Forum » Zvok in slika » Full HD TV
Full HD TV

Laki ::
Ojla...
Spet eno vprašanje za vas ki ste bolj načitani od nas amaterjev.
Prosil bi za mnenje glede Digitaler Tuner (DVB-T) inkl. EPG...ali to res v Sloveniji ne bo nikoli prišlo v poštev, saj se trenutno namesto Toshibe X3030 ponuja 3000P, ki naj bi bila isti model samo da nima tega digitalnega tunerja. Skozi sem že odločen za X3030 samo kaj ko jo že dva meseca nikakor ni v prodaji in isto kaže še v naprej. Zato sem pričel razmišljat že tudi o Samsungu 40 BD87 saj sedaj moram pa že nekaj kupit preden se začnejo dopusti. Prosim za svetovanja glede odločitve kaj in kako..
L.P. Laki
Spet eno vprašanje za vas ki ste bolj načitani od nas amaterjev.

Prosil bi za mnenje glede Digitaler Tuner (DVB-T) inkl. EPG...ali to res v Sloveniji ne bo nikoli prišlo v poštev, saj se trenutno namesto Toshibe X3030 ponuja 3000P, ki naj bi bila isti model samo da nima tega digitalnega tunerja. Skozi sem že odločen za X3030 samo kaj ko jo že dva meseca nikakor ni v prodaji in isto kaže še v naprej. Zato sem pričel razmišljat že tudi o Samsungu 40 BD87 saj sedaj moram pa že nekaj kupit preden se začnejo dopusti. Prosim za svetovanja glede odločitve kaj in kako..
L.P. Laki

primoz80 ::

KoMar- ::
Sem vesel, da sem našel tole temo, da malce podebatiramo zadeve. Tudi sam bom kmalu ponosni lastnik Samsungovega 46M87. Na avforums.com je o teh TVjih toliko strani teme, da jih v enem tednu ni moč prebrati, sem pa izluščil najbolj "pereče" probleme in bi podal svoje mnenje glede njih, če vas ne moti.
--> SD
Prvo kot prvo - full HD LCD TVje se kupuje za gledanje HDja. Analogne TV nima smisla gledat, še DVDji so precej bogi (vendar povsem gledljivi). Če boste gledali predvsem SD, nabavite veliko plasmo z običajno resolucijo (tja do 1024x1024).
--> VGA
Nekateri jamrate, da se prek VGA na nekatere LCDje ne da spravt 1080p v 1:1... mene pa zanima, kdo bi na tako drag televizor sploh probal poslati analogno sliko. Sam sem za svojega prejšnjega Samsunga 40R71 nabavil bettercables.com VGA kabel, za katere pravijo, da so najboljši, pa je zadeva proti HDMIju še vedno poden od podna. Skratka, vse te analogne kable je najbolje zmetat stran, vsaj za full HD televizorje.
--> 24p
Kolikor berem, novejše različice 46M87 lepo podpirajo tudi 1080p24, tako da tu ni krize. Sploh pa bi jaz filme gledal prek HTPCja, ki ima nastavljeno 60 Hz in ne vidim kakšne posebne uporabnosti v tem.
--> Problemi z backlightom
Pri večjih panelih se seveda pojavlja neenakomerna osvetlitev, tukaj se ne da narediti nič. Pač ne kupit 52'', ker bo vse skupaj res "oblačno" :) Rešitev je seveda LED backlight, vendar ne vem, če upraviči precej višjo ceno - pa tudi razlike v sliki ni (pejte v bivši Bof pogledat, majo novega Samsunga z LED)
--> 1:1 Pixel mapping
Samo poudaril bi, da je reč izjemnega pomena - že sedaj imam raje VGA in 1:1 kot DVI in over/underscan - pri full HD je pa itak nekako nesmiselno odrezati del slike, časi CRTjev s tem problemom so pa itak že mimo...
--> "Dragi" DVI2HDMI kabli
Okej, vsi vemo, kakšna je razlika med digitalnim in analognim, zato je povsem brez smisla kupit drag HDMI kabel - cenen (nepozlačen, noname,...) bo svoje delo opravil *identično* dobro.
--> SD
Prvo kot prvo - full HD LCD TVje se kupuje za gledanje HDja. Analogne TV nima smisla gledat, še DVDji so precej bogi (vendar povsem gledljivi). Če boste gledali predvsem SD, nabavite veliko plasmo z običajno resolucijo (tja do 1024x1024).
--> VGA
Nekateri jamrate, da se prek VGA na nekatere LCDje ne da spravt 1080p v 1:1... mene pa zanima, kdo bi na tako drag televizor sploh probal poslati analogno sliko. Sam sem za svojega prejšnjega Samsunga 40R71 nabavil bettercables.com VGA kabel, za katere pravijo, da so najboljši, pa je zadeva proti HDMIju še vedno poden od podna. Skratka, vse te analogne kable je najbolje zmetat stran, vsaj za full HD televizorje.
--> 24p
Kolikor berem, novejše različice 46M87 lepo podpirajo tudi 1080p24, tako da tu ni krize. Sploh pa bi jaz filme gledal prek HTPCja, ki ima nastavljeno 60 Hz in ne vidim kakšne posebne uporabnosti v tem.
--> Problemi z backlightom
Pri večjih panelih se seveda pojavlja neenakomerna osvetlitev, tukaj se ne da narediti nič. Pač ne kupit 52'', ker bo vse skupaj res "oblačno" :) Rešitev je seveda LED backlight, vendar ne vem, če upraviči precej višjo ceno - pa tudi razlike v sliki ni (pejte v bivši Bof pogledat, majo novega Samsunga z LED)
--> 1:1 Pixel mapping
Samo poudaril bi, da je reč izjemnega pomena - že sedaj imam raje VGA in 1:1 kot DVI in over/underscan - pri full HD je pa itak nekako nesmiselno odrezati del slike, časi CRTjev s tem problemom so pa itak že mimo...
--> "Dragi" DVI2HDMI kabli
Okej, vsi vemo, kakšna je razlika med digitalnim in analognim, zato je povsem brez smisla kupit drag HDMI kabel - cenen (nepozlačen, noname,...) bo svoje delo opravil *identično* dobro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()

