» »

Koliko so krivi počasni vozniki?

Koliko so krivi počasni vozniki?

Temo vidijo: vsi
««
77 / 81
»»

Gray_Warden ::

lakotnik, voznik mercedesa bi se umaknil kamionu, da ga le ta prehiti? aham, seveda=)
lakotnik, kot sem rekel, KAMION IMA PREPOČASNE POSPEŠKE. Šernk je lepo rekel da so vozili v koloni ko je šel tovornajkar prehitevat. Torej je moral tovornjakar pospešiti, kar je za POLN tovornjak, kot je rekel šernk, nemogoče.
lakotnik, TOVORNJAK JE S SVOJIM MANEVROM ONEMOGOČIL PREHITEVANJE HITREJŠIM OD SEBE.Torej ni NIČ boljši od voznika merdecesa, vendar je isti nesposobni egoist.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

jype ::

Lakotnik29> Jype, ne bluzi.

Popolnoma nič ne bluzim. Nevarno je vsakršno prehitevanje, a niso vsa enako nevarna. Prehitevanje tovornjaka v klanec je _BISTVENO NEVARNEJŠE_ od vseh ostalih možnih prehitevanj v isti situaciji in popolnoma v nasprotju z načeli vožnje poklicnih voznikov.

Ravno zaradi nesimetričnosti nevarnosti je to še toliko huje - vozniku tovornjaka se bo zlomil noht, sedemčlanska družina bo pa mrtva, če pride do trčenja.

St235 ::

Torej da skrajšam: tovornjak je ogrožal vse okoli sebe in se NI umaknil in NI omogočil prehitevanja hitrejšim od sebe temveč je egoistično prehiteval pol ure in impresioniral vse prisotne, kako tovornjak prehiteva mercedesa.

Kamion je v skladu z prometnimi predpisi prehitel počasnejše vozli, pri tem ni storil nobenega prekrška, ker je dolžnost prvega vozila v koloni, da omogoča varno prehitevanje ne pa drugega, tretjega... Ker če bi bila zgornja nebuloza resnična, potem bi se moroala cela kolona ustavit ko pride solatko mimo in mu omogočit prehitevanje.

lakotnik, TOVORNJAK JE S SVOJIM MANEVROM ONEMOGOČIL PREHITEVANJE HITREJŠIM OD SEBE.Torej ni NIČ boljši od voznika merdecesa, vendar je isti nesposobni egoist.

Torej naslednjič ko bom tretji v koloni se morajo vsi pred mano umaknit, ker mi onemogočajo prehitevanj???

jype je izjavil:

Lakotnik29> Jype, ne bluzi.

Popolnoma nič ne bluzim. Nevarno je vsakršno prehitevanje, a niso vsa enako nevarna. Prehitevanje tovornjaka v klanec je _BISTVENO NEVARNEJŠE_ od vseh ostalih možnih prehitevanj v isti situaciji in popolnoma v nasprotju z načeli vožnje poklicnih voznikov.

Ravno zaradi nesimetričnosti nevarnosti je to še toliko huje - vozniku tovornjaka se bo zlomil noht, sedemčlanska družina bo pa mrtva, če pride do trčenja.

Torej se strninjaš da je tvoje norenje po ljubljani in kršenje predpisov bolj nevarno od pravilno izvedenega manevra rpehitevanja, pri kaetrem ni nihče ogrožen?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

To solatko očitno tudi pričakuje.

Tovornjakarjevo dejanje ni imelo opravičila, razen če se je šernk zmotil in je bil tovornjak prazen. V tem primeru bi tovornjak bil mogoče cleo sposoben dovolj hitro prehiteti vozilo pred seboj.
Poln tovornjak pa nima nikakršnih pospeškov....kot da bi jaz vozil 30 km/h v 5 prestavi in brez menjanja prestave poizkušal pospešiti...to bi bil veeelik fail=)
Why so serious?

