» »

Naučimo se igrati kitaro

Naučimo se igrati kitaro

««
3 / 16
»»

jype ::

Hm. Sej ta intro se vleče s par variacijami praktično skoz celo skladbo, če se prav spomnim? :)

Baphomet ::

Res je :) Podobno je z tole skladbico in njenim uvodom (četudi je malček težji):
Beatles - Day Tripper

Drugače pa za vse začetnike ki še nimate občutka v prstih priporočam naslednje vaje:
Utrjevanje rok

Za začetek se poigravajte s takimi skladbicami, kjer je ritem bolj počasen in vam prstov ni potrebno premikati na preveč razmaknjena mesta (poiščite kakšno poenostavljeno različico ode radosti). Neumno bi bilo kojci začeti pri kakem štiklu ala Eruption ali Layla.

Če ima kdo blazno željo po brenkanju lahko prilepim par linkov do komadov različnih težavnosti, ki so primerni za vsakodnevno vadbo (zgoraj prilepljena vaja je priporočljiva na dnevnem urniku).

mchaber ::

Jaz trenutno preigravam Satrianijev Always with me, always with you.
.

matrix2 ::

je mogoče kdo že poskusil;

Satch boogie ali Summer od Satriani-ja8-)

Jaz sem ga preigraval že pred petnajstimi leti, ko je bil ta scena res peklensko vroča in rivalstvo med kitaristi neizprostno>:D

Do danes sem se že pošteno umiril in sem odjadral malo globje v podzvrsti in druge veje jazz-a...

Še vedno pa večkrat hudo paše čistokrvni blues, ali rock:D

Recimo za mojo dušo kakšna prstna tehnika Sultans of Swing, grrrrr.....

ajin ::

Osebno mi je pri srcu Vlatko Stefanovski.

Pa tudi paco de louise.

matrix2 ::

Stefanovski je pa itak car, v rosnih letih kitare sem ga večkrat za ogrevanje prstov preigraval, poslušam in spremljam vsako njegovo delo...

Ali je že kdo mogoče slišal za Steve Lukater-ja, kitarista skupine TOTO. Ta tip pa dobesedno gate trga in to dobesedno!! Zelo, zelo priporočam saj poslušanje, ker skiniti ga je itak preveč tehnično zahtevno, saj ima v solacijah zajete vse možne in nemožne zvrsti. Od jazza, roka, hard-rocka, metala, popa, blues, funcky-a, skratka ni je scene, ki jo on ne preigrava in to na zelo svojstven način. Izdal pa je že mnogo solo albumov z zelo hudimi kitaristi kot so Van Halen, Steve Vai, Satriani.....8-)

Pa še nekaj, kar se tiče najboljših med najboljšimi, ki so orng zamajali temelje kitarske revolucije, gre pa takole;

Jimi Hendrix, Van Halen.................................................... Stanley Jordan, Steve Vai, Joe Satriani............................. Samo teh pet v štiridesetih letih, tega in prejšnega stoletja!!!

Da se razumemo pikice pomenijo POTEM PA DOLGO, GOLGO NIČESAR:D

Vajenc ::

Med pikicami bi se z lahkoto našel še Mark Knopfler.

matrix2 ::

ufff kje pa, med temi pikicami bi se jih našlo še na tone, Mark Knopfler je pa itak poglavje zase:))
Do danes nisem razumel kako je lahko za tiste čase ravno tako kot Jimi Hendrix delal takšne čudeže, ki jih nekateri kitaristi se do danes niso dognali:D Da raje ne omenjam da so vi štirje kitaristi zgoraj kopirali od Hendrixa, potem se pa lahko vprašamo kdo je sploh naredil kakršno koli revolucijo:D

Namenoma sem pustil pikice, ker ko sem omenil najboljši med najboljšimi tud enostavno ni dileme kateri so premikali mejnike. Na splošno se med kitaristi ve kdo dela na filing in kdo je bolj tehničar. Vsi zgoraj našteti imajo vrtoglavo in blestečo tehniko, ampak majnka jim pikica na i in to je filing. Vendar kot ni popolnega človeka tako tudi ni popolnega kitarista>:D

