» »

Koliko so krivi počasni vozniki?

Koliko so krivi počasni vozniki?

Temo vidijo: vsi
««
72 / 81
»»

solatko ::

Vidim, da ne morete iz svoje kože. Vožnja kolone pod omejitvijo (v zakonu ni opredeljeno koliko - torej od 89 - 50% dovoljene hitrosti, je prekršek, kadar ne omogočimo koloni varnega prehitevanja, če to ni možno, MORAMO ustaviti in počakati, da gre kolona mimo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), vi teleta pa zagovarjate in opravičujete kršenje predpisov in silite eventualno hitrejše, da prehitevajo. Kako lahko zavestno podpirate kršenje predpisov, po drugi strani, pa vse tiste, ki bi radi vozili po omejitvah ali celo malenkost hitreje, zmerjate, smo divjaki, neprilagojeni, če prav ne ogoržamo s svojim početjem nikogar in se vseh ostalih prometnih predpisov držimo.
V soboto, bi bil lahko s svojo familijo mrtev, zaradi kretena, ki se ni znal umaknit koloni za seboj.
Zavedam se svojih vozniških sposobnosti, nikoli jih ne prekoračim, nikoli pa ne naredim nekaj, kar bi ogrožalo druge udeležence v prometu.
Počasna vožnja sama po sebi sploh ni problem (če izvzamemo neobvladanja prometa), problem je, ker počasni vozniki ne vidijo kaj se dogaja za njimi, tudi če vidijo, ne reagirajo (teh norcer že ne bom spustil pred sebe), velikokrat so tako nesramni in nevzgojeni, da na ravnem hitro potegnejo do ali čez omejitev (Big Wale, pa ga takrat prehiti varno), skratka skupina voznikov, ki niso sposobni vozit po predpisih ali ne obvladajo dogajanj v prometu.

V vseh prometno razvitih državah je oviranje prometa z vožnjo pod dovoljeno z ustvarjanjem kolone, izredno hud prekršek in je tako tudi sankcioniran (ravno tako hitro, kot kateri koli drug prekršek), zato so v teh državah kolone izredno redke, kadar pa so, se vse odvija na zgornji meji omejitev.
Gray Warden - takoj, ko voziš pod omejitvijo in sta za teboj dve vozili, se moraš na prvem primernem mestu umaknit, če ni možnega varnega prehitevanja!!!!!!
Delo krepa človeka

Gray_Warden ::

solatko, prašam tudi tebe. Kako bi ti dopovedal počasnemu vozniku da se mora umakniti da ga lahko varno prehitiš? Trenutno razlagaš ljudem ki itak vozimo hitro, da bi se morali umakniti če vozimo manj kot 90% dovoljene hitrosti...čeprav nevem s katere riti si potegnil to števiko.... tako da je tvoje razlaganje rahlo nepotrebno. Mi vemo da se je treba umaknit, ne vemo pa kako dopovedati počasnim voznikom da se morajo tudi oni.

prav tako ti ni potrebno pisati da se moram umakniti saj sva ta pogovor že imela in sem ti jasno napisal da prehitevanje omogočim vsakemu ki me želi prehiteti tako da upočasnim ko me začne prehitevat. Če si pozabil pač malo pobrskaj po forumu.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Buggy je izjavil:

Jaz bom seveda znoru in ga poslal v tri krasne...ob prilika ga prehitel ter mu potrobil da se zbudi, ti ga lahko pa peljes h sebi domov pa bosta pila bozji nektar, ce ces.

Osebnega zdravnika prosi za napotnico za psihiatra ali pa vsaj psihoterapevta.

Ce je tvoje zivljenje tako stresno, da te iz tira vrze nekdo, ki 20km vozi pod omejitvijo, potem imas verjetno se precej tezav, katerih se niti ne zavedas. Pa ne jemlji tega prevec osebno, to velja prav za vsakega. Ce nimas na zadnjem sedezu bratranca s prestreljenim ramenom, ki bo izkrvavel, ce ga ne dostavis v bolnico potem te taksna voznja nima kaj iz tira vrzt.

Ja, vecina ljudi je taksnih. Stres in zivljenjski stil. Na zalost.

Utk ::

Gray_Warden je izjavil:

Utk, napiši prosim kakšna je kazen če se ne umakneš hitrejšemu od sebe in napiši prosim zakon ki točno opredeli, kdaj se moraš umakniti nekomu.

