» »

Knight rider led

Knight rider led

1
2
3 4

T0RN4D0 ::

Spomnu sem se še ene stvari... tak v krogu oz v dveh vrstah bi jih lahko razporedil, pol bi pa pršle lepo nazaj do prve, pa bi blo :) /sam to ni to)

sem pa tud zdele mal poštudiru, kaj bi lahko mogoče naredu... povezu bi 7 s 5, 8 s 4, 9 s 3 in 10 z 2, pol bi pa itaq bla s5 1, pa 2.... YEA, mislim da je azrael to hotu slišat:) :)) (upam)

Mislim, da sem poštudiru zdej zadevo ja... samo pol ostane samo 6 izhodov... pa bolš k 0:)



sam mal bom še pomislu, kak bi lahk naedu, da bi bla še kaka ledica več... ker 10 bi blo bolš... bom ponoč mal razmislu :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Azrael ::

Priden, pa si pogruntal, pravilna rešitev. Sedaj pa, ker obljuba dela dog, slikca tranzistorskega ojačevalca primernega za te namene.



Če boš uporabil najcenejše tranzistorje, ki jih lahko dobiš boš imel možnost nanje priklapljati bremena do nekaj 100mA. Sicer je pa to tako imenovani spoj z odprtim kolektorjem.
Priporočam ti, da vezje po tej modifikaciji napajaš z 12V (poraba je itak nekaj mA, tako da bo tvoj napajalc že zdržal. 4017 pri višji napetosti deluje bolje in tudi dovoli večje obremenitve. Upor R pa je 10k, pri tem bo obremenitev 4017 po izhodu 1mA. Združene izhode moraš združevati z diodami tako, da napetost na enem izhodu ne vplva na druge.

Zdaj ko vidiš, kako gre, si lahko recimo izmisliš tudi kakšno čisto svojo kombinacijo prižiganja in razporeditev diod. Kakšne prav velike in komplicirane stvari ti za začetek ne priporočam, začni z majhnimi koraki.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

CaqKa ::

brane2:
takšno ki za sabo pušča sled... torej prva je pune rdeča, ta druga zadaj je oranžna. ta tretja pa je rumena..
kak misliš to izvest.. a obstajajo tri barvne ledice?
če obstajo bi mene zanima taka kombinacija za v bolj modri barvi... za disk bom namreč naredil tak v krogec ledice in vsakič ko bo disk aktivn bi se naj te ledice premikale v krogu :D
lp

/edit:
s čim je pri teh zadevah izveden timer? ker vse ostalo bi pomojem še nakak sam znal :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

T0RN4D0 ::

ehm... zakaj se mi zdi, da bo iz tega ratala ena velika štala iz kablov:\

vzamem ledico, na vsako ledico prlotam 1 trnzistor, jo prlotam na 12V, pol tranzistor nalotam na maso, pa še na upor, upor pol pa šele na nogico... upor dam 10k ohm

pol pa vajo ponovim 6x. ostanejo mi 4 izhofi, ki jih nalotam kam? na upore?

aja, pa kaj za diode ni nč važna napetost? nameravam dat ultrasvetle 5mm, ker men se nekak tiste napetosti sumljive zdijo... al moram pol dodatno še kak upor dat zravn?

btw, kolk kej kurjo diode? 30 mA? (najbrž različno od svetilnosti)

pa kaj so to vlki tranzistorji? večji od 0.5 cm? ker jst bi to rad naredu na čimmanjšem prostoru.

aja, pa tiste cifre an čipu... kaj je to? kaj so izhodi po vrsti, al jih je treba iskat? ker pol če so za povrhu vsi še zmešani, bo sploh velik kablčkov ratal ;(


hvala za pomoč btw!:)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

T0RN4D0 ::

(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Azrael ::

Gremo po vrsti:

1. Tranzistor pricineš na tisto ploščico, kjer je že ostala krama: 555, 4017 & Co. Za to vezje boš vsekakor rabil univerzalnoi ploščico.