Za mojo dušo in nasploh srce parajoči kitaristi so na prvem mestu upokojenec med bluzerji in oče bluesa B.B King, takoj za njim pa Gary Moore in še nekaj bi se jih našlo. Tudi Vlatko je eden tistih, ki igrajo predvsem z dušo in z veliko mero
raznobarvne tehnike. Nekoč je imel a skupina Dire Straits koncert na Češkem in novinar hvali tehniko igranja Dr. Knopfler-ja, on pa mu odvrne ˝a vi ne poznate Vlatko Stefanovskega, vzamite si malo časa in si enkrat zavrtite njegov zadnji izdelek, mogoče me potem ne boste več tako hvalili˝ :D

Zatorej le koliko še je Knopfler-jev in Vlatkotov po garažah in skritih nekje na podstrešju in niti nobeden nikoli ni slišal za nji>:D

ajin ::

Men so hudo dobri komadi od Vlatkota, in bi jih rad se nekaj jih naucil.. ler tak k si reku, igra z duso, prav emocija so noter.. hudo.. a mas kej od Vlatkota?

slatko ::

Če mene vprašate se tam od sredine sedemdesetih let ni kej dosti novega pogruntalo, vsekakor dam glas za b.b. kinga in njemu podobnim, to so res bli pionerji sodobne glasbe. Od kitaristov ki pa še danes igrajo pa dam glas Tommyju Emmanuelu. Model dela na akustiki take stvari da ga lahko samo vikaš:

klik

Pa še en mol blues od b.b. kinga in Erica Claptona:

klik

Kar se pa zvrsti tiče pa vsekakor Blues in Jazz pred vsem ostalim (smao moje mnenje, ne se kregat:D ). Seveda pa včasih paše tut kej tršega;)

Edit: slatko in ostali... dajte nam vsem naredit uslugo in delajte klikabilne linke.//Looney

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Looney ()

Vajenc ::

Mene je po ~ 10 letih znova prijelo igranje kitare. Zaprašeno kitaro sem spucal, napel nove strune in jo poskušal uglasiti. Očitno je tudi posluh iz vaje, tako, da mi je tale povezava za uglasitev bila v veliko pomoč.

bMozart ::

Zj pa malo offtopic(saj je že tko al tako skoraj vse;):

Rabim pomoč:
Popravljam eno staro kitaro, pa nevem ali naj polakiram vrat na strani kjer so prečke... Kolikor vem nisem nikjer videl kitare ki bi imela to stran polakirano, pa me zanima zakaj ne? In kaj bi blo najbolje narediti v mojim primeru...?
Potem me še zanima kako se lak prime na prejšnji lak, ker prejšnjega ne mislim zdrgnit dol(zaradi posenčenja kitare,saj bi tako zgubila na svojem čaru.)
Ter kako se lak prime na lepilo za les (sem "zapucal" 2 razpoki)

In še zadnje: Kje v sloveniji bi dobil material za inlay. Vem da se to dela v osnovi iz školke morsko uho(imam le 3 take) ampak me zanima ali je možno dobiti ta material tudi v sLOVEniji. Na netu sm gledal je kar dosti tega, predvsem z nove zelandije, kaj pa slo?

Hvala za odgovore!
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

MarkV ::

Popravljam eno staro kitaro, pa nevem ali naj polakiram vrat na strani kjer so prečke...

Ne. Ker se bo lak takoj zdrsal dol. Še škodilo bo.
Potem me še zanima kako se lak prime na prejšnji lak, ker prejšnjega ne mislim zdrgnit dol(zaradi posenčenja kitare,saj bi tako zgubila na svojem čaru.)

Slabo. Sploh na novo lakiranje kitare je jalovo početje. Raje imaš "zdelano" kitaro. Stare kitare imajo svoj čar. Kot violine:)) Dokler stvar ne vpliva na zvok, naj kar zgleda znucano.

Ne popravljaj sam kitare, če ne veš kaj delaš, in če ji nočeš uničiti akustike! Če hočeš imeti kitaro pa za okras obešeno na zidu, delaj z njo kar hočeš.
Sploh servisiranje kitare, ki je vredna manj od 30k je vprašljivo početje. Pejt v trgovino in si kupi novo, ali pa nesi kitaro serviserju (ki te bo zelo obral - torej če kitara nima neke vrednosti, se ne splača).

edge540 ::

>>Popravljam eno staro kitaro, pa nevem ali naj polakiram vrat na strani kjer so prečke...