CoolBits ::

Tisti tovornjak je imel boljše pospeške od mercedeza... drugač ga ne bi prehitel nikol :))

Ni res, če mercedes ni pospeševal, bi ga tovornajk nekoč uspel prehiteti. Misli malo človek. Prehitel bi ga že na nek način vendar bi tako prehitevanje trajalo predolgo da bi kdorkoli lahko rekel da je varno.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Lakotnik29> Torej se strninjaš da je tvoje norenje po ljubljani in kršenje predpisov bolj nevarno od pravilno izvedenega manevra rpehitevanja, pri kaetrem ni nihče ogrožen?

Ne.

Gray, točno tako. Namen prehitevanja je da to storiš na način da nikogar ne ogrožaš. Če je bila situacija takšna,da je kamion to lahko storil ni nobenega razloga za zgražanje. Problem je v tem, da nimamo nobene informacije niti za kakšen kamion je šlo, niti kje se je to zgodilo. Pač klasično trolanje, podprto z Jypovimu nebulozami, da je nevarno vse kar se on odloči in da so prometni predpisi tam zato ,da lahko drugim žuga z njimi.

Nevarno je vsakršno prehitevanje, a niso vsa enako nevarna. Prehitevanje tovornjaka v klanec je _BISTVENO NEVARNEJŠE_ od vseh ostalih možnih prehitevanj v isti situaciji in popolnoma v nasprotju z načeli vožnje poklicnih voznikov.

Ti ki po desni perhitevaš kolono in si pri tem domišljaš da imaš prednost, solatko ki kot 10 v koloni z polnim gaosm leti mimo kolone, stara mama, ki z peto začne prehitevalni manever, so vsi lahko bistveno bolj nevarni od tovornjaka, ki prehiteva počasno vozilo. Vse je odvisno kje in kako pride do perhitevanja.

Zgodovina sprememb…

lakotnik, izvedeli smo da je bil kamion POLN, kar je napisal šernk. Vsi vemo kakšni so pospeški polnih tovornjakov in od tod izvira moje zgražanje nad njegovim manevrom.

Zdaj pa dovolj, zunaj je sonce, ni poante tukaj se pričkat o traparijah saj več kot očitno ne bomo dosegli neke skupne točke=)

Nevaren način vožnje kolesa bo vedno varen po mnenju jypa, divjanje po cesti bo ok po mnenju solatkota saj on vedno takoj prestavi v 3 ko pride nevarnost in se ustavi v sekundi, saj se je vozilo naučil obvladati z učenjem vožnje buggija, počasni vozniki gredo že 80 strani na tem forumu vsem na živce in očitno se nihče ni naučil samokontrole v primeru da dohiti počasnega voznika.

Prav tako smo ugotovili da vsi menite da za nevarno prehitevanje ni kriv idiot ki gre prehitevat vendar počasen voznik. Družino bo ubil kreten ki ne zna lepo prehitevat vendar vi očitno mislite da ga je v to PRISILIL počasni voznik.

Totalna izguba časa.

Želim vam še veliko varnih km na cestah in naj vas vaša živčnost ne ubije nekega dne, ko boste počasnega voznika prehitevali na nepreglednem delu ceste z izgovorom da vas je počasen voznik v to prisilil.
Izguba časa.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Lakotnik29> Ti ki po desni perhitevaš kolono in si pri tem domišljaš da imaš prednost, solatko ki kot 10 v koloni z polnim gaosm leti mimo kolone

Čak mal, čak mal. Ustavi konje!

Jaz po desni prehitevam kolono _izjemno trdno konstruiranih vozil_ s hitrostjo manj kot 40km/h in z največ _sto kilogrami razmeroma mehkega tkiva_ in _par zelo lahkimi aluminijastimi palicami_.