Strinjam se da je definicija pojma "varna vožnja" izjemno ohlapna. Za nekoga je varno voziti 60 skozi ovinke, drugi pa jih bo brez problema zvozil z 90 km/h. Pa vendar mi ti povej, kako nameravaš prevzgojit vse počasne voznike, da bodo tvoj napotek upoštevali in se ti umaknili ali vozili hitreje?

Nočem izpasti tečen in nadčloveški. Poizkušam se postaviti le v kožo človeka ki vozi počasi in se ne umakne voznikom za seboj. Niti približno se mi ne sanja kako bi takega človeka prepričal da je njegovo obnašanje na cesti nesprejemljivo.

To čisto jasno piše v zakonu. Kar sam si išči, je bilo stokrat prilepljeno. Kako bom takega človeka prepričal? S kaznimi, jasno. Ampak lažje je čakat v grmu nekoga, ki divja z 92.

Utk, povej mi kako bi opredelil kazni? Bi napisal KDOR VOZI 20 KMH POD OMEJITVIJO BO KAZNOVAN Z 200 EUR...ta kazen seveda ne bi veljala ob dežju in snegu ko so spolzke ceste? Ali kako ti to misliš?
Why so serious?

St235 ::

V vseh prometno razvitih državah je oviranje prometa z vožnjo pod dovoljeno z ustvarjanjem kolone, izredno hud prekršek in je tako tudi sankcioniran (ravno tako hitro, kot kateri koli drug prekršek), zato so v teh državah kolone izredno redke, kadar pa so, se vse odvija na zgornji meji omejitev.

Še vedno navaden bullshit, ker še vedno ni vira. To talambaš že 70 strani pa ti nihče več ne vrejame. Svoj čas si si to drznil celo primerjati z najhujšimi kršitvami. Prosim za vir kakšne so kazni po evropi, da lahko primerjamo.

solatko je izjavil:

Vidim, da ne morete iz svoje kože. Vožnja kolone pod omejitvijo (v zakonu ni opredeljeno koliko - torej od 89 - 50% dovoljene hitrosti, je prekršek, kadar ne omogočimo koloni varnega prehitevanja, če to ni možno, MORAMO ustaviti in počakati, da gre kolona mimo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), vi teleta pa zagovarjate in opravičujete kršenje predpisov in silite eventualno hitrejše, da prehitevajo.

Prosim, da poimensko nastejes tiste, ki si jih mislil in nehas vse metati v isti kos. Hkrati bi te pa prosil, da se mi opravicis, ker si me zmerja s teletom.

Gray_Warden je izjavil:

Utk, povej mi kako bi opredelil kazni? Bi napisal KDOR VOZI 20 KMH POD OMEJITVIJO BO KAZNOVAN Z 200 EUR...ta kazen seveda ne bi veljala ob dežju in snegu ko so spolzke ceste? Ali kako ti to misliš?

Čisto jasno piše, madona, pa kdo ti je dal izpit? Če voziš s hitrostjo manjšo od omejitvije in imaš za sabo kolono (ti plus 2 avta). Kaj bi še rad? Kazen je tudi predpisana.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Solatkotu predlagam oznako persona rudis zaradi zmerjanja s teletom.

Utk kako bi dokazal da je delal kolono? bi postavil kamere ki bi nadzorovale promet? Kako naj policist ve koliko časa nek voznik drži kolono vozil za seboj da ga lahko kaznuje? MOgoče pa sta ga voznika šele dohitela in se zato ni umaknil????

Kazni za počasne vozniki je praktično nemogoče izvajati.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Utk, imet moraš kolono za sabo, torej ti plus 3 avte in kolona mora vozit z hitrostjo višjo od tebe. Kako lahko kolona vozi hitreje kot avto pred njo pa vejo samo naši vrli pisci zakona.

St235 je izjavil:

Utk, imet moraš kolono za sabo, torej ti plus 3 avte in kolona mora vozit z hitrostjo višjo od tebe. Kako lahko kolona vozi hitreje kot avto pred njo pa vejo samo naši vrli pisci zakona.

To je jasno vsem razen pravnikom. Kako se bi pa za nekom lahko pripeljal avto, če ne bi vozil hitreje od tistega pred njim?

(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Meni in vsakemu vsaj napol pametnemu, ki je sposoben naredit izpit, je vse jasno. Zmotil sem se samo, da očitno prvi ne spada v to kolono, čeprav je to neumno, pa tudi nepomembno.
Pa tudi če imaš rotirko ali žmigavce, vseeno se moraš umikat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

solatko je izjavil:

Zavedam se svojih vozniških sposobnosti, nikoli jih ne prekoračim, nikoli pa ne naredim nekaj, kar bi ogrožalo druge udeležence v prometu.