trdoreh ::
Prvo kot prvo - full HD LCD TVje se kupuje za gledanje HDja. Analogne TV nima smisla gledat, še DVDji so precej bogiNe razumem kaj hočeš s tem povedat?! Je treba kupit en tv za SD en za HD signal, je potrebno vse SD DVD-je v smeti zmetat, al sploh ne kupit HD tv-ja dokler je SD materjal še na raspolago. Sam sem bil tudi mnenja, da so SD DVDji preteklost (kar še zdaleč niso), če pa kupiš dober DVD player z upscalingom je zadeva se kako gledljiva. Pomoje kupis Full HD tv zdaj, ker je ze na raspolago HD materjal in nočeš v kratkem menjat tv-ja, je pa vsekakor uporabna tudi za SD materjal, pa se kako...
Zdej, ko ze nekaj casa posedujem Full HD tv razmišljam malo drugače...Za denar, ki sem ga odštel za ta tv bi si raje kupil Full HD projektor, s katerim bi užival v gledanju HD filmov v popolnem kino vzdušju, za ostalo bi pa kupil plazmo HD Ready.
Če pa je tv obveza in projektor odveč, bi si umislil plazmo od Pioneerja Full HD 50", ki nima nikakršnih problemov s claudingom in podobnimi neušečnostmi, ki so prisotne pri LCD tv-jih. Res cena je malce visoka, je pa zato tv zelo kakovosten, pa malo bi bilo potrebno počakati, da cena pade.
Lp, Jan

tom80 ::
Res cena je malce visoka, je pa zato tv zelo kakovosten, pa malo bi bilo potrebno počakati, da cena pade.
Natančno tako kot praviš!

Ko bo, bo.
Ima morda kdo podatek kdaj bo Sony-jev 27 palčni OLED 1080p HDTV na policah trgovin?
Ima morda kdo podatek kdaj bo Sony-jev 27 palčni OLED 1080p HDTV na policah trgovin?

