDS-55A2000 tako različne v Sloveniji in na tujem:

V sloveniji:
- link 1
- link 2

V tujini:
- link 3
- link 4
- link 5

Razlika v ceni v Sloveniji in na tujem je preko 1000 €.

Še bolj plastično. Dati cca 2500 € v Sloveniji, ali kupiti za cca 1500 € (z dostavo) na tujem.
Kje je tu logika?

Sploh, če primerjamo dohodkovni standard; Recimo v Veliki Britaniji in Sloveniji.

primoz80 ::

Tom80, pri nas si gledal cene pri najbolj dragih ponudnikih, poglej pri medijamarketu, pa boš videl kako so cene tudi pri nas poceni, dosti bolj kot na tujem!!! Pa tam si dal linke z funti, kateri so nekoliko več vredni kot euri!

Valentin ::

Če preračunamo v evre:

link 3: 1159funt = 1726€
link 4: 1500funt = 2234€
link 5: 1550$ = 1121€

:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Valentin ()

mi345 ::

Včeraj sem opravil nakup LCDja Toshiba 42x3030 FullHD pri podjetju Mediamarket, Ljubljana. Pred nakupom sem bil malo skeptičen glede kvalitete analognega signala, ki pa se je po priklopu aparata in nastavitvi vseh programov razblinil.

Slika Pop tvja, rtvslo1/2 in ostalih kanalov je za analogen signal odličen, tudi dvdji zgledajo super. Kar se pa blueray ripov in hddvdripov tiče pa je slika odlična, kljub temu da jih predvajam na resoluciji 12xx x 768 (laptop imam priklopljen preko VGA, na zalost nimam HDMIja).

Toplo priporočam nakup omenjenega aparata!

lp,

M.

Runnagain ::

Gugie, stvar ni tako enostavna kot zgleda na prvi pogled. Izbira TV-ja obsega več faktorjev. Bom spodaj napisal npr. dva tipa uporabnikov TV-ja, ter kater tip (Full HD / Ready HD) ustreza bolj enemu oz. drugemu uporabniku.

Full HD uporabnik:
- najpomembnejše: TV gleda z razdalje od recimo 1,5m do največ tam nekje do 2 metrov
- veliko gleda filme v Full HD resoluciji, kar pomeni, ali poseduje HD-DVD oz Blue-ray predvajalnik (lahko poseduje tudi HTPC z siroko pipco v svet, da dolpoteguje HD 1080i/p ripe (ki so vsaj velikostnega razreda 7Gb oz več, kar je po mojem mnenju preveč za en film, da ga enkrat pogledam, potem stvar zbrišem)
- uporablja TV za igranje iger na konzoli tretje generacije, to je XboX360 oz. PS3
- TV je glavni vir zabave
- je perfekcionist
- TV uporablja kot monitor za PC
- se podpisuje Jan999 ;)

HD Ready uporabnik:
- razdalje gledanja so večje od 2 metrov
- na TV-ju večinoma gleda recimo DivX-e, običajen antenski program, kabelsko, siol/T2
- TV-ja ne kupuje za dobo 10 let
- PS3 mu je predrag, zato nabija PS2 oz. si je omislil Wii
- bolj vazna mu je vsebina filma kot le-tega vizualna kvaliteta (ne pozabite, tudi 720p kvaliteta je v primerjavi z SD signalom veliko boljsa).
- mu ni lahko dati 1500EUR in vec za TV

To bi bilo na grobo to. Ce mi se kaj pride na misel, bom dopisal.
In še; glede na to, da imam v sluzbi moznost ogledati si tako 1080p sliko kot tudi 720p sliko, lahko le recem, da je razlika med 1080p ter 720p veliko manj opazna kot med 576p (SD signal) ter 720p.
Ker trenutno spadam bolj pod drugega uporabnika (razen tega, da sem mogoče v nekaterih pogledih perfekcionist) bom v primeru crknjenega TV-ja (ja, zanekrat imam se cevnega grundiga) oz. sem ze bil skoraj v stacuni, a sem se premislil, kupil zaenkrat verjetno zaradi ugodne cene ter razdalje gledanja s kavca okrog 4 metrov neko 42colsko HD ready plasmo oz. LCD (cene od 800 do 1100 EUR). Za kaj več pri trenutni ponudbi HD vsebine nisem pripravljen dati. Verjetno bo situacija cez recimo 2 leti nekoliko drugačna, saj bodo po mojem mnenju FullHD spodrinile HD Ready TV-je.