Tebi se to zdi primerljivo s tem, da nekdo _z več kot tono težkim vozilom iz zelo trdega jekla, z motorjem ki razvije moč, ki je vsaj tristokrat višja od tiste, ki jo lahko jaz in z obilo pasivnih varnostnih mehanizmov, ki zagotavljajo kršitelju preživetje ob morebitnem trku_, prehiteva kolono istih vozil?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Ne ne vemo vsi kaki so pospeški polnega kamiona očitno...
V tem primeru je imel boljše od mercedeza saj ga je prehitel in to celo brez nesreče se pravi varno.
Torej očitno v klanec bolje potegne kamion če je šel 80, mercedez pa 60...

OK, vidim, da mi tudi v avtomobilu ni treba upoštevati predpisov. Od danes naprej se bom z avtomobilom vozil samo po peš conah, ker je bolj varno (zame, jasno).

coolbits

tudi voznik katerega sem rešil s svojim silovitim zaviranjem saj on ni bil sposoben varno prehiteti vozila ki ga je prehiteval, je manever ZARADI MOJEGA ZAVIRANJA izpeljal brez nesreče. Vendar to prehitevanje NI bilo varno, torej tvoje logično sklepanje počenega groša ni vredno v tem primeru.
Why so serious?

Tud tvoje ne, ker nima vezes tem primerom tukaj...

BigWhale ::

St235 je izjavil:

Zakaj tovornjak nima pravice prehitevat? Opažam, da je nepoznavanje prometnih predpisov in interpretacija prosto po Prešernu nalezljiva. Kmalu bomo zvedeli, da se morajo vsi avtomobili umaknit s ceste ko kakšen Slo techovec mimo pelje.

Če je marcedes vozil 50-60, ga je tovornjak brez težav prehitel z 80-90 brez da bi koga ogrožal.

Poln tovornjak? V klanec navzgor? hihi.

ma coolbits. Daj nehaj pisat take nesmiselnosti no. Si že kdaj videl prehitevanje 2 tovornajkov na avtocesti v klanec? Se ti je zdelo da traja celo večnost?!? In ti zagovarjaš takšno prehitevanje na navadni cesti?!?

Nehaj nasprotovati izključno samo z namenom nasprotovati.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Lakotnik29> Ti ki po desni perhitevaš kolono in si pri tem domišljaš da imaš prednost, solatko ki kot 10 v koloni z polnim gaosm leti mimo kolone

Čak mal, čak mal. Ustavi konje!

Jaz po desni prehitevam kolono _izjemno trdno konstruiranih vozil_ s hitrostjo manj kot 40km/h in z največ _sto kilogrami razmeroma mehkega tkiva_ in _par zelo lahkimi aluminijastimi palicami_.

Tebi se to zdi primerljivo s tem, da nekdo _z več kot tono težkim vozilom iz zelo trdega jekla, z motorjem ki razvije moč, ki je vsaj tristokrat višja od tiste, ki jo lahko jaz in z obilo pasivnih varnostnih mehanizmov, ki zagotavljajo kršitelju preživetje ob morebitnem trku_, prehiteva kolono istih vozil?

Jap, ker v osnovi je promet varen dokler se udeleženci držijo pravil in vsak ki po nevednosti ali namerno (ti počneš oboje) krši ta pravila je nevaren in bi ga bilo potrebno izločit iz prometa.

jype ogroža le sebe. tovornajkarji in divjaki ogrožajo sebe in vse okoli sebe.

če se jype zaleti v človeka mu v najhujšem primeru zlomi kakšno kost. Če se avto/tovornajkar zaleti v človeka že pri 50 km/h, ga bo verjetno ubil.

trolaš, lakotnik. razumem da te živcira njegovo pisanje vendar če želiš nasprotovati, to počni na razumen način.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Lakotnik29> Jap, ker v osnovi je promet varen dokler se udeleženci držijo pravil in vsak ki po nevednosti ali namerno (ti počneš oboje) krši ta pravila je nevaren in bi ga bilo potrebno izločit iz prometa.

Zanimiv princip.

Se pravi je vseeno, če te povozi štiriletna deklica na skiroju, ali pa šlepar.

