» »

Kopica zanimivih težav na "Audio Production" prenosniku

Kopica zanimivih težav na "Audio Production" prenosniku

zcetrt ::

Pozdrav.

Problemi so zelo specifični, zato bom toliko bolj vesel kakršnihkoli odgovorov.

Imam HP prenosnik z AMD dvojedrnim TL 60, 2 GB rama. Gor je priključena Firewire Audiophile M-Audio zvočna kartica. Programska oprema so WinXP SP2 (brez kasneje nameščenih popravkov, windowsi niso imeli stika z internetom (razen za aktivacijo)). Naloženi so HP gonilniki (ki vsebujejo tudi en popravek za XP-je za HD bus). Cubase sx3, Reason 3.0, Guitar Rig 2.1, NHC 2.0 (za procesor) in nekaj VST inštrumentov ter DX efektov (a res le tisti, ki jih uporabljam). Nameščena sta še gonilnika za Presonus Firepod zvočno kartico in seveda M-audio zvočno kartico (vse najnovejše). In Deamon tools ter WinRar in WinAmp. In to je resnično VSE! Na tej fazi je bil narejen celoten backup particije.

Gonilnikov za nepotrebno strojno opremo nisem nameščal (fingerprint reader, wireless, neke strojne varnostne rešitve), zadeve so disablane v device managerju.


In sedaj najbolj splošen in sila neumen problem: Vsake toliko zagonov se skin windowsov iz nastavljenega classic spremeni na XP style. (???) Windowsi bili nameščeni na novo (ne iz omenjenega back upa), nameščeni gonilniki in programje, isto. Vsake toliko tudi ikone prerazporedi.

In sedaj bolj pereči problem: Vsake toliko v CuBasu midi snemanje zaostaja. Input iz zvočne kartice utihne ali pa začne brneti. Pomaga restart cubasa ali pa "release ASIO drivers in background". Potem deluje normalno naprej (izvzemši midi zaostajanje) do naslednjega problema. Včasih tudi preneha dobivati MIDI signal iz zvočne kartice (iz USB klaviature deluje normalno naprej - izvzemivši morebitno zaostajanje, ki ni pravilo. Včasih dela kul.) Zopet pomaga klik v drug program (da se sprostijo ASIO gonilniki) in potem dela dalje. MIDI signal iz zvočne kartice oddaja pravilno.

V Reasnu (posamezno pognanem - ne znotraj Cubasa) dela zadeva ko šus (isto preko ASIO gonilnikov). Tudi, če se Reason poganja preko Rewire v Cubasu, midi snemanje v Reasno ne zaostaja, kadar v Cubasu zaostaja. Zaostaja pa samo snemanje, odziv VST-jev "v živo" pa ne. Ni zvočne latence, dejansko snema midi z zamudo. In vem, kje bi se to sicer nastavilo (tista urca in zamik v ms). A je na 0.


Upam, da se je komu sploh dalo prebrati zadevo in razumeti povedano... Prosim, kakšne ideje? Žre živce... Pa kaj, bo res naslednji komp res moral biti Mac s Protoolsi :\
4.

Tomson ::

Imam nekaj idej kaj bi bilo narobe, pa vseeno mi najprej povej pri katerih VSTjih ti pride do zamika pri MIDI snemanju in koliko VSTjev imaš odprtih da pride do tega. Sami pri enemu ali če je odprtih več?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

zcetrt ::

Do zamika mi pride v samem MIDI tracku. Če dvokliknem na track, da mi ga prikaže v edit pogledu, mi pritisk zazna pravilno, ko tipko spustim pa mi ga vrže nekoliko (cca 90ms) nazaj. Dogajanje je moč opazovati v živo. Če projekt shranim in ponovno zaženem program ali celoten računalnik, snema normalno. Pri nespremenjenih nastavitvah. Kvantiziranje je izključeno.

Odprti VST je bil v enem izmed konkretnih primerov Lounge Lizard in Reason preko rewire. In to je bilo vse, kar je bilo odprto.
Sicer pa tudi Arturia MiniMoog kvačka svoje. Če imam nastavljeno polifonijo več kot 8 tonov, izgublja uglasitev. Polifonija je le nastavljena na več kot 8 tonov. Igran je le en konstanten ton.