Glede na to, kaj si povedal v tej temi, bi jaz rahlo dvomil v to. Zaviranje z motorjem v trenutku za 30km/h pojemka?

solatko je izjavil:

Počasna vožnja sama po sebi sploh ni problem (če izvzamemo neobvladanja prometa), problem je, ker počasni vozniki ne vidijo kaj se dogaja za njimi, tudi če vidijo, ne reagirajo

Jaz pa pravim, da so VSI... CISTO VSI, ki vozijo 1km/h nad omejitvijo divjaki in morilci otrok ter starih zenick, ki preckajo ceste.

Posplosevanje, a ne? Se ne obnese najbolje.

Se vedno trdim, da je rally voznik, ki vozi pocasi in pod omejitvijo bolj varen od parkinsonovca, ki divja kot zmesan z +10km/h. A mi upas nasprotovat?

solatko je izjavil:

velikokrat so tako nesramni in nevzgojeni, da na ravnem hitro potegnejo do ali čez omejitev (Big Wale, pa ga takrat prehiti varno),

Prvic, ko naredi taksno stvar, poklices policijo (itak imas prosto rocno telefoniranje v avtu, mar ne) in ga prijavis. Jaz sem ze to pocel. Potem se pa postavis za njega, odpres plocevinko piva, prizges cigaret in pojes sendvic, pa vozis za njim, dokler ne zavije stran.

solatko je izjavil:

skratka skupina voznikov, ki niso sposobni vozit po predpisih ali ne obvladajo dogajanj v prometu.

Spet kar vsi v en kos? A bejz no!

utk, še enkrat te prašam. Kako bi takega voznika kaznoval? Kako naj mu policist dokaže da dela kolono in se _noče_ umakniti? 5 vozil bi ga brez problema dohitelo na zadnjem ovinku preden je pripeljal mimo policista in se mogoče zato ni umaknil.

Kaznovanje počasnih voznikov bi bilo možno le če bi imeli vsi avti nonstop prižgan gps ki bi beležil vse. Drugače ni variante da lahko policist nekoga obtoži, da se toliko in toliko km ni varno umaknil čeprav je imel toliko in toliko možnosti.
Why so serious?

Aha, torej se to ne da dokazat, ne, da se sme tako vozit? Pri nas imajo policaji ogromno civilnih avtov, tudi s kamerami (pa za to niso niti potrebne), in to dokažejo brez problema, če se vozijo za takim 5 minut. Čeprav sem videl tudi kolone, v kateri je bil čisto pravi policijski avto, pa ni to prav nič pomagalo.

Buggy ::

BigWhale je izjavil:

Buggy je izjavil:

Jaz bom seveda znoru in ga poslal v tri krasne...ob prilika ga prehitel ter mu potrobil da se zbudi, ti ga lahko pa peljes h sebi domov pa bosta pila bozji nektar, ce ces.

Osebnega zdravnika prosi za napotnico za psihiatra ali pa vsaj psihoterapevta.

vidim da imas s tem kar nekaj izkusenj, morda bi pa res moral kaksno tableto vzet tako kot ti, da bi se pocutil tako vzvisenega da bi pri nekomu dvomil v mentalno zdravje in istocasno tako egoisticnega da se na cesti nebi umikal nekomu ki ima pravico voziti po omejitve , a ker mora nekdo pumpat svoj ego na cesti ker ga drugje (morda se na forumu) ne zna dokazovati potem je tako a BW?

morda pa ti pumpaš svoj ego ko trobiš tistemu ki si ga prehitel?

Utk, verjamem da ni pomagalo. Počasnih voznikov ne bo nihče nikoli udaril po prstih. Vedno bodo mislili da so boljši vozniki kot mi ker pač vozijo počasneje. Vedno.

Nimaš druge izbire kot da to dejstvo upoštevaš in ga prehitiš tam kje je to varno. Če pa tak voznik SLUČAJNO medtem pospeši, tako da ga ne moreš prehiteti, pa se ne ogrožaj temveč zavij za njega in mogoče izberi drugo cesto. če mu boš blendal, trobil ali izvajal karkoli drugega, bo tak kreten le užival k bo videl kako lepo te draži.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Gray_Warden> torej če za seboj vidim porscheja in vozim po omejitvi se mu moram vseeno umakniti, drugače imam vozniško mentaliteto na dnu?
Ja.
A ti ob takem manevru krona pade z glave, al zakaj ne bi?