LP, Runnagain!!

Runnagain kul!
Pri meni je problem (oziroma verjetno pri večini ljudi današnjega časa), da sem finančno omejen
spadam pa mal v prvo in mal v drugo skupino. Sem perfekcionist, mogoče v bližnji prihodnosti PS3,
omrežja vsako leto napredujejo s hitrostmi (ne pozabimo optike) in kar je najvažnejše bi kupil TV za malo dalj časa (5 >10 let). Že dva meseca se begam in še vedno nabijam Sony(72 cm) CRT star 4l leta. Skoraj pa sem že odločen za Sharpa 42lc xde1a, vendar prehuda cena, vsaj zame. Tako, da verjetno čakal še kakih 10-12 mesecev in videl kaj bo. Bojim se samo tega da HD ready čez 2 leti ne bo več zadovoljeval mojih potreb-želja.

plavko61 ::

Ima kdo izkušnje z HD DVD in 1920x1080p 24p na Toshiba 42X3030, po vseh forumih govorijo da slika skače. Modeli x3030 naj nebi podpirali te frekvence osveževanja.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

tom80 ::

Tam, s tistimi funti, sem udaril povsem mimo.
(Si nisem niti predstavljal, da je menjalna razlika med funti in €uri tako velika. Hvala za opozorilo. :))

Cene za Sonyjev KDS-55A2000 so v Sloveniji 2500 € - link.
In ker z OLED TV-ji še dolgo ne bo nič, bom konec septembra kupil LCD TV. Manjši od 50 palcev ne pride v poštev, ker sem ravno pred pisanjem tega posta izmeril razdaljo na kateri gledam katodni tv; in je natanko 3 m, zaradi manjše globine pa bo pri LCD TV-ju še kakšen decimeter več.

Po nakupu se javim, in poročam kakšno je zadovoljstvo z omenjenim TV-jem.

Še opomba: Na Amazon.com se zbirka HD DVD-jev vztrajno veča - link. Zdaj ob začetku so še dragi, kot vse novo, z množičnostjo (saj je znana stvar) sledi to isto kar poznamo od prej - cena medija na katerem je zapis je v primerjavi z vsem ostalim - zanemarljiva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tom80 ()

kingkong ::

mene pa nekaj zanima. ali je mogoče preko VGA kabla (povezava laptopa z ati mobility x600 -najnovejši driverji in sony KDL40W2000) dobiti resolucijo 1920x1080? meni namreč uspe dobiti le 1376x768.

NI MOŽNO! Signal 1080p podpira samo prek HDMI.

Lp, Jan

kingkong ::

je potem možno preko kabla DVI-HDMI ali mora biti nujno grafična, ki ima hdmi?

Pomoje je možno, boš pa mogu probat, ker nisem čisto siguren. Po vsej logiki bi moralo delat.

Lp, Jan

MartiNoss147 ::

Ja, gre ja!
Rabs sam DVI to HDMI kabl in mas 1080p!

Js mam tut 46W2000.

LP, M

toyota ::

Pozdravljeni
Sem pred nakupom LCD televizorja. V ožji izbor so prišli:
Toschiba 37"X3030D Full HD
Samsung 37"M86 BD FULL HD
PHILIPS 37" PF5321 ali mogoče PF37"9731.
LG 37" LC 2RR (zaradi trdega diska in slike ob sliki)
Doma imam trenutno kabelsko , razmišljam pa o nabavi digitalne AMIS (že imam telefon in internet).TV bi pretežno uporabljal za gledanje programov in mogoče ogled kakšnih filmov.
Vsi predlogi in nasveti dobrodošli.
Hvala za odgovore

Po kvaliteti so pomoje nekako takole:

1. Samsung in Philips
3. Toshiba
4. LG

Brez dvomov je Toshiba na prvem mestu, sledi Samsung, Philips...

Lp, Jan

jft ::

Ali kdo mogoče ve kje se, če sploh, da videt kakšno TOSHIBO X3030?!

Lp

TRIROG ::

ne pozabi da je X3030D že z digitalnim tunerjem ... si prepričan da ti bo sploh kdajkoli prišel prav? razlike v ceni med X3030D in X3000P ki se razen digitalnega tunerja ne razlikujeta v ničemer je pa 70 €

A ni ta digitalni tuner za gledanje npr. pri ko kabelski televiziji ko oddajajo tudi
programe v digitalni tehniki ravno za gledanje programov v digitalni tehniki in kjer
moraš imeti digitani dekoder za gledanje digitalnih programov?

