» »

Koliko so krivi počasni vozniki?

Koliko so krivi počasni vozniki?

Temo vidijo: vsi
««
81 / 81
»
»»

joze67 ::

Tole o kolesarjih z leve je en FUD. Avtomobilisti pač tja ne gledajo ... kaj pa, ko je kolesarska dvosmerna? Potem nenadoma začnejo gledati?

Priporočam vožnjo v Lj BTC od Emporiuma do Koloseja. Ali po Vilharjavi od Titive (ups, Dunajske) do Topniške. Tam pri Guliverju avtomobilist, ki pride zs stranske ulice, *teoretično* ne more videti kolesarja, ki *pravilno* pride "z leve", in tudi obratno velja. Nobeden seveda ni, ali vsaj dolgo časa ni bil opozorjen na situacijo.

jype ::

Ni FUD. Avtomobilisti ne le, da ne gledajo levo, marveč praviloma sploh ne gledajo, ker se jim v njihovi vrhunski potniški kletki, opremljeni z zračnimi blazinami, zavesami in drugimi pripomočki za zaletavanje v šibkejše udeležence, zelo težko karkoli resnega zgodi.

Nekateri gledajo, a se jih hitro označi za (pre)počasne voznike in se jih zmerja, šikanira in se jim trobi.

Po drugi strani tudi vsi kolesarji niso enaki. Nekateri se skušajo držati pravil in so odrgnjeni, zatečeni in okrvavljeni, drugi pa se vozimo po principu pravil močnejšega (in ker smo eni izmed najšibkejših udeležencev, to pomeni da vedno vsem podarimo prednost ali se trčenju kako drugače izognemo, recimo z ubiranjem alternativnih poti, ki seveda niso v skladu s predpisi).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

St235 ::

Seveda, ker obstajata smo dve skupini kolesarjev: Tisti ki vozijo mimo pravil in 100% predvidevajo in zaznavajo okolico, ter tisti, ki vozijo po pravilih in so redno povoženi. Zakaj me to spomni na solatkotovo definicijo voznikov?

Promet temelji na predpostavki, da se udeležecnci držijo prometnih predpisov in večja kot so odstopanja od tega slabša pretočnost je in večja verjetnost nesreče je. Več ljudi kot na primer zapelje v rdečo, bolj defenzivno moraš speljat in prepeljat križišče. Več kot kolesarjev pripelje z napačne smeri bolj moraš bit na to pozoren. Več kot je pešcev, ki jim je odveč pogledat elvo in denso pred prečnajem, počasneje pelješ mimo. Ker kljub Jypetovem prepričanju velika večino voznikov nima nobene želje gazit drugih udeležencev in povzročat prometne nesreče.

jype ::

Lakotnik29> Zakaj me to spomni na solatkotovo definicijo voznikov?

Lahko ti namignem, da ne gre za naključje.

Lakotnik29> Promet temelji na predpostavki, da se udeležecnci držijo prometnih predpisov in večja kot so odstopanja od tega slabša pretočnost je in večja verjetnost nesreče je.

Ja, to sem v tej temi od začetka redno omenjal, pa so me potem razni solatkoti in Buggyji jeli zmerjati s počasnetom, nesposobnežem, "omejitev +5" in podobnimi neumnostmi... No, potem sem pokazal, da se tudi jaz lahko obnašam kot kreten, ki mu je popolnoma vseeno za kogarkoli, kar pa njiju ni asociiralo na njuno objestnost, temveč se jima je še vedno zdelo, da sem kreten, samo počasen ne več.

K sreči sem jaz le kolesar, tako da s svojo objestnostjo predstavljam razmeroma majhno nevarnost za večino drugih udeležencev, kljub temu se pa dobro zavedam, da je neupoštevanje predpisov vedno v navzkrižju z varnostjo v prometu in predpise praviloma tudi na kolesu poskušam spoštovati (včasih seveda tudi ne, a ker nase zelo pazim že zaradi odsotnosti vsake zaščite pred poškodbami in posledično višje ogroženosti, je tudi možnosti za neprijetne situacije manj).

Buggy ::

jype: jaz res ne vem kaj spet mene vlacis na plano, me pa res zanima ali delas kaksen socioloski preizkus ali si res tako trmasto omejen, da ne razumes kaj se ti zeli dopovedati?
...kar se mene tice si objestnez in potencialni povzrocitelj nesrec s vojo voznjo na kolesu, kjer bo v primeru nezgode pravno nasrkal voznik avtomobila, fizicno pa ti...se res splaca?
Mojo voznjo pa pusti kar pri miru ker zaenkrat me se nisi videl posnetega na videu (svaka ti cast) kako v enem posnetku pridelas toliko napak in jih, kar je se najhuje zagovarjas in opravicujes s tem kako sebi resujes rit.