2. Na vse izhode iz 4017 daš navadne diode (1n400x itd.), potem pa vežeš skupaj tiste izhode kot si že ugotovil.

3. Če boš vzel ultrasvetle LED diode, boš ta tranzistorski ojačevalec krvavo potrebova ali pa bo bolj malo svetlobe...

4. Tam gor sem nejasno napisal porabnik. To pomeni porabnik, ki je že pripravljen za delo z izbrano napetostjo (12 ali 5 V), torej LED diode morajo imeti predupore. V primeru da boš imel 6 enakih LED diod potem je lahko predupor samo eden (imaš skupen predupor). Kakšen mora biti predupor za določeno LED diodo smo že govorili. Če že imaš posamezne veje različne veje ( različno število ali tip LED diod) pa rabiš za vsako vejo svoj predupor.

5. Tranzistor v tem vezju dela kot stikalo in bo posamezno vejo vklopil, ko bo dobil signal iz 4017 (visok nivo). Tranzistorji so stikala, ostalo vezje pa nadomešča tistega reveža, ki bi moral ročno prižigati in ugašati stikala, kot so ti eni že predlagali...

6. Tranzistor primeren za tvoje potrebe zavzame manj kot pol cm2 površine, visok pa je caa. 7mm, dobijo se že za 10 SIT komad.

7. Shema je narisana tako zaradi lažjega branja, realni razpored pa je precej drugačen, preberi besedilo zraven sheme ali si oglej pdf od 4017. Isto je s 555.

8. Mogoče bo res za začetek kit komplet najbolj primeren. Samo tudi tam je treba paziti na pravilno orentacijo elementov in dobre spoje in da ni kje kak spoj preveč.
Nekoč je bil Slo-tech.

T0RN4D0 ::

A ti misliš tist kit iz Conrada? Ja nisem nor, da bi dal 5 čukov za to :) 8-O .. link sem dal za to, ker je en hotu to kupit na začetku teme ;)

sej tranzistorje sem reku da bom uporabu, sej (upam) da ne bo panike :)

Za diode mislim, da navadne ne bi bile ravno najboljše, saj jih ni veliko... razmišljal sem celo, da če bi dobil 8mm navadne (a ve kdo, če jih majo v hte?)... drugače pa 5mm ultra... rdeče al pa mogoče celo zelene.

A ja, kako na vse naj dam diode... kaj pol bojo 4 diode svetle kr nekam, al kaj? planiral sem vse LEDice enke, sam če bojo 4 kr tko, bom najbrž dal navadne(samo tiste 4)... hm... še vedno ne razumem popolnoma, kako moram združit izhode :(

no, pol predupor bom zračunal s pomočjo nekega online progrma... pa mislim,da lahko LEDice impulzno malo bolj obremenim, kot pa trajno, ali se motim? tko da bi (12V, ultra rdeče) dal upor(e) manj kot 1k ohm.

ja pa s tistim 4017 upam da ne bo prehudih problemo, pač mogu bom pazit, da bom najd prave izhode (vhode)... pa ledice bom dal najbrž itak malo stran na žičke, da ji bom lahko pol lepo razporedil po ploščici.

lp
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Brane2 ::

Ce te morijo tranzistorji, jih lahko zamenjas z ULN2803 chipom. Stvar stane parsto sit, vsebuje pa 8 tranzistorjev in uporov. Da ne bos moril mene, naj ti google najde datasheet za chip.

Azrael ::

> Za diode mislim, da navadne ne bi bile ravno najboljše, saj jih ni veliko... razmišljal sem celo, da če bi dobil 8mm navadne (a ve kdo, če jih majo v hte?)... drugače pa 5mm ultra... rdeče al pa mogoče celo zelene...

:D :D :D

Pod navadne diode 1N400x (x je od 1 do7) sem mislil tiste diode, ki ne svetijo, vsaj pod normalnimi pogoji uporabe ne... Tu gre za usmerniške diode, element, ki prevaja tok samo v eno smer. Ja majo jih v HTE, brez skrbi, vzameš najcenejše. Pdf. je pa na netu.