Zgodovina sprememb…

M-XXXX ::

ma coolbits. Daj nehaj pisat take nesmiselnosti no. Si že kdaj videl prehitevanje 2 tovornajkov na avtocesti v klanec? Se ti je zdelo da traja celo večnost?!? In ti zagovarjaš takšno prehitevanje na navadni cesti?!?

Bolj neumne primerjave pa ne... Tovornjaki na AC gredo s tempomatom eden 90.1 eden pa 90.4km/h in nimajo nobenega "placa" za pospeške...

Ne ni vseeno, je pa deklica ki me povozi s skirojem bolj nevarna kot šlepar ki me NE povozi.

Gray_Warden je izjavil:

Nehaj nasprotovati izključno samo z namenom nasprotovati.

Ne ne zagovarjam takega prehitevanja... celo neumno se mi zdi, da avto ne zmore v klanec hitreje od kamiona... ampak se najdejo tako nesposobni šoferji, ki ovirajo vse po vrsti...
Ja tud na AC sem že videl kako je kamion prehiteval avtomobil... sramota... ampak ne za kamion.

Gray_Warden je izjavil:

jype ogroža le sebe. tovornajkarji in divjaki ogrožajo sebe in vse okoli sebe.

če se jype zaleti v človeka mu v najhujšem primeru zlomi kakšno kost. Če se avto/tovornajkar zaleti v človeka že pri 50 km/h, ga bo verjetno ubil.

Torej slediš Jypejev stališču da so vsa vozila (razen njegovega kolesa) v osnovi namenjena temu da ogrožajo vse okrog sebe?

Jype ki prileti v nekoga, je dosti bolj nevaren od avtomobila, kamiona, aviona, ki ne prileti v nikogar.

Lakotnik29> Ne ni vseeno, je pa deklica ki me povozi s skirojem bolj nevarna kot šlepar ki me NE povozi.

OK, fino.

Dajmo potem izračunat, koliko ljudi na leto je hospitaliziranih ali pokopanih, ker so jih povozile deklice na skirojih (oziroma jypeti na biciklih) in koliko ljudi na leto ker so jih povozila motorna vozila.

Ko bomo to izračunali, bomo videli, kako nevarno je, če kolesarji ne upoštevajo prometnih predpisov in kako nevarno je, če teh predpisov ne upoštevajo vozniki motornih vozil.

coolbits..na avtocesti mi je vseeno kdo koga prehiteva. Če tovornjak zmore 110 , avto pa gre 100, pa naj ga tovornjak prehiti, saj ima dovolj prostora za takšno početje. Na navadni cesti pa tovornjak nima kaj prehitevat saj nima dovolj pospeškov.

lakotnik, ne zagovarjam jypa vendar če malo pomisliš....če se jype zaleti v avto zaradi lastnega neupoštevanja pravil, kdo misliš da bo bolj nastradal? Voznik v avtu ali jype??

Glede vožnje med pešci pa je na posnetkih dokazal da mu to ne dela problemov.
Why so serious?

Ko bomo to izračunali, bomo videli, kako nevarno je, če kolesarji ne upoštevajo prometnih predpisov in kako nevarno je, če teh predpisov ne upoštevajo vozniki motornih vozil.

Kaj ima zdej neupoštevanje predpisov tukaj? Vsi govorimo o vožnji v okviru predpisov...

A je kdo rekel, da ni nevarno, če avtomobili ne upoštevajo prometnih predpisov?

Samo to, da je to bolj nevarno ne spremeni dejstva, da je tvoja vožnja nevarna in da zaradi svojega odnosa nisi primeren za na cesto. Ker je večja verjetnost, da me bo zgazil kolesar, ki si domišlja da je vsemogočen in pri tem niti CPP ne pozna, kot avto, ki vozi po predpisih. Slednji me bo povozil zgolj in le kot posledico moje napake, medtem ko na norca na kolesu ne morem čisto nič bolj vplivat kot na norca za volanom.

