» »

Kitara in PC

Kitara in PC

kunigunda ::

Kar nekaj let nazaj, ko so prvi pentiumi prisli ven,se spomnim, da sem imel se elektricno kitaro in sound blaster AWE32 (al clo 64, se ne spomnim).
Vem, da takratni pentium ni bil sposoben procesirati Real-time efektov za kitaro (ala distortion, delay, reverb-tega je se nekak uspeval) itd.
Kaj sele, da bi imel se program za npr. 4 kanalni rekorder, tko da 3 kanale (prej posnete wav-e) predvaja, 4tega pa snema.

Kako je zdaj kaj s tem ? Kaj trenutno obstaja kaj na trziscu (predvsem za zmogljiv dual-core laptop, npr. preko USB-ja kaksen gadget) in SW ?

5er--> ::

Vanich ::

Hmmm. a obstaja:

priključek/vmesnik 6,3 mm mono - v majhno stereo (za v zvočno kartico) ?

Torej: kako najbolj elegantno priklučiti el.kitaro na zvočno kartico ?

Drugače je pa meni padla v oči tale stvarca, ker je ful majhna in jo lahko nosiš s sabo +
ima še svoje ritme. (bobne) Pa samo 200 EUR.

BOSS Micro BR

jype ::

To je samo enostaven stereo bananca-stereo jack konektor.

Sicer pa maš softvera za realtime kitare kar dost. Na linuxu je cel kup tega :)

Heh, jype, mora biti MONO velika bananca na stereo majhno bananco.
Kitara je mono, kartica je pa stereo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

zos ::

Kitarskih multiefektov je zadnje case kar dosti. Tako na hitro mi na pamet padeta zgoraj omenjeni Guitar Rig 2 in Amplitube 2, pa nista edina se mi zdi. Za povezavo bos rabil nek kvaliteten vmesnik, kar tako na built-in kartico bodo porazni rezultati.

zos ::

Najboljsa kombinacija bo ce uporabis nek editor/sekvencer. Na pcju se mi zdi da bo kak Cubase ali Ableton Live dobra izbira. Efekte in instrumente nalozis kot plugine. Kaksne bobne sprogramiras (priporocam Battery) in lahko lepo zraven igras, kasneje zmiksas ipd.

kunigunda ::

Vse hocem sam zaigrati. Brez sekvencerjev...Najvec kaka ritem masina za bobne obcasno.

jype ::

Če mono bananco od kitare vštekaš v stereo konverter, se ti čist lepo znajde signal na levem kanalu.

20sdfj093f ::

edit: slabo prebral.

Zgodovina sprememb…

Avian ::

hmm poglej m-box od digidesigna, ce ti je pa to prevec pa kak usb modulcek od m-audia. software pa v obeh primerih PROTOOLS. :D v vsakem studiu te bodo veseli.

lp Avi

H` ::

Štos je zgolj v zvočni kartici in z njo povezani latenci.

Na integriranih zvočnih karticah seveda ne moreš pričakovati bajnih rezultatov, saj so latence prevelike in nasploh takšne kartice niso narejene za snemanje.

Jaz osebno sem si pred kratkim nabavil tole. Best buy imho, pa niti ni tako zelo drago. Dela bp in v kombinaciji z npr Guitar rigom dobiš ven čudo.

Imam pa vprašanje za nekatere bolj izkušene na tem področju: kolega ima zvočni sistem 5.1 in bi si rad omislil zvočno kartico, ki ima minimalne latence, da lahko z njo uporabljaš prej omenjen softver, obenem pa bi rad obdržal obstoječe zvočnike (torej zahteva za 5.1 vhod). Kakšne so alternative?
so be it

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Naučimo se igrati kitaro (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Sedem umetnosti
772526820 (478) Poldi112
»

Kitarski efekti na računalniku?

Oddelek: Zvok in slika
92364 (1850) RazzorX
»

Kopica zanimivih težav na "Audio Production" prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
151943 (1628) zcetrt
»

cool edit snemanje