Za 555 in 4017 ne skrbi preveč, je zelo robustna stvar (do neke mere..), najbolj važno je, da ne zamešaš polaritete napajanja + in -, ker že 0.6V napačno polariziranega napajanja lahko uniči chip. Ko boš kupoval, kupi še podnožja za oba chipa. Lahko boš sestavil vezje, prekontroliral na možne kratke stike in prekinitve in če bo vse v redu bo vstavil chipa in bi stvare morala špilat.

LP, Azrael

T0RN4D0 ::

upam, da so ta podnožja pocen, ker se ti elementi kr nabirajo :\

a, ja, pa a niso na platah nea podnožja? sem prej isku kable za mon cmos clear switch, pa sem vidu, da so tud čipi v podnožjih (če so tist podnožja:\ ) Bi jst to kr od tam dtrgu/odlotu:)...ena mislim da so celo prazna.

no diode jst si tak najprej predstaavlam kot sveteče, oznak pa ne poznam... zdej že razumem zakaj morjo bi take...

za diode sem pa pol spraševal, če majo slučajno v hte 8mm navadne... ker bi blo fajn take čimvečje met:) v conradu majo ene jumo 10mm8-O , sam 250 flik pa ne dam za eno diodo...

kaj pol tiste usmerniške diode moram nalotat najprej na vse? pol tu pride še 10 elementov...

1x 4017, 1x 555, 6x LED, 10?x 1N400x, 6x PNP, 8x R, ploščica

sej mal ploščice bi lahko nekje dubu, sam tole bo kr velik...tak da se zna zgodit, da bo šlo še 1k ist za ploščico;(
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Azrael ::

Pa še en upor 47k in kondi 1uF prištej. Najdražja stvar bo ploščica, žal, mogoče bo pomagalo, če boš malo težil, kakšne ploščice vse imajo in bodo pokazali kaj poceni. BTW. Ali ti ni od prejšnjih projektov ostalo nič ploščice, ker to ne bo prav velika reč.
Podnožja so lahko na kakšnih vezjih; poglej, v malo večje je velikokrat postavljen BIOS od matične ali grafike. Podnožja drugače niso draga, razen če ne kupuješ kakšni high end stvari. Edino pazi, da boš dobil podnožja za spajkanje, ne mogoče kakšnih wire wrap, ta so za druge namene. Za 555 boš rabil DIL 8, za 4017 pa DIL 16 podnožje.

LP, Azrael

T0RN4D0 ::

sej podnožje bom dubu iz kake plate, pa ploščico bom mogoč dubu/kupu od enga... k mu jo je še ostal... jst sem delu na drvo, se spomniš? sej nisem drugač jst naredu 0 razen fan controlerja pa ledice sem ''po zraku'' skup zvezu ;)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

T0RN4D0 ::

samo neki bi tko mimogrede vprašu: za upor je vseeno, na kateri strni porabnika je, a ne?

jst sem jih sicer vedno dajal na +. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

CaqKa ::

je vseeno ja

T0RN4D0 ::

ehm... kaj če bi dal pred ultra svetlo LEDic 800 ohmski upor bi normaln delala? ? ?

sicer pa itaq razmišlam, da bi dal zelene, ker mislim da bolš svetjo 8-) (oz če bom dobil kakšne večje)

pa kak je že to kondi? elektrolitski al folijski?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Dr_M ::

a to bos iz 12V mel napajanje? ce bo 12V pol je 800ohmov prevec. okol 150 je dost.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mamaplata ::

Najbolje da upore izračunaš torej U= 12V (napajalna napetost) - U LED 1,6V (naprimer na zeleni padec napetosti na LED )
= U R 10,4 (padec napetosti ki mora biti na uporu) .Sedaj pa deliš napetost U R (na uporu)
z I LED (tok skozi LED) recimo 20mA = točno 520 OHM-ov + - kakšen OHM gor ali dol lahko vzameš upor 510E in nebo nič narobe.