Pri OEL oz. bolj znano kot OLED tv-jih gre za prototipe, ki pridejo na tržišče ne prej kot leta 2009 in sicer so ta datum napovedali pri Toshibi. Začeli naj bi s 30" (kar je pomoje premalo, kaj šele 27").
Lp, Jan
p.s. nekje navajajo leto 2015 kot začetek prodaje OLED tv-jev...
Lp, Jan
p.s. nekje navajajo leto 2015 kot začetek prodaje OLED tv-jev...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: trdoreh ()

Že sedem let imam Sony-jev katodni TV, s 70 cm zaslonom. Po pomladanski preureditvi dnevne, sem razmišljal tudi o zamenjavi TV-ja. Bolj v smeri LCD TV-ja; kot plazme; In ta stran je prišla kot naročena.
Glede na zgornje sestavke, sem se odločil, da TV zamenjam po prihodu OLED TV-jev.
Do takrat se bodo (morda) tudi TV hiše bolj množično preusmerile v HD standard, in bo nakup prišel ob pravem času.
Vse bolj kaže, da bodo OLED TV-ji na tržišču prej, kot se bo večini TV hiš, zaradi izjemno visokih stroškov (prepisujem s tujih forumov), uspelo posodobiti z novo tehnologijo. Za OLED TV-je je ocena, da bodo na tržišču ob koncu tega desetletja.
Slabe tri leta bom, tako kot dosedaj, shajal z mojim starim TV-jem. Upam samo, da bodo cene na ravni sedanjih cen za plazma TV-je.
Hvala Jan999; in tudi vsem ostalim, za ocene in nasvete.
Glede na zgornje sestavke, sem se odločil, da TV zamenjam po prihodu OLED TV-jev.
Do takrat se bodo (morda) tudi TV hiše bolj množično preusmerile v HD standard, in bo nakup prišel ob pravem času.
Vse bolj kaže, da bodo OLED TV-ji na tržišču prej, kot se bo večini TV hiš, zaradi izjemno visokih stroškov (prepisujem s tujih forumov), uspelo posodobiti z novo tehnologijo. Za OLED TV-je je ocena, da bodo na tržišču ob koncu tega desetletja.
Slabe tri leta bom, tako kot dosedaj, shajal z mojim starim TV-jem. Upam samo, da bodo cene na ravni sedanjih cen za plazma TV-je.
Hvala Jan999; in tudi vsem ostalim, za ocene in nasvete.

macgajver ::
Cene bodo vrjetno približno take kot so bile za plazme in lcdje ko so vn prišli okrog bivška miljona tolarjev.
tenstan krompir je pa zakon

Cene bodo vrjetno približno take kot so bile za plazme in lcdje ko so vn prišli okrog bivška miljona tolarjev.Ne bi se strinjal s teboj, cena izdelave OLED tv-ja je dosti nižja od cene izdelave LCD tvja.
Lp, Jan

macgajver ::
Ja sej a je težko izdeklat radio ki bere mp3 ali radio ki bere dvdje ko so vn prišli so bli dragi ko žafran pa ni noben kunšt vse kar je novo se cena noro navije takoj od začetka potem pa strmo padejo divx playerji po 200eur so bli in več zdej poglej.
Najbol zagnanim takoj na začetku prodajo precej slabo robo zelo drago potem se trg umiri izajo ven nove modele (izbolšane) vse več firm naredi to stvar in cene padejo še zmer je blo tko in tud bo.
Najbol zagnanim takoj na začetku prodajo precej slabo robo zelo drago potem se trg umiri izajo ven nove modele (izbolšane) vse več firm naredi to stvar in cene padejo še zmer je blo tko in tud bo.
tenstan krompir je pa zakon

To kar si napisal v praksi drži in je posledično vse logično. Mel sem v mislih, kar si seveda tudi ti namignil, primerjavo cen med LCD in OLED v začetnih fazah prodaje. Boš videl, da OLED ne bo tako draga zadeva, kakor je bil bum z LCD tvji.
Lp, Jan
Lp, Jan

yurch ::
BTW Slika na VGA pri Samsungu je lepša kot na dvi/Hdmi. Pri slednjem so slabše berljive črke.

yurch: Jasno, ker moraš pri HDMI izklopit DNIe in podobno šaro. Pa če maš 1:1, so popolnoma ostre...