Dajmo potem izračunat, koliko ljudi na leto je hospitaliziranih ali pokopanih, ker so jih povozile deklice na skirojih (oziroma jypeti na biciklih) in koliko ljudi na leto ker so jih povozila motorna vozila.

Ne pozabit vračunat, koliko km se naredi letno skupaj z vsemi motornimi prevoznimi sredstvi ter koliko s kolesi. Da ne boste presenečeni...

Na navadni cesti pa tovornjak nima kaj prehitevat saj nima dovolj pospeškov.

Kje pa piše, da je to prepovedano? Link bi prosil...

Gray_Warden je izjavil:

lakotnik, ne zagovarjam jypa vendar če malo pomisliš....če se jype zaleti v avto zaradi lastnega neupoštevanja pravil, kdo misliš da bo bolj nastradal? Voznik v avtu ali jype??

Glede vožnje med pešci pa je na posnetkih dokazal da mu to ne dela problemov.

Tudi solatku po njegovih pričevanjih vožnja ne dela probleme, pa sem vseeno mnenja da je nevaren voznik, ki ogroža sebe in druge.

To koliko pešcev uspe Jype zgrešit z svojo nekulturno vožnjo je približno tako relevantno kot koliko nesreč je solatko preprečil z prehitro vožnjo. Oboje nima v prometu kaj delat.

tudi pri vožnji v okviru predpisov, je avtomobil bolj nevaren od kolesarja. Kolesar ima bistveno manjšo verjetnost da nekoga ubije, kot avtomobilist. Ne rečem da je ta verjetnost enaka 0 vendar na posnetkih jype nikjer ni resno ogrozil nobenega pešca.

Na drugi strani pa, če bi jype priletel v avto, bi bil voznik v avtu nepoškodovan, jype pa v bolnici.

Kaj je torej bolj nevarno?

coolbits, torej jaz lahko na navadni cesti prehitevam 20 sekund s hitrostjo ki je 1 km/h višja od prehitevanega? Ali pa se boš zgražal nad mojim početjem, kako nesposoben počasen voznik sem?
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

M-XXXX> Ne pozabit vračunat, koliko km se naredi letno skupaj z vsemi motornimi prevoznimi sredstvi ter koliko s kolesi. Da ne boste presenečeni...

Ne bomo: http://www-fars.nhtsa.dot.gov/Main/inde...

Lakotnik29> To koliko pešcev uspe Jype zgrešit z svojo nekulturno vožnjo je približno tako relevantno kot koliko nesreč je solatko preprečil z prehitro vožnjo. Oboje nima v prometu kaj delat.

S tem se strinjam!

Na drugi strani pa, če bi jype priletel v avto, bi bil voznik v avtu nepoškodovan, jype pa v bolnici.

Aha, potem jaz lahko mirne duše delam vso možno sranje med kamioni, saj tako ali tako bodo nepoškodovani, nastradal bom samo jaz...

M-XXXX> Aha, potem jaz lahko mirne duše delam vso možno sranje med kamioni, saj tako ali tako bodo nepoškodovani, nastradal bom samo jaz...

Ja, lahko! Vse kar te pri tem ovira je tvoj samoohranitveni nagon (in predpisi, ki jih itak ne upoštevaš, ker so omejitve postavljene neumno).

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden je izjavil:

tudi pri vožnji v okviru predpisov, je avtomobil bolj nevaren od kolesarja. Kolesar ima bistveno manjšo verjetnost da nekoga ubije, kot avtomobilist. Ne rečem da je ta verjetnost enaka 0 vendar na posnetkih jype nikjer ni resno ogrozil nobenega pešca.

Tudi solatko po svojih pričevanjih ni nikoli nikogar ogrožal in?

Avto, ki vozi v skladu z zakonom o varnosti v cestnem prometu v osnovi ni nevaren. Do sedaj še nisem zasledil prometne nesreče v kateri bi pisalo. Vsi udeleženci so vozili po pravilih zato je bilo 5 mrtvih.