Zgodovina sprememb…

T0RN4D0 ::

ja sam jst mam zdej ene ultra svetle vezaen na 12V z 1k ohmskim preduporom:\

pa mislim, da je to mal več kot 1.6V padca.... 150 ohmov, pa bi po mojem Ledica zdržala 2 sekundi;)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Dr_M ::

jest sm meu navadno rumeno ledico z uporom 140ohmov (blo je cca 2.1V), pa je skos delala normalno. :) sej sm elektronik mater....:) :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Brane2 ::

Če si elektronik, me čudi kako si to zračunal. Če maš na LEDici 2V in jo napajaš iz 12V, potem to pomeni, da ti čez upor teče (12-2)V/140 Ohm=71 mA, kar je bistveno preveč.

Bolj korektna vrednost bi bila vsaj 500 Ohm, še raje 560 Ohm. Takrat bi bil tok skozi LEDico (12-2)V/560 Ohm=17.8 mA ...

Čez navadno LEDico naj ne bi tekel trajen tok, večji od 20 mA, ali manj, če se nima možnosti ustrezno hladit...

Dr_M ::

Brane2: ubistvu nism zracunu. s potenciometrom sm nastavu na 2.1V potem sm pa pomeru upornost. :)

aja res pa sm pozabu na neki...tist napajalc je biu neki cudn in je blo na 12V okol 10.5V :\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

CaqKa ::

brane2:
takšno ki za sabo pušča sled... torej prva je pune rdeča, ta druga zadaj je oranžna. ta tretja pa je rumena..
kak misliš to izvest.. a obstajajo tri barvne ledice?
če obstajo bi mene zanima taka kombinacija za v bolj modri barvi... za disk bom namreč naredil tak v krogec ledice in vsakič ko bo disk aktivn bi se naj te ledice premikale v krogu
s čim je pri teh zadevah izveden timer? ker vse ostalo bi pomojem še nakak sam znal :)

lp

T0RN4D0 ::

al pol 560 ohmov?

ker eni so mi pr prejšnem projektu rekl 1k ohm... pol bom tud pr sedanjih zamenju, da bojo bol svetle :)

aja, kolk pa pred 3mm ultra svetlo modro?'

Čez navadno LEDico naj ne bi tekel trajen tok, večji od 20 mA, ali manj, če se nima možnosti ustrezno hladit...


a to si mislu čist navadne, al ultra?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

T0RN4D0 ::

a bi se to dal lepo spravt na ploščico 5x9.5 cm?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Mamaplata ::

Pusti tiste 1KOHM fore pa lepo izračunaj upor iz zgornje formule.
Če imaš specifikacije LED-ice potem ti nebo problem izračunat a je to tako težko?

T0RN4D0 ::

ja ni roblema...

aja, sam je kr precej velik problem, glede na to, da nimam nobnih podatkov o ledicah:\...

prodajalci v hteju so pa zadnč vsi tak fajn povedal, da sploh jih škoda kej sprašvat:D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Brane2 ::

Caqka:

Obstajajo tudi tribarvne LEDice, a za tole rabis kvecjemu dvobarvno-rumenordeco. Lahko gori samo rumena, samo rdeca ali obe in dobis oranzno.
Podobno lahko denimo z zeleno/rdeco dvobarvno LEDico dobis zeleno, rdeco in oranzno ali pa z modro-rdeco modro,rdeco in vijolicno :o)

CaqKa ::

kaj pa timer?

Brane2 ::

Ne razumem bistva vprasanja. S cem je pri katerih zadevah izveden timer ?


