Forum » Zvok in slika » SkyONE, SciFi ter ostali UK
SkyONE, SciFi ter ostali UK
danielka84 ::
Danes pridem na stran germansky.com ter po nalkjucju zasledim da je vse te programe mozno spremljati tudi pri nas in to v HD formatu.
Sprva sem mislil da imajo to ponudbo preko kablske, in ne, preko satelita ASTRA2!.
Cena je pa za najcenejsi paket 21funtov + HD paket 10 funtov. Se zdi drago?
Settopbox je v akciji 500eur. je pa nek hud thomson z hdmijem, opticnim izhodom, HDD, RJ45...
Sam se nikoli nisem prav zanimal za satelitsko, ker sem vecino dobil pri lokalnem kablasu, ko pa tole zagledam mi kar pozene adrenalin , saj samo na tak nacin lahko izkoristimo nase tanove smensi fensi lcdje ter plazme, ki so - bi naj ble "HDready" ker tja do 300k so vse polovica polne HD locljivosti...
Ze ima kdo to zadevo?
Sprva sem mislil da imajo to ponudbo preko kablske, in ne, preko satelita ASTRA2!.
Cena je pa za najcenejsi paket 21funtov + HD paket 10 funtov. Se zdi drago?
Settopbox je v akciji 500eur. je pa nek hud thomson z hdmijem, opticnim izhodom, HDD, RJ45...
Sam se nikoli nisem prav zanimal za satelitsko, ker sem vecino dobil pri lokalnem kablasu, ko pa tole zagledam mi kar pozene adrenalin , saj samo na tak nacin lahko izkoristimo nase tanove smensi fensi lcdje ter plazme, ki so - bi naj ble "HDready" ker tja do 300k so vse polovica polne HD locljivosti...
Ze ima kdo to zadevo?
- spremenil: danielka84 ()
Izi ::
To je odlična zadeva samo nikakor ne poceni.
Jaz sem SKY programe preko satelita spremljal še preden smo vso Slovenijo prepredli z kabelskim signalom in predno smo sploh vedeli kaj je internet. SKY Movies in SKY ONE sta bila v otroštvo moja najpriljubljenejša programa
Potem pa sem okoli leta 2000 popolnoma prenehal z gledanjem TV, ker smo z resolucijo ostali v kameni dobi in naša TV je zame popolnoma negledljiva.
Sedaj pa TV spet postaja gledljiva (nažalost ne pri nas).
Angleži so bili na tem področju vedno najnaprednejši v Evropi.
ASTRA signal pa je pri nas dovolj močan, da rabiš čisto majhen krožnik.
SKY televizija že od nekdaj uporablja Thompsonove sprejemnike in tudi sedaj za HD dobiš Thompson DSI8215 HD digitalni sprejemnik, za katerega hočejo 800 €, kar pride skoraj 200k SIT
Potem rabiš HDTV z resolucijo 1920x1080 in HDMI vhodom.
In pa nujna je še naročnina na SKY HD osnovni paket, ki stane 10Ł na mesec oz okoli 3600 SIT/mesec, kar je približno isto kot naročnina na kabelsko.
V HD paketu so: Sky One HD, Artsworld HD, National Geographic HD, Discovery HD in Sky Box Office HD
Se pravi samo 5 programov (trije dobri), ki pa so non-stop v HD resoluciji.
Imajo sicer še 2 HD programa ampak je stvar dokaj zajebana.
Za spremljanje prograna Sports HD moraš imati naročnino na Sky Sports Mix, ki stane 37Ł/mesec (13k SIT/mesec)
Za najpomembnejši program SKY Movies HD pa rabiš naročnino na Sky MoviesMix, ki je tudi 13k SIT/mesec.
Je pa zadeva divje napredna. Poleg HD resolucije, lahko živi program kadarkoli ustaviš in potem previjaš naprej in nazaj in seveda snemaš, saj ima sprejemnih vgrajen trdi disk.
Ampak kolikor mi je znano v Sloveniji ni uradnega zastopnika za SKY (Hrvati in Bosanci ga imajo )
Tako, da bo treba verjetno vse naročiti po pošti in seveda plačevati še pošiljanje.
