Forum » Omrežja in internet » kako preprosto povezati dva prenosnika med sabo?
kako preprosto povezati dva prenosnika med sabo?
AglioAlio ::
LP
Kmalu bom znorel. Imam xp-pro. Čeprav mi je že nedavno uspelo povezat dva računalnika med seboj za prenos podatkov, mi tega ne uspe več. Takrat sm lahko celo na net dostopal z obema.
Imam za prenesti 25 giga podatkov iz enega prenosnika na drugega.
Preko crossover kabla povežem, sklopim firewall, probam narest povezavo...
štimam ip-je.. ampak nič ni učinkovito
Ima kdo kak link ali pa lahko kdo pove, kaj je treba nastavit za en enostaven prenos podatkov. Je treba štimat ip-je? kake posebne nastavitve?
jaz sem čisto obupal.
hvala, lp
Kmalu bom znorel. Imam xp-pro. Čeprav mi je že nedavno uspelo povezat dva računalnika med seboj za prenos podatkov, mi tega ne uspe več. Takrat sm lahko celo na net dostopal z obema.
Imam za prenesti 25 giga podatkov iz enega prenosnika na drugega.
Preko crossover kabla povežem, sklopim firewall, probam narest povezavo...
štimam ip-je.. ampak nič ni učinkovito
Ima kdo kak link ali pa lahko kdo pove, kaj je treba nastavit za en enostaven prenos podatkov. Je treba štimat ip-je? kake posebne nastavitve?
jaz sem čisto obupal.
hvala, lp
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
iskra ::
Če imaš Firewire, je to idealna rešitev. Za 600MB fajl rabi 60 sekund prenosnik-prenosnik. Navadno dela brez kakršnihkoli dodatnih nastavitev. Kabel pa stane jurja.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Jakka ::
Ju povežeš s kablom. Nastaviš ip-ja 10.0.0.1 in 10.0.0.2 . Z ukazom ping v cmd-ju ugotoviš, če povezava dela.
Na računalniku, na katerega bi spravil podatke, zaženeš ftp server, recimo GuildFTPd. Z drugega pa se povežeš gor in preneseš podatke. Lahko se povežeš kar z Windows Explorer-jem in enostavno s copy/paste preneseš podatke.
Tako je najbolj enostavno, zezat se s sharanjem datotek je brezveze.
Na računalniku, na katerega bi spravil podatke, zaženeš ftp server, recimo GuildFTPd. Z drugega pa se povežeš gor in preneseš podatke. Lahko se povežeš kar z Windows Explorer-jem in enostavno s copy/paste preneseš podatke.
Tako je najbolj enostavno, zezat se s sharanjem datotek je brezveze.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jakka ()
powermaxi ::
mene pa zanima kako se povežeš prek huba.mrežo sem naredil tako da je prek huba izklopil internet ne vem pa npr. kako bi potem delala igra hearts(v vindovsih je že ) ki mislim da se jo lahko igra prek mreže.kaj moram nastavit?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava 2 računalnikov in medsebojni prenos datotek (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17101 (15781) | imagodei |
» | povezava dveh računalnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 1433 (1184) | WilliWack |
» | ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64540 (28235) | JoskoMacher |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7928 (4659) | BlazP |
» | LAN v Sloveniji ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5102 (4297) | PaJo |