Takim se tud jest umaknem. Itak ga pol na naslednjem prehodu cez zeleznisko progo ujames. K more preckat z 2km/h drgac mu izpusni lonec odtrga al pa kej ;>

vprašanje. Kaj vi smatrate pod umakniti se? Upočasniti, da tisti lahko varno prehiti (kar seveda vedno naredim), ali pa da zapeljete dol s ceste in ustavite vozilo, da gre tisti voznik lahko mimo? Da se ne bomo narobe razumeli....
Why so serious?

Aja zmerjanje drugih, je opravičljivo, tako kot vlačenje kolon za seboj, bil sem že norec, lažnivec, morilec - ravno v tej temi pa se nisem pizdil in pritoževal, ne morem pa imenovati oseb, ki zagovarjajo kršenje predpisov z ustvarjanjem kolon drugače, kot teleta (lahko bi uporabil še nekaj podobnih izrazov, kot ste jih zame pa imam mirne živce in se zaradi besed ne razburjam, pa zaradi počasne kolone v kateri slučajno vozim tudi ne, tiste, ki jih pa srečujem, mi pa vsakokrat precej dvignejo pritisk, saj nikoli ne vem, kateremu v koloni se bo utrgal in me bo zbrisal s ceste. Če vam to ni jasno, mi povejte drug lep izraz, s katerim bi vas poimenoval, se bom pa moral opravičit vsem omenjenim prežvekovalcem).
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

jype ::

Grey_Warden> jype, bi krona z glave padla vozniku poršeja če bi vozik po omejitvi za mano?

Tako kot on ne more vedet, zakaj ti voziš kot dementna kura, tako ti ne moreš vedet, zakaj on vozi kot stekel divji prašič.

Morda ima na sovoznikovem sedežu ustreljeno soprogo!

Nič te ne stane, da se mu umakneš.

Gray_Warden> Upočasniti, da tisti lahko varno prehiti (kar seveda vedno naredim), ali pa da zapeljete dol s ceste in ustavite vozilo, da gre tisti voznik lahko mimo? Da se ne bomo narobe razumeli....

Odvisno od ceste. Na mnogih daljših odsekih prehitevanje ni mogoče in tam je lepo, da ob prvi priložnosti zapelješ s ceste.

solatko, prašam te že drugič, tokrat z velikimi črkami da ne boš spregledal: KAKO BI TI POČASNIM VOZNIKOM DOPOVEDAL DA SE MORAJO UMAKNITI? Z reklamo na tv ki bi pravila:" Vozniček pravi, red je vedno umakniti se tistemu ki želi hitet."
Why so serious?

Utk je izjavil:

St235 je izjavil:

To je jasno vsem razen pravnikom. Kako se bi pa za nekom lahko pripeljal avto, če ne bi vozil hitreje od tistega pred njim?

(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Meni in vsakemu vsaj napol pametnemu, ki je sposoben naredit izpit, je vse jasno. Zmotil sem se samo, da očitno prvi ne spada v to kolono, čeprav je to neumno, pa tudi nepomembno.
Pa tudi če imaš rotirko ali žmigavce, vseeno se moraš umikat.

Na žalost so pravniki tisti, ki se bodo z tem ukvarjali, če bo kdo odobil kazen. Žel zakon zahteva, da se umakneš šele ko voziš počasnjeje od prometnega toka. Vozila za teboj pa vozijo toliko kot ti. Neumno ampak popolnoma v skladu z pravniško logiko.

solatko> saj nikoli ne vem, kateremu v koloni se bo utrgal in me bo zbrisal s ceste.

Ampak tisti, ki "dela" kolono, s tem nima nič. Mene je tudi strah, kdaj se bo skegljalo stigmatiziranim in šikaniranim Romskim otrokom in bodo v šolo prinesli zarjavel žebelj in z njim prekleli deset generacij!

jype, kot sem rekel...Ko me želi prehiteti, mu to omogočim. ne bom se pa umikal s ceste ko vozim TOČNO po omejitvi, samo zato ker ga vidim v ogledalu.
Why so serious?

