Forum » Elektrotehnika in elektronika » Tranzistorji - redki
Tranzistorji - redki
SloMusty ::
Pozdravljeni
Iščem nadomesten tranzistorje, za nekatere, ki sem jih skuro. Po iskanju an internetu sem ugotovil da so zelo redki.
Naprimer A1615 proizvajalec je NEC ali pa Nippon electronicm vendar se pri takih ne da dobiti, pravtako D1616
Zanima me če poznate slučajno kakšnega prodajalca, tudi prek neta ki to ima.
lp
Iščem nadomesten tranzistorje, za nekatere, ki sem jih skuro. Po iskanju an internetu sem ugotovil da so zelo redki.
Naprimer A1615 proizvajalec je NEC ali pa Nippon electronicm vendar se pri takih ne da dobiti, pravtako D1616
Zanima me če poznate slučajno kakšnega prodajalca, tudi prek neta ki to ima.
lp
Freestyle wind riders!!!
Azrael ::
Za začetek pred te japonske oznake moraš postaviti "2S", da dobiš popolno oznako:
2SA1615. PNP, 40V, 10 A hfe 200 - 400
2SD1616 NPN 60V 1A hfe 135 -270
Če tranzistorja s tako oznako nimajo v tvoji najljubši trgovini z elektroniko, pač izbereš drugega s podobnimi ali boljšimi karakteristikami od originala.
Paziti moraš le, da je ohišje primerno in razpored priključkov enak. To je vsa umetnost, eksotika iin razni inn modeli imajo samo navito ceno, drugih razlik do "konfekcijskih" pa ni.
2SA1615. PNP, 40V, 10 A hfe 200 - 400
2SD1616 NPN 60V 1A hfe 135 -270
Če tranzistorja s tako oznako nimajo v tvoji najljubši trgovini z elektroniko, pač izbereš drugega s podobnimi ali boljšimi karakteristikami od originala.
Paziti moraš le, da je ohišje primerno in razpored priključkov enak. To je vsa umetnost, eksotika iin razni inn modeli imajo samo navito ceno, drugih razlik do "konfekcijskih" pa ni.
Nekoč je bil Slo-tech.
radiator ::
Kom sem jaz na zadnje kupoval 2S tranzistorje sem jih dobil v HTE. Seveda po naročilu. Jaz jih nisem hotel menjat z drugimi ker je šlo za SONY-jev HighEnd Gold Series Receiver. In je bila cena popravila le kančen nekupne cene čeprav so tranzistorji stali vsak okorg 10ksit kar je svinjarija! Če gre za nekaj kar ni tako hudo uštimano ali pa tranzistorji skrbijo za bolj nepomembne stavri jih zamnejaj z nekaj podobnega pa je.
Kaj je jutri že bilo?
Primorec ::
Greš v hte al ic shop in rečeš da rabiš ekvivalente teh tranzistorjev, prodajalec bo malo pobrundal, odprl eno debelo bukvo malo polistal in ti prodal kak BC ali BD evropski ekvivalent...klasika...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem s televizorjemOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3360 (2223) | Pyr0Beast |
» | Knight rider led (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15980 (10771) | T0RN4D0 |
» | Spektralni analizator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8086 (6435) | gumby |
» | en kos iz napajalnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1453 (1386) | Azrael |
» | Homemade fan controler (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11570 (9634) | SodVina |