Res je. Ponavadi je pisalo da je imel nekdo NEPRILAGOJENO HITROST in je zaradi tega zletel iz ceste. Ali pa je pisalo da je nekdo prehiteval v škarje.
Why so serious?

Lakotnik29> Tudi solatko po svojih pričevanjih ni nikoli nikogar ogrožal in?

Ko bo prilepil posnetke vožnje, mu bomo morda verjeli. Jaz imam nekje posnetek enega solatkotu podobnega voznika, ki brez slabe vesti pelje skozi tri zaporedne rdeče semaforje s hitrostjo ki je le kakih 30% višja od omejitve.

Se strinjam, da ima kršenje prometnih predpisov na kolesu manjše posledice, kot kršenje predpisov z avtomobilom. Samo to ne pomeni, da je kršenje predpisov na kolesu varno ali celo pravilno.

Zgodovina sprememb…

Lakotnik29> Vsi udeleženci so vozili po pravilih zato je bilo 5 mrtvih.

Tudi ni nikjer pisalo "Kolesar zadel ob avtobus - 29 mrtvih".

Je pa pisalo "Osebni avtomobil pri prehitevanju zadel ob avtobus - 29 mrtvih".

jype je izjavil:

Lakotnik29> Tudi solatko po svojih pričevanjih ni nikoli nikogar ogrožal in?

Ko bo prilepil posnetke vožnje, mu bomo morda verjeli. Jaz imam nekje posnetek enega solatkotu podobnega voznika, ki brez slabe vesti pelje skozi tri zaporedne rdeče semaforje s hitrostjo ki je le kakih 30% višja od omejitve.

jaz pa fotke kolesarja, ki si je domišljal, da ima prednost ko prehiteva kolono po desni, na moji haubi, in?

Lakotnik29> Samo to ne pomeni, da je kršenje predpisov na kolesu varno ali celo pravilno.

Seveda ne. Tega nihče ne trdi. Kar jaz trdim je, da za kolesarje predpisi ne veljajo, ker jih samoohranitveni nagon vedno preempta.

Se strinjam lakotnik. Pa vendar če kolesar krši predpise, ogroža le sebe.

Večji problem so vozniki ki ne upoštevajo prepdisov in NE POGLEDAJO V OGLEDALO ko zavijajo desni in potem kolesarju zaprejo pot.
Why so serious?

Lakotnik29> jaz pa fotke kolesarja, ki si je domišljal, da ima prednost ko prehiteva kolono po desni, na moji haubi, in?

Ubožec! Te še vedno boli hauba?

lakotnik, tudi če kolesar prehiteva kolono vozil po desni, bo voznik AVTA kriv da se kolesar pripeli na havbo, saj se to zgodi le če mu avtomobilist zapre pot.

Če avtomobilist pred zavijanjem pogleda v ogledalo, bo videl da se mu bliža kolo in po zakonu mora počakati da gre kolo naprej in mu NE SME zapreti poti.

Krivda je torej izključno na strani avtomobilista.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Lakotnik29> Vsi udeleženci so vozili po pravilih zato je bilo 5 mrtvih.

Tudi ni nikjer pisalo "Kolesar zadel ob avtobus - 29 mrtvih".

Je pa pisalo "Osebni avtomobil pri prehitevanju zadel ob avtobus - 29 mrtvih".

Pisalo pa je tudi kolesar ubil peško. To da je več mrtvih zaradi avtomobilom, ne pomeni, da imaš pravico kršit prometne predpise. Imaš pač tako kot solatko srečo, da živimo v državi kjer se policija ukvarja z inkasantstvom namesto z varnostjo v cestnem prometu.

Gray_Warden je izjavil:

lakotnik, tudi če kolesar prehiteva kolono vozil po desni, bo voznik AVTA kriv da se kolesar pripeli na havbo, saj se to zgodi le če mu avtomobilist zapre pot.
Če avtomobilist pred zavijanjem pogleda v ogledalo, bo videl da se mu bliža kolo in po zakonu mora počakati da gre kolo naprej in mu NE SME zapreti poti.