Se pravi se imas res za tako sposobnega, da si nad vsemi? Jaz se nimam in zelim le to, da ljudje upostevajo pravila v prometu ter da tisti, ki niso zmozni upravljati vozila zaradi slabe motorike, nepoznavanja predpisov, objestnosti ali neispravnega vozila vsaj upostevajo tudi druge na cesti ter se odmaknejo ali se bolje, da se v vozilo sploh ne vsedejo...ce ne gre drugace pa pricakujem od represivnega organa, da tudi take filtrira in jih enako sankcionira po zakonu, kot tudi prehitre.

jype ::

Buggy> ali si res tako trmasto omejen, da ne razumes kaj se ti zeli dopovedati?

Likewise.

Buggy> ...kar se mene tice si objestnez in potencialni povzrocitelj nesrec s vojo voznjo na kolesu, kjer bo v primeru nezgode pravno nasrkal voznik avtomobila, fizicno pa ti...se res splaca?

Seveda se. Še vedno sem živ, sicer pa najbrž ne bi bil več.

Buggy> Se pravi se imas res za tako sposobnega, da si nad vsemi?

Seveda.

Buggy> Jaz se nimam in zelim le to, da ljudje upostevajo pravila v prometu ter da tisti, ki niso zmozni upravljati vozila zaradi slabe motorike, nepoznavanja predpisov, objestnosti ali neispravnega vozila vsaj upostevajo tudi druge na cesti ter se odmaknejo ali se bolje, da se v vozilo sploh ne vsedejo...ce ne gre drugace pa pricakujem od represivnega organa, da tudi take filtrira in jih enako sankcionira po zakonu, kot tudi prehitre.

Kljub temu pa ne upoštevaš predpisov, voziš prehitro in trdiš, da je to varneje od počasne, defenzivne vožnje, kar ni nič manjši absurd kot moje pisanje in filmčki in trditve o tem da predpisi za kolesarje itak ne veljajo (and it's true, because I said it three times!). Po tvoje niso krivi tisti, ki "izgubijo živce in nevarno prehitevajo", kar ogromno pove o tem, kako radikalno infantilni so tvoji vozniški možgani.

Buggy ::

jype: glej, res te cenim overall, samo mene nikar ne vec mesat v tole debato, ker se resnicno ne zelim ponavljati. Prosim te tudi, ker vem da si drugace korekten v izjavah, da mi ne pripenjas nekih lastnosti, ki jih ne zagovarjam in prakticiram. Hvala!

dzinks63 ::

Včasih smo imeli traktorje za počasna vozila, toda prihajajo nove generacije, katere sploh ne ovirajo prometa na normalnih cestah.

Pyr0Beast ::

Zakon !!!
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

T-h-o-r ::

dzinks63 je izjavil:

Včasih smo imeli traktorje za počasna vozila, toda prihajajo nove generacije, katere sploh ne ovirajo prometa na normalnih cestah.



o lol, spodnja vižinga


a ti si iz radelj
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Matako ::

Ne-hitri* vozniki so kot geji - manjšina, ki se jim krati pravice!

--
* Izraz ne-hitri uporabljam za tiste, ki vozijo znotraj zakonsko dovoljenih hitrosti, vendar ne več.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

kmetek ::

Ta traktorist je zrel za orenk kazen.

šernk ::

ko bi le traktorji bili problemi na naših cestah ;(

če bi pri nas šel traktor 90...heh že vidim traktor kako stalno prehiteva, kamionov in avtobusov sem že vajen :D

me pa res zanima, kako zgleda pri traktorju 90km/h vožnja, glede na to da nima nekega vzmetenja in sploh ko je traktor naložen, nikakor ne bo nihče z njim šel 90.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Buggy ::

temu tezko se reces traktor, tako po tehniki kot po ceni

Duhec ::

kmetek je izjavil:

Ta traktorist je zrel za orenk kazen.