To pomoni da ni potrebno digitalnega tunerja tudi če imaš AMISOV digitalno televizijo. Vem da je 70eur denar vendar si razlagam, da mi bo v prihodnosti prišel prav digitalni tuner. Prosim če mi kdo razloži to stvar. In še to, ali bom imel če vzamem FUL HD boljšo sliko ali slabšo če o samo HD (seda imam kabelsko).
hvala in LP

Ne ker tam ta pretvornik že dobiš zraven (T2,siol, amis), sam ne vem kok je s kabelsko a
bi tam prišel prav ali ne.

Dominik76 ::

standardi za digitalni signal so : DVB-t za zemeljski digitalni signal in sicer mpeg-2, ki je vgrajen v nekaterih lcd-jih in plazmah, in mpeg-4 katerega bodo uvedli v Sloveniji, torej tv z tunerjem ki je na standardu mpeg-2 ne potrebuješ, takšnega ki podpira mpeg-4 pa še ni na trgu, Gorenje jih obljublja v bližnji prihodnosti.DVB-c je standard za digitalen kabelski signal , c- kot cable ,tudi teh tv-jev še ni in nazadnje - DVB-s je oznaka za satelitski digitalni signal.

Zgodovina sprememb…

_swift_ ::

ta novi sonyi serije D3000 imajo že dvb-c:))
http://www.sony.si/view/ShowProduct.act...
its not just the way you move its the way of life

JanezH ::

A ni se razlika med X3030D in X3000P v tem, da ima X3030D dva tunerja , X3000P pa en tuner?

Kato ::

standardi za digitalni signal so : DVB-t za zemeljski digitalni signal in sicer mpeg-2, ki je vgrajen v nekaterih lcd-jih in plazmah, in mpeg-4 katerega bodo uvedli v Sloveniji, torej tv z tunerjem ki je na standardu mpeg-2 ne potrebuješ, takšnega ki podpira mpeg-4 pa še ni na trgu,

Torej vse televizije ,ki imajo sedaj digitalen tuner bojo vseeno potrbovale eksteren tuner ,če prav razumem.

hodu63 ::

Ni nujno, da imaš eksterni sprejemnik za mpeg4 dvbt sprejem. Tukaj izdelujejo mpeg4 na mpeg2 transkoderje v obliki kartic, ki gredo v ci slot, tega pa ima vsak dvbt sprejemnik.
Teoretično lahko torej vsak televizor z dvbt mpeg2 sprejemnikom in z ustrezno kartico sprejema mpeg4 dvbt. Še več, v drugi polovici letošnjega leta bodo začeli izdelovati kartico, ki bo omogočala sprejem zemeljskih HD programov na obstoječih televizorjih (poglej tole)

Kato ::

Kaj pa s televizijami ,ki nimajo digitalnega tunerja in tudi ne ci slota recimo tale a te pa rabijo eksteren tuner ali obstaja kakšna bolj elegantna rešitev?

yurch ::

Nekateri ste prosili za SD slike Samsunga LE4687BD. Objavljene so na tem linku:
Klik

joze1 ::

yurch, hvala.

http://www.elsat.si/detail.php?id=284

Tole je tudi MPEG4-v-MPEG2 dekoder, ane? Al je samo za satelitsko... Cena je ugodna, bi bilo zanimivo probat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoMar- ()

hodu63 ::

Tole sem probal, pa kartice tv sploh ne prepozna. Izgleda, da je samo za sat sprejemnike. Tiste taprave pa na netu ne najdem.

V moj končni izbor prišel Samsung 37"M86 BD FULL HD. Kakšno je vaše mnenje. Vsak odgovor dobrodošel. Želel bi pohvale, kakor tudi kritike na ta LCD.
Hvala in LP

Dej si malo preberi za nazaj, bilo je že kar nekaj napisanega o tem modelu, mogoče 40" (razlik razen velikosti ni!).

Lp, Jan
««
10 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD za dnevno sobo (2,5m oddaljenost) do 600€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5334141 (30949) nendzi
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5335172 (30770) popster
»

37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )

6923080 (20985) Yoni

HD ready ali full HD? (strani: 1 2 )

6114994 (10370) Akssi
»

Nakup LCD TV HD ali HD ready