Marko DNie in ostala šara izklopljena, vse je nastavljeno tako kot so priporočali na strani katere link sem nalepil par strani nazaj, slika je slabša, tako da jaz ostajam na VGA. Vga na Samsungu pa podpira 1080p tako da že vedo zakaj.....
Sem obljubil SD slike na Samsungu, zrihtam......
Pa še en mail, ki sem ga dobil iz Siola:
Spoštovani,
veseli nas, da ste se z vašim vprašanjem obrnili na nas.
Žal okvirnega plana priklopov še ni, saj je optično omrežje Telekoma Slovenije trenutno šele v fazi izgradnje. Vsekakor boste pravočasno obveščeni o možnosti priklopa.
Tudi o HDTV žal ni zanesljivih podatkov, menda naj bi vse skupaj zaživelo nekje po novem letu (neuradno).
V primeru dodatnih informacij nam lahko 24 ur na dan pišete na elektronski naslov info@siol.net. Z veseljem vam bomo pomagali.
Lep dan še naprej!
Erik Hočevar
Služba za teleprodajo
Oddelek za internetne storitve
Telekom Slovenije d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana
T: + 386 1 473 00 00
F: + 386 1 473 00 17
E: info@siol.net
080 1000
http://www.siol.net
http://moj.siol.net/narocilo
http://pomoc.siol.net/obrazci-in-pogodb...
Sem obljubil SD slike na Samsungu, zrihtam......
Pa še en mail, ki sem ga dobil iz Siola:
Spoštovani,
veseli nas, da ste se z vašim vprašanjem obrnili na nas.
Žal okvirnega plana priklopov še ni, saj je optično omrežje Telekoma Slovenije trenutno šele v fazi izgradnje. Vsekakor boste pravočasno obveščeni o možnosti priklopa.
Tudi o HDTV žal ni zanesljivih podatkov, menda naj bi vse skupaj zaživelo nekje po novem letu (neuradno).
V primeru dodatnih informacij nam lahko 24 ur na dan pišete na elektronski naslov info@siol.net. Z veseljem vam bomo pomagali.
Lep dan še naprej!
Erik Hočevar
Služba za teleprodajo
Oddelek za internetne storitve
Telekom Slovenije d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana
T: + 386 1 473 00 00
F: + 386 1 473 00 17
E: info@siol.net
080 1000
http://www.siol.net
http://moj.siol.net/narocilo
http://pomoc.siol.net/obrazci-in-pogodb...

Pa se ti ne zdi malo čudno Jure, da je slika prek VGA boljša od HDMI, načeloma bi moralo biti obratno?!
Lp, Jan
Lp, Jan

zelo čudno, sploh glede na to da sem vrgel stran denar za kabel......lahko da je vzrok v grafični kartici ki je x1650xt...ne vem...pa še slika je odrezana...ob straneh jo manjka za kak cm....mogoče ne znam nastavit, ne vem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yurch ()

kingkong ::
trenutno si lastim plazmo panasonic 42" (imam jo 2 leti). ker bi rad na TV priključil tudi računalnik (pregled slik, filmov,...) sem se odločil, da si nabavim tak TV prek katerega bo to mogoče narediti. seveda me najbolj zanima HD tehnologija. ker bi lahko za ugodno ceno dobil Sony KDL-40W2000 sem se nekako odločil za omenjeni sprejemnik. po prebiranju foruma pa nekako sedaj nisem čisto prepričan :-(
zanima me predvsem dvoje: ali je "clouding" res tako moteč kot sem zasledil na nekaterih drugih forumih in ali je res, da je ogled DVD filmov (ne HD) precej "slabše" kot na klasičnih plazmah?
zanima me predvsem dvoje: ali je "clouding" res tako moteč kot sem zasledil na nekaterih drugih forumih in ali je res, da je ogled DVD filmov (ne HD) precej "slabše" kot na klasičnih plazmah?

Jure, vsekakor je potrebno zadevo pravilno nastavit in boš videl, da bo slika vredu. Glede grafične pa nebi vedel, ker se v te stvari ne razumem (najbolje, da kdo drug pokomentira).
Za kolko pa dobiš Sonya, če ni skrivnost?
Lp, Jan
zanima me predvsem dvoje: ali je "clouding" res tako moteč kot sem zasledil na nekaterih drugih forumih in ali je res, da je ogled DVD filmov (ne HD) precej "slabše" kot na klasičnih plazmah?Clauding ni moteč, zato ker se ga da odpravit tako, da zmanjšaš backlight in zadeva izgine. Kar se pa tiče SD DVDjev je tako, da je slika močno odvisna od DVD playerja (jaz DVDje gleda v 1080p upscalane in povem ti nekaj nevrjetnega:).
Za kolko pa dobiš Sonya, če ni skrivnost?
Lp, Jan

sicer si trenutno še lastim DVD Cambridge Audio Azur 540D, vendar čakam na primeren predvajalnik, ki bo združil oba standarda. za TV naj bi plačal 1500€.