>Ne. Ker se bo lak takoj zdrsal dol. Še škodilo bo.

Mam eno staro low cost kopijo stratocasterja ki ima lakirana polja. Pa glede na to da sem uspel spraskat originalni lak, ti odsvetujem lakiranje;)

bMozart ::

Mam jst svojo dobro kitaro, ampak ta stara naj bi bla kot darilo neki osebi.... Kar ne vem kaj delam vprašam ;) Sem nesel serviserju pa je reku da naj sam popravim, saj bi popravil stal več kot nova dobra kitara. Tako da jo zdaj sam popravljam(na internetu piše kr dost o tem), ampak tu se mi je ustavlo.
Če naj ne polakiram na strani s prečkami, ali obstaja kakšen olni premaz, ali kaj podobnega?
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

DOOM_er ::

tm kjer maš prečke ne štrihi nč tut lakirej je ne samo poglej vrat pa šponarje pa kobilco kuko se skp drži. ostalo pa pusti na miru ker boš samo škodoval kitari nč drugega
Robots will steal your job. But that's OK

bMozart ::

u glavnem na miru ne mislim pustit.... ker čene bi bla že na steni. Da bo vsem jasno popravljam jo že približno 3 leta. Sm že cel Mengeš prelavfu zarad te kitare:8) Resitiranje vratu, železje kjer so navijalci, resitiranje kobilce, 3 leta sm imu kngjige na vratu da sm ga poglihu. Sedaj je na vrsti inlay in lakiranje. Prejšnji lak je še originalni, vmes ni bla nič lakirana, stara je pa okoli 30 let ali več.
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bMozart ()

SaXsIm ::

Za namazat polja obstaja mazilo, ja. Menda nekakšno limonino olje. V Bamu majo.
SaXsIm

Vanich ::

Limonin olje je samo za ubiralko - palisander.

bMozart ::

Ok hvala! Bom šu v Bama vprašat kako je s tem.
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

f00fighter ::

lep pozdrav!

Že dolgo časa se odločam da bi začel igrati kitaro. Vidim da je tu kar dosti uporabnega materiala za učenje. No kitare vbistvu še nikdar nisem igral, v glasbeno sem pa že hodil (klavir)

no tisti ki se bolj spoznate na to me zanima kaj si mislite o tem kompletu električna kitara

Se mi splača kupit ta komplet, ali je za začetnika bolj primerna kakšna akustična kitara?

LP

edge540 ::

Kitara tega ranga ti bo za prvi dve leti igranja čisto zadostovala. Kar pa se tiče kakovosti - kitaro moraš vzet v roke in sam pogledat. Res je poceni, toda kitajci zadnja leta delajo neverjetno dobre kitare za takšno ceno. Predvsem bodi pozoren na malenkosti kot so recimo prečke na vratu - če bodo te za pol milimetra štrlele iz lesa (na spodnji strani) ti odsvetujem nakup. Verjemi, po uri igranja boš imel ves porezan prst. Drugače pa pač bodi pozoren na to kakšna velikost ti ustreza. Glej tako da boš z roko pokril prva štiri polja (vsako svoj prst) ;)

Kar se pa tiče ojačevalca - na koncerte ali igranje z bendom ne računaj, za vsakodnevno vadbo pa je čisto dovolj.

DOOM_er ::

jst ti priporočam iz lastnih izkušenj najprej akustično da se navadš prijemat in da lepo in natančno primeš
Robots will steal your job. But that's OK

edge540 ::

Ja to je tudi res, če se naučiš igrati na veslo (akustično ali klasično), potem ti prehod na električno ne bo delal nobenih težav, obratno pa imaš lahko težave z kakšnimi bareji (strune so pač toliko višje in bolj narazen, da je za lep zvok potrebnega več truda kot na električni).

bMozart ::

Svetujem ti da daš še dodatnih 50 evrov in kupiš eno akustično. Pa boš dobil to s čimer boš zadovoljen. Pa še svetujem ti da vzameš nekoga, ki se spozna na kitare, da gre s tabo kupovat.

Rangi v SIT za akustične gredo približno tako: Manj kot 27k za drva, od 27 do 35 za čiste začetnike, od 35-45 za one ki se učijo dobro leto in pol, 45-60 za one ki igrajo 3 leta(ter za žurke;), 60 do 85 za one ki se učijo 3 do 4leta in pol, 85-125 za koncerte, in nad 125 za snemanje "amaterjev" v studiju, ter okoli!! 170 do 285 za "profesonalce" v studiju, in nad 285 - za norce ki imajo preveč gnara ali absolutni posluhTM.

