Forum » Omrežja in internet » Kako povezati kabel modem+2 PCja prek huba?
Kako povezati kabel modem+2 PCja prek huba?
gregor_83 ::
Imam vprašanje, če mi zna kdo pomagati:
Rad bi povezal moj desktop in laptop, tako da bi tudi delila isto internetno povezavo (kabelski modem). Uporabil sem hub, ki je ležal nekje v predalu (je nek avtomatski, tako da ni pomembno če so kabli crossover ali navadni, bojda) in ga povezal na sledeč način:
port1: ethernet priključek, ki pride iz kabelskega modema
port2: ethernet priključek, ki gre na desktop
port3: ethernet priključek, ki gre na laptop
porti4-8: prazno
Do sedaj je bil modem povezan z mrežno kartico desktopa in je vse delovalo normalno. Tudi pri novem načinu povezave je tako, IP na desktopu je še vedno enak (imam statični IP). Laptop in desktop pa se nikakor ne vidita, kaj šele da bi delila internetno povezavo. Pognal sem tistega čarovnika v XP za mrežno povezavo in zdaj sta oba člana domene "DOMA", ampak še vedno nič. Ko prižgem laptop in priklopim kabel se neka povezava sicer vzpostavi, ampak v pogovornem oknu kaže da pakete samo pošilja, ne pa tudi prejema.
Nekaj na to temo sem že prebral na internetu, ampak večina svetuje nakup routerja, za moj konkretni primer sem zasledil vse od softwarskih dodeljevalnikov NAT naslovov (???) do vzpostaviteve proxy serverjev, kar je malce zahtevno za začetnika kot sem ampak bi probal, če mi lahko kdo vsaj namigne kako.
Rad bi povezal moj desktop in laptop, tako da bi tudi delila isto internetno povezavo (kabelski modem). Uporabil sem hub, ki je ležal nekje v predalu (je nek avtomatski, tako da ni pomembno če so kabli crossover ali navadni, bojda) in ga povezal na sledeč način:
port1: ethernet priključek, ki pride iz kabelskega modema
port2: ethernet priključek, ki gre na desktop
port3: ethernet priključek, ki gre na laptop
porti4-8: prazno
Do sedaj je bil modem povezan z mrežno kartico desktopa in je vse delovalo normalno. Tudi pri novem načinu povezave je tako, IP na desktopu je še vedno enak (imam statični IP). Laptop in desktop pa se nikakor ne vidita, kaj šele da bi delila internetno povezavo. Pognal sem tistega čarovnika v XP za mrežno povezavo in zdaj sta oba člana domene "DOMA", ampak še vedno nič. Ko prižgem laptop in priklopim kabel se neka povezava sicer vzpostavi, ampak v pogovornem oknu kaže da pakete samo pošilja, ne pa tudi prejema.
Nekaj na to temo sem že prebral na internetu, ampak večina svetuje nakup routerja, za moj konkretni primer sem zasledil vse od softwarskih dodeljevalnikov NAT naslovov (???) do vzpostaviteve proxy serverjev, kar je malce zahtevno za začetnika kot sem ampak bi probal, če mi lahko kdo vsaj namigne kako.
pecorin ::
ce hoces, da bosta oba imela internetno povezavo bos moral nastaviti router z NAT. za to ti ni treba kupovati hardwarskega routerja, lahko naredis desktop racunalnik za router. na linuxu je to 5min dela, za win pa ne vem. poisci po googlu.
amigo_no1 ::
Ali pa kupiš še eno mrežno kartico za desktop PC in sharaš preko njega
http://www.slo-tech.com/clanki/03020/03020.shtml
//link
http://www.slo-tech.com/clanki/03020/03020.shtml
//link
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jvolk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava lokalnega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1573 (1391) | butcher |
» | Deljenje internetne povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1315 (1220) | CaqKa |
» | Deljenje internet povezave s pomočjo ICSa ne gre?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1339 (1166) | bastadu |
» | Vezava 2 računalnikov - winXP + ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1371 (1186) | _HAL_ |
» | ADSL!Oddelek: Omrežja in internet | 1441 (1102) | ali3n |