Pol sploh ne bi smel imet problemov, dober predvajalnik zna še kako dobro upscalat DVDje in jih približat HD kakovosti. Spet odvisno kaj kupiš...
Lp, Jan
Lp, Jan

yurch: Kateri TV maš to? V nastavitvah moraš izbrat "Just scan", da dobiš 1:1 pixel mapping.
Jaz sem danes dobil svojega "Sammyja" 46M87 in sem zaenkrat popolnoma navdušen. Črna barva je perfektna, barve živahne, pa pri XviDih se vse kompresijske artefakte vidi 2x bolj kot prej :D Se bom zdej večkrat oglasil na HDbits.org hehe :)
Jaz sem danes dobil svojega "Sammyja" 46M87 in sem zaenkrat popolnoma navdušen. Črna barva je perfektna, barve živahne, pa pri XviDih se vse kompresijske artefakte vidi 2x bolj kot prej :D Se bom zdej večkrat oglasil na HDbits.org hehe :)

@kingkong, glede na to, da imaš v mislih porabiti 1500eu, bi ti svetoval, da si pogledaš tudi Toshibino X serijo, pomoje še boljša izbira od Sonya W2000. Nevem no, splača se razmislit, mogoče malo primerjat, pa se pol odločiš. Majhen nasvet je to bil...;)
Lp, Jan
Lp, Jan

LedStorm+++ ::
Me lahk mal pripravte pr tem
? Jaz zdele razmišlam o tem LCD lepotcu MATRIX M32 HD715, pa me zanima, pred nakupom LCDja, pa me je mal strah, da če bom brisal prah z vlažno cunjico a je tako dobro, varno brisat LCDje al ne
? Ima kdo izkušnje tega LCDja?
Ja... če bi mel dnar bi se te plazme ubodu. Zakaj so ti lepotci tako dragi ko žafran
?!?!

Ja... če bi mel dnar bi se te plazme ubodu. Zakaj so ti lepotci tako dragi ko žafran

Pingvin :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LedStorm+++ ()

Valentin ::
> Ja... če bi mel dnar bi se te plazme ubodu. Zakaj so ti lepotci tako dragi ko žafran ?
Ja res so dragi... Pa še nobena ni Full-HD.
Sploh pa glede na to, da bi se dal Pionner 50' Full-HD dobit že za okrog 6000€...
Ja res so dragi... Pa še nobena ni Full-HD.
Sploh pa glede na to, da bi se dal Pionner 50' Full-HD dobit že za okrog 6000€...

@LedStorm+++, če napišeš kolko si pripravljen porabit za tv, ti lahko kaj svetujemo...
Kar se pa tiče brisanja, ponavadi dobiš zraven mehko krpico za te zadeve. Čene pa zmočiš in dobro ožameš navadno krpo (mora biti samo vlažna) in normalno pobrišeš.
Lp, Jan
Kar se pa tiče brisanja, ponavadi dobiš zraven mehko krpico za te zadeve. Čene pa zmočiš in dobro ožameš navadno krpo (mora biti samo vlažna) in normalno pobrišeš.
Lp, Jan

pa gre sploh primerjati Sony in Toshibine LCD televizije? po nekaj pregledanih forumih sonyjeve LCDje še vedno postavljajo višje/boljše od ostalih?! seveda gre v večini primerov za osebna mnenja...
uf...pravkar sem prebral review od toshibine X serije. zelo zanimivo! me pa sicer preseneča, da je cena teh LCD nižja od recimo Sonyjevih (seveda ima sony zaradi imena višje cene).
uf...pravkar sem prebral review od toshibine X serije. zelo zanimivo! me pa sicer preseneča, da je cena teh LCD nižja od recimo Sonyjevih (seveda ima sony zaradi imena višje cene).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kingkong ()