Hm, niti ne, sploh, če ima na kasonu ali traktorju okroglo nalepko o max. hitrosti, ki je za te traktorje primerno.
Drugače pa ja, 2x je prekoračil hitrost za 10km/h (omejitev 70km/h, vozil je pa 80km/h), to je potem 2x80€ globe. :)

e-marko ::

Seveda ima vzmetenje ampak to ni čisto klasični traktor kot si ga večina predstavlja. Tako kot je že Buggy napisal.
Malo pobrskajte za kakšnim JCB Fastrac in vam bo jasno.

LP
...somebody, somewhere...

Pyr0Beast ::

Hydropneumatic suspension !!! FTW

Hidravličarji ftw
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Venum ::

dzinks63 je izjavil:

Včasih smo imeli traktorje za počasna vozila, toda prihajajo nove generacije, katere sploh ne ovirajo prometa na normalnih cestah.

Še en iz naših koncev hehe :D

Drugač je pa nažalost tak da prepočasno vozniki skor nikol ne dobijo kazni, tako kot divjaki ne.. Največ kazni se imo napiše unim ki vozijo par km več od predpisane hitrost.. Nažalost je tak..

Barbarian ::

nihče na tem forumu ni sposoben definirati kaj pravzaprav je prepočasen voznik.

zakon veleva da voznik vozi:
1) po omejitvi
2)s prilagojeno hitrostjo.

Prilagojena hitrost pa pomeni da je hitrost prilagojena znanju voznika, stanju vozišča ter stanju vozila.

Če nekdo več kot 50 kmh po ovinkasti cesti ne zna voziti je vsekakor povsem prav da več kot toliko ne vozi, da ne povzroči prometne nesreče.

Če pa se nekdo spravi prehitevati na neprimernem mestu, pa je to 1000% povsem izključno samo njegov problem in njegova napaka.


Ampak upoštevajoč kar sem napisal zgoraj, prepočasen voznik kot tak ne obstaja. Zato se ga ne kaznuje.
Vse možne raziskave pa kažejo da do nesreč pride ko nekdo vozi z neprilagojeno hitrostjo ali prehiteva na neprimernem mestu.

Zgodovina sprememb…

šernk ::

zakon veleva da voznik vozi:
1) po omejitvi
2)s prilagojeno hitrostjo.


3) se umakne koloni za seboj
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Barbarian ::

tudi če se ne, je kriv izključno samo tega. neumika.

Problematika v naši državi je tudi izjemno prekratka varnostna razdalja. Če je recimo kolona nekaj vozil le ti po večini vozijo preblizu skupaj tako da če gre nekdo prehitevat mora nujno prehiteti celo kolono ali pa se nekje na silo vriniti notri. Za prehitet celo kolono pa rabiš že kar zelo dolgo ravnino. Prepotentneži pa tega niso sposobni doumeti in kar gredo prehitevat čeprav vidijo da ni NOBENE možnosti za umik če nekdo pripelje po nasprotnem pasu.

Potem pa pride do nesreč. Ampak ne zarad prepočasnega voznika saj on ni nikomur s pištolo grozil da ga mora nujno prehiteti.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Problematika v sloveniji je predvsem prevelik EGO in debilizem voznikov in velja tako za tiste ki vozijo prepočasi in se niso sposobni umakniti (ker kao ni njihov problem če je kolona za njim), kot tudi tistih, ki vozijo prehitro in so živčni.
Zakaj je tak problem nekomu, ki vozi po svojih zmožnostih in dela za sabo kolono, zapeljat na rob ceste in spustiti kolono mimo? In zakaj je tak problem prehitrim voznikom počakat do prve pregledne ravnine in takrat prehitet počasnega voznika?

Pa zakaj imamo še vedno voznike, ki se gredo tak idiotizem, da slabšega avta od svojega pa že ne bodo spustili naprej? Primer debilizma takega kmetavza v gnojfu iz dolenjske. Ko sem se urezal z motorko v nogo (rana okoli 10cm dolga in 3 do 4cm globoka), je žena probala malo hitreje vozit proti kliničnem centru (nekje 40km je bilo do KC, rešilec iz zdravstvenega doma je bil pa zaseden), se je našel idiot z gnojfom na vaški cesti, ki je ob poizkusu ženinega prehitevanja zapeljal na sredino pred njo in ji ni dovolil, da ga prehiti, ter še zmanjševal hitrost ob tem. Dobro, da je bil ovinek in travnik brez jarka, da ga je lahko prehitela po travniku, ker tja pa kreten ni upal zapeljat.