Gray, to je nebuloza, ki jo pripeljal Jype in ni resnična. Kolesar ima prednost samo na kolesarski stezi. Nesreča, ki se je meni zgodila je bila ko sem zavijal desno in sem čakal pešce,da so prečkali cesto. V tem času je prepotenten kolesar mirno prehiteval kolono po desni (cc 5-6 avtomobilov). Žal sem ga prepozno opazil, ko sem speljeval in je poletel na haubo. Na srečo ni blo nikomur nič hujšega (utrpel je par modric in prask), je pa ene 20 minut kričal kako me bo tožil in ne vem kaj. No potem ga je pa kmalu zvilo, ko mu je policaj naštel za ene 500€prekrškov.

Zgodovina sprememb…

šernk ::

eh fantje...sploh se mi ne da brat kaj vse ste napisal...skratka nakladanje.

a sem rekel da je tovornjak nevarno prehiteval? prostora je imel več kot dovolj. kakšne pospeške ima tovorjnak pa očitno nimate pojma, če je dobro vzdrževan, popolnoma enake, kot če jaz lagodno prehitevam z avtom. (klanec je bil pa rahel ne kakšnih 10-15%, temveč nekaj %, na kolesu se še vedno kar precej namučiš).

dejstvo je da smo za tovornjakom vsi vozili 10km brez da bi kdo prehiteval z nekje 80km/h, pač eh tovornjak + 2 avta pred menoj...bom lepo zadaj počasi vozil. potem se pa pojavi pajac z mercedesom, ki vleče kolono 50-60 naslednjih 8km in enostavno je že vsem dovolj.

sedaj mi pa nekaj povejte: traktorji danes zmorejo že solidnih 50km/h, po vaše ga torej tovornjak ne bi smel prehitet, ker ima preslabe pospeške? kaj točno je pri prehitevanju avtomobila ki vozi 50-60 drugače kot pri traktorju? edino to da traktor pelje z svojo maksimalno hitrostjo, uni z avtom pa bi lahko komot peljal več.

glede prednosti kolesarjev je pa lakotnik lepo povedal, imajo jo le na kolesarski stezi (prehod za pešce to ni!), na cesti pa veljajo enaka pravila za vse. prehitevanje po desni, pa je prepovedano, dovoljeno pa le če vozilo zavija levo in imaš dovolj prostora na desni.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Lakotnik29> Kolesar ima prednost samo na kolesarski stezi.

A res?

Zakaj pa potem vozniki motornih vozil tega ne upoštevate?

jype je izjavil:

Lakotnik29> Kolesar ima prednost samo na kolesarski stezi.

A res?

Zakaj pa potem vozniki motornih vozil tega ne upoštevate?

Za druge voznike ne vem, ampak jaz jo upoštevam.

Zakaj pa kolesarji kršite prometne predpise in pričakujete, da se bodo drugi prilagajali vaši neodgovorni vožnji? Recimo vožnja v napačno smer po kolesrski stezi, ali pa vožnja mimo znaka nimaš prednosti z nezmanjšano hitrostjo in vsesplošnim začudenjem, ko mora avto na polno bremzat, da zaščiti vašo ranljivost?

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

St235 je izjavil:

Ne ni vseeno, je pa deklica ki me povozi s skirojem bolj nevarna kot šlepar ki me NE povozi.

Fruske, jabuke, slive. :)

Lakotnik29 :: danes, 14:09:04

Vsekakor je bolj nevaren komar ki me piči, kot strela sredi nevihte, ki ne udari vame, se strinjam.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

««
77 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15224341 (20731) facepalm

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

1776269881 (240912) dzinks63

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

17334526 (28754) bluefish
»

Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )

9517737 (14137) solatko

Več podobnih tem