Jaz postavi v ospredje Sony W2000 serijo vsekakor, res pa je, da ima Toshi X HDMI 1.3.
To veš, da je bila začetna cena Sony 40W2000 2700eu?! Kasneje so prišli Samsungi in Toshi z nižjimi cenami (druga generacija FHD tvjev) in Sony se je pocenil.
Lp, Jan
To veš, da je bila začetna cena Sony 40W2000 2700eu?! Kasneje so prišli Samsungi in Toshi z nižjimi cenami (druga generacija FHD tvjev) in Sony se je pocenil.
Lp, Jan

Hvala ti Jan999. Zgleda da se pole kr fajn briše LCDje
.
Porabil bi ne več kot 1000 eur (penzja pač
). Do danes me živciralo predvsem tisti mrtvi piksli, pa ghosting, ki se pojavljajo.
Kaj pravte na tega MATRIXa

Porabil bi ne več kot 1000 eur (penzja pač

Kaj pravte na tega MATRIXa

LCD TV MATRIX M37 HD715 - Prvo se sklada s feng shui v moji sobi (je podoben DRAGIM plazmam iz TV Poročil
Panasonic), drugo ima Virtual Dolby, kar je dobro če poslušaš MTV, potem je pripravljen na HD Ready, kontrast je 1000:1, resolušn je 1366x768, ima HDMI in PIP,PAP,PAT...
Je to dobro, ali sm kje za časom ?!?! Jan?

Je to dobro, ali sm kje za časom ?!?! Jan?

To ni Full HD televizor...
Btw a ste že vidl "Planet Earth The Complete Series HD-DVD 1080p VC-1 DD 5.1"? Precej huda zadevščina :)
Btw a ste že vidl "Planet Earth The Complete Series HD-DVD 1080p VC-1 DD 5.1"? Precej huda zadevščina :)
Zgodovina sprememb…

Kot je ze Marko napisal, ni FHD! Zdej nevem, jaz bi na tvojem mestu dodal še tistih 200eu in bi si kupil FHD tv od Samsung al pa Toshibe. Tako boš imel vrhunski tv, ki ga ne bo potrebno v kratkem menjati, zaradi prijahajajočih (oz. lahko rečemo že obtoječih) standardov HD in BR.
Lp, Jan
Planet Earth The Complete Series HD-DVD 1080p VC-1 DD 5.1Vredu zadeva ja!

Lp, Jan

Glede na to, da za 1580 € dobiš od Samsunga 40M86, ki je Full HD, se res splača še toliko primaknit in maš pol mir za več let... poglej na mediamarket.si - zaupanja vredna trgovina, pa cene so res ugodne, ker uvažajo direktno iz Nemčije.
Zgodovina sprememb…

Madona ja ja ja ja... pa so grdi
. Ko bi le znali vsej lepotičit kot Panasonic in Pionee pri plazmah in čudim se zakaj folk kupuje grde
.
Hm ali je vlka razlika med matrixovo resolucjo in full hd resolucjo? Se to močno pozna?
Je kaki TV OLED že vni
? Za tele pa bi se res splačalo metat gnar stran
!

Hm ali je vlka razlika med matrixovo resolucjo in full hd resolucjo? Se to močno pozna?
Je kaki TV OLED že vni

Hm ali je vlka razlika med matrixovo resolucjo in full hd resolucjo? Se to močno pozna?Se ti hecaš?!
Je kaki TV OLED že vni ? Za tele pa bi se res splačalo metat gnar stran !In še enx, se ti hecaš ?!
Dej si malo preberi prvo zakaj gre, da ti bo bolj jasno! Pa ne bi škodilo, da naslov teme in seveda njeno vsebino prebereš, preden začneš postavljati vprašanja.
Lp, Jan