Ali pa še hujši primer: na stari cesti od kočevja do broda na kolpi je tip s katrco vsakega, ki bi ga poizkusil prehitet probal zrinit iz ceste, ter se poizkusil zaletet vanj. Ker sem imel dost močnejši avto, mi ga je uspelo prehitet in je žena poklicala policijo, kaj dela tip na cesti. Vozil sem normalno pred njim in ko so ga policisti malo naprej počakali ter ustavili, sem se tudi sam ustavil, da sem bil priča. Našli so 3 ali 4 kupončke od tega dne in ugotovili, da je klepar. Tip se je zanalašč zaletaval v tiste, ki so prehitevali, pobiral kupončke od njih in na ta način popravljal avtomobile.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Barbarian ::

Hja, to je pa čisto nekaj drugega kar si opisal. To so prepotentneži ki mislijo da so varni v svojem avtu in delajo kar želijo, nikakor ne spadajo v isto kategorijo kot "prepočasni" vozniki. Poznam nekaj ljudi, ki bi padli direktno v kategorijo "prepočasnih" voznikov samo če dobro pomislil sem izjemno vesel da vozijo tako počasi kot vozijo, saj vem da če bi šli malenksot hitreje bi zleteli s ceste zaradi svojega izjemnega neznanja.

Glede tega vrlega kleparja pa je bil dejansko on kriv, če se je zaletel v nekoga ki ga je prehiteval, saj ga je izsilil. Se mi zdi izjemno nelogično da je on imel kupončke namesto tisti v katere se je zaletel.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Vozil je pred tabo, zmanjševal hitrost in s tem se je zmanjševala varnostna razdalja in ko si ga hotel prehitet, si bil že čisto blizu njega. Tip je pa takrat zabremzal in se postavil proti sredini, tako da se ga nepazljiv voznik pri prehitevanju dotakne in tip je očitno v tem primeru zahteval kuponček.

Uglavnem ene 3 ali 4 ljudi je tako nasral v roku ene dveh ur.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Barbarian ::

ja saj si predstavljam kako je izgledalo. Samo v tem primeru ga je izsilil 10000% če se je postavil na sredino in zabremzal.

jaz bi klical policijo, ne bi niti debatiral z njim.

Map ::

Tudi jaz sem za kaznovanje počasnih voznikov, bolj kot za tiste, ki imajo kdaj pretežko nogo. Problemi so tudi na avtocestah, ko se en pripelje na lev pas pa se pelje 120-130km/h in se ne umakne. V nemčiji imajo to lepo rešeno in se da res lepo hitro peljat gor. Poznam pa tudi veliko ljudi, ki radi prehitro vozijo in to počnejo pač na avtocestah, pa nastanejo problemi zaradi takih, ki se ne umikajo, ali pa se prehitro vozijo, ko ne ovirajo drugih, se pravi ko je prazna cesta in takrat ne vidim problema. S tem ogroža samo svojo varnost.

krneki0001 ::

Barbarian je izjavil:

ja saj si predstavljam kako je izgledalo. Samo v tem primeru ga je izsilil 10000% če se je postavil na sredino in zabremzal.

jaz bi klical policijo, ne bi niti debatiral z njim.


Nekateri padejo na foro, samo da se izognejo težavam in srečanju s policaji. In očitno je take iskal.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

jype ::

union!> Tudi jaz sem za kaznovanje počasnih voznikov, bolj kot za tiste, ki imajo kdaj pretežko nogo.

Mhm, jaz tudi. Ob vsakem močnem sneženju in izjemno gosti megli postavit zasede po avtocesti in močno oglobit vse, ki ne vozijo najmanj 130!

union!> V nemčiji imajo to lepo rešeno in se da res lepo hitro peljat gor.

Ja, dajmo zapravit par miljard evrov za dodatne pasove na avtocesti, da ne bo konflikta med nepotrpežljivimi kreteni in kreteni, ki med vožnjo ne spremljajo okolice (ali pa jo pač jebejo v glavo, ker jo lahko).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

krneki0001 ::

jype je izjavil:

union!> Tudi jaz sem za kaznovanje počasnih voznikov, bolj kot za tiste, ki imajo kdaj pretežko nogo.

Mhm, jaz tudi. Ob vsakem močnem sneženju in izjemno gosti megli postavit zasede po avtocesti in močno oglobit vse, ki ne vozijo najmanj 130!