Za klasične in električne kitare, gredo rangi približno 27% drugače.
Približno tako je moje strokovno mnenje:D

Raptor001: tisto s prečkami si zadel v polno-merkator kitare;)
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

Poldy ::

Za začetnike je najboljša klasična kitara, zaradi najlonskih strun, pa vrat ima zelo širok tako da fino rastegneš prste. Za začetek bi kupil nekaj kar se da poceni, ker če boš videl, da to ni to, ne boš preveč denarja vrgel proč.

Kako uglasiti kitaro klik. :D

Poldy ::

Velikokrat sem se spraševal, če lahko električno kitaro priklopim direktno na "line in" - npr. računalnik ali glasbeni stolp... potem pa je bil zvok ali zelo tih, ali pa brez visokih tonov.

klik

Samo bistvo:
SUMMARY
*Impedance (Z) is the opposition to alternating current, measured
in ohms.
*Microphones and line outputs are usually low Z.
*Electric guitars, synthesizers, and line inputs are usually high
Z.
*XLR mic inputs are low impedance; phone jack mic inputs are high
impedance.
*Speakers are usually 4 to 8 ohms.
*Equal impedances in parallel result in half the impedance.
*Equal impedances in series result in twice the impedance.
*Connect low-Z sources to low-Z inputs. (A low-Z input is
usually 7 to 10 times the source impedance, but it's still called
a low-Z input).
*Connect high-Z sources to high-Z inputs.
*Connect a low-Z source to a high-Z input through a step-up
transformer (impedance matching adapter).
*Connect a high-Z source to a low-Z input through a step-down
transformer (impedance matching adapter, or direct box).

slatko ::

Jest nebi cen in kakovosti tako zelo posploševal, ker kitare se od kosa do kosa izredno razlikujejo. Japonci recimo delajo izredno dobre kitare za smešne cene. Drugače pa vsekakor za začetek priporočam Akustično kitaro, klasične nikakor ne ker boš imel probleme z bareji zaradi širšega vratu (govorim iz izkušenjm ker tudi sam učim kitaro, in vem da imajo od začetka s tem probleme). Drgač pa predlagam da vzameš sabo nekoga ki je že držal kakšno kitaro v rokah. Če dobiš dober kos si pri akustični kitari za cca 150E€ zmagal. Je pa res da bojo prsti pri akustični kitari od začetka bolj ''trpeli'' kot bi pri klasični, ampak pri pridnem igranju se prsti hitro utrdijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: slatko ()

slatko ::

No ko že vsi naštevate neke kitariste. Zame daleč najboljši kitaris je Tommy Emmanuel ( Tommy Emmanuel - Guitar Boogie)). Sem ga videl v živo pred kratkim v Mediaparku. Če tega ne vidiš na lastne oči ne verjameš da je res. Pa sem bil že na marsikaterem koncertu, tudi v tujini, ampak tale tip je pa resnično strgan.

Potem recimo B.B. king (sicer je dandanes veliko kitaristov ki so boljši, ampak model je to igral že v petdesetih letih prejšnega stoletja, nedvomno pionir na svojem področju) - B.B. King & Gary Moore - The Thrill Is Gone.

Eric Clapton je tut mojter - B.B. King & Eric Clapton - The Thrill Is Gone - ta verzija je še boljša od prejšnje - KLIK. B.B. King ima tukaj še vedno UBIJALSKI glas!

Pa še ogromno dobrih kitaristiv bi se našlo. Drgač pa meni osebno niso všeč kitaristi v stilu Satriani, Vai, nevem no, se mi zdi da pretiravajo s tistimi svojimi neposlušljivimi forami (jest temu pravim ''šredanje), sicer mi je jasno da je težko zašpilat, ampak je pa popolnoma neposlušljivo (vsaj meni osebno).