Sm sam najdu problem....in rešitev:
I have a Sharp 1080p 46" LCD set to 1:1 pixel mapping mode, connected via HDMI to an ATI card that has an HDMI output on it. There's some sort of bug in the ATI Catalyst driver that causes underscan of about 1" all the way around. I was able to fix this with the registry 'hack' posted on AVS forum that sets the underscan to zero... and presto, perfect crisp 1:1 1920x1080 image, with not a single pixel of overscan or underscan.
Rešitev:
1). Start/Run.../regedit
2). Open HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Current Control Set\Contol\Video
3). You'll see 5 or so subkeys labelled {hex number-hex number-etc.-} (a thirty-two digit GUID). Under each of these subkeys, you'll see a 0000 key. Each of these GUID subkeys corresponds to a different display driver. Two of these have subkeys under 0000, one for the primary display and one for the secondary display. Find the one for the primary display, it will both have subkeys under 0000 and also have a "Device Description" value with a name that matches your Radeon card (and doesn't have "Secondary" in the Device Description).
4). If you've found the right GUID, when you select 0000 there should be a whole bunch of values under there.
5). Right click on the values pane and select New/Binary Value.
6). Set the name of the new value to be "DALR6 DFPUnderscan1920x1080x1920x1080x0x0"
7). Doubleclick on the new key to edit the value. An Edit Binary Value popup will appear. Type 00 sixteen times. Click OK.
8). Close regedit.
9). You may have to reboot and/or open Catalyst Control Center for the settings to "take."
PapaSloth on AVS Forum vam pošilja regfix: http://209.218.200.18/ht/FixMyUnderscan...
rešitev2:
Had the same underscan problem running 1920x1080 @ 60 (ATI X1900, Vizio GV47L). Changing the refresh rate to 75 solved this problem, as others have noted. If you cannot pick this refresh rate here is how to enable it (latest Catalyst drivers):
1. Go to Catalyst Control Center
2. Click on Display Options.
3. Under Display Management Options select "List all possible modes (including panning modes)".
4. Click on Displays Manager.
5. Set your desired refresh rate.
Preizkusim ko pridem iz službe...
I have a Sharp 1080p 46" LCD set to 1:1 pixel mapping mode, connected via HDMI to an ATI card that has an HDMI output on it. There's some sort of bug in the ATI Catalyst driver that causes underscan of about 1" all the way around. I was able to fix this with the registry 'hack' posted on AVS forum that sets the underscan to zero... and presto, perfect crisp 1:1 1920x1080 image, with not a single pixel of overscan or underscan.
Rešitev:
1). Start/Run.../regedit
2). Open HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Current Control Set\Contol\Video
3). You'll see 5 or so subkeys labelled {hex number-hex number-etc.-} (a thirty-two digit GUID). Under each of these subkeys, you'll see a 0000 key. Each of these GUID subkeys corresponds to a different display driver. Two of these have subkeys under 0000, one for the primary display and one for the secondary display. Find the one for the primary display, it will both have subkeys under 0000 and also have a "Device Description" value with a name that matches your Radeon card (and doesn't have "Secondary" in the Device Description).
4). If you've found the right GUID, when you select 0000 there should be a whole bunch of values under there.
5). Right click on the values pane and select New/Binary Value.
6). Set the name of the new value to be "DALR6 DFPUnderscan1920x1080x1920x1080x0x0"
7). Doubleclick on the new key to edit the value. An Edit Binary Value popup will appear. Type 00 sixteen times. Click OK.
8). Close regedit.
9). You may have to reboot and/or open Catalyst Control Center for the settings to "take."
PapaSloth on AVS Forum vam pošilja regfix: http://209.218.200.18/ht/FixMyUnderscan...
rešitev2:
Had the same underscan problem running 1920x1080 @ 60 (ATI X1900, Vizio GV47L). Changing the refresh rate to 75 solved this problem, as others have noted. If you cannot pick this refresh rate here is how to enable it (latest Catalyst drivers):
1. Go to Catalyst Control Center
2. Click on Display Options.
3. Under Display Management Options select "List all possible modes (including panning modes)".
4. Click on Displays Manager.
5. Set your desired refresh rate.
Preizkusim ko pridem iz službe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yurch ()

zanima me če je kdo že poskušal na HD priklopit predvajalnik (npr. Pioneer DV-400V-K), ki omogoča upscale do 1080p. kako se to sploh obnese recimo pri gledanju original ali pa DVD-R filmov?
je vredno kupiti tak predvajalnik?
je vredno kupiti tak predvajalnik?

Regfix iz linka deluje. sedaj pa je slika na dvi/hdmi kablu lepša kot prej. Za vse lastnike Ati kartic je to rešitev.