Hmm, jype, pa ti veš koliko je omejitev na avtocesti ob zelo gosti megli?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

šernk ::

Ja, dajmo zapravit par miljard evrov za dodatne pasove na avtocesti, da ne bo konflikta med nepotrpežljivimi kreteni in kreteni, ki med vožnjo ne spremljajo okolice (ali pa jo pač jebejo v glavo, ker jo lahko).


tretji pas bi moral biti na primorskem kraku že vsaj 5 let nazaj. Ko bo končno zgrajen, bo pa najbrž ali odvečen ali pa bi potrebovali četrti pas. vendar ne, dajmo raje kričati kako so vsi nestrpni in da se samo zaradi njih pa ne bo delalo tretjega pasu. cestninsko postajo Log prepelje dnevno pa 60.000 vozil, kar skoraj znese vsako sekundo eno vozilo. Tu je 3-pasovnica praktično nuja.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

krneki0001 ::

šernk je izjavil:

Ja, dajmo zapravit par miljard evrov za dodatne pasove na avtocesti, da ne bo konflikta med nepotrpežljivimi kreteni in kreteni, ki med vožnjo ne spremljajo okolice (ali pa jo pač jebejo v glavo, ker jo lahko).


tretji pas bi moral biti na primorskem kraku že vsaj 5 let nazaj. Ko bo končno zgrajen, bo pa najbrž ali odvečen ali pa bi potrebovali četrti pas. vendar ne, dajmo raje kričati kako so vsi nestrpni in da se samo zaradi njih pa ne bo delalo tretjega pasu. cestninsko postajo Log prepelje dnevno pa 60.000 vozil, kar skoraj znese vsako sekundo eno vozilo. Tu je 3-pasovnica praktično nuja.


Ne rabimo dodatnih pasov, samo vse tovornjake dejmo na vlake, pa bodo ceste prazne in ne bo tok poškodb na njih. Pa še železnice bodo začele končno denar nosit. (na žalost pa so kitajci svoje 4 miljarde evrov ponudili našim idiotom, ki jih niso hoteli, sedaj pa hrvatje za ta denar delajo drugi tir iz reke na madžarsko. Ko bo končan gre pa luka koper pod vodo, ker ne bo več uporabna.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

šernk ::

Ne rabimo dodatnih pasov, samo vse tovornjake dejmo na vlake, pa bodo ceste prazne in ne bo tok poškodb na njih.


ni problema, se strinjam, samo en problem je in si ga že omenil, neučinkovitost železnice. Res misliš da bodo tovornjaki čakali po 12ur in več da pridejo čez slovenijo z vlakom, ko se pa celo slovenijo prevozi v par urah? ampak ne bomo dočakali ne drugega tira, ne tretjega pasu, dokler ne bo prepozno.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

jype ::

nebivedu> Hmm, jype, pa ti veš koliko je omejitev na avtocesti ob zelo gosti megli?

Vem, ja, ampak to nič ne pomaga tistim, ki jih je strah, da bodo zaradi "prepočasne vožnje" dobili koga v rit.

Barbarian ::

jype je izjavil:

nebivedu> Hmm, jype, pa ti veš koliko je omejitev na avtocesti ob zelo gosti megli?

Vem, ja, ampak to nič ne pomaga tistim, ki jih je strah, da bodo zaradi "prepočasne vožnje" dobili koga v rit.



imho je ta strah povsem pravilen saj na avtocesti tudi ob takšni megli, da ne vidiš do konca havbe nekateri....ali pa celo večina vozijo 130.

SIcer pa bi bistveno pomagalo že če bi tovornjakarjem povsem prepovedali prehitevanje na avtocesti. Saj ni bistvene razlike če vozijo 100 namesto 90. Samo privarčevali bodo gorivo če bodo počasneje vozili. Ne pa da ne se stalno prehtievajo in naredijo nekaj kilometrsko kolono za seboj.

LeQuack ::

Saj bi vsi privarčevali na gorivu če bi vozili počasneje.
Quack !

BigWhale ::

krneki0001 je izjavil:

Ne rabimo dodatnih pasov, samo vse tovornjake dejmo na vlake, pa bodo ceste prazne in ne bo tok poškodb na njih. Pa še železnice bodo začele končno denar nosit. (na žalost pa so kitajci svoje 4 miljarde evrov ponudili našim idiotom, ki jih niso hoteli, sedaj pa hrvatje za ta denar delajo drugi tir iz reke na madžarsko. Ko bo končan gre pa luka koper pod vodo, ker ne bo več uporabna.