SaXsIm ::

bMozart, bluziš.
Za začetnike je klasika do 120€ dovolj. Za začetnike ki že znajo (kakšno leto) najmanj 200€. Za izkušenejše pa je omejitev le denar, ki je na voljo. (čeprav en šolan kitarist na moji el.ak za 60k špila Tommy Emmanuela pa nima nekih blazno slabih kritik)
SaXsIm

Reaper ::

Mene pa zanima če zna kdo zaigrati Paganninijevo 5th Caprice, ampak verzijo od Jason-a Beckerja Povezava do filmčka :D

Looney ::

Ne zveni dobro na kitari.:|
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Reaper ::

men je super :D sploh če mal distortiona zraun dam sam k mi ne gre še tko hitr pa se mi pr določenem delu ustavi :|

Looney ::

24. je boljši.:)
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Reaper ::

hehe nisem sem mu tolk posvetiu :D k drgač igram pol star hard rock itd. sam mi je pa ful všeč klasika na električno z efektom kakim mal tršim ala canon rock 8-O

Looney ::

Mhm. Canon rock je kul.:)
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

slatko ::

Jest zbiram material za kitaro, predvsem teoretični del, tko da vse kitariste ki imajo kej prostega časa in bi se jim dal kšno zadevo napisat ter te zadeve dovolj obvladajo prosim če mi mal pomagajo. Najboljš da me kliknete na ZSm pišete na MAIL al me pa dodate na MSN (isti mail).

Drgač mi pa tole na električno kitaro nikakor ne paše. Preveč ''šredersko'' se liši, ne vem no...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: slatko ()

bMozart ::

slatko:
res je dosti odvisno od sreče!
drugače pa ne zgrešit besede približno!

SaXsIm:
Za začetnike je klasika do 120€ dovolj. Za začetnike ki že znajo (kakšno leto) najmanj 200€.

Ti si ga pa ekonomist:'( Ah ja... nothing else to say, komentiral pa tud več ne bom takih postov.

Zanimivo se mi zdi samo to, da ko sem dobil neko kitaro v roke, nisem zgrešil njene cene za + - 15 procentov.
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

bMozart ::

Tommy Emmanuel je ql, mi še velik manka da ga dohitim:'(
Canon je tud sweet:) pa še kj se bi dobl..

Nevem a se samo men zdi, al res večina kitaristov ful malo uporablja mezinec. Kako kj slo-tehoci igrate z vsemi prsti al imate enega za rezervo?:D (na obeh rokah)
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bMozart ()

edge540 ::

Cena v večini primerov pove veliko ampak še zdaleč ne vsega. Sem nabavil Ibaneza za 500 € pa se vsi, ki sem jih vprašal za mnenje strinjajo da igra boljše od marsikaterega dražjega Gibsona. Cena ti pove rang, potem pa je treba izbrati najboljše znotraj tega:)

>>Nevem a se samo men zdi, al res večina kitaristov ful malo uporablja mezinec. Kako kj slo-tehoci igrate z vsemi prsti al imate enega za rezervo?(na obeh rokah)

Mezinec na levi še kar vidi uporabo, čeprav priznam da se mu včasih izogibam:D Druga roka pa drži trzalico:)

slatko ::

Na levi roki uporabljam mazinec tako kot tudi vse ostale prste (in tudi palec, če je to potrebno). Na desni pa dva porabim za trzalico (oz. samo enega če imam na palcu fingerpick) ostale porabim za fingerpicking, mazinec imam ponavadi za naslon zaradi boljše orientacije. Ga pa po potrebi ko ne gre drugače uporabim tudi za kakšen ton ubrat...

slatko ::

Nekaj dni nazaj sem probal prijateljevo Dacapo akustično kitaro za cca 40 bivših tisočakov. Sicer ne gre pričakovat od take kitare nobenega čudeža, ampak za tak denar se res igra fenomenalno. Bom vprašal še za točen model pa bom napisal.

edge540 ::

Jaz še imam DaCapo C-603 klasično na katero sem začel. Stala me je bivših 35k, sedaj je še malenkost cenejša. Super kitara za takšno ceno.

slatko ::

Men osebno drgač klasične kitare niso všeč. Dobr, če klasiko špilaš, itaq da more bit klasična, ampak za karkol druzga mi pa ni všeč. Mi ima akustična (steel acoustic) precej boljši sound, pa pri klasični me moti ko se ti strune kar svalkajo pod prsti. Za moje pojme ima tudi preširok vrat kar za katerokoli drugo stvar razen za klasiko ni praktično (od barejev bolijo roke če nisi navajen:) ).