Ce mislis na elektroniko, je ta v mikrokrmilniku. Hitrosti in zakasnitve pac urejas softversko...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

CaqKa ::

kak pa se to izvede z običnimi čipi?
torej en zdaj mikrokontroler ampak da mi daš čipe kot jih imamo mi v šoli.. one z po 4imi nand vrati pa te finte.. obstaja kak timer? verjetno se to tak reši da rabiš signal clock pa potem števec pa poveš kdaj naj gre naprej?
samo kak pa signal ure dobit? verjetno bi signal ure 50 ali pa 10 hz bil ok?

Brane2 ::


kak pa se to izvede z običnimi čipi?


Tega strahu pred mikrokrmilniki nikoli ne bom razumel. V čem je mikrokrmilnik drugačen od "običnega" čipa ?
Platični keber pač, ki ga zalotaš v plato, tako kot vsak drug...

Drugače pa lahko zakasnitev z enostavnim čiperajem urejaš na različne načine. Lahko deliš nekajmegaherčni takt s solidno dolgim števcem, lahko si narediš enostavni RC oscilator itd.

Kar se štvcev tiče, ponavadi uporabljajo za to kak 74HCT4040 ali 74HCT4060 v nekaj kosih...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

CaqKa ::

zaradi tega ne mikrokontroler ker bi se rad najprej naučil osnovne gradnike skup zlagat ker bom to tudi počasi zdaj rabil na faksu...
ker če mi daš mikrokontroler pa bukvico zraven mi nebo problem naredit da bo na x načinov bliskalo :) mene to zdaj najprej zanima na čist simpl nivoju. :)

T0RN4D0 ::

1x 4017 chip
1x 555 chip
1x47k Ω R
1x (6) 800 Ω R
6x 10k Ω R
6x bipolarni tranzistor
6x LED
10x 1N400x
1x 100 uF K ( ||- kaj je to elektrolitski al folijski? Sem pozabu:)
univerzalna plošča
podnožja


to naj bi blo popolnoma vse za mojga knight riderja.?.

Al sm kej pozabu?:\


pa še en multimetr moram kupt… :)

weeee… upam, da bo to končano ta mesc :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Mamaplata ::

Kondenzator je elektrolitski , namesto 1N400X bi po moje lahko dal kar 1N4148 ali pa BAY80 :)

T0RN4D0 ::


a je tale obkrožen ram podobn (na zuni) kot tist čip 4017??? Men tko zleda, čeprov onga še nism vidu:P


tu je še s podnožjem...


pol bi pa vprašu, kak je un 555? a je tak širok k bios? 8-O

tak da vem, katera podnožja rabm... drugač se mi pa zdi, da bi tud brez šlo:)


lp
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

T0RN4D0 ::

ehm... pa še neki: Kje/kako nej jst ugotovim, kater vhod/izhod je kter pin?:\
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

T0RN4D0 ::

aja, jst bi sam še vprašu, če majo ti čipi še kej druzga za oznako.... najbrž ni samo cifra:\

al bi trgovci zastopl samo 4017 oz 555?:\ :8)

ju3 po komponente... weeeee...sam upam da bojo mel te čipe 0:)

lp
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Dr_M ::

555 ma 8 pinov, ce se ne motim, tko na uc bi reku da je velik 5x7mm.
pa usak k se usaj prblizn spozna zadeve bo vedu kaj je 555.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

T0RN4D0 ::

a lahk kdo pove, kak nej pol najdem prave pine? ker tam na unemniso vse napisane+ ne vem al je tist od zgori, spodi....

ker če tega ne bom vedu, bo težka :\ :O :'(
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Dr_M ::

na levi strani pri tisti zarezi na koncu cipa je prvi (ce je cip pokonci pa zareza zgori), nasproti (se pravi nadesni strani) je pa zadni pin.
nej me kdo popravi :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

T0RN4D0 ::

milim, da je zgornji na levi 1. , zadnji na desni pa je spodnji...

sam jst bi rabu še za vse vmes... ker so čist pomešani izhodi;( :8)

anybody?

zakaj se mi zdi, da bo tole še kr zanimiv projekt


lahk še člank nardim:)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Azrael ::

Če IC gledaš od zgoraj, tako, da visiš napis, gre označevanje pinov pri DIL ohišjih (nožice v dveh vrstah - Dual In Line takole. primer je za DIL 14:



Spodaj so od leve proti desni pini 1- 7, zgoraj od leve proti desnoi 14 - 8.