Ne sanjaj. Medtem, ko ti se vedno nalagas kamione na vlak, madzari ze prvi kamion raztovorijo in zazenejo proizvodnjo z materialom, ki ga je pripeljal. In, ko tvoj vlak pripelje na madzarsko, so madzari ze raztovorili dva ali tri kamione, en je pa ze odpeljal z nalozenimi izdelki.

jype ::

No, v resnici Madžari prvi kamion natovarjajo na vlak za Moldavijo, ko pripelje vlak.

krneki0001 ::

Od kje bo pa prišel kamion k njim, če jim pa prepoveš voziti po naših avtocestah?
Jih bodo mogoče avstrijci spustili na njihove ceste? Že sedaj so avstrijsci skoraj vsem prepovedal vožnje, če bi se jih pa nabilo par tisoč, bi pa čisto prepovedal za vse tuje kamione.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Unknown_001 ::

BigWhale je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Ne rabimo dodatnih pasov, samo vse tovornjake dejmo na vlake, pa bodo ceste prazne in ne bo tok poškodb na njih. Pa še železnice bodo začele končno denar nosit. (na žalost pa so kitajci svoje 4 miljarde evrov ponudili našim idiotom, ki jih niso hoteli, sedaj pa hrvatje za ta denar delajo drugi tir iz reke na madžarsko. Ko bo končan gre pa luka koper pod vodo, ker ne bo več uporabna.


Ne sanjaj. Medtem, ko ti se vedno nalagas kamione na vlak, madzari ze prvi kamion raztovorijo in zazenejo proizvodnjo z materialom, ki ga je pripeljal. In, ko tvoj vlak pripelje na madzarsko, so madzari ze raztovorili dva ali tri kamione, en je pa ze odpeljal z nalozenimi izdelki.


Ok, sj ne, da je bil tak kombiniran prevoz mišljen za mnogo daljše razdalje kot pa med slovenijo in madžarsko??

@nebivedu +to, da je sistem železnic pri nas tako zastarel da se lahko samo križamo ob takih idejah, kako bi to začelo denar nosit.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Kitajci so ponudili 4 miljarde evrov, če lahko naredijo drugi tir iz kopra do madžarske. Ker so naši vrli politiki ponudbo zavrnili, drugi tir pač delajo na hrvaškem od reke proti madžarski.
Lahko bi to naredili pri nas in bi imeli vse to urejeno. Mi bi pa samo še proti italiji potegnili linijo, pa bi kamione nakladal na vlak na začetku slovenije in jih na koncu dol skipal - ceste bi imeli pa frej.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Unknown_001 ::

A si kaj drugega pričakoval, ko mamo tako vlado? Pismu sj glavni cilj jim je državo zafurat.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

jype ::

To je Janša zasrou.

krneki0001 ::

Ne vem, če ni ravno pahor zavrnil to ponudbo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

šernk ::

Kdo je kriv nima veze...že 20 let meljejo v prazno eni, drugi in tretji.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

darkolord ::

Kitajci so ponudili 4 miljarde evrov
A ni blo omenjenih še nekih 50 tisoč Kitajcev?

jype ::

nebivedu> Ne vem, če ni ravno pahor zavrnil to ponudbo.

Ja, sej to ni point. Pahor ni dežurn krivc.

para! ::

A ni blo omenjenih še nekih 50 tisoč Kitajcev?

Ne vem, ampak tudi če, kaj potem?
Death before dishonor!

krneki0001 ::

darkolord je izjavil:

Kitajci so ponudili 4 miljarde evrov
A ni blo omenjenih še nekih 50 tisoč Kitajcev?


pač 50.000 kitajcev, ki bi bili novi davkoplačevalci. :))

Ne ni bilo 50.000 kitajcev v igri, ampak 5000 delavcev in vsi stroji (malodane celo pesek in asfalt) iz kitajske.
Torej oni bi plačali da lahko delajo in naredili. Kako bi bilo pa potem z lastništvom in uporabo se pa takrat noben ni zjasnil.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

dzinks63 ::

Tema ima dolgo brado, v njej predebatirano na dolgo in široko, tole z železnico , Kitajsko, Janšo in ostalo offtopic debato nima veliko skupnega, če želite tudi o tem, si naredite novo ustrezno temo.
««
81 / 81
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15221368 (17758) facepalm

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Na cesti
1776239234 (210265) dzinks63

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17331060 (25288) bluefish
»

Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9516130 (12530) solatko

Več podobnih tem