» »

Kitarski efekti na računalniku?

Kitarski efekti na računalniku?

Poldy ::

Imam Sound Blaster live! value... in sem priklopil na vhod kitaro. Ta zvočna sicer omogoča nekaj efektov - echo, reverb, chorus, distortion... vendar je v večini primerov zvok precej slab.

Ali imajo današnje (novejše) zvočne kartice kaj kvalitetnejš zvok? Če da, kater to so?

Hvala.

CaqKa ::

sondblaster value da zelo dober zvok, tako da predvidevam da si nekaj zamrdal ali pri tem na kak vhod si priklopil, ali pa pri tem kake nastavitve si uporabil pri softwareu (glasnost, bitrejt, kodek)

Spajky ::

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

icek ::

Direkt na soundblaster si kitaro priklopo? To ni dobro in ni cudno, da imas slab zvok. Moras se imeti vmes predojacevalec.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Backup22 ::

Poldy!

Tako kot je rekel icek, rabiš predojačevalec! Jaz ti pa nasploh priporočam, da v soundblaster vtakneš mikrofon, kitaro pa v ojačevalec. Pri večini soundblasterjev namreč prihaja do zamika (se ne snema real time, in boš imel probleme, če boš snemal več layerjev)...

Obstajajo efekti v programih za snemanje (Cool Edit pro, Cubase), ampak so bol bogi. Sploh distoržn. Echo, reverb, delay pa so ok. za distoržn potrebuješ efekt za kitaro, ali pa ojačevalec, ki to vsebuje...

Torej:

Cubase/Cool Edit pro ----- kartica ------ mikrofon [postavljen pred ojačevalec] ----- kitara preko efekta ali brez v ojačevalec

Med kartico in mikrofon je sicer tudi fajn dat kakšen predojačevalec (to je lahko efekt na klinu, da ne popačiš zvoka)...


Kakšno muziko bi rad snemal?

Ali imajo današnje (novejše) zvočne kartice kaj kvalitetnejš zvok? Če da, kater to so?

So so, ampak stanejo nad 100k... Te kartice so studijeske, in so po večini externe, večkanalne z velikimi vhodi za velike činče....
//

Poldy ::

Aha, se mi je zdelo da je zvok preveč, kako bi rekel, nizek. Še vedno bi rajši kitaro direktno priklopil (preko predojačevalca) na kartico. SB live! value naj bi omogočala "real time" procesiranje zvoka, če pa ima kaj zaostanka pa nisem opazil.

Distortion efekt ne bom uporabljal, priklopljeno bom imel elektro-klasično in elektro-akustično kitaro. Večinoma bom uporabljal le odmev, chorus, flanger in podobne.

Pri kartici ki jo imam (SB live) me moti to, da so srednji in nizki toni še kar v redu, visoki pa kot da so brez efekta - lahko da je ravno to problem neojačanega signala.

Torej ne bo neke bistvene razlike, če kupim kak sound blaster recimo za 20k sit?

Bom probal na zvočno pripeljati izhod iz kitarskega ojačevalca...

CaqKa ::

>>> Torej ne bo neke bistvene razlike, če kupim kak sound blaster recimo za 20k sit?

ne

TKPhysicist ::

Kaj bluziš z zvočno...kitara se povsem drugače sliši na računalniških zvočnikih, kot pa preko ferša...zvočna ni niti najmanjši problem. Dej si gor Guitar Rig 3, pa boš mel še kitarske efekte. Morš vedet, da kitara ma določene frekvence, ki so večinoma navadno pačenje in tega piskači od PC ne pokrivajo najbolje.
Stroji so boljši od ljudi. Pokvarjen stroj se ustavi, pokvarjen človek se ne.

Naabo ::

Kot te bilo že rečeno, kitare ne moreš priključiti na vhod z nizko impedanco, oz. da se, ampak bo zvok popačen. Predlagam, da si kupiš zvočno kartico, ki omogoča priklop kitare (Hi-Z priklop). Nizke latence (brez zamika, kakor je že nekdo omenil zgoraj) dosežeš z zuporabo ASIO driverjev, ki jih ima vsaka spodobna zvočna (take, namenjene produkciji imajo le-te brez izjeme), če jih slučajno nima, si lahko pomagaš z univerzalnimi driverji asio4all. Kitarski efekti so tudi na PCju sedej že dokaj prepričljivi, predlagam, da si pogledaš NI Guitar Rig, IK Multimedia AmpliTube, Waves GTR...Na Macu imaš pa že zraven zadnjega Logica precej dobre efekte. Marsikateri od teh efektov je tako v obliki plugina (ki ga uporabljaš znotraj DAWa kot so Cubase, Logic, Sonar, Live, Reaper...) kot samostoječi (standalone).

RazzorX ::

Ja kje ste pa 5 let staro temo najdli? =)=)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za snemanje kitare na racunalnik

Oddelek: Zvok in slika
161845 (1526) .:joco:.
»

Kitara in PC

Oddelek: Zvok in slika
122290 (2066) H`
»

zvočna kartica in kitara

Oddelek: Zvok in slika
334209 (3795) DOOM_er
»

Zvočna kartica - "audio in" problem.

Oddelek: Strojna oprema
61080 (1005) sid_dabster
»

snemalni studio

Oddelek: Zvok in slika
234057 (3800) Backup22

Več podobnih tem