Trenutno je novoletni popust za 599€ dobiš sprejemnik (144k SIT)
In potem še vsak mesec 37Ł (okoli 17k SIT), če hočeš gledati tudi filme.
Rabiš še Satelitsko anteno in HDTV. Pa ne neki HD Ready z polovično resolucijo, ampak pravi HDTV z 1920x1080, drugače nima smisla.
Jaz sem SKY programe preko satelita spremljal še preden smo vso Slovenijo prepredli z kabelskim signalom in predno smo sploh vedeli kaj je internet. SKY Movies in SKY ONE sta bila v otroštvo moja najpriljubljenejša programa
Potem pa sem okoli leta 2000 popolnoma prenehal z gledanjem TV, ker smo z resolucijo ostali v kameni dobi in naša TV je zame popolnoma negledljiva.
Sedaj pa TV spet postaja gledljiva (nažalost ne pri nas).
Angleži so bili na tem področju vedno najnaprednejši v Evropi.
ASTRA signal pa je pri nas dovolj močan, da rabiš čisto majhen krožnik.
SKY televizija že od nekdaj uporablja Thompsonove sprejemnike in tudi sedaj za HD dobiš Thompson DSI8215 HD digitalni sprejemnik, za katerega hočejo 800 €, kar pride skoraj 200k SIT
Potem rabiš HDTV z resolucijo 1920x1080 in HDMI vhodom.
In pa nujna je še naročnina na SKY HD osnovni paket, ki stane 10Ł na mesec oz okoli 3600 SIT/mesec, kar je približno isto kot naročnina na kabelsko.
V HD paketu so: Sky One HD, Artsworld HD, National Geographic HD, Discovery HD in Sky Box Office HD
Se pravi samo 5 programov (trije dobri), ki pa so non-stop v HD resoluciji.
Imajo sicer še 2 HD programa ampak je stvar dokaj zajebana.
Za spremljanje prograna Sports HD moraš imati naročnino na Sky Sports Mix, ki stane 37Ł/mesec (13k SIT/mesec)
Za najpomembnejši program SKY Movies HD pa rabiš naročnino na Sky MoviesMix, ki je tudi 13k SIT/mesec.
Je pa zadeva divje napredna. Poleg HD resolucije, lahko živi program kadarkoli ustaviš in potem previjaš naprej in nazaj in seveda snemaš, saj ima sprejemnih vgrajen trdi disk.
Ampak kolikor mi je znano v Sloveniji ni uradnega zastopnika za SKY (Hrvati in Bosanci ga imajo )
Tako, da bo treba verjetno vse naročiti po pošti in seveda plačevati še pošiljanje.
Trenutno je novoletni popust za 599€ dobiš sprejemnik (144k SIT)
In potem še vsak mesec 37Ł (okoli 17k SIT), če hočeš gledati tudi filme.
Rabiš še Satelitsko anteno in HDTV. Pa ne neki HD Ready z polovično resolucijo, ampak pravi HDTV z 1920x1080, drugače nima smisla.
Izi ::
Ali je potem treba plačevati še naročnino?
Ja jasno. Noben program ni zastonj. Saj tudi ti plačuješ naročnino za TV vsak mesec. Celo dve naročnini imamo v Sloveniji
Eno za RTV Slovenijo vsi ki imajo električni priključek in eno plačuješ svojemu dobavitelju TV signala, razen če nimaš na strehi antene in potem gledaš samo tiste tri programe.
Vsi SKY programi so kodirani in vidiš jih samo, če si plačal naročnino. V sprejemniku je čip, ki ga vključijo in izključijo kar preko satelita. Kodo pa tudi stalno spreminjajo, tako, da ni šans, da bi jo razbil in gledal zastonj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zatemnitev prenosa tekem SP (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23250 (11832) | Master_Yoda |
» | Prenosni/prenosljivi satelit tvOddelek: Zvok in slika | 1970 (1826) | Scorpia |
» | Znamka Skype preveč podobna Sky za registracijoOddelek: Novice / Tožbe | 16510 (10916) | antonija |
» | Za vse željne satelitskega interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 152221 (107123) | amigo_no1 |
» | satelitski internet (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7258 (5742) | branko_bm |