Stvar okusa pač.

edge540 ::

Se strinjam, da ima akustična lepši zvok za večino stvari. Ja, bare je težek, ampak ko ga primeš na klasični kitari na prvi poziciji ga primeš na katerikoli kitari:)

ke ke ::

no jas si pa mislim kupit toti set za 330 evrov :


ojacevalec ma 15W... no jas se v zivljenju nisem meu kitar v rokah hodim pa ze 5 let v glazbeno solo in mam kr nekaj teorije... pa me zanima kaj vi pravite?.... se mi sploh splaca ?
hvala za odgovore :)

mchaber ::

Se ne splača. Za taki denar se kupi Roland Cube 15W in Cort, Squier ali kako rabljeni kitaro
.

edge540 ::

Jaz tudi mislim da bi se dalo dobiti kaj ugodnejšega. Za ceno Squierja lahko dobiš kitaro z boljšim zvokom. Ni pa slaba, da ne bo pomote. Za hec poglej še malo Ibaneze al pa kaj tretjega. Zadnje čase tudi no-name firme delajo spodobne kitare po 200€. Bodi pa pozoren na vrat - če te bodo prečke rezale v kazalec, ko primeš bare in hitro potegneš, potem je ne kupi! Najboljše da stopiš v trgovino pa si pogledaš. Pa splača se ti vzeti zraven koga, ki obvlada.

slatko ::

Ja, to itaq, če primeš bare na klasiki pol bi ga prijel tut na metli s strunami, ampak klasika tkoaltko ni narjena za to...ni pa nič narobe če ti rata prjet.

Drgač ap predlagam da pogledaš za kako rabljeno Epiphone G400 (Vintage če bi kje dobil, ima groover navijalce in Alnico Classic magnete), pri nas pride nova cca 400€, v tujini cca 300€. Tko da bi rabljeno moral dobit za tam okol 200€. Za moje pojme je to odlična kitara za svoj denar. Ojačevalec si tranzistorski za začetek rajš kupi rabljenega, ker je cenejši in ni nič drugačen od novega. Kabli in ostale malenkosti so praktično zastonj. Razni vide lessni ki jih pa tko dobiš zraven so pa za moje pojme brezvezni, maš na netu (youtube recimo) tega ogromno, pa verjetno so tut boljši...

Poldy ::

Na desni pa dva porabim za trzalico (oz. samo enega če imam na palcu fingerpick) ostale porabim za fingerpicking, mazinec imam ponavadi za naslon zaradi boljše orientacije. Ga pa po potrebi ko ne gre drugače uporabim tudi za kakšen ton ubrat..

Tak stil igranja ima tudi kolega - igra z trzalico, sredinec, prstanec in mezinec pa uporablja za fingerpick. Stil se mi zdi popoln, problem je le v tem, ker z ostalimi tremi prsti ne moreš razviti neke hitrosti, zato sem se ga izognil. Pa saj gre tudi s palcem kar v redu :D .

Vprašanje, če uporabljate mezinec leve roke je smešno - če ga ne, očitno delate nekaj močno narobe.

Aja, bare na klasični kitari je nekaj običajnega in se ga hitro navadiš. Je pa res, da imam še vseeno nekaj težav prijeti bare na 12 poziciji, ker nimaš s palcem dobre opore...

Še to - pred kratkim sem kupil elektro-klasično kitaro... Priklopil sem jo preko predojačevalca na "line in" v računalnik. Zvok je odličen, uporabljal pa sem kartico SB live value in bil tako navdušen, da sem takoj kupil SB X-Fi Extreme music.

Pri teh karticah efekti NE zaostajajo ker so hardwaresko podprti - EAX, reverb, digital delay, chorus, flanger... do zaostanka prihaja pri Compressor efektu, vendar če se ne motim, tu drugače ne gre.
««
3 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitara - narodnozabavna glasba

Oddelek: Sedem umetnosti
1513635 (6706) chrush
»

Uglaševanje kitare

Oddelek: Loža
85150 (4765) c3p0
»

Začetnik....kitara :D

Oddelek: Sedem umetnosti
910316 (10153) gzibret
»

Glasbeniki

Oddelek: Sedem umetnosti
343683 (3087) gzibret
»

note

Oddelek: Sedem umetnosti
97215 (7148) drevo

Več podobnih tem