Vidim pa, da imate nekateri manjvrednostne komplekse, kadar vas dohiti znana znamka avtomobila, saj če bi se za vami podil fičo ABARTH, bi se mu z veseljem umaknil, porshu pa za nič na svetu (brez skrbi, ni potrebe, saj znajo tudi vozniki dragih vozil v večini vozit po omejitvah - morda tam kjer nikogar ne ogrožajo nekaj čez), tisti s porshom pa če te bo hotel, te bo pojedel na 15-ih metrih, preden se boš ti zbudil in ga sploh opazil za seboj. Če voziš na zgornji meji omejitve, se ni potrebno umikat nikomur in od prvega julija, me še ni nihče na slovenskih cestah, ko sem lahko vozil po omejitvah ni dohitel, kaj šele prehitel. Tudi lokalci se držijo omejitev ali pa so že vsi brez vozil.

Gray_Warden - kako pa se dela s hitrimi vozniki, petkrat ga dobijo s kolono za seboj, pod dovoljeno hitrostjo, se zapleni vozilo in v uničenje, vozniku pa vzame izpit, z možnostjo ponovnega polaganja, z povdarkom na obvladanju vozila in prometa. Simpl, kot paslulj.
Kako kaznovati? Policaji stojijo po navadi na mestu, kjer je umikanje idealno in voznika ki vleče za seboj kolono, če to ni naredil, v avto, za kolono in kaznovanje na primernem mestu, če se lahko lovi prehitre, v čem je problem pri počasnih, saj jim še ogrožati ne bi bilo potrebno nikogar. Obvesti se drugo patruljo in ga lahko čez nekaj 100 metrov ustavijo..........
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

brez skrbi, ni potrebe, saj znajo tudi vozniki dragih vozil v večini vozit po omejitvah - morda tam kjer nikogar ne ogrožajo nekaj čez

Še ena življenska modrost, sam ne vem zakaj potem vedno preklinjamo drage avte, ki se cijazijo po ovinkih in poštartajo takoj ko vidijo ravnico. Ja vsesplošno posploševanje je uporabna zadeva za trolanje.

solatko> če se lahko lovi prehitre, v čem je problem pri počasnih

Počasni niso morilci.

jype - Imaš prav, prvi v koloni nima s tem nič, saj sploh ne ve, da je za njim kolona, je pa vzrok za nastanek kolone, JE V PREKRŠKU, ves čas dokler je za njem kolona in v normalnih državah (kar pa mi še dolgo ne bomo s takim razmišljanjem), poizkušajo na vse možne načine odstranit.
So vzrok, morilci so posledica njihovega stalnega kršenja prometnih predpisov - jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasno!
Delo krepa človeka

Buggy ::

jype je izjavil:

solatko> če se lahko lovi prehitre, v čem je problem pri počasnih

Počasni niso morilci.

niso morilci delajo pa potencialni umor iz malomarnosti, se posebaj ce je za njihovo nesposobnost sledenju prometa kriv kaksen mobitel ali podobna sranja, ki jih opzam pri takih moronih.

na koncu je vseeno kako opredelis...ali si naklepno nekoga umoril ali pa iz malomarnosti....v obeh primerih je zrtev na istem.

solatko, ne izogibaj se mojemu vprašanju. Kako bi počasne voznike prevzgojil da bi se umikali ko se na cesti prikaže tvoj avto ki vedno vozi (omejitev hitrosti + 5 km/h).

Glede manjvrednostnega kompleksa nimaš kaj govorit. Ravno zato ker bi me porsche lahko prehitel brez problema nevem zakaj bi se mu moral jaz dodatno umikat? Rahlo neumno početje kajne?

buggy, še vedno je kriv tisti ki ni znal varno prehiteti in ne počasen voznik.
Zakaj ne rečeš da je kriv kar človek ki je izumil avto? Če ne bi avta nihče izumil, ne bi bilo prometnih nesreč... Torej je posredno kriv tudi izumitelj avta.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

solatko je izjavil:

V soboto, bi bil lahko s svojo familijo mrtev, zaradi kretena, ki se ni znal umaknit koloni za seboj.

Solatko, ali nisi ti govoril da znaš predvideti vsako situacijo? Kako bi potem bil lahko mrtev, itak si samo vrgel v 2 ali 3 prestavo in malo pohodil zavoro, potem pa izvedel kakšen manever ki si se ga naučil ko si se učil vozit buggija in je bilo vse OK.

Oh kaj pretiravam. Ti si vedel da bo nekdo čudno prehiteval še preden je le ta prehiteval in si imel pripravljen avto v 3 prestavi...=)
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Buggy> niso morilci delajo pa potencialni umor iz malomarnosti, se posebaj ce je za njihovo nesposobnost sledenju prometa kriv kaksen mobitel ali podobna sranja, ki jih opzam pri takih moronih.