No, jz sm tut še neki zgruntal. Namreč - "Just Scan" ni najboljša rešitev - bolje je, da PC priklopiš na HDMI2 in v nastavitvah ta input preimenuješ v PC - tako se izklopi dodatno mrcvarjenje slike in imaš 1:1 pixel mapping brez over/underscana. Namreč pri "Just Scan" sem jaz sicer imel 1:1 pixel mapping, vendar so na levi strani manjkale 3 navpične vrstice, na skrajni desni pa je bila 1 vrstica podvojena. Sedaj je pa vse ql. Aja, potem sem pa še vklopil "Home Theatre PC" in so barve malce bolj žive.

boris22 ::
V primeru da na tv-ju gledam 60% digitalno satelitske programe, 5% zemeljske programe, 25% dvixe in 10% dvdje na razdalji 3,5 m je smiselno kupit full hd lcd tv? Do sedaj sem imel v mislih TOSHIBA 42 X3030D Full HD samo zdej imam premisleke glede sd signala ali je boljše da vzamem TOSHIBA 42C3000P HD ready? Žal pri meni internet tv ni možen in vsaj še 5 let ne bo, kar se tiče digitalnih sat programov pa jih je mogoče 1% v hd ločljivosti. Tako da edino kar mi ostane v hdju so hd dvd ali br mediji?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boris22 ()

Gugie ::
Kako jem pa zdej kako z Sharp-om LC42XD1EA. Bežno sem zasledi da naj bi
bila "izboljšana" verzija lcl42XD1E, katera naj bi imela precej težav.Nova
serija naj bi imela nekaj izboljšav z backlight-ingom (4 level backlighting) ostale karakeristike pa so iste . Govorilo pa se je tudi da je imela predhodna serija starejši zaslon od manjših TV-jev iste serije. Kako je kaj s tem ,če ve kdo kaj več. Ne vem pa tudi zakaj bi cena bila toliko višja od predhodnika?
(www.idealo.de)
bila "izboljšana" verzija lcl42XD1E, katera naj bi imela precej težav.Nova
serija naj bi imela nekaj izboljšav z backlight-ingom (4 level backlighting) ostale karakeristike pa so iste . Govorilo pa se je tudi da je imela predhodna serija starejši zaslon od manjših TV-jev iste serije. Kako je kaj s tem ,če ve kdo kaj več. Ne vem pa tudi zakaj bi cena bila toliko višja od predhodnika?
(www.idealo.de)

Gugie ::
Sem že našel:
Purchased a Sharp LC42XD1EA from richer sounds and they price beat asda so go it for £1024 so very happy and took home that day no poxy delivery...
The EA model has a different panel made in sharps new factory in Japan and are far superior panel according to the sales man!
wasn’t to impressed out if the box as always with lcd but after a bit of tweaking it takes my breath away! im very happy
What richersounds say:
(and there right much more natural picture)
Sharp has taken their already highly speced LC42XD1E, and improved it some more. The latest LC42XD1Ea now features the latest, eighth generation LCD screen technology. Not content with this, Sharp has also introduced a Multi Wavelength backlight (RGB Plus). This technology enhances the primary colours to give more realism, especially with skin tones.
Kaj pa pravite zdaj za SHARP-a?
Purchased a Sharp LC42XD1EA from richer sounds and they price beat asda so go it for £1024 so very happy and took home that day no poxy delivery...
The EA model has a different panel made in sharps new factory in Japan and are far superior panel according to the sales man!
wasn’t to impressed out if the box as always with lcd but after a bit of tweaking it takes my breath away! im very happy
What richersounds say:
(and there right much more natural picture)
Sharp has taken their already highly speced LC42XD1E, and improved it some more. The latest LC42XD1Ea now features the latest, eighth generation LCD screen technology. Not content with this, Sharp has also introduced a Multi Wavelength backlight (RGB Plus). This technology enhances the primary colours to give more realism, especially with skin tones.
Kaj pa pravite zdaj za SHARP-a?

Boris, tv kupis za dalj casa ne, tako da ti jaz vseeno priporočam FHD! Ce pa bi rad HDR tv, ti priporocam plazmo od Pioneerja, s katero boš imel odlično slik pri gledanju SD signala (boljšo od FHD)!
Lp, Jan
Lp, Jan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LCD za dnevno sobo (2,5m oddaljenost) do 600€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 34135 (30943) | nendzi |
» | Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 35171 (30769) | popster |
» | 37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23077 (20982) | Yoni |
⊘ | HD ready ali full HD? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 14993 (10369) | Akssi |
» | Nakup LCD TV HD ali HD readyOddelek: Zvok in slika | 3332 (2883) | djordjevic |