Klikni na sliko, s-t sliko nekoliko pomanjša in se ne vidijo nekatre črte, moja napaka, risal s pretankimi črtami!

V trgovini morajo vedeti kaj je 555 in 4017 (obadva sta v DIL ohišjih, prvi DIL8, drugi DIL16), ali pa tam ne prodajajo elektronskih komponent ...
Nekoč je bil Slo-tech.

Dr_M ::

no sej sm meu prov glede pinov na cipu. nism se cist pozabu:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

T0RN4D0 ::

aha, pol so precej po vrsti... rajt?

ker tam na tsit shemi so pomešan k kure... 3, 2, 4, 7, 10, 1 ... Po tem vrstnem redu moram pol priklopit diode al kaj?

aha, sej mislim, da mi je že vse jasno :))

pri 555 so pa spodi 4 pa gor pa 4, right?

sem se že mal bal:D


OK... uf... jst sam močno močno upam, da bojo komponente... dans je mel brat ravno 1 izpit, pa sem mu naroču |O
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

T0RN4D0 ::

čipov nimajo, dobijo bojda v sredo:'(

pa še točn model za tranzisorje bi rabu... tam rabi točn model, da sploh lahko najde predalček...


Bi lepo prosu, če lahko kdo k se mal bol spozna najde ene par primernih modelov, rabim pa sam tolk da bojo delale recimo 2 LEDici na enem izhodu...

pa čimcenej da je:)

tnx in lp
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

T0RN4D0 ::

anybody?:\
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Azrael ::

Reči tistim v trgovini naj ti dajo najcenejše NPN tranzistorje, ki jih imajo (10 - 20 SIT komad). Za 12V in par 10mA bo vsak tranziostor majhne moči dovolj dober. Nekaj v plastičnem ohišju: BC184, BC 382, BC547... Obstaja seveda množica podobnih, samo z drugimi oznakami in če boš v dilemi, kateri priključek je pravi, uporabi Google ali pa tranzistor enostavno stestiraš z multimetrom.

Še ena pot do tranzistorjev je, da jih odlotaš iz kakšne odpisane elektronike...

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

T0RN4D0 ::

ja.. sam je dokaj smotano odlotavat tranzistorčke, ker majo 3 nogce.. pa sem živčn pa ga prehitr odtrgam >:D

1 sem odlotu ene 2 pa polomu... mislim da bi se jih še dalo nekak 5 najdet na starih kompih... tko da če to ne bo ratal bom pa odlotavu:\

lp

ps: po material s5 nasledn pondelk:)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Čudn ::

jest pa mam za vse vas genije eno ponudbo:

nej mi eden sestavi vse to skup, jest pa mu placam vse dele pa mu dam zdraven se za gajbo piva (al pa pac ksno fiksno ceno)

ampk jest bi to mev za v avto (seat cordoba), tko da bi bla priporocljiva sirina cca 30 cm pa bi pol lahk to namontirav spredaj (tko k je mel u knight-riderju) al pa na armaturo (kar bi blo verjetn bl simpl)

kaksn zainteresiran???

čiv buc bav

T0RN4D0 ::

itaq zlabo se bo javu;) (sumim)

aja, pa to je precej prepovedan, če še ne veš :\
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NOVOLETNO utripanje ledic

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
223924 (3428) 16F84
»

Priključitev led-diod in neonk?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
313352 (2951) Pyr0Beast
»

1.5 V LED flashers...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
241251 (996) T0RN4D0
»

Diode & Upori

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
282523 (2068) T0RN4D0
»

led diode

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
304530 (4196) Pretorijanec

Več podobnih tem