Na sumu glede ASIO gonilnikov imam Guitar Rig. Ampak ne vem, ali je preveč že to, da ga Cubase sploh prepozna pri zagonu? Kajti znotraj projekta sem ga izključil, a ni pomagalo. Bile pa so tudi situacije, ko Guitar Rig ni dovoljeval nastavite simulacije ojačevalcev, če je bil vklopljen poleg še Reason v ReWire. Če si kliknil, da bi zamenjal simulacijo na naslednjo možno, je preskroralo vse možnosti in se ustalilo znova na prvi. Ob izklopljenem Reasno 3.0 je delovalo normalno.


Misteriji...
4.

Tomson ::

Hmm.... malo čudno je tole res vse skupaj.


Glede na povedano vidim samo en razlog za tvoje probleme. Kolikor vidim imaš inštalirani dve zvočni kartici M-Audio Audiophile ter Presonus Firepod. Velika verjetnost je da prihaja do tvojih težav prav zaradi inštaliranih obeh kartic. Dvojni driverji za zvočno kartico pomenijo samo eno - TROUBLE!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

zcetrt ::

Ja, bi znalo biti res... Ampak žal je Audiophile moj in edina hiba je ta, da nima predojačanih vhodov, medtem ko jih soustvarjalčev Firepod ima. Tako moram imeti nameščene oboje driverje.

Bi uninstal enih driverjev pomagal ali bi še vedno ostale kakšne sledi? To bom poskusil, v primeru, da težave ostanejo, pa mi preostane le ta tolažba... Potem pa rezervirati en dan za ponovno nameščanje sistema, kateremu sem se želel izogniti z backupom (kjer pa so, se razume, inštalirani oboji driverji...).

Hvala za odgovora.
4.

Tomson ::

Lahko poizkusiš z uninstallom, sam le ta nikoli ni 100% isto kot če nekaj sploh ne inštaliraš. Je za poizkusit, mogoče bo pa dovolj.

Sam bi recimo najprej naredil SYSTEM Restore Point, potem odinštaliral driverje obeh kartic, potem naložil samo tiste katere zvočno bi uporabljal, pa če zadeva ne bi še vedno delovala, narediš System Restore pa si takoj na istem kot si bil.

Drugače pa žal kot si rekel, vse jovo na novo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

suse80 ::

predlagam Dual boot - dve instaliciji OS vsako s svojo zvočno kartico-driverji.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Mavrik ::

Za prvi problem: start -> run -> services.msc ter nastavi "Themes" servis na disabled, pa se ti več ne bo vklaplal.

Kar se pa tiče problema z zvočnimi: prej kot čaraš s kakim dual bootom, nujno posodobi na najnovejše driverje za oboje.
The truth is rarely pure and never simple.

zcetrt ::

Dual boot je že. Sem napisal, da računalnik nima stika niti z internetom. In tudi VSE programe, ki so nameščeni, sem navedel.

Hvala vseeno.

Glede Themes pa... Zakj pa se vklaplja? Nastavljeno je na best performance in nekaj bootov ostane. Ah, ko bi bila to najbolj pereča težava :'(
4.

neres ::

Tisto da se ti tema spreminja zna bit povezano z bugom v tej temi. Meni se to slednje zgodi vsakič ko ugasnem Cubase.

Kar se tiče midi zaostajanja.. sej morda že to poznaš, ampak mislim da je bilo še (vsaj) pri SX2 dostikrat tako da si moral dat en fajl z imenom ignoreportfilter v mapo MIDI port enabler. google results. Nevem če to velja samo za emulirane midi porte al ne, se ne spomnem dobro... v glavnem zelo pogost problem.

zcetrt ::

Mah...

Inštaliral na novo Windows XP. Namestil le gonilnike za AMD in grafično kartico. Namestil nisem niti integrirane zvočne kartice. Inštaliral M-Audio in CuBase SX3. Ne dela tako, kot bi bilo treba. Po določenem času preneha prejemati avdio in midi signal iz zvočne kartice. Release ASIO drivers in background spet pomaga.

Testno sem nato namestil še SX 2. Isto. Posodil kartico kolegu in je imel tudi enake probleme z njo v CuBasu.

Ali to pomeni, da je šla kartica rakom žvižgat? Sedaj jo bom fural v WinAmpu in snemal z Windows snemalnikom. Da vidim, ali je problem le z ASIO gonilniki ali kaj.