Jaz te iste lastnosti opažam tudi pri hitrih, praviloma še v večjem številu.

Gray_Warden - Linkaj mi en moj stavek, v katerem sem trdil, da morajo vsi ostali voziti omejitev +5. Tako vozim sam, ko sem prvi in ti garantiram, da jih je zelo malo, ki s tako vožnjo ne bi bili zadovoljni. Če imam možnost, da sem prvi, me tudi na 100 km dolgi relaciji (KP - LJ), ne bo prehitelo niti eno osebno vozilo, razen motoristov. To so dejstva, preizkušena v dolgoletni praksi. Včasih se je našel kak lokalec ali res hiter voznik, kakšnega boljšega vozila, sedaj od novih kazni, pa za enkrat še nisem doživel, da bi me sploh gdo dohitel, seveda če sem prvi, ko pa pridem na začelje kolone, ki vozi počasneje je pa hitro za menoj kar nekaj voznikov in skoraj vsi se pripravljajo na prehitevanje, če prav je kolona več deset vozil.

Tebi sem zgleda dal še preblag naziv, ravno zato, ker sem predvideval, da lahko v koloni nekdo znori, sem imel čas, da sem zmanjšal hitrost in zapeljal na travnik, ti na mojem mestu, ko bi ti nasproti šibal M5 s preko 100km/h, bi bil vrjetno v črni kroniki, kot naslednja žrtev prehitre vožnje in vožnje na nepravi strani ceste. Lahko se je modelu totalno spulil, lahko je bil pijan, nor, ne vem kaj, samo če ne bi bilo strnjene počasne kolone, tudi tega prehitevanja v škarje ne bi bilo. Take so pač situacije na naših cestah in ne bi jih bilo, če ne bi bilo počasnih kolon - to vam razlagam že nekaj strani v nekaj temah, vendar tega t....., ne zastopite in nikoli ne boste.

Sicer pa lepo sem ti napisal, da se ti ni potrebno umaknit nikomur, če voziš na zgornji meji omejitve ali po omejitvi +5.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

solatko> je pa vzrok za nastanek kolone

Ja. To je vse, kar je.

St235 je izjavil:

Na žalost so pravniki tisti, ki se bodo z tem ukvarjali, če bo kdo odobil kazen. Žel zakon zahteva, da se umakneš šele ko voziš počasnjeje od prometnega toka. Vozila za teboj pa vozijo toliko kot ti. Neumno ampak popolnoma v skladu z pravniško logiko.

Je to tvoja osebna "strokovna" logika, ali si že videl primer, kjer je bil v tem kak problem? Ker tvojo "strokovnost" smo na tem forumu že imeli čast občudovat.

Včeraj je po zaloški z več kot 100 km/h skozi rdeče luči drvel bel audi.

Čeprav za njim ni bilo kolone, je med takim početjem telefoniral.

solatko, kako lahko tako predvidevaš da vse veš? Saj si samo navaden upokojen voznik nečesa (verjetno tovornjaka). Kako veš kaj bi jaz storil? Jao ti penzionisti ne poznajo nobene kulture več. (če lahko posplošim kot to delaš ti).
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

jype - in to je tisto o čemer se prepiramo - vi podpirate te prekrške!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gray_Warden - Velikokrat sem napisal, da se še vedno učim, nisem bil nikoli poklicni voznik česarkoli, če prav sem večino delovne dobe preživel za volanom. Ja izkušenj mi ne manjka in redke so situacije, ki me presenetijo, tako v življenju, kot na cesti. Ne ravno ti, večina voznikov v tisti situaciji ne bi naredila nič, morda bi nekateri pohodili zavoro in bi s tem zmanjšali kolateralno škodo (verjetno bi bili vsi udeleženci pokojni ali s težkimi posledicami), zato se ne čuti na vsak stavek, na katerega ti odgovarjam, kot Kalimero, bodi no fant malo manj občutljiv in zavedaj se, da je na vseh področij veliko boljših od tebe in od mene. Za razliko, jaz poslušam pametne nasvete in dokler jih ne sprobam, se niti ne norčujem iz njih.
Zavedaj se, da nihče ni padel pameten in vseved na zemljo, nas je pa nekaj, ki izkoristimo vsako priložnost za učenje in testeranje česa novega.
Delo krepa človeka

Oprosti solatko vendar sem navajen da če nekdo odgovarja meni, je tisto kar piše pač namenejno meni (razen če je napisano drugače). Ti si recimo pisal meni in opisoval kako bi se jaz odzval itd, kar me moti saj ne vše kako bi se odzval. Velikokrat sem že zapeljal dol s ceste da bi se izognil prometni nesreči, ostro zaviral ko ni bilo možnosti umika itd.

