» »

Knjiga - Hekerski vdori in zaščita

Knjiga - Hekerski vdori in zaščita

VolkD ::

Založnik računalniške literature Pasadena je predstavil drugo in razširjeno izdajo knjige Hekerski vdori in zaščita avtorja Tomaža Bratuše.

Vir aNET.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
  • spremenil: jvolk ()

@LOL ::

In poanta te teme je kaj?:\
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

volkec ::

Poanta je da je VolkD opozoru na knjigo, ki bi MORALA biti zanimiva za administratorje strežnikov(seveda tudi za ostale bolj računalniško podkovane).

To pa zato da ne bi več gledali toliko botnetov po IRC-u, ddosov, ..., in da bi končno strežniki in linije na katerih čepijo namenjene prvotni rabi(serviranju web strani, ...).

Še link:

klik

virusss8 ::

Ja knjigo imam že doma in je še obširnejša kot prva izdaja. Poanta knjige je osveščanje uporabnikov kako naj se s preprostimi ukrepi obvarovali pred napadalci. Najprej morajo poznati napad da se lahko učinkovito brani.

LP, virusss8
Tux is my best pal!

MihaFirst ::

Prebral prvo izdajo. Zanimivo..... S spoznavanjem napadov se da bolj kej napadalnega naučit, kot pa biti (navajam iz knjige) "legitimni preizkuševalec varnosti" :D
www.gamma.si

madviper ::

Narobe! Če se spraviš vdirat z knjigo v roki, hitr pogoriš. Napadi po predstavljeni zelo podrobno, ker določena orodja služijo za analizi varnosti sistema ter njegovemu praktičnemu preizkušanju.

Vendar se najbolj bojim, da se bojo našli posamezniki, ki bodo šli uporabljat te kuharske recepte za vdiranje in bodo potem jokal, ko bo policija pozvonila na vrata.

Do sedaj sem predelal samo prvo izdajo, druga izdaja mi še ni prišla v roke. Bo pa v kratkem :D
Sem pa pozitivno presenečen nad kvaliteto literature, ker sem bil na začetku zelo skeptičen, dokler nisem knjige predelal.

Stvar je vsekakor priporočljiva vsem sistemskim administratorjem, naprednim uporabnikom in "paranoikom" ;)

Kot pravi avtor, je poznavanje nasprotnikove taktike velika prednost, če jo seveda izkoristiš!

Edit: Typo //madviper
I'd like to do something crazy!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madviper ()

iNN ::

Sem prebral zdej nekje do cetrtine (ni blo se vec casa). Pa morm rect da me ni ravn navdusla. Prvic so nekatera poglavja napisana prevec povrsno, predstavljeno je bolj (preveč) iz uporabniskega vidika. Potem predstavljene so nekatere tehnike ki so nekako out of date. Predstavljene so nekatere ranljivosti ki so tudi ze out of date. Opisani so operacijski sistemi (95, 98, Win ME) ki tudi niso več pretirano v uporabi. Avtor se ni niti malo dotaknil operacijskega sistema win 2003 server. Zelo, zelo malo opisa unix based operacijskih sistemov.
Pricakoval bi da po skoraj 50 straneh in prenekaterih poglavjih ki se tičejo predvsem sistemov iz redmonda, vsaj nekaj posveti tudi nasprotnemu taboru, že zaradi dejstva da linux / freeBSD / openBSD tečejo na bistveno več strežnikih kot pa win. Na priloženem DVDju dobimo nekaj security naravnanih linux distribucij. (Back-track, nUbuntu, helix, Security Auditor). Ki so si povečeni zelo podobne, mislim pa da back track vsebuje najbolj obsežno zbirko orodij za varnostno testiranje. (snemljiv tukaj). No pa da ne bom samo grajal, ravno sem odkril poglavje, ki se mi zdi predstavljeno zelo strokovno. In sicer napadi na omrežja WLAN. Lepo opiše orodja, nato pa predstavi še WEP WPA, razlike med njima...
==


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ender's Game (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
16726186 (13475) ZaphodBB
»

Nova anketa: (e)knjige? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostalo
14219506 (15565) PNG
»

Zaradi večje varnosti Windows 7 se slabo piše Linux in Mac uporabnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
9811009 (7365) MrStein

Več podobnih tem