» »

Pravilna izbira elementov domačega brezžičnega omrežja

Pravilna izbira elementov domačega brezžičnega omrežja

JohanP ::

T2 nas je ta teden končno pravilno povezal v splet in naslednji korak je pravilna izbira opreme za brezžično omrežje.
Prosil bi vas za par odgovorov glede takega omrežja.

Brezžični ruter TP-Link TL-WR642G 108Mbps je bil kupljen še v novembru 2006 in zdaj čaka na priklop. Nabavit moram še brezžične PCI in PCMCIA kartice, kjer se mi odpira par vprašanj. Štos je pravzaprav v ceni, ker ne bi rad pretirano zapravljal če ni potrebe.

Kako je s kombiniranjem različnih kartic na en ruter. Ali se vsaka kartica poveže v okviru svojih zmožnosti (hitrost in standard povezave (802.xxx) ali se povezava izvaja skupno za vse, preko enega standarda, z različnimi hitrostmi.
Cene kartic se namreč precej razlikujejo, meni pa je peak 54Mbps na skoraj vseh računalnikih več kot dovolj. Praktično samo eden bi bil priklopljen preko 108Mbps povezave.

Kakšne so vaše izkušnje?

LP
  • spremenil: JohanP ()

evian ::

Z omenjenim ruterjem sem zamenjal pokvarjenega Netgeara in iz prejšnje konfiguracije sta mi ostali PCI WLAN NETGEAR WG311IS in CANYON CN-WF511. Obe kartici sta se brez problemov povezali na novi ruter, povezava je stabilna in obe imata povezavo na 85-100% (Canyonova celo skozi armirano betonsko ploščo)in hitrost 54Mbps. Glede na to, da ti je cena pomembna vzemi WF511.
Glede pcmci pa uporabljam adapter in CF Card D-Link DCF-660W, pa se brez težav po celem stanovanju povežem z 11 Mbps.

lp

amigo_no1 ::

Meni dela Canyonca CN-WF511 kot šus v navezi z Enhancer F

http://www.wlan-sat.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4102

//link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jvolk ()

JohanP ::

Zadeva funkcionira z Excellent močjo signala. :D
Zaenkrat sem nabavil TP link TL-WN651G 108Mbps in Edimax EW-7128g 54Mbps. Oboje deluje BP.

Hvala za informacije

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžična mrežna kartica

Oddelek: Kaj kupiti
123356 (2815) Gapi
»

Kateri USB ali PCI wireless adapter?

Oddelek: Kaj kupiti
101445 (1310) Skankulja