Solatko, ne podpiram prekrškov, niti počasnih voznikov. motijo me tako kot motijo tebe in veliko drugih ljudi na tem forumu. Pa vendar je verjetno tudi tebi jasno (verjetno še bolj kot meni), da takim voznikom NE MOREŠ DOPOVEDAT da ravno s svojo počasno vožnjo povzročajo eno veliko sranje na cesti. Nemogoče jim je to dopovedat in zato ne bodo nikoli spremenili svojega stila vožnje.

Vse kar lahko narediva je to, da takoj ko se pokaže lepa priložnost, pohodiva gas do tal in odletiva mimo koliko hitro avto dopušča.

Kakorkoli pogledam na situacijo, je za prometno nesrečo vedno kriv tisti ki ne zna lepo prehiteti počasnega voznika. Če lahko jaz in ti počakava na primerno mesto, lahko tudi on počaka. (najslabši so tisti ki so 5 v koloni in potem na silo prehitevajo vozilo za vozilom tako da se dobesedno vrivajo med vozila)...ne mi rečt da je za takšno početje kriv počasen voznik.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden je izjavil:

solatko je izjavil:

Solatko, ali nisi ti govoril da znaš predvideti vsako situacijo? Kako bi potem bil lahko mrtev, itak si samo vrgel v 2 ali 3 prestavo in malo pohodil zavoro, potem pa izvedel kakšen manever ki si se ga naučil ko si se učil vozit buggija in je bilo vse OK.

Oh kaj pretiravam. Ti si vedel da bo nekdo čudno prehiteval še preden je le ta prehiteval in si imel pripravljen avto v 3 prestavi...=)

Gray, si ti naiven. Solatko je vedel kaj se bo zgodilo in je preventivno zapeljal na travnik. Ko je do kritične situacije prišlo je on ravno kotlete na žar zlagal.

Utk je izjavil:

St235 je izjavil:

Je to tvoja osebna "strokovna" logika, ali si že videl primer, kjer je bil v tem kak problem? Ker tvojo "strokovnost" smo na tem forumu že imeli čast občudovat.

me veseli, da me občuduješ. Konkretne prakse pa žal ne poznam, ker dosedaj nisem videl še enega primera, da bi bil kdo dejansko kaznovan v skaladu z citiranimi členi. Kar na žalost precej pove o uporabnosti in izvajanju omenjenih členov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Gray_Warden - Jaz pa mislim, da takrat, ko odgovarjam na nek post, to berejo tudi drugi, torej ne more veljati samo zate, saj bi ti potem pisal na ZS. M5, ki mi je v soboto zaprl vozni pas, je prehiteval več, kot 10 vozil, tako, da mi ni jasno ali je delal samomor ali mu je dejansko rdeča cunja visela čez oči.
Strinjam se, da je za nesrečo vedno kriv tisti, ki reagira v nasprotju s pravili, vendar je to skoraj vedno posledica počasne, strnjene kolone, v kateri nekaterim popustijo živci. Ne more se znesti na tistega, ki je vzrok, zato gre na levo in piči po gasu, s posledicami pa se ukvarja pozneje, če preživi.
Govorim o tem, da nekateri tako početje, počasnih voznikov podpirate.
Vprašanje je bilo kako jim to dopovedat. Verjetno jim ni nikoli nihče rekel, da to kar delajo ni prav in zato, da jim to povedo, imamo inkasante, saj dokler lovijo samo tiste, na katerih lahko veliko zaslužijo in kao, preprečujejo najhujše nesreče (čeprav od tistih, ki so bili v življenju kaznovani samo zaradi prehitre vožnje, še nihče ni povzročil nesreče), niso pa se pripravljeni spopasti z največjimi vzroki za tako stanje na naših cestah - obnašanje kolesarjev, mopedistov, skuteristov, motoristov, pešcev, počasnih voznikov, ki vlečejo za seboj kolone, mulčkov z bogatimi in vplivnimi tateki, ki lahko počnejo po cestah kar hočejo, ne bodo policisti, vsaj v mojih očeh ne.

