Forum » Strojna oprema » Experti za RAM - prenosni racunalnik
Experti za RAM - prenosni racunalnik
boy001 ::
Imam tezavo pri nakupu rama za prenosni racunalnik (hp pavilion zd 7000). V racunalniku je trenutno 2 x 256Mb rama, vendar bi ga zelel nadgraditi
z novim modulom 1Gb, zadevo sem imel ze naroceno, vendar ko sem sporocil tip racunalnika, so enostavno poslali predracun za original
ram za moj prenosnik, cena pa skoraj 2 x visja.
Sedaj me pa zanima ce se ujemajo vse karakteristike rama ki ga kupujem, z tistim ki je v racunalniku, razlika je samo v kolicini rama
in proizvajalcu, fizicno sem izmeril velikost in zadeva bi morala ustrezat (velikost modula, zareze).
Ram ki je v racunalniku (oznake so prepisane iz nalepke na ramu): 256mb, ddr, 333 ,cl 2,5, (32m x64 sdram) proizvajalec - infineon
Ram ki ga zelim kupiti (pepisano iz specifikacije na spletni strani): 1Gb, 128m x 64-bit ddr 333, cl 2,5 200pin SODIMM - kingston KVR333X64SC25/1G
Ram ki so mi ga ponudili je ravno tako kingston samo ima oznako BRANDED - kaj konkretno to pomeni.
Hvala za vsak odgovor, ki bo pripomogel resiti to tezavo.
z novim modulom 1Gb, zadevo sem imel ze naroceno, vendar ko sem sporocil tip racunalnika, so enostavno poslali predracun za original
ram za moj prenosnik, cena pa skoraj 2 x visja.
Sedaj me pa zanima ce se ujemajo vse karakteristike rama ki ga kupujem, z tistim ki je v racunalniku, razlika je samo v kolicini rama
in proizvajalcu, fizicno sem izmeril velikost in zadeva bi morala ustrezat (velikost modula, zareze).
Ram ki je v racunalniku (oznake so prepisane iz nalepke na ramu): 256mb, ddr, 333 ,cl 2,5, (32m x64 sdram) proizvajalec - infineon
Ram ki ga zelim kupiti (pepisano iz specifikacije na spletni strani): 1Gb, 128m x 64-bit ddr 333, cl 2,5 200pin SODIMM - kingston KVR333X64SC25/1G
Ram ki so mi ga ponudili je ravno tako kingston samo ima oznako BRANDED - kaj konkretno to pomeni.
Hvala za vsak odgovor, ki bo pripomogel resiti to tezavo.
Zheegec ::
V 99% primerov ne-branded RAM deluje normalno, sploh pri HP Compaq nisem opazil kakšnega takšnega problema, pa sem že kar precej RAMčkov vgradil. Cenejši Kingston bi moral delati, vzemi prenosnika v trgovino pa RAM kar na mestu sprobaj pa je še najbolje.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
dustphoenix ::
Kot je ALIEn3001 rekel, vzemi prenosnik s sabo in sprobaj direkt v trgovini. Sem že doživel (predvsem HP) da niso delali z Samsung, Transcend in marsikatero drugo firmo...
Ne kupuj brez da sprobaš...
Ne kupuj brez da sprobaš...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kompatibilnost ramov 333cl2.5 in 400cl3?Oddelek: Strojna oprema | 790 (703) | mtosev |
» | Kje kupiti star RAM za prenosnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4914 (4349) | Smukecc |
» | Kingston KHX 3000 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 11064 (7865) | celada |
» | Twinmos pri Mlacomu!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 9555 (6018) | AtaStrumf |
» | Kvaliteten RAM (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Navijanje | 26159 (17957) | bodom |