Ah, ko bi dobil kakega junaka s Firewire Audiophile kartico, da poskusim, ali je šla res kartica rakom žvižgat... Malo mi je je žal...
4.

Tomson ::

Še ena ideja ... Je integrirana zvočna kartica izklopljena v biousu?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

zcetrt ::

Integrirane zvočne se v biosu ne da izklopiti.

Klical sem v Audio Pro, kjer sem nabavil kartico, in še enkrat več so se izkazali kot ena zelo redkih trgovin, kamor se človek rad vrne. Jutri grem k njim poskusiti priklopiti novo identično kartico, pa da vidimo, ali povzroča probleme moja kartica (kar si počasi že kar želim, saj bi v nasprotnem primeru bila težava zelo neprijetna).

No, in če je kartica, bo potrebno nabaviti novo. M-Audio mi je delala bp 3 leta, tako da ravno neke zamere ne gojim in razmišljam o Firewire Solo in Firewire 410. Če bi bila razlika v ceni res 50 USD, ne bi razmišljal o ničemer. Tako je pa Firewire Solo 205 EUR, Firewire 410 pa 342 EUR, kar pa se mi zdi nekoliko prevelika razlika. Imajo pa tudi Audiophila še za 212 EUR.

Kakšno mnenje? Hvala.
4.

zcetrt ::

Zadevo sem, kot kaže, pripeljal do konca. Seveda ne brez žrtev...

Šel sem v Audio Pro, kjer so si vzeli kar nekaj časa in predvidevali, da z računalnikom ne bi smelo biti nič narobe. Priklopili smo drugeega Audiophila in zadeva je cca 15 minut delovala brezhibno. Torej je bil zaključek, da je bržkone fuč kartica. Za novo pa sem se odločil za Firewire solo.

Prinesel sem jo domov, priklopil in pustil cca 1 uro, vse delalo kot po maslu. Vzel v roke MIDI kabel in ugotovil, da ga nimam kam vtakniti. Pri vsem primerjanju kartic sem spregledal odsotnost MIDI-ja, prodajalec pa tega po nesrečnem naključju ni omenil. Nesem nazaj, brez problema zamenjam za Audiophila.

Audiophil kvačka isto kot moj domnevno okvarjeni. Padel mi je že mrak na oči, ko sem končno poskusil še z zadnjo varianto: WinXp SP1, ki pa ga žal nimam licenčnega, zato bodo še problemi. In pod SP1 zaenkrat dela, kot je treba.

Zanimivo pa je, da je na Gericom Hummer Advance na SP2 delovala super, na HP6715b pa noče. Čudna so pota gospodova.


No ja... Upam, da bodo v AudioPro-ju razumeli zagato in vzeli novega Audiophila nazaj. Je pa vse skupaj meni osebno zelo neprijetno, a kaj hočem...
4.

Macx95 ::

Pota katerega gospoda so ti čudna? Mr. Gericoma, Mr. Hevlett Packarda, Mr.Audiophila ali celo mogoče Mr. Gatesa alias Mr. Microsofta. Ljudje pač služijo denar in vse vlagako v to kako to najbolje početi.

Sam uporabljam malo drugačno profi audio opremo pa ti lahko povem da so res problemi s tem SP2. Na SP1 pa problemov ni.

zcetrt ::

Zdi se mi, da se je svet PC-jev tako zakompliciral z vsemi možnimi razširitvami in konfiguracijami, da je čudno, da zadeve sploh funkcionirajo. Žal pa sem žrtev neobveščanja kupcev (nikjer ne piše, da ni za SP2, podpora uporabnikov ni odgovorila 7 dni) jaz, ki izgubljam živce, in trgovine, katerim težim, da mi menjajo kupljeno blago.

Zanima pa me, ali je brezhibno delovanje Apple računalnikov v navezi Digidesign ter tudi M-Audio opreme mit ali resnica...
4.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem program za izdelovanje glasbe

Oddelek: Programska oprema
215819 (3705) Wolfox
»

Katera zvočna za proizvajanje MIDI glasbe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
63073 (3073) Djuro
»

Zvočna kartica :optimum cena - kvaliteta

Oddelek: Kaj kupiti
402844 (2246) mte
»

Cubase Reason ReWire

Oddelek: Zvok in slika
81136 (1068) zcetrt
»

zvočna do 150k

Oddelek: Zvok in slika
162261 (1946) LunKi

Več podobnih tem