Dejstvo je, da se pri nas najde zdravilo za "prehitre", nihče pa niti ne proba najt zdravila za "počasne, nebogljene" udeležence v cestnem prometu.
Tudi kaznovanje, zaradi prekratke varnostne razdalje, ki bi omogočila varno prehitevanje tudi v počasnih kolonah, ni v navadi in zaradi tega, so se in se še bodo dogajale najhujše prometne nesreče, ne pa zaradi par km/h prehitre vožnje. Cone 30 so pa itak, samo zaradi polnjenja občinskih proračunov.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Gray_Warden - Jaz pa mislim, da takrat, ko odgovarjam na nek post, to berejo tudi drugi, torej ne more veljati samo zate, saj bi ti potem pisal na ZS. M5, ki mi je v soboto zaprl vozni pas, je prehiteval več, kot 10 vozil, tako, da mi ni jasno ali je delal samomor ali mu je dejansko rdeča cunja visela čez oči.

Kako pa ves, da je prvi v koloni vozil prepocasi?

Verjetno, prvi določa hitrost koloni, ne pa zadnji. Vedno je prvi v koloni prepočasen (kadar vozi kolona pod omejitvijo), lahko pa se v eni koloni ustvari več kolon, ki se vsake toliko združijo v eno veliko. Prvi vozi počasi, drugi ga dohiti in ne prehiti (po navadi pa tudi varnostno razdaljo ne prilagodi tako, da bi omogočil prehitevanje tretjemu, potem pa se samo še nabira in kopiči, dokler prvi ne poveča hitrosti ali ne zgine s ceste.
Pa je tebi v cestnih dogajanjih sploh kaj jasno? - to pa leti direktno nate, saj postavljaš dokaj čudna vprašanja.
Delo krepa človeka

Proti tebi je sla kolona in nekdo je prehiteval. Kako VES, da je prvi vozil prepocasi? Ali se ti samo zdi, ker je pac bila kolona.

lahko da je prvi vozil točno po omejitvi, ostali pa so ga dohiteli nekaj kilometrov prej ko je bila na cesti kakšna ovira (mogoče kolesar ali pa na kakšnem križišču ali nekje pač).

Voznik M5 je pa pač tipičen stereotipen voznik BMW, ki nima nobene vozniške kulture in pritiska na plin povsod.

kako veš da je vozil PREpočasi? Pa tudi če je vozil prepočasi on ni na noben način odgovoren za dejanje voznika M5.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

solatko> jype - in to je tisto o čemer se prepiramo - vi podpirate te prekrške!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aja? S čim? Si kdaj na radiju veseljak slišal oglas "pokličite iz avtomobila in zadenite zastonj nedelujoč komplet za prostoročno telefoniranje!" ?

Hitra vožnja je zaradi preproste gibalne količine _vedno_ nevarnejša od počasne.

knesz ::

Gray_Warden je izjavil:

jype, kot sem rekel...Ko me želi prehiteti, mu to omogočim. ne bom se pa umikal s ceste ko vozim TOČNO po omejitvi, samo zato ker ga vidim v ogledalu.

Jaz se pa takim v večini primerov vedno umaknem, oz. mu omogočim da me varno prehiti, ker je bolj varno za oba.

Jaz tudi! Nobenega zadoščenja ne čutim, če se obnašam kot bedak.

torej se oba ustavita na prvem peščenem mestu ob cesti ali kjerkoli drugje, da gre naprej, namesto da bi samo spustila gas da bi vaju lahko brez problema prehitel?

kdo je tu bedak? Kaj če vaju niti ni želel prehiteti ampak bi vozil za vama?
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

knesz ::

Gray_Warden je izjavil:

torej se oba ustavita na prvem peščenem pestu ob cesti da gre naprej, namesto da bi samo spustila gas da bi vaju lahko brez problema prehitel?

kdo je tu bedak? Kaj če vaju niti ni želel prehiteti ampak bi vozil za vama?

Omogočiti varno prehitevanje je tudi to, da daš nogo z gasa ter mu z smerokazom nakažeš, da te gre lahko prehitevat. V takem primeru bo tudi prehitevajoči vedel, da bom v primeru, da se pojavi nasproti vozeče vozilo, pravilno odreagiral ter še dodatno zmanjšal ali po potrebi ustavil avto. Prehitevajoči v takem primeru ve, da je pozornost obeh usmerjena na trenutno dogajanje na cesti (ve, da spremljam promet in ne drkam radia ali telefoniram) ...
Če me ne želi prehiteti, me pač ne bo in v tem primeru vozimo naprej, kot smo do tega trenutka.
««
72 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15224353 (20743) facepalm

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

1776269967 (240998) dzinks63

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

17334533 (28761) bluefish
»

Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )

9517742 (14